Италианска следваканционна

• 19 795
  • 312
  •   1
Отговори
# 180
Буборок, по принцип държавните детски приемат молби януари за септември,а общинските - през март Peace
Частните са на свободен режим....ако има места може да те вземат по всяко време. http://www.prenatal.it/libroaperto/default.asp?areacode= тук можеш да видиш някоя идея или в жълтите страници там има и монахините също  Peace
Някое мамче няма ли да ти разясни  newsm78 Аз питах едв али не, който срещна, за да добия представа за невероятната система  Mr. Green

Боре_кк, Първо Честита Бременност   bouquet Лека   bouquet
хм аз вече не знам как точно функционира,но ако приятелят ти иде и пита в Куестурата и в Общината за адресна регистрация,която след това ти дава право на лична карта.....говоря на изуст,защото нещата са арзлични откак аз пристигнах,а и във всяка община е различно  newsm78
Иначе аз ходех на частно,но изследвания съм правила само безплатните от държавната книжка,която имах благодарение на пермесото,но сега нали нямало ве4е пермесо  newsm78
По-добре иди питай,защото насвсякъде е различно!

Ох, голяма помощ няма що  Crazy

# 181
Мога да споделя моят опит от тази година.Малката сега тръгна на детска градина към на4алното у4илище тук наблизо.Документи се подаваха януари,за идващия септември.Няма приемане януари до колкото разбрах поне тук.Децата могат и да нямат 3 години,но трябва да ги навършатдо 3 месеца от запо4ването т.е. от 15септември до 15декември в общи линии.Така 4е,моята Киара запо4на и 3 години ще навърши ноември.Освен това изискванията са да са напълно самостоятелни,памперси не сменят,детето трябва да е в състояние да си казва,4е иска да ходи до тоалетна.Ако ще се оставя за цял ден трябва и да се храни само.Сигурно помага у4ителката,но е трудно да храни сама 20-25 деца.Така 4е,ако записваш твоето дете тук,нямаше да го вземат,но ти питай,конкретното най-близко у4илище.В Италия 4есто изискванията и в 2 съседни квартала се разли4ават Peace

Благодаря ти много.

KALA  на теб също благодаря за отговора.
Бяхте ми много полезни  bouquet

# 182
Привет дами. Днес отново се сблъсках с малко проблемче Laughing
Моля Ви всички с поголям опит от моя в тази страна - в кои италиански сайтове мога да публикувам обява за работа. Rolling Eyes

# 183
Ей Сонитке добре дошла HugСами ходи ли ве4е?Нашия кле4о все още се държи за полата на майка си Mr. GreenВърви оба4е сам го е страх да се пусне,но пък напоследък лази и обикаля на всякъде Crazy

Да, Ники, ходи, ве4е съвсем свободно. Преди се пускаше да лази, защото го беше малко страх да направи повече крачки, но напоследък му харесва все повече  и  ентусиазма нараства ден след ден  Simple Smile Обаче виж, още зъби нямаме, е, то не може всичко наведнъж, нали  Wink
И Габри ще тръгне. Може да се е стреснал нещо и затова да не иска да се пуска. А хапва ли си всичко?  Ние хич не си поплюваме в това отношение Mr. Green   Ти какво мляко даваш?

# 184
Kaлa, много ти благодаря за изказаното мнение. Така или иначе другата седмица най - вероятно ще ходим до комуната и ще попитаме как точно стоят нещата. Наистина много ти благодаря.
А да ви попитам някой знае ли как точно стоят нещата с тези безплатни училища за чужденци за езика или поне как се казват. Благодаря ви предварително.

# 185
Здравейте от мен,

Боре кк, има емигрантски курсове по език ( безплатни), покриват елементарно ниво, т.е да можеш да се оправяш горе долу в ежедневието- пазаруване, елементарно общуване. Организират се и от бюрата по труда и от общините ( попитай в общината, като ще ходиш на информация). Не мога да ти кажа конкретно в Милано как стои в-са, но не може да няма. Моят съвет е да се концентрираш върху документите си, първо.

Ние сме добре, аз напоследък имам все повече работа, което е чудесно, денят става все по-пълен и минава все по-бързо. Йеее. Най-после. Тук е хладно, схлупено от облаци и мирише на дим. Чудя се няма ли да има циганско лято?
Снощи и аз най-после изгледах цяло издание на Велините, цяло лято ме тероризират, накрая реших да седна на дивана и да видя финала. Според мен новите велини бяха нагласени предварително. Като двойка бяха напаснати перфектно, приличаха на близначки. Абсолютно беше ясно кой ще спечели. Мацката от Мароко много ми хареса, но нямаше късмет с партньорка, иначе ми беше много сладка, как наивно и искрено се вълнуваше.

И така. Хубав ден на всички, целувки за всички ходещи ( и лазещи) бебешки крачета  Heart Eyes

# 186
Здравейте и от мен
При нас вали от сутринта Confused,много калпаво време напоследък Rolling Eyes.Аз пък искам още лято Crossing Arms,мразя студеното
Сонитке ние пием мляко крешита на Мелин от 1до 3 години  Peace.Педито каза,4е може да му давам и обикновенно пълномаслено мляко ве4е.Опитахме два пъти,но се подрискахме и реших да поиз4акам малко с него Peace
Лени това си е 4ист терор със велините Mr. Green,добре,4е ги избраха най накрая пък каквито ще да са Laughing
Ох  тъкмо се 4удех какво да готвя тази ве4ер,те пък комшиите се обадиха да ни канят на ринфреско,4е синът им се ожени тука за една булка Laughing та ще отидем да се по4ерпим за тяхно здраве Party

# 187
Буонасера! Hug
Времето все не стига, хвърлям поглед тук, за да съм в крак, но няма кога да пиша. Sunglasses
 Летя за Пекин и Шан Хай края на ноември  Wink, имаме участие в една фиера и в момента сме в подготовка на много нови неща. Peace

Виждам, че се е появила Сончето   Hug , пратих ти смс  на ит.номер за рожденния ден на Сами, но явно не си го получила. newsm78  bouquet

Лек уикенд на всички! Hug

# 188
Привет дами. Днес отново се сблъсках с малко проблемче Laughing
Моля Ви всички с поголям опит от моя в тази страна - в кои италиански сайтове мога да публикувам обява за работа. Rolling Eyes

Аз мисля да се регистрирам:
http://www.infojobs.it/
http://monster.it/
http://www.jobcrawler.it/
http://www.kellyservices.it/web/it/services/it/pages/index.html

Иначе ще посетя Адекко Италия Спа...всъщност от Жълти страници извадих агенциите за работа и отделно офисите на туристически агенции в града - защото към тях съм се насочила!

# 189
Иначе ще посетя Адекко Италия Спа...всъщност от Жълти страници извадих агенциите за работа и отделно офисите на туристически агенции в града - защото към тях съм се насочила!

Тъй като съм на същия хал,мога ли да те попитам какво искаш да работиш в една тур. агенция,защото ако искаш да работиш като гуида туристика ти трябва т.н. патентино,и да не ти казвам колко е сложно..

# 190
Кала отново ти благодаря. Много ми помогна  bouquet

# 191
Ето ме и мен;)

Ффр, не мисля за гуида туристика, а резервации и документации...всъщност имам завършен курс на IATA/UFTAA за тур агенции и самолетни билети и Амадеус и се надявам по някакъв начин да ми помогне за тукашната ми реализация  newsm78 Какво е небходимо са патентиното с две думички....аз не мисля,че ще се навия  Whistling

Вчера се регистрирах в монстер,обаче на някои места не знам какво да напиша... като например
*имам ли предишен опит - дали има смисъл да пиша последния си опит преди 6 год в БГ?
*имам ли работна виза и имам ли право да работя тук newsm78
*желана позиция
*и заглавието със желаната позиция?!

Отиваме до аптеката и после съм наоколо  Crazy

# 192
Привет на всички!
Нямам никакво време да се включвам. В събота е сватбата и си представете какво ни е на главата! Тъй че до после!

# 193
Кала,от мин.год. ми е останало поредното разочарование и този сайт http://www.provincia.milano.it/turismo/operatori/index.html
Аз не знам къде живееш,но нещата няма да са по-различни.Трябваше да изкарам и един вечерен курс..

# 194
Ей ме на и мен  Mr. Green

Моя кукла, чудесна новина   bouquet  bouquet  bouquet Браво;)

Ффр, о не не мога да се занимавам с курсове за гид...аз живея в Ливорно...а и тук не са много забележителностите....при нас пристигат круизните кораби и с рейсове замонават за Флоренция(виа Пиза;) ....а на мен не ми се пътува всеки ден и с преспивания - не е за мен!
Аз и на секретарка в някой офис ще се съглася...всъщност и в магазин само сутрин също,въпросът е да започна от някъде  Peace

И ся какво от БОН ПРИКС да не поръчвам ли   newsm78 Много изкусителни неща виждам,а и цените са доста ниски  newsm78 http://www.bonprixsecure.com/it/Per-Lei-1-shop.htm?id=1040426438 … ame%3DBigSort%3D1

Общи условия

Активация на акаунт