Работна тема "Детските площадки в България"

• 29 310
  • 374
  •   1
Отговори
# 105
Писмото вече е в пощата, мисля да си го копирам в Мултиплайския блог, а Кети може да направи същото в нейния си блог.  Peace

Копирам си поста от Инициативи:

... Междудругото вчера с Каби се разхождахме до 20 ч. в НДК и нямаше нито едно дете. Къде ще гоня мамите в района за подписка?!?! Имахме идея за резюмиране на писмата и публикуване на онлайн петиция. Мая само Саня и Джина подкрепиха, а оттогава минаха седмици. Да действаме ли??  Peace
Изи, аз принципно съм "за" петиция. Преди когато учредявахме сдружението бяхме направили една петиция с доста внушителен брой подписи  Hug
Проблемът е че впоследствие всеки взе да прави петиции за щяло и нещяло и малко им се изгуби смисъла. Тъй че според мен е хубаво да се направи петиция, която ако събере приличен брой подписи да се приложи към писмото. Ако не събере обаче достатъчно подписи мисля че би имала по-скоро обратен ефект и няма смисъл да се прикача.
кажете какво мислите?

# 106
Според  мен петиция трябва да направим когато ( дай БОже) кампанията ни стане по-широка и прерастне  в една национална такава и да касае Децата на България.Говорихме в на4алото тези няколко места да са пилотни, от там да тръгнем, и после да пуснем теми  във форума и да съберем съмишленици за подобни подписки  в цялата страна.ТОгава би имало смисъл от една наистина мащабна подписка.Това е моето мнение и аз поне така си представм нещата...

# 107
  • СОФИЯ
Според  мен петиция трябва да направим когато ( дай БОже)  .....нещата...

Тогава и според мен.

Петиция по въпроса няма.

# 108
Според  мен петиция трябва да направим когато ( дай БОже) кампанията ни стане по-широка и прерастне  в една национална такава и да касае Децата на България.Говорихме в на4алото тези няколко места да са пилотни, от там да тръгнем, и после да пуснем теми  във форума и да съберем съмишленици за подобни подписки  в цялата страна.ТОгава би имало смисъл от една наистина мащабна подписка.Това е моето мнение и аз поне така си представм нещата...
Има логика Ани.
може би само ако се намери сайт, на който може да се направи петиция за конкретния район.

# 109
Проблемът е че нямаме време.Има около седмица само за подписи само.Според мен трябв в района на НДК да се атакуват именно случайните минува4и и  хората по пейките.Всички ще са за Peace

# 110

Тогава и според мен.

Петиция по въпроса няма.
Саня, дали е заради часа или повредата нещо е в мен, но напоследък срещам затруднения в тълкуването и разшифроването на постовете ти Crazy.Още повече след като ги коригираш или допълниш... Би  ли уточнила какво имаш предвид

# 111
  • СОФИЯ

Тогава и според мен.

Петиция по въпроса няма.
Саня, дали е заради часа или повредата нещо е в мен, но напоследък срещам затруднения в тълкуването и разшифроването на постовете ти Crazy.Още повече след като ги коригираш или допълниш... Би  ли уточнила какво имаш предвид

Не разбирам какво питаш.
Изразявам се Съвсем ясно.
Установих, че  ЗА накои членове на СНБМ питането ти също е проблем.
Разчитам да уточня/изясня лично.

# 112
... Според мен трябв в района на НДК да се атакуват именно случайните минува4и и  хората по пейките.Всички ще са за Peace

Само че от седмица вече градинката е абсолютно пуста. Хората минават на прибежки, пазейки се от ветровете и хич няма да им е до някаква луда, която ги гони за подпис.  Peace Нямам против да изчакаме с петицията, но е абсурд да кръстосвам парка на свечеряване и да събирам подписи. Щом говорим за сериозен брой, значи нещата стават още по-тегави. Към нашето писмо ще добавя само снимков материал.  Peace

Сия, успяхте ли да напишете нещо с Доли?  Heart Eyes

Ани, в превод Саня искаше да каже, че е съгласна с твоето мнение и допълни, че все още петиция за детските площадки няма, така че нито ще се дублира с друга, нито ще е в загуба, нито ще остане безразлична за хората.  Peace Айде мир, любов и разбирателство за всички!  Hug

# 113
  • София
...
Сия, успяхте ли да напишете нещо с Доли?  Heart Eyes

...

Аз - не, но си мислех и нещо друго, което да помислим на ОС, ако остане време. А и не знам защо разбрах, че писмото за НДК вече е внесено  Embarassed , но така или иначе реших, че Южният парк може да почака. Пък и твоето писание е достатъчно дълго  Flutter , та да го допълваме. А и вече е доста мразовито и ветровито, предполагам, проблемът с детските плщадки ще е по-актуален на пролет, та евентуално тогава да им пуснем едно напомнително писмо за НДК + Южен парк (ще съм много приятно изненадана, ако проблемът с НДК тогава вече няма да го има, но малко се съмнявам).

# 114
Сия, не съм внасяла писмото, не сме се разбрали нещо..  Blush Но щом се отказвате от Южния, тогава другата седмица ще се занимая с това.  Peace

Вчера говорихме с Кабо Алма (председателката на Асоциация Родители). Те ще ни съдействат. Вече наистина е крайно време да се спрем на конкретна дата от месец октомври, да пуснем тема в "Нашите деца", да осъществим контакт с медиите, въобще да напреднем с организацията. Кабо Алма има връзка с родители, които са успели да построят 2 площадки и да ги поддържат. Обеща ми да ги потърси, за да разберем как са го постигнали.

Мислите ли, че можем да се справим за 5-ти октомври? Към 11-ти октомври от Асоциацията имат други ангажименти.

# 115
Страхотна тема, искам да помогна. Ето някои идеи и въпроси:

1. Да се забрани разхождането на кучета в детските площадки и детски градини. И сега по закон "кучкарите" трябва да почистват л..ната на своите любимци, но аз не съм видяла някой да го прави. Намордник и постоянно държане на каишка са рядкост.

2. Да има приети и задължителни правила за безопасност на съоръженията. Хайде да преброим има ли люлки, които са оградени. Не искам никога вече да виждам малко дете ударено от желязна люлка по главата.  #2gunfire

3. Един въпрос. До блока искаме с наши средства да изградим детска площадка. Имаме ли право на това?

# 116
Здравейте! Току-що получих одобрение за членство в СНБМ, новак съм и в писането в форуми. Моля да ме извините, докато се ориентирам как става. Относно изграждането на дет. площадки със собствени средства - има подходящи проекти към Министерството за регионално развитие. А след като има възможности, защо да не се възползвате?

# 117
  • София
Sis17,  welcome ! Дай повече инфо за тези проекти, моля  Praynig . Ще дойдеш ли на Общото събрание на СНБМ в неделя. За повече инфо ето тук: http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=324059.140 .

# 118
Sis17, добре дошла и от мен!  Simple Smile

... има подходящи проекти към Министерството за регионално развитие. А след като има възможности, защо да не се възползвате?

Моля и аз за повече информация и линкове! Става въпрос за изграждане на площадки от сдружения на граждани/НПО или за кандидатстване от общината? Нещо подобно ли е: http://www.europe.bg/htmls/page.php?id=16510&category=72

# 119
В www.bgregio.eu - ОП Регионално развитие - Приоритет 1 - 1.4 Подобряване на физич. среда и превенция на риска. Може да свърши работа. Виж бенефициенти, мисля, че са и за НПО. За събранието - не знам, не съм го планувала, сега научавам за него.

Общи условия

Активация на акаунт