Второкласници ура!!/Набор 2000/

• 22 710
  • 393
  •   1
Отговори
# 225
  • София
О, вие чак с мероприятия за празника - браво, браво  Mr. Green
Нашият празник се състоеше в рисуване с моливи в блокчето от 10 до 11 часа. Мдам, празнично, та дрънка  Rolling Eyes

antea , бе що си мисля аз, че Крис беше по-малък от Ивака?  newsm78

# 226
  • софия
Съжалявам за спама, но ... Амели, моля те прочети какво е кредор за да използваш кирилица : http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=4823.0
става дума за онова синьо квадратче горе в менюто, точно след "архив" и "изход".
Благодаря!
Ще ми извади очите!!! Crazy
Благодаря ти!

П.П знаеш ли колко го търсих!!!

# 227
antea , бе що си мисля аз, че Крис беше по-малък от Ивака?  newsm78
така е Бърди Simple Smile април 2001, но тръгна миналата година на училище
дето се вика - настигнахме ви; ако не по години, поне по образование  Laughing

# 228
  • Варна.....
Момичета, много пари ви вземат на Вас, какви са тези помагала.  Sick
На мен ми взеха около 22 лева за помагала и додадохме до 30 за касата на класа. И това е откъм пари. Бойкотирах някакъв картинен речник за почти 20лв- то толкова струва доста приличен българо- английски речник.
По принцип бойкотирам и занималнята- по 13 лв на ден е, но тъй като така или иначе няма кой да го прибира в 5,30 или 6 оттам, си остава с бавачката- тя го взема от училище и го гледа докато се върна. Забраних обаче тя да му виси на главата и да пише с него домашни- все пак си мисля, че е време да свикне да по- самостоятелен.

# 229
  • някъде ... тук ...
Да кажа и аз сметката - за помагалата по СИП и сборници по БЕЛ и Математика, за настоятелството, за ксерокс, материали и подобни + 2 лв застраховка - общо 26.50.
За занималнята писах - 60лв на месец.
Купонът за стола станал 2лв на ден.

Днес беше обявено за спортен празник, но времето е ужасно. Класната каза, че ще ги занимават в стаята до обяд и после ще си има занималня до 17.30. Присъствието е по желание. Радо си замъкна един комплект за правене и оцветяване на гипсови фигурки и не се сърди човече.

# 230
Здравейте,
значи не съм само аз объркана и неинформирана след първия учебен ден, а си мислех че е защото се местим в ново училище, но явно неуредиците са навсякъде.
При нас още не е имало родителска среща и незнам кога и дали ще има такава... Аз съм абсолютно неинформирана за програма (все още не се знае, явно се определя от ден за ден) и оттам не знам кой ден кога ще приключват училище. Ужасна е организацията, трябваше да има родителска преди 15-ти, още повече че ние сме нови в това училище и...оххх

А за занималните и оттам съм зашеметена. За съжаление времето ни притисна и не можахме да търсим много, попаднахме на една Джани Родари (най-близо до училището е) а там едно че таксата е по 9 лв./ден + 2.50лв. храна (порцията минимизирана, колкото дажбата за 3-4 годишно дете в яслите, защото от тяхната ясла карали храната) и вчера ни съобщават че след занятията ако искаме да я взимат от училище трябва да плащаме освен транспорта 2.50лв. и по 3лв. на час  #Crazy, при положение че занималнята работи официално до 18:30  Close
Ами аз как да излизам в 16 часа от работа, нали тутакси ще ме изгонят, а после какво - затова ли съм се бъхтала 3 години да се доказвам в тази фирма  #Cussing out
Еййй хем пари даваш а в замяна нищо добро не получаваш, направо се чудя как се оправят болшинството от родителите, а като гледам в нашето училище има майки които очевидно не работят, а пък те самите и децата им изтипосани с едни дрешки и аксесоарчета па даже и пари за занималня не жалят ... явно бащите изкарват добре - с какво ли се занимават  newsm78

# 231
Цвета, в кой клас сте, при коя госпожа?

# 232
Симона е в 2 'д' клас при Албена Иванова

# 233
Значи не твоето момиченце е новото в нашия клас  Grinning

# 234
И ние снощи имахме родителска. Сьбирахме по 20лв. за помагала и  само 9 лв. за охрана за цялата година. ( защото преди малко дадох 30 за охрана в градината на синьт ми.... #Cussing out ) .

Снощи на родителската ни предложиха една нова занимлня , която е значително по евтина от тази, на която в момента ходи. Лошото е , че на обяд няма храна. Ще отида утре да видя каква е базата , учителите и ще мисля дали да я преместя там.  Thinking

# 235
  • София
Здравейте и от нас  Hug.
За протокола Йоана е 2а в 139 ОУ Захарий Круша.
Виждам, че и при вас като при нас  ooooh!. Понеже съвсем скоро започнах нова работа мъжа ми заведе второкласничката на първият учебен ден, та впечатление от там нямам. Претупали са ги набързо, защото ще делят стаята с пети клас на две смени   Tired. Купона станал 2лв /от 1лв/ миналата година. Искат за помагала и учебник по англ. 47лв, 20лв за балатум  #Crazy. От учебниците само един забелязах да е ползван, но е много запазен. Обаче учителката казала на щерката, че ако иска да пише в учебника по математика трябва да го платим. Та възмутих се аз и викам чакай да намеря темата за второкласниците  Mr. Green да се оплача, пък виждам, че не само при нас е така. Е, как не ги е срам - безплатни били учебниците  #Cussing out, при положение, че трябва да се попълва в тях как ще ползват стари  #2gunfire
Униформите от миналата година 25-30лв, сега излизат към сто лева  #Crazy. Просто не мога ди си представя, какво толкова са вложили в тях, като си личи колко са евтини платовете  #Cussing out. Добре,че още влиза в старата Tired.
Иначе като гледам засега при нас платената занималня е най-евтина 40лв на месец. Но понеже ще са доста деца, сигурно пак няма да успяват да се подготвят. Та разтърсих се днес за друга частна занималня - препоръчаха ми една 120лв на месец + 60 лв за английски. Пак ми се вижда множко, ама ще преценя по нататък, ако не се справя в тази училищната може и да се жертвам  Rolling Eyes
Успех на всички второкласници! И повече да се хвалим в тази тема и да нямаме поводи да се оплакваме  Praynig

# 236
Здравейте,
вчера се измъкнах от работа по рано и най-сетне се видях с нашата класна, оказа се че и тя е нова за тази година.
Препоръча ни да си купим едни допълнителни помагала, мисля на издателство СЛОВО:
Тренировъчни упражнения и диктовки по български език 2. клас, Донка Стефанова, Стефана Стефанова, Диана Димитрова
Искам да знам... Помагало по математика 2. клас първа и втора част, Донка Стефанова, Стефана Стефанова, Диана Димитрова

Някой има ли отзиви за тях от миналата година, тъй като гледам има и помагала за 1-ви клас от същата поредица?

# 237
  • вкъщи
На мен ми взеха 30лв за помагала.А което остане е класови пар.Учебниците са почти нови.От втори срок ще пишем на тетрадки с ширики редове.

# 238
Здравейте,мами!
Вчера си намерихме учебник по математика в близката книжарница до нас.Струва  6,40 лв. и съм доволна ,че бързо успях да го намеря.Тази вечер ще видя какво ще кажат на родителската среща за помагалата по ЗИП математика и  БЕЛ.Разбрах ,че охраната ни ще е 12 лв.,5 лв. за тетрадка по английски език,10 лв. за карта за градски транспорт за пътуване с намаление.Предполагам,че ще имаме и застраховка и ще станат около 50 лв. с помагалата за ЗИП.
Занималнята ни е от училище ще видим дали ще сме доволни,но като чета за какви космически суми става въпрос при Вас ме побиват тръпки.Ще излезе,че един второкласник за храна в училище,занималня и транспорт ще струваоколо 500 лв,като не се брои облекло и храната вкъщи,отопление ,телефон и други нужди.Какви заплати трябва да получаваме родителите ,за да издържаме семействата си.Аз съм потресена.
За помагалото по математика за 2 клас не съм го виждала,но миналата година съвсем случайно купих за първи клас и бях много доволна  и после целия клас си го закупиха,също ползвахме и тренировъчните упражнения и диктовки по бълг. език и от тях съм доволна.Предполагам ,че и за втори клас ще са добри.

# 239
Скъпи мами, искам да споделя нещо във връзка с молят второкласник. Много в ентусиазиран, май даже прекалено Wink. За първият учебен ден, няма да ви кажа какви трепети бяха, какво приготовления и най-вече нетърпение/ този ентусиазъм не съм го забелязала в първи клас/. Поминалата вечер се е събудил в 4.00 през нощта от нетърпение и вълнение, приготвил си беше учебниците и беше готов за училище/ на училище е 2-ра смяна/. Тази сутрин пак станал рано, не чак в четири, но към 7 часа написал си е домашните, научил стихотворението, което са им задали, като домашно и беше готов аз докато се събудя/понеже съм 1 седмица в отпуск и си позволявам да си поспа поне до 8.30 Laughing/. Всеки ден, за сега, отива с нетърпение на училище Confused. Моля споделете толкова ли се вълнуват и вашите второкласници?

Общи условия

Активация на акаунт