Раждане в АГ"Света София"(бившата Тина Киркова) - 6 част

• 385 451
  • 3 655
  •   1
Отговори
# 1 095
Благодаря ви! Да питам, кога ви дадоха болничния, защото на мен вчера ми дадоха само епикризи, а в суматохата забравих да попитам.

# 1 096
По принцип е трябвало да ти го дадат преди изписването в самото отделение, но са порядъчно разсеяни и ако не си питаш... Та - вземи се разходи или изпрати някой максимално бързо  Peace

# 1 097
Болничния ми го донесоха в стаята още първия или втория ден след раждането. Минаваше една жена и ги раздаваше.

# 1 098
Ее, хубава работа... Те ми го писаха в операционната още до главата. Мъжът ми сега ще отиде, благодаря ви.

# 1 099
  • София
Първите два пъти минаваха през стаите и раздаваха, а сега ме  изписаха, а аз забравих, че имам документи да взимам (и епикризата даже не си взех), та мъжа ми ходи до някакъв кабинет (кой беше  newsm78 ) и от там ми взе нещата.

# 1 100
Болничния ми го дадоха в стаята, но на мен нямаше кой да ми разпише епикризата и мъжа ми ходи да я вземе кабинета май беше 103 преди приемния кабинет.

# 1 101
Мисля, че 105-и беше кабинета, от който се взимат всички документи, които не си получила по време на престоя. Там ставаше и записването на децата, както и се даваха служебните бележки за татковците.  Peace

# 1 102
Здравейте,
Мисля да раждам в Тина Киркова, но все още не съм ходила до там.
Затова реших да ви питам. ВИП стаите имат ли си отделни санитарни възли?
Благодаря предварително!   bouquet

# 1 103
Здравейте мами:) Аз мисля да раждам в Тина Киркова. Препоръчаха ми Др Маркова, но нямам никакво менение за нея освен от една моя позната, дори все още не съм ходила на преглед при нея, а термина ми е на 09.10 . Моля ви споделете мнение.
Благодаря Ви предварително!!!

# 1 104
  • София
Eona, единичните ВИП стаи (75лв/вечер) имат собствен санитарен възел, а в двойния ВИП (40лв/вечер), банята и тоалетната са общи за 2 стаи (4 жени макс.). Една съседка роди преди 3 дни в ТК, и до днес си няма съквартирантка.  Peace

# 1 105
  • София
В реанимация не се яде, пие се само вода, чак на другата сутрин ще ви захранят. Важно е да си носите от малките шишенца 0.5л с "биберонките", защото веднага след секциото трябва да започнете да пиете вода и е много неудобно, с обикновените шишета.

# 1 106
Да разкажа и аз набързо за моето раждане в "Тина Киркова" с д-р Киров - опит за VBAC.
На 13-тия ден след термина вечерта най-после получих някакви контракции, които скоро станаха доста болезнени и на 2 минути. Така до 4 сутринта, когато решихме да тръгваме към болницата, защото вече едва издържах болките. Приеха ме с едва 2 см. разкритие, тоновете на бебето не бяха много добри, започнаха и зелени околоплодни води да изтичат по малко. Д-р Киров дойде в 7:30, прегледа ме и  започнаха да ме подготвят за операция. Секциото като преживяване този път беше меко казано неприятно за мен, така че ще спестя подробностите. (Между другото, много лошо впечатление ми направи хигиената в операционната зала: вратата към коридора беше отворена през цялото време (не съм сигурна даже имаше ли врата), минаваха разни хора, по някое време насред операцията нахлу Григорова и започна да крещи, че оттук нататък програмата трябвало да се спазва, за да има "ред в кочината"  Shocked) Извадиха бебето, показаха ми го за 2 секунди, в които успях да го погаля и да го целуна, и го отнесоха, а мен ме дозашиха и ме качиха в т.нар. реанимация. В коридора успях да разменя две приказки с мъжа ми, после той отиде да ми купи вода.
Реанимацията си беше обикновена стая с 4 легла на третия етаж; бяхме три родилки, само едната беше на монитор заради високо кръвно. Трябва да кажа, че или втория път просто боли по-малко, или в ТК обезболяването е много добро (дочух нещо за аналгин, лексотан и трамал  Laughing), защото болката си беше съвсем поносима, даже през нощта спах 4 часа, обърната на една страна. Раздвижиха ни чак на другата сутрин, понеже същия ден вече било станало късно и нямало кой да се занимава с нас, но аз нямах проблеми, станах си и можех да ходя. Единични ВИП стаи нямаше свободни, затова се съгласих да ме настанят в двойна. Бебетата (моето и на другата майка) ни ги донесоха към 12:30, след като моят лекар ходи да пита какво става. Сложих малката на гърда и веднага ми стана ясно, че ни чакат същите проблеми с кърменето като първия път, така че реших да попитам дали апартаментът е свободен, за да можем да бъдем на спокойствие и мъжът ми да ми помага, ако има нужда. За щастие, не беше зает и се преместихме там. Най-голямото предимство на апартамента, ако сте оперирани, е леглото, което е с дистанционно и си е истинска благодат. Най-големият недостатък е цената, която е безумна, но както и да е. Таткото остана с мен последните 2 вечери (добре, че не влезе някой от медицинския персонал, за да види как новороденото спи с бащата на леглото за придружители  Laughing). Изписаха ни по живо, по здраво на петия ден.

Две неща ще спомена отделно, може да са важни за някого:

- за кърменето: ако не сте с бебето първите 24 часа и не искате да му се дава АМ, заявете го изрично. Аз бях прочела някъде (май на сайта им), че първите 24 ч. не се дава АМ, за да бъдат захранени бебетата с коластра, но реших да попитам за всеки случай, когато ми донесоха декларацията за отказ от ваксини и педиатърката ме изгледа много учудено: "А какво да му дадем?" В крайна сметка си записа, че отказвам изкуствено хранене. След това пак ме питаха искам ли шише, когато ми донесоха бебето, аз отказах и не са били настоятелни повече.

- за антибиотиците, или по-точно за слуховете, които се носят, че на всички новородени се слага антибиотик профилактично - не е вярно (освен ако не го правят тайно). Моето бебе се роди 13 дни след термин, със зелени води и въпреки това казаха, че ще ѝ пуснат изследвания и тогава ще преценят дали се налага терапия с антибиотик. В крайна сметка не се наложи.

- за д-р Киров - невероятен лекар и човек, няма как да му благодаря достатъчно за търпението и спокойствието, които прояви, и за това, че даде възможност на бебето ми да се появи на бял свят тогава, когато беше готово.

Това е, извинявам се, ако е малко хаотичен разказът, но пиша от сутринта този пост.  Laughing

# 1 107
Цената на апартамента не е ли 85 лв.?
Вярно, че за 5 нощи си е множко, ама и в Токуда е така (по-скъпо даже).

А вода дали са давали? На мене не ми стиска да държа бебето 24 часа гладно.

# 1 108
Не, 150 лв. на вечер е... срам ме е да го напиша чак.

Виж, за вода забравих да питам. Нейсе. Аз не исках първото, което ще поеме, да е АМ, заради теорията за "virgin gut" и т.н. Иначе на първото дете давахме и АМ в болницата, защото бяхме много закъсали с кърменето.

# 1 109
Не, 150 лв. на вечер е... срам ме е да го напиша чак.

Виж, за вода забравих да питам. Нейсе. Аз не исках първото, което ще поеме, да е АМ, заради теорията за "virgin gut" и т.н. Иначе на първото дете давахме и АМ в болницата, защото бяхме много закъсали с кърменето.

Оф, бе, знам... и аз не искам, и затова май ТК все повече ми отпада... просто не се виждам да родя нормално, а ако опитам и минем на секцио в последния момент, после това...  newsm78

150 е  #Crazy

Общи условия

Активация на акаунт