Mнения за д-р Кирил Киров (Тина Киркова)

• 48 028
  • 176
  •   1
Отговори
# 90
Не, няма частен кабинет, обаждаш му се по телефона и се уговаряте кога да отидеш в болницата да се запознаете. Ще ти пратя телефона на ЛС.

Здравей!
И аз се интересувам относно информация и телефон за връзка с д-р Киров, дали би могла да ми помогнеш? Колко време преди раждането е желателно да се свържа и уговоря с него?
А като цяло в Т.К. как са условията /битови - хигиена, стаи, храна/ и отношението /от акушерки, педиатри и т.н./, защото съм чувала ужасни неща и някак си не мога да се реша да стъпя там, но пък явно д-р Киров е от малкото светила, които наистина подкрепят и насърчават естественото раждане.. И как седи въпросът с грижите за бебчето след раждането - оставят ли го при майката или го взимат за разни процедури, дават ли го за кърмене или го захранват с АМ, може ли да седи при мама? Правят ли му се изследвания, ваксини без да се пита родителя или има право на избор и информирано съгласие /защото в повечето държавни болници изобщо не разбираш какво, кога и защо се случва../.
Ще бъда много благодарна за всякакво инфо!
Предварително благодаря сърдечно!
Хубав ден!

# 91
Здравей,
пращам ти телефона му на ЛС. По принцип по-рано от осми-девети месец няма смисъл да му се обаждаш.
За болницата - заповядай в темата, където я обсъждаме. Ако искаш, направо си копирай въпросите.

# 92
При д-р Киров първоначално попаднах по спешност с извънматочна бременност - той ме оперира. За съжаление 6 месеца след това пак се наложи операция (извънаматочна бременност в другата тръба). Пак той ме оперира. След успешното инвитро вече нямаше друг лекар при който да искам да раждам.  Grinning Обсъдихме предстоящото раждане и поради високо кръвно (преди да забременея) решихме да е секцио. Не съм имала никакви проблеми след нито една от операциите ми. Никога не е ставало въпрос за пари. Винаги се е отнасял с голяма отговорност и загриженост към мен. За мен той е рядка (в днешно време) комбинация от голям професионализъм с некомерсиален, човешки подход към пациента. Планираме второ инвитро и ако всичко е наред - просто няма друг доктор при който бих искала да родя.
Сетих се да допиша: когато ме вкарваха в операционната (около 2,3 часа след като ме приеха) ми даде личният си мобилен телефон от който да звънна на мойте хора отвън, да се ослушват и да следят кога ще им покажат бебето. (Те милите толкова се ошашавили че за малко да изпуснат момента, но това е друга тема.  Grinning )

Последна редакция: ср, 08 яну 2014, 13:51 от mpettrova

# 93
Подкрепям по-горното мение! Д-р. Киров е много добър специалист за всичко - естествено раждане, секцио. Има голям опит и е страшно човечен. Да не говорим, че за естесвено раждане след секцио например (лично мое мнение) е единственият, буквално, за койото бих била сигурна, че ще направи наистина всичко възможно за естествено раждане и наистина ще има причина ако прибегне до секцио. Абе От изчезващите динозаври е Simple Smile Рядко се среща човек като него  Peace И при двете ми раждания идваше всеки ден да ме пита как съм и не само, че не мисли за пари, напротив, даже
ще направи всичко възможно да ти ги спести.  Peace

# 94
Здравей,
пращам ти телефона му на ЛС. По принцип по-рано от осми-девети месец няма смисъл да му се обаждаш.
За болницата - заповядай в темата, където я обсъждаме. Ако искаш, направо си копирай въпросите.

Алексче
, много ти благодаря! Извинявам се, че се отклонявам от темата, но някъде другаде прочетох, че си раждала и в св. Лазар, дали можеш да ми дадеш отзиви от там или да ме препратиш към такава тема, защото колкото и да търсих, все попадам на разни стари теми с доста негативни коментари, а ми се иска да имам по-актуална информация и как е моментната ситуация там..
Интересува ме заради естествено, недирижирано раждане с възможно най-малко намеса и медицински интервенции /освен, ако наистина не са необходими/, затова се насочих към Св. Лазар /понеже уж много се рекламира точно с това/ или към д-р Киров.
И за водно раждане се замислям, но доколкото знам сега Киров не води такива, въпреки че преди е.
Ще съм благодарна за инфо или насоки!
Мерси отново!

# 95
"Свети Лазар" ти препоръчвам да я заобикаляш отдалече. Уж естествено раждане, накрая Николова ми предизвика раждането в 39 г.с., без да ми каже, и така се сдобих с първото секцио, с риск за живота на бебето. Оказа се, че ѝ било практика.

Киров води и водни раждания.

# 96
"Свети Лазар" ти препоръчвам да я заобикаляш отдалече. Уж естествено раждане, накрая Николова ми предизвика раждането в 39 г.с., без да ми каже, и така се сдобих с първото секцио, с риск за живота на бебето. Оказа се, че ѝ било практика.

Киров води и водни раждания.

То и аз съм чувала, че Николова предпочита секцио, затова принципно мислех за друг лекар там, но ми е трудно да се ориентирам дали има някой наистина За естественото, единствено акушерка имах препоръчана. А иначе ти водно ли си искала там?
На мен ми бяха казали, че Киров преди водел и водни раждания, и с дули, но понеже се ядосвал, че това са само допълнително пари за родилките, а нищо не отивало за облагородяване на болницата, а само в нечий джоб, и затова отказал да води такива раждания, за да не изцеждат допълнително родилките за "екстри", един вид правил бойкот на самата болница.. Искрено се надявам да не е така, защото и на мен ми се искаше водно, а и за дула се замислям..

# 97
Алексче, т.е. да разбирам ли, че ти препоръчваш Т. Киркова пред Св. Лазар?
И в Т. К. водно ли си раждала и имала ли си дула /видях, че си споменала някъде за дула, но не разбрах в крайна сметка имала ли си и ако може на лични - ти коя препоръчваш/. Ако някъде си разказвала конкретно за раждането си там, моля те прати ми линк да не спамя темата и да не те разпитвам излишно.
Много ти благодаря за споделения опит!

Последна редакция: чт, 09 яну 2014, 14:39 от Teroni

# 98
Д-р Дончева от ТК води водни раждания в "Свети Лазар", това е вариант също. През 2011-та, когато раждах там, още нямаха басейн.

За дулите и д-р Киров е вярно, но аз в крайна сметка предпочетох него, а с дулата контактувахме, преди да отида в болницата. Иначе водни раждания си води, аз щях да раждам във вода при него, но за съжаление не се стигна до нормално раждане в крайна сметка (по причини, които нямаха връзка с него). Дулата ми беше Олга Дукат, нея я препоръчвам също.

Сега ти прочетох втория пост: "Свети Лазар" не препоръчвам, освен с външен лекар (в случая - д-р Дончева) - не може да им се има доверие за нищо, на всичкото отгоре са и некомпетентни. Това, което пише по форумите - че те гледат като касичка и друго не ги интересува, е вярно на 100%, за съжаление се наложи да го изпитам на гърба си, за да го повярвам.

За естествено раждане с дула можеш да проучиш и б-ца "Надежда".

Ето тук съм разказала за раждането ми при Киров:
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=700651.msg26085208#msg26085208

# 99
  • София
Алексче, т.е. да разбирам ли, че ти препоръчваш Т. Киркова пред Св. Лазар въпреки мизерните условия в първата?

Не мога да се сдържа да не попитам, кой ти каза, че "в първата" условията са мизерни? ooooh!
Иначе за д-р Киров съм писала вече. Невероятен Човек и Лекар!

# 100
Е, в сравнение със "Свети Лазар" са мизерни, но като цяло не са по-различни, отколкото в останалите държавни болници.

# 101
  • София
Е, в сравнение със "Свети Лазар" са мизерни, но като цяло не са по-различни, отколкото в останалите държавни болници.
Алексче, сравнено и св. Лазар с Хилтън е дупка  Grinning
Тук въпросът е, първо, че не е употребена думата "сравнено" и второ такива гръмки изказвания са силно подвеждащи. За Тина Киркова изобщо не може да се употреби думата мизерни. Значи преди 10 г. като раждах там трябва да съм раждала в клозета по таз логика. Т.е. против съм да се подвеждат хората по този начин и трябва да се мисли като се пише.

# 102
На мен пък в св. Лазар условията са ми толкова стъклено-стерилни, и префектно-подозротелни и с нищо не издаващи, че там се ражда, че се чувствам някак не на нясто. По-скоро навяват асоциации на някакъв офис на мутра. Адски некомфортно се чувстам там. А и с тези тесни коридори и тази търгашка дирeкторка.... Бррр
Оспамих знам  Embarassed

Последна редакция: чт, 09 яну 2014, 14:55 от sashaotkongo

# 103
Извинявам се за израза, който употребих и разбуни духовете. Не съм искала да обидя или подведа някого с моето изказване. Редактирам се.
Благодаря на всички за споделения опит и изказаните мнения!

# 104
Да се отчета и аз в тази тема. На 06.06.14 родих дъщеричката ми при Кирил Киров. Не мога да преценя, раждането си мина нормално според мене. Болките се засилиха към края - последния час - два особено. Киров беше при мене на края и ме остави да правя каквото си поискам. Разхождахме се двамата в стаята и ми позволяваше да напъвам права. Подсказваше ми вариантите в които да застана, защото бях започнала да блокирам леко  Simple Smile  Качи ме на стола съвсем на края и за 5 минути детенцето проплака. Наистина нямам думи да опиша за какво нежно присъствие става въпрос, колко спокоен и благороден човек е. Благодарение на него и подхода му, спомена ми от раждането е красив и изпълнен с любов. Това е истински ЛЕКАР и дано младите се учат от него. Жив и здрав да е.

Общи условия

Активация на акаунт