Италианска следваканционна

• 19 807
  • 312
  •   1
Отговори
# 135
  • Italia
Ани,а колко ти излезе литъра мляко от маШинката ? Лени май беШе писала едно евро... newsm78
АЗ за пръв път ги видях тези маШинки докато бяхме на морето ( показаха ги в местното ТиДжи ) ,но си мислех ,4е са само долу в Пулия.Оказа се,4е има един автомат на 10 минути пеШа от нас.Ще взема да пробвам и аз да си надоя....  Thinking

# 136
# 137
  • Italia
А амбалажа ти ли си го носиШ ? В репортажа,който гледахме по ТВто показваха,4е маШинката давала и стъклени бутилки среЩу нам си колко стинки...

# 138
Уффф стига с това мляко деее .......... амахха завиждам ви !!! Crossing Arms
И аз искам на две преки от къщата ми да има такава къщурка от където да си дойна малко млекце домашняк .В хигиенични опаковки, не в шишета от лимондак, кока кола и т.н.
Оххх ще мина след работа да се снабдя с купешко млекце .Доста разреденичко , ама няма как .
А сега се сещам че в Италия пих един коктейл който ме черпеха , една от съставките беше прясно мляко на Пармалат ама супер гъсто .Охх като се сетя как се разливаше в чашите .. малииииии как ми се допи ..Някой има ли идея колко процента масленост би могло да бъде за да е толкова гъсто .Абе беше направо като готварската сметана кажи речи ???

# 139
А амбалажа ти ли си го носиШ ? В репортажа,който гледахме по ТВто показваха,4е маШинката давала и стъклени бутилки среЩу нам си колко стинки...
Ами ние наро4но си запазихме една пластмасова бутилка от купеШко мляко и я носихме и пълнихме в нея.
Не обърнах внимание дали имаШе бутилки там, но със сигурност са го измислили и има при всеки автомат.
А вкъЩи имам буркан4ета SLOM от икеа Laughing и правя киселото мляко в тях. Събира 0,5 л.
Много ме радва цялата тази инициатива, понеже е много еко. Само като си помисля колко ресурси се спестяват от амбалаж и от транспорт и ми става много драго. Simple Smile

Маркрит, може това неЩо да е било "fior di latte", което всъЩност си е то4но сметана. Не е просто прясно издоено мляко.

# 140
Охх незнам Пиколинка ама такава вкусотия беше това гъсто мляко малииии не е истина .
Защо няма продуктите на Пармалат , освен един вид бисквити вече нищо друго не предлагат на тази марка .А едно време в зората на демокрацията в близост до тогавашната ми месторабота си пазарувах от един хр. магазин доста зареден за тогавашното време .Няма да ви казвам колко вкусни "луксозно - чуждестранни " си купувах .Тогава нямаше хипермаркети (вериги) .Но имаше собственици на хранителни магазини които явно бяха попътували по света и у нас т.е. бяха виждали това онова . Зареждаха си магазините с неща които дори в момента липсват или съвсем отскоро са навлезли на бг пазара .
Спомням си точно на Пармалт бях редовна клиентка на едни десерти на които вече съм забравила името , но помня че ядях такива в промишлени количества .Под това име се предлагаха различни видове ...Е скъпички си бяха , но поне ги имаше. Гледам сега сайта на Пармалат , нищо сладичко не намерих ??
Вие момичета на коя марка в Италия си купувате захарни изделия  ???Разните му кексчета , десертчета и прочие .Дори и на Мулино бианко нищо не предлагат .Почнаха да внасят два вида десертчета на Киндер и туй то .

# 141
http://www.mulinobianco.it/
Освен да се облизвам на сайтчето нищо друго не ми остава ....  Tired Crossing Arms

# 142
Parmalat не фалираха ли?

# 143
# 144
Мога да подквасвам мляко, но това за което става въпрос в постовете все още не съм го изпробвала. За съжаление. Понякога готвя и беге манджи, но пък от италианската кухня не всичко мога да готвя. Е това последното за което си говорихте с Дани не го знам какво е.  Моето поотраснало детенце започна шофьорски курс.  Някой може ли да даде отзиви.
Джуфке, ама все странни работи ти се случват напоследък. Тук дъжд не е валял от месеци.  newsm78

# 145

20 cents, пластмасови са.

# 146

Имаме една голяма лоза, която расте по стената на къЩата, под прозорците на спалните. Ве4е от 3 дена знаем, 4е ноЩем идва един елен да ни яде гроздето, понеже му видяхме отпе4атъците от копитата в градинката. Simple Smile Оба4е сноЩи го видяхме баШ "на местопрестъплението", докато си хапваШе. Много спокоен. Laughing Над един 4ас го гледахме, говорихме му, той ни гледа, яде си ни гроздето... Laughing Младо елен4е, мом4енце, с едвам наболи рога. След 1 4ас висене на прозореца, най_накрая си легнахме и го оставихме да си яде в градината, не знам по кое време си е тръгнал.

Сънувах тази нощ елена ви. И си мислих по разни екзистенциални въпроси.

# 147
Здравейте момичета,
да ви се оплача,докато отмарям пред компютъра.
Тази сутрин ми изгоря пералнята... Sad Twisted Evil и то след като беше понапълнила водата. И какво да правя,наложи се да напълня ваната и да изпера всичко на ръка!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Ма такъв ужас отдавна не съм изживявала! Сега съм в пълна паника,отгоре на всичко вали като из ведро и не ми се излиза да търся нова пералня.Направо съм блокирана ...
Всъщото време си мисля за горката ми баба,която никога не е имала пералня... Embarassed Sad. Как е смогвала със всичко ,аз немога да си обясня..Някой път срам ме хваща от себе си-как живея аз,как са живели те. Ми да не е само пералнята.-.И отгоре на всичкото се оплаквам..
Дано при вас нещата въвят по-добре.

# 148
Здравейте мацета Hug
Лени пак страшен ник си си сложила Wink
Джуфке ама верно напоследък много неприятности те настигат Rolling Eyes.Да вземеш да отидеш на църква да се помолиш белким спрат тия лошотии Shocked ooooh!
 И при нас от два дена вали дъжд.Малкия е със пак със три реда сополи Crazy,.На мен пък ми  е едно тъпо ThinkingПак ми се ходи някъде по пътищата Sunglasses  Laughing.
Един въпрос към вас другарки,искам да ви питам някой пътувал ли е с ферибот от Анкона до Гърция с кола.Свако ми иска да идва да си купува кола и да я прекарва с ферибот та се интересувам колко ще му струва в една посока и как да му резервирам место.Някакви препоръки  Praynig

# 149
При нас шишетата струват 0,25 цента и си го пуска машината ,ако искаш шише ,ако не само 1 евро.
Ники ела ми на гости като искаш да пътуваш  Laughing нали съм и сама  Laughing,а ина4е ние пътувахме с колата до Сарденя с Гранди нави вело4и и видях 4е имат линия до Гърция.платихме 38 евро за каютата и 110 евро за колата.Има и Mobi ,но последно се 4у за бълхи .А гранди нави вело4и са супер готини.
А ина4е редовно си ходя на 4ерква. Peace Да оздравявате бързо  Peace

Общи условия

Активация на акаунт