Раждане в АГ"Света София"(бившата Тина Киркова) - 6 част

• 385 463
  • 3 655
  •   1
Отговори
# 1 080
  • София
Ако все пак по някаква причина не се получи с кърменето (  Cry), в болницата ползват на HIPP мляко, ние вкъщи продължихме с Lactana Bio, с което сме и до момента. Шишетата им са на Nuk (аз лично не ги харесвам, после минахме на Avent и Tommee Tippee).

Желая ти успех и упоритост с кърменето!  Hug

# 1 081
Благодаря ви за отговорите. Имам желание да кърмя бебка, но ако нямам кърма ми се иска да съм подготвена. Сега обмислям покупката на шишета и затова питам. Дали ще иска да пие от шише Авент щом е пила от Нук -  имам спомени, че бибероната имаше по-специфична форма /а може би се бъркам/. Пък АМ ако хартиса ще го изпием с кафето сутрин.

# 1 082
Ако имаш намерение да кърмиш и да даваш добавка, бих ти препоръчала Медела Калма биберон  - не отбива. Поне моето не се отбива  Crazy, аз имах в началото проблем с кърменето, а сега давам вечер малко добавка.

# 1 083
  • София

Момичета, знаете ли с какви шишета ги захранват дребосъците?  И какво АМ
Не ги захранват с нищо, за да бъде захранено бебето с майчина коластра. След 24 часа може да дават шишета с АМ за дохранване, но захранването става с коластра(освен ако изрично майката не е заявила отказ да кърми).

# 1 084
И се надявам на вратите на стаите още да висят плакатите на ЛаЛечеЛига. Акулска стръв, имат телефон за контакт - звънкай им, ако мислиш, че нещо не е в ред.

А ако не тече из ведро, това не е признак, че нямаш и трябва да даваш изкуствено мляко (първия път момичето в стаята с мен течеше ли течеше, а аз даже не знаех как да се стисна, за да видя има ли нещо, но всичко си беше ок Simple Smile

# 1 085
Joanna Nik, да де, но и родилката трябва да знае какво иска. Защото доста жени си искат точно това - да им даде някой вълшебното хапче за раждане, да им се включи окситоцин "да не се мъчат", ако може да заспят и да се събудят, като дойде ред на гушкането... та вече по инерция лекарите предлагат това, което се търси. Не сте ли чували/чели какви люти коментари има по повод на несъгласието на някой лекар да спука мехура или да бие упойка, а я мъчат часове да ражда. В тази тема дори имаше мърморене как на братовчедката дали онова хапче, а на съфорумката отказали и се мъчила толкова време.

От много споделени раждания на близки и не само и дори изчетеното по форуми, разбрах едно- форсираното раждане 99 % води до проблеми и усложнения. Да не говорим за неприятните спомени. Окситоцина е кошмар в повечето случаи. Момичето с което раждахме в съседни стаи, беше с избор на екип, но решила да се довери на докторката си и да и вливат този ужас. Мъките и бяха ужасни. Аз бях решила естествено раждане и накрая, когато се поназорих без проблем приех да ми сложат бусколизин, което определено смехчи болките и помогна при изглаждането на шийката. Според мен, когато се избира да си платим този въпросен екип е най- важен избора на лекар, който да знае какво иска родилката и да се съобрази с нея и конкретния случай.Моята докторка беше прекрасна, не се притесни че преносвам според термина, слушахме тонове всеки ден и спокойно си чакаж раждането. Когато си си платил, можеш да имаш претенции със сигурност и ТЕ се съобразяват с теб. Когато не сме дали нищо - всичко си е на късмет Confused

# 1 086
Аз си носих лаптоп и флашка за интернет.  Crazy

Боже, такова облъчване пада с тези мобилни и рутери вече доказано между другото. В къщи съм с кабел по тази причина защото ми е малко детето. А за родилно отделение си е просто недопустимо Wink

# 1 087
Боже, такова облъчване пада с тези мобилни и рутери вече доказано между другото. В къщи съм с кабел по тази причина защото ми е малко детето. А за родилно отделение си е просто недопустимо Wink

Ми и ние сме с кабел, ама честно казано не мисля, че ще му стане нещо от няколко дни уайърлес. То да се роди живо, засега това ми е основен приоритет.

# 1 088
  • София

Киров не преглежда с ехограф... но си присъства на прегледите, когато води свои пациент  Whistling
Не помня да съм умряла без интернет за 5 дни... тъй като бях секцио и 1 ден в реанимация, платихме телевизия за 3 дни.. беше нещо под 10 лв, ма не помня точна сума.
Шишета са на NUK (стъклени), млякото e HIPP (питах, поне Май месец беше така). Аз 3 дни нямах коластра ни нищо, как очаквате 4 килограмовото ми бебе да живее без нищо!? Естествено, че давах добавка, на ден 4 слезе коластра, на 5ти ден стана по кърместо  hahaha и на 6ти ден беба засука и до ден днешен познава само цица  Mr. Green Изобщо не мислете да си държите детето гладно... Peace

# 1 089
Ами аз телевизия не гледам. С интернет ми е по-добре. Отивам да си отрежа облъчената глава.

# 1 090
Момичета, днес сутринта със спешно секцио се роди дъщеря ни Ева, 3750 гр., 51 см. Simple Smile И двете сме добре.
Исках да ви питам в т.нар. реанимация могат ли да ти донесат храна близките, или не се яде, докато си там?

# 1 091
  • UK
Честито, Алексче! Да е жива и здрава дъщеря ти, съжалявам, че не се получиха нещата както искаше, по-нататък ще чакам да разкажеш как е минало. 

# 1 092
  • София
Момичета, днес сутринта със спешно секцио се роди дъщеря ни Ева, 3750 гр., 51 см. Simple Smile И двете сме добре.
Исках да ви питам в т.нар. реанимация могат ли да ти донесат храна близките, или не се яде, докато си там?
Не се яде в реанимация, ,пие се много вода, после е добре да спазваш и диетата им...поне ден-два, да прокараш червата пък после малко по-стабилна храна.

# 1 093
  • София
Честито, Алексче! Бързо възстановяване  Hug И чакаме разказ.

# 1 094
  • София
Честито Алексче! Да ви е жива и здрава и да расте безкрайно щастлива!  Hug  bouquet

Общи условия

Активация на акаунт