АВГУСТ мина и замина, чакаме бебе едничко и се местим в РОДЕНИ всички

• 21 210
  • 297
  •   1
Отговори
# 210

Въпроса ми е - тия капки Инфакол дето били толкова добри и помагали има ли ги да се продават в Ирландия, някой знае ли? Имаме приятели там, които могат да ни купят и да ни пратят, та затова ви въпросвам!

[/quote]Аз да  добавя, изобщо, откъде ги взимате?

# 211
Мамчета тука съм,
от вторник сме си вкъщи и се борим със жестокия режим и недоспиването  Simple Smile
Благодаря че изчакахте изтърсака на форума, но трябва да ви кажа че чакането си заслужава определено, той е на мама гордостта, яде и спинка! Засега сме на кърма и не дохранвам със шишета, дано се справим успешно занапред!

Скоро ще намеря време да изчета и какво сте написали в наше отсъствие, целувам всички ви и желая успех в отглеждането на сладките ни рожби!
 Heart Eyes Heart Eyes
Ето ни и нас с Адриан:
http://www.snimka.bg/album.php?album_id=283973

# 212
Въобще бях забравила форума и сега в петминутката за мама наминавам. И О!Чудо! Нашето бебе не било единственото дето плаче постоянно и не знае какво иска, спи по петнадесет минути и суче на половин час, криви се и така му къркори корема и пръцка, че чак таткото ни се буди  Grinning
Явно нещата са в норма  Grinning
Успокоих се и лягам да поспя.
А, да. И с домакинството не падам по-назад. Чакам някой да ми сготви и изглади на бебо дрехите, че вече нямам сили.
Мисля, че майчинството е прекрасно  Blush

# 213

POMILVANA,направо си върха! smile3501 smile3501 smile3501
Да се включа само за малко за да разясня онова за масажа на бебето и "черните трънчета"-Асето е пуснала в началото една тема"помощ-колики" аз я изчетох цялата там споменават за това-било съвет на баба Ванга-масажът се прави със свинска мас и тогава по раменцата и областа на кръста избивали някакви черни косми,които се отстранявали с ножичка Sick-много мами споделят,че са пробвали,наистина излизали косми,но ефекта със спирането на ревовете бил страхотен Thinking

Да ви кажа аз почти не ям друго освен пресни плодове,а за течностите пия не повече от 1,5л ,а имам толкова кърма,че спокойно мога да изхраня близнаци LaughingТова колкото е добре,толкова и не защото Дари така се дави на моменти,че очичките й изкачат Shocked,а и не може да ме ползва за биберон-като шурне онова ми ти мляко и малката рееееев иска само да си смуче без да й пуска нищо ама докато разбера доста я озорих милата  Mr. Greenи ща не ща купих залагалка Rolling EyesБаткото я изплюваше като катапулт нагоре,ама тя си я харесва и си смуче на моменти с голямо удоволствие,после ще мисля как да се отказваме от нея.

В този ред на мисли -Барабар-бебетата се успокояват със сученето и ако сте на АМ,не му е достатъчно на мъничето сученето само във времето за хранене,сигурно затова така уссилено си търси бибката Wink

# 214
Добър вечер и аз чак сега смогвам да седна...почва времето за мама до понякое време през ноща Simple Smile

Това с черните косми и преди го бях чула/чела някъде...от чисто любопитство пробвах тази вечер с леко неспокойство,но нищо не стана. По принцип едно време бебетата само със свинска мас са ги мазали, но аз си пробвах с лосиона на Себамед. Може би наистина се случва, но е по-скоро индивидуално...Все пак звучи малко плашещо, като продължение на нашите "пришълчета", ама вече извън корема.

И да ви питам, какво според вас става, ако бебето се прехранва? Това, че ще си върне което му е в повече за момента ясно, но аз се притеснявам, че на нашата мишка всеки път и давам 30-50 мл допълнително изтекла кърма, дори и когато си е хапнала добре /според мен/. Въпреки това даже някои път иска да яде на 2 часа примерно. Толкова ме стресираха с тези мерки и грамажи, че преди се притеснявах дали яде достатъчно, а сега се притеснявам дали пък не преяжда  newsm78

На мен също ми се иска, ако мога да изцедя понякога 100тина мл и да я оставя на някои друг да я гледа, ама се чудя как да стане. Аз май произвеждам мляко на момента  Grinning  И след като спре да се храни и не мога да изцедя повече от 10 -15 мл. Докато яде от едната гърда спокойно от другата мога да изцедя по повече. Да знаете какви големи гимнастики падат понякога, прегърнато дете с една ръка и над него държа със същата шишенце, а сдругата изтисквам, а после се чудя защо ме боли всичко.

Хайде отивам да си тегля един душ и после, като взема да се мажа кой знае може някой черен косъм да изкарам  Mr. Green

# 215
Да ви кажа аз почти не ям друго освен пресни плодове,а за течностите пия не повече от 1,5л ,а имам толкова кърма,че спокойно мога да изхраня близнаци LaughingТова колкото е добре,толкова и не защото Дари така се дави на моменти,че очичките й изкачат Shocked,а и не може да ме ползва за биберон-като шурне онова ми ти мляко и малката рееееев иска само да си смуче без да й пуска нищо ама докато разбера доста я озорих милата  Mr. Greenи ща не ща купих залагалка Rolling EyesБаткото я изплюваше като катапулт нагоре,ама тя си я харесва и си смуче на моменти с голямо удоволствие,после ще мисля как да се отказваме от нея.

И аз съм така, шегувам се, че мога да изхраня цяло село гладни сомалийчета. Ама това си е проблем, нощес пак имаше истерии. Дребната се нахрани и искаше да суче за заспиване. Е да, ама моите цици са си пълни, не може да суче на празен ход и започна да връща. Аз реших да не й давам повече, гушках я, борихме се със залъгалката като прасенца с тиква, тя рева, на мен толкова ми се спеше, че накрая пак и бутнах цица  Rolling Eyes След два часа. Друг път ще знам да не се опитвам да я възпитавам по нощите. Сега пък отказа закуската и спи като ангел. Върви му разбери логиката на това бебе.

Светле, не знам дали можеш да прехраниш бебето с кърма  newsm78 Тя иска ли си ги допълнителните милилитри или имаш усещането, че може да мине и без тях?

Мелфин - не знам каква е връзката между секциото и това кога ще отидете на ортопед. В Германия всички ги гледат веднъж след раждането и след това още веднъж 3./4. месец. Но и нашата лична каза, че ще ни прати още веднъж по-натам, нищо че дребната я гледаха на ехо в Токуда.

Бизу, добре завърнали се! Адриан е страхотно хубав, пу-пу  Heart Eyes

ssieber, ето тази поза е подходяща за кърмене в слинг. Връзването е стандартно, ще трябва да го научиш, но според мен не е трудно. Аз направих две сухи тренировки по картинките и на третия път вече сложих беба вътре. А тук има и видео как се прави: http://www.mobywrap.com/t-instructions.aspx

# 216
ЗДРАВЕЙТЕ МАМИТА!
Не мога и аз да смогна до компа  Tired. Нали имам първокласничка и другата ми принцеса е в ПК, та бръмча по род. срещи, по пазаруване. Малкия голямо развеждане видя. И в училището го водих. Няма как ... щом иска да е част от мен, така ще е. А най-хубавото е, че трябва да търпи всичките ми целувчици, мачканици по крачетата и гальовни приказки, нали в мен е манджата!!!
Благодаря на всички мамита за хубавите думи по мой адрес. Радвам се, че сме имали още нещо общо - смяли сме се на стиховете, които са ни толкова познати като ежедневие. Ще се радвам ако всички си споделяме весели истории с децата, или поетични размисли - колкото можем в "излишъка от време", де.
Специално посрещане на мама Bizu   bouquet и на малкото и слънце  baby_neutral.
Честно да ви кажа, аз като се зачудя за нещо и търся консултация в мненията ви във форума. Чета и се успокоявам, че съм си на прав път.  Радвам се, че имаме възможност да общуваме въпреки времепространствените ограничения и невъзможността да пием по едно real coffee. Но пък знае ли се... Някой ден, току-виж, като поотхвръкнат малките...
Хайде на всички ви желая пълноценна, въпреки че е кратка почивката, и достатъчно сили за ежедневните задачки. Те май доста са се поувеличили напоследък, хм... newsm78.
Поздрави и на моята съотборничка с четирите дечица. Ако си съберем семействата заедно на почивка, можем да напълним един автобус, или един етаж от хижа, или 3 маси в ресторант, или да направим тълпа в един магазин, или ... Joy Човешки ресурс има достатъчно  Joy.
А, исках да питам нещо. Наистина ли храната , която поемаме, не влияе много на качеството на кърмата. Защото аз откакто се върнах от родилния, в стремежа си да ми е калорична кърмата, взех че качих около 3 килца  Embarassed и ми е тясно на сърцето и на панталоните! Та ако някой има сигурно инфо за връзката м/у обяда на мама и този на човечето, ще взема да не се отпускам в подбора и разнообразието на хапването. И понеже някои мамита тука са наясно по мн.  подробности, затова се пресрамих да ви се изповядам. Пък за диетата на Дюкан, малко не съм убедена - той позволява толкова мн. неща за 1 ден на кърмачка, че то просто така няма да се регулира кантара при мен Rolling Eyes.

Хайде доскоро, дами. Дългът ме зове.

# 217
# 218
И аз като черна станция да се включа  за биберона -залъгалка.Нашата Ани не исак ни такова чудо ,ни вода ,ни нищо по-различно от цицата.И за това сме залепени през по-голямата част от денонощието.Преди два дни я прилъгах с АМ,зорлем изяде 30 мл.На следващото хранен аз пак -да не би детето да е гладно и затова да не иска да спи и все цинкя.Тя се скъса да връща и аз спрях подобни опити.На консултацията ще видим как е наддала.
Помилвана, и аз нося малката навсякъде и все е на цица.А слинга е голямо откритие на човечеството.
Цитат
Радвам се, че имаме възможност да общуваме въпреки времепространствените ограничения и невъзможността да пием по едно real coffee. Но пък знае ли се... Някой ден, току-виж, като поотхвръкнат малките.
Ами да - за абитурентските балове може  Crazy
Цитат
Поздрави и на моята съотборничка с четирите дечица. Ако си съберем семействата заедно на почивка, можем да напълним един автобус, или един етаж от хижа, или 3 маси в ресторант, или да направим тълпа в един магазин, или ...
МИЛИЧКа,като ни чуят с колко сме деца никой няма да ни иска...Затова каравана е решението и на къмпинг.
Относно диетите - едно от заглавията на темата за породени - На нас диети не са потребни ,ние сме мами на породени!.Засега все още трътла,но мисля ,че ще успея да отслабна бързичко.

И да попитам нещичко - сега след като сме в Европ.съюз - как се извежда дете в чужбина - става въпрос за Гърция.Трябва ли съгласието и на двамата родители?Нашата баба ще ходи до там и иска да вземе каката.

# 219
И да попитам нещичко - сега след като сме в Европ.съюз - как се извежда дете в чужбина - става въпрос за Гърция.Трябва ли съгласието и на двамата родители?Нашата баба ще ходи до там и иска да вземе каката.

Трябва. Нашият татко нали си има още 3 броя и редовно разписва нотариално заверени декларации, че децата могат да пътуват по света.

# 220
Светле, не знам дали можеш да прехраниш бебето с кърма  newsm78 Тя иска ли си ги допълнителните милилитри или имаш усещането, че може да мине и без тях?

Коте, честно да ти кажа не знам дали не ги искам. Имамв в предвид, че лакомо си ги изяжда всеи път и не пуска догато не "зафучи" въздух. Може един час да е седяла върху мене и хем да си цока хем да си дремва, но после не ги отказва. Аз обаче на два пъти забелязвам, че и става тежко. Т.е уригвам я, слагам я да си легне и милата почва да пъшка и да мята ръчички и крачета. Но пък понякога огладнява на 2 часа, въпреки добавката. Според мъжа ми те са малко, като животинчетата...не отказват манджа  Laughing Аз се притеснявам да не би да има вероятност да и разширя стомахчето примерно  newsm78

# 221
Да, точно така - не отказват. Дребната забелязвам, че редовно започна да преяжда, просто не знае кога да спре. А аз като я спра, каква сръдня настава. Трябва да минат 10-15 минутки, докато усети, че вече не е гладна всъщност. Междувременно засмуква де що види - имам синка на рамото, а тя самата си е направила смучка на ръката  #Crazy

Според мен изчакай следващата консултация и обсъди с педиатъра въпроса с добавката.

# 222
Марта, благодаря ти за инфо-то. Сега ще се наложи да си коригирам апетита  Mr. Green  и да го карам по-полека.

# 223
А аз като я спра, каква сръдня настава.
Според мен изчакай следващата консултация и обсъди с педиатъра въпроса с добавката.

Да, Жаки също се сърди, плаче и се цупи все едно не е яла. Точно, като някое малко лъвче е. А педито, т.е. заместничката, която и е в момента я питах и тя каза, ако иска да и давам. Така, че оставям 02.10, когато ни е следващата консултация.

# 224
   Днес ние ставаме на месец!Ама нали съм пълен профан в света на модерните технологии не мога да предложа виртуална почерпка! : Embarassed
       ]Честит първи месец и на Калоян на Валени[/  bouquet

Светле
-пропуснах да спомена за прехранването с кърма-преди 3 год.,като се роди Криси неонатоложката ме беше успокоила,че ако на бебчо му дойде много,може да повърне като резултат,ама нямало други последствия като разширено стомахче например,но наистина най-добре да споделиш с вашия педиатър.

Общи условия

Активация на акаунт