Второкласници ура!!/Набор 2000/

• 22 693
  • 393
  •   1
Отговори
# 270
  • дядовата ръкавичка
а ако беше слезнал?какво щеше да направиш?
моят - напротив, за никъде не бърза и ако му давам зор само става още по-бавно #Crazy
в класа са 28 деца, но по доста предмети ги делят на две групи.

Страхлив е. Знам, че няма да слезе.
Уфф, вероятно реакцията ми не е правилна, но след като съм изчерпала целия си репертоар с молби и обяснения .... не винаги овладявам ситуацията ....

Това при нас е всяка сутрин. За цялата минала година е закъсняла 2 пъти и то по 5 мин., обаче само това повтаря - да не закъснея, да не закъснея.

И при нас е така от миналата година, но бях забравила ....

# 271
vanda, моите момичета учат в ОУ"Цар Симеон 1" - Варна. Дано да сме били полезни  Blush

# 272
Здравейте и от мен.Вчера мина и нашата родителска среща.Събрахме по 40 лв за помагала,тетрадки и за снимките,които ще правят в училище за бележниците.Всичко е много организирано и това ни улеснява.Ще плащаме по 10 лв за храна и 20 лв за транспорт на седмица-общо 30 лв.А за целодневното обучение ни е безплатно.Сутрин взимат дъщеря ми към 07.30 с буса и я връщат вечер в 17.30.И тя е много ентусиазирана.Ходи с голямо желание на училище.Вече има и няколко похвали за домашното.В клас са 28 деца.Това е за сега.Желая ви успешно приключване на работния ден и весел уикенд. Hug

# 273
  • София
Свърших процедурата със снимките, Марти беше застанал като гърмян заек  Laughing И той много се притеснява да не закъсняваме, аз също, естествено. Обаче ми вменява вина и непрекъснато ме хока "Айде, бе мамоооо, защо не сме първи на светофара. Сега защо ги пускаш тия преди теб!?". Нарежда повече от свекърва  Crazy Нали все го учим да гледа светофарите и в общи линии знае доста правила за движението. Веднъж минах на жълто, а той като се затръшка, че ще ни арестуват полицаите... цирк  Joy Друг път се престроявам от едно в друго платно, а той ми обявява "Ама не може така да се местиш, защото маркировката е с непрекъсната линия и е забранено"! Ей така съм го гледала  Shocked, ама нали е мъжко чедо и баща му и дядо му са го научили на доста работи. До миналата година не вярвах, че в 7,30 сутринта в София има такива задръствания, направо е някакъв кошмар!

# 274
  • Пловдив
Класът на дъщеря ми е от 17 деца, учи в СОУ "Н. Вапцаров" - Пловдив. Другата паралелка са 22 -23...
Не знам колко ще ти бъде полезно инфото, щото е за Пловдив, но все пак...

# 275
Ванда, моя малкия ученик е в 101 СОУ и в класа са 24 деца. 6 паралелки са. Peace

Момичета,снощи по новините коментираха за цените на занималните в училище. Казаха,че така ще е тази година,догодина децата от началния курс щели да бъдат целодневно на училище и занималните щели да отпаднат.

Да се похваля.  Blush Малкия много организиран е станал. Днес се прибра, всичко,с което е отишъл на училище си го върна (дрехи,шапки, моливи, линии,лепила и прочие подробности-миналата година редовно ги губеше.  Peace), седна да си напише едно домашно по математика,докато чакаше обяда и после излезе на разходка с баща си.Чак се изненадах.Разказва ми с пълни подробности кое как е минало,децата какво са казали,госпожата какво им е преподала... Просто толкова словоохотлив и весел отдавна не съм го виждала. Дано си остане така.  Praynig fingerscrossed

# 276
Алекс са 21 деца в класа.Миналата година знам,че наредбата на министъра беше 22+10 %със съгласието на учителя,но дали е в сила и тазигодина не съм наясно.
За бележника на първата страница където пише пълно наименование на училището трябва да се изписва ако е СОУ -Средно общообразователно училище и името,на втората страница ако имат и други преподаватели освен класен трябва да се пишат,програмата трябва да е одобрена от ХЕИ( нашата още не е),а на 12-13 класната ще си ги попълни когато трябва.Бележниците трябва да са от 2008 г (на гърба пише 2008 МОН)
Родителската мина за охрана,застраховка помагала и транспортна карта пожелание 41 лева.Допълнително сборник на Неда Петрова по математика,ние ще си го закупим,една майка ми го препоръча още лятото.
Алекс също има по математика две 6,а по български са правили преразказ на "Най хубавите ръце" и се е справил доста добре има само две грешки,пропуснал една запетайка и написал вместо минавала -минаволи.
Сутрин до 7.50 трябва да са в училище и да си влизат в класната стая ,а в 8.00 започват занятия с химна .

# 277
В нашия клас са 26 деца, общо 5 паралелки. Започнахме с пълна пара и ежедневните домашни. Иначе ентусиазъм и желание не й липсват. Сега тъгува, че 3 дни няма да се вижда с децата.

# 278
А моя второкласник е много щастлив за тези три дни почивка,направо не мога да ви го опиша

smile3555

# 279
Моята забравана на втория ден си забравила якето ooooh!За почивните дни е много доволна и си направи уговорка да играе до по-късно Crazy
Бележниците ни ги искаха за четвъртък и днес вече им ги върнаха подпечатани.

# 280
Класът на дъщеря ми е от 17 деца
НЕВЪЗМОЖНО! Минимумът по наредба е 18 !! В противен случай паралелката се разформирова. Такъв брой /от 17 / се допуска само в отдалечените села и при особен случай.....

# 281
  • София
В класа на дъщеря ми в 139 ОУ по последни данни са 19 деца Peace. Има два втори класа - и другият е там някъде около двайсетина деца. Разбрах, че тази година имало много първокласници - четири класа  Wink

# 282
  • Разград
Днес сина ми каза, че събират по 16 лева за помагала по БЕЛ и 5 лева за помагало по англ.език. Засега толкова. Но ще очаквам и още.

# 283
Мами, да ви питам задължителни ли са снимките на бележниците на децата?

# 284
  • София
Мами, да ви питам задължителни ли са снимките на бележниците на децата?

Задължителни трябва да са. Като отвориш бележника просто си има каре за снимка, в което е написано снимка и печат.

Общи условия

Активация на акаунт