ВЪПРОСИ към хомеопати - ТУК

• 151 372
  • 1 266
  •   1
Отговори
# 105
  • София - Варна - Бургас
Здравейте, Александър.
Искам да попитам: възможно ли е фиброаденом да се повлияе от хомеопатия? Да се резорбира по някакъв начин или единственият изход е скалпелът?

Да, може много сполучливо, и не губете време - колкото по-бързо, толкова по-добре, тъй като и след операция може да рецидивира.
  Колкото до операция, лекуващия ви хомеопат ще прецени най-добре.

# 106
  • София - Варна - Бургас
здравейте отново първо искам да ви благодаря за бързия отговор и искам да попитам нещо Дъщеря ми е от 1месец вече с кашлица няма температура преди 2седмици започна и хрема При прегледа личната ни лекарка каза че има хрипове и ни изписа Аугментин Вентолин и сироп за кашлица Сега след 10дни на Аугментин сме 5дни на Азатрил Кашлицата беше затихнала но от вчера отново се усили През деня е отхрачваща но като заспи започва да кашля на пристъпи суха кашлица Въпросът ми е след тези АБ ще помогне ли хомеопатията и имате ли представа какво е това Пропуснах да кажа че диагнозата която ни поставиха е пневмония без да ни е правена снимка или някакви други изследвания

Да ще Ви помогне да постигнете истинско излекуване, без рецидиви.

# 107
  • София - Варна - Бургас
Здравейте!
Антидот ли е сребърната вода за ХЛ?

Не, не е антидот, но е по-добре да я избягвате, поне няколко дни след приема на хо л-во.

Цитат
  Александър, моля Ви, кажете мнението си относно клеевата тинктура и потискането на проблематиката!Аз лично не мисля, че прополисът потиcка проблема,но все пак не съм професионалист.Затова бих се радвала да прочета отговора Ви!

Действието е както при билките - палиативно, а ако се прекали - потискащо, а принципа е антипатичен, антисимптоматичен, който е принципа и на алопатичната, господстващата медицина, и като такъв потиска симптомите, не може да лекува предиспозиция, а точно тази предиспозиция продължава да продуцира симптоми!

Последна редакция: ср, 01 окт 2008, 23:57 от Aleksander

# 108
  • София
Здравейте Александър!

Заведох дъщеричката си - 8.5месеца, при хомеопат основно заради неспокоен сън. Не е кърмена.
Бих искала да ви попитам за 2 хомеопатични лекарства, които ни даде хомеопатът.

Едното е - COF 30CH, 5 дни по 2 гранулки за неспокоен сън. Какво точно му е действието?
Другото е PUL 200CH, което ми го даде да си го имам, но не каза въобще за какво е.

И едно друго питане имам - на какво мнение сте, Александър, за даването на коластра - Колактив, като имуностимулатор за бебе/ малко дете?

Много благодаря предварително за отговорите ви!

# 109
Здравейте! На дъщеричката ми и откриха бактерии в урината-Е коли. Изписаха ни Зинат за 7 дни. Искам да ви попитам, ако евентуално при контролната урина се установи, че не са се изчистили бактериите има ли начин да се лекуват с хомеопатия или трябва отново с АБ. Ако можете препоръчайте ми добър хомеопат във В. Търново!
Предварително ви благодаря за отговорите!
Повтарям отново въпросите си!

# 110
  • София - Варна - Бургас
Здравейте,
Дъщеря ми е на 1 г. и 9 м. ходи на ясла от 2 седмици, а от вчера има течни сополи и хрема.
Моля за мнението ви за тези съвети на д-р Михайлов при хрема:

"Срещу хрема:
Бадемово масло. .........
..........
Моля за вашето мнение и съвети!  Praynig

Билките - добре, може да имат добро палиативно действие, но не прекалявайте с тях.

Хомеопатичните? ... хм... не съм превърженик на хомеопатични полипрепарати, а колкото до монопрепарата осцилококцинум - дава се само при първите симптоми на грип, ако при конкретния пациент действа (при някои не действа - индивидуално е.)

# 111
  • София - Варна - Бургас
Аз също бих искала да разбера тази гледна точка за нещата...
Природните продукти не са ли вид естествена храна за организма? Той се нуждае все пак от храна, за да протичат правилно процесите в него. А пчелните продукти са едни от най-чистите и полезни вещества. Може би все пак и те в някои моменти са необходими?...  Simple Smile

Точно така, една прекрасна храна, което разбира се е много важно, и тя е предпоставка за едно по-добро здраве, но все пак не може да излекува една предиспозиция.

# 112
  • София - Варна - Бургас
Здравейте Александър!

Заведох дъщеричката си - 8.5месеца, при хомеопат основно заради неспокоен сън. Не е кърмена.
Бих искала да ви попитам за 2 хомеопатични лекарства, които ни даде хомеопатът.

Едното е - COF 30CH, 5 дни по 2 гранулки за неспокоен сън. Какво точно му е действието?
Другото е PUL 200CH, което ми го даде да си го имам, но не каза въобще за какво е.

И едно друго питане имам - на какво мнение сте, Александър, за даването на коластра - Колактив, като имуностимулатор за бебе/ малко дете?

Много благодаря предварително за отговорите ви!

На тези въпроси е нормално да отговори лекуващия ви хомеопат. Peace

# 113
  • София - Варна - Бургас
Здравейте! На дъщеричката ми и откриха бактерии в урината-Е коли. Изписаха ни Зинат за 7 дни. Искам да ви попитам, ако евентуално при контролната урина се установи, че не са се изчистили бактериите има ли начин да се лекуват с хомеопатия или трябва отново с АБ. Ако можете препоръчайте ми добър хомеопат във В. Търново!

Ако не изчисти Е-коли, се обърнете към хомеопат, но за съжаление за В.Търново нямам информация.

# 114

Ако не изчисти Е-коли, се обърнете към хомеопат, но за съжаление за В.Търново нямам информация.

Здравейте! Да, лекуват се Е-коли с хомеопатия. Ако искате координати на хомеопат, мога да ви пратя на Лични.

# 115
Здравейте,
Дъщеря ми е на 1 г. и 9 м. ходи на ясла от 2 седмици, а от вчера има течни сополи и хрема.
Моля за мнението ви за тези съвети на д-р Михайлов при хрема:

"Срещу хрема:
Бадемово масло. .........
..........
Моля за вашето мнение и съвети!  Praynig

Билките - добре, може да имат добро палиативно действие, но не прекалявайте с тях.

Хомеопатичните? ... хм... не съм превърженик на хомеопатични полипрепарати, а колкото до монопрепарата осцилококцинум - дава се само при първите симптоми на грип, ако при конкретния пациент действа (при някои не действа - индивидуално е.)

Благодаря за отговора!  bouquet
Интересувам се конкретно за мнението ви за клеевата тинктура. Давам на дъщеря ми по 2 капки на ден профилактично като имуностимилант и ако се разболява - 3 пъти на ден. При хрема - и като разтвор за капки в носа. Има ли полза или вреда според вас?

# 116
в Търново работи чудесен лекар хомеопат - д-р Хаджиев.. ако се интересувате ще ви пратя координати

# 117
Здравейте!

Четох някъде,че хомеопатията може да помогне да се лекува Хашимото и/или да се намалят високите нива на антителата Anti-TPO?
Може ли да ми кажете така ли е и  нещо конкретно/някой ваш колега във Варна?

Благодаря предварително! Hug

# 118
Въпросът ми е следният: Колко продължително може да се приема Дентокинд? Влияе добре на сина ми, но ме притеснява времето в което го приема...половин година. Според общопрактикуващата лекарка, която му го изписа, заради растящите зъби, няма нищо обезпокоително.  Confused

За съжаление късно разбрах, че не е редно да изписва подобни препарати, след като не е хомеопат.  Tired А и ме обезпокои това, което прочетох за комбинираните препарати. Иначе детето ми е все още на кърма, ако това има значение. Мога да кажа, че не е боледувал - само веднъж хрема и зачервено гърло.

# 119
Добър класически хомеопат няма да предпише подобна боза.
Да, наистина е боза!

Класическата хомеопатия използва ЕДИНСТВЕНО и САМО монопрепарати – това означава, че се предписва едно единствено лекарство, което покрива максимално цялата тоталност на симптомите. Това може да стане САМО след  подробен преглед (хомеопатично интервю) и задълбочен анализ на случая.
Дентокинд е полипрепарат, тоест боза, или казано по друг начин комбинация от няколко хомеопатични монопрепарата. С подобна боза е невъзможно да се менажира случая, тъй като в никой момент не може да бъде ясно  как всеки отделен компонент  действиа  върху  организъма като цяло.
Предписването на полипрепарати е лишено от всякаква хомеопатична логика и поради тази причина е НЕхомеопатично. Всеки НЕхомеопат може да направи подобно предписание просто защото не е хомеопат и съвсем логично не разбира от хомеопатия.
 Притесенията ви имат резон – приемането на неправилно хомеопатично лекарство може да има последици. 
Дентокинд съдържа: Belladonna D6, Chamomilla D6, Ferrum phosphoricum D6, Hepar sulfuris D12, Pulsatilla D6 .... 5 в 1, като някой от монопрепаратите от тази „боза” се явяват антидоти на други монопрепарати от същата „боза”. Например Hepar sulphuris е антидот на Belladonna. Chamomilla се антидотира от Pulsatilla, a Ferrum phosphoricum се антидотира и от Belladonna и от Pulsatilla....
Аз НЕ виждам логика в подобно предписание и се съмнявам друг класически хомеопат да открие такава.
Най-добрият съвет, който мога да си позволя да ви дам е да се консултирате с класически хомеопат.  Успех!

Последна редакция: пн, 06 окт 2008, 00:12 от Nial

Общи условия

Активация на акаунт