ВЪПРОСИ към хомеопати - ТУК

• 151 668
  • 1 266
  •   2
Отговори
# 135
Здравейте искам да попитам за хапченца: "Цинабсин" Мога ли да ги давам на детенце на 1г и 10м? Имаме секрет в нослето който не изтича на вън а на вътре! Когато  легне да спи детенцето и се появява този секрет и го задушава, детенцето ми не кашля и така не може да я отхрачи, паникьосва се и плаче! От снощи пък се позакашля като се появи секрета, но пак не го отхрачва! Давам сиропа на д-р Тайс! Една майка ми каза за тези хомеопатичните Цинабсин, но като прочетох инфо, разбрах, че те за мигрена, а не за хрема, но пък две майки са давали на децата си от тях за хрема! Извинявам се за подробностите!

Истинската Ханеманова хомеопатия, предписва само едно единствено хомеопатично л-во, а не сбор от 5-6 хо л-ва.

Тези хапчета " Цинабсин" сбор от няколко лекарства ли са? Не са ни ги предписвали тези хапченца! Имаме позната която чете за хомеопатията, а в нашия град няма хомеопат! За това реших да ви попитам!

# 136
Здравейте Александър!

Моля препоръчайте ми добър хомеопат близо до Ямбол. Бургас или Сливен би било идеално.
В Ямбол нямаме хомеопат.

Ходих при една докторка хомеопат в Сливен която ми предписа четири лекарства. Като се върнах в къщи и попрочетох,
 реших да вземам само едното, което по моя преценка беше вярно улучено констит лекарство.

Май е добре да спомена, че измежду останалите предписани, едното беше враждебно на основното. Както и да е, вземам това, което отговаря според мен на конституц. ми тип, чувствам се по добре, но не съм сигурна докога да го вземам. Освен това един от проблемите не се повлиява въпреки че го пия месец и половина.

Много благодаря!

Последна редакция: сб, 11 окт 2008, 17:27 от cosmos bipinnatus

# 137
Не съм Александър, но се надявам и той да се включи с мнение. Моя много добра позната посещава хомеопат в Нова Загора - д-р Михайлав.Той работи в София, но през 2 месеца преглежда в Н.З. Тя е обиколила всички известни хомеопати в Стара Загора,но никой не й помогна. Знам със сигурност, че е много доволна от него, т.е има подобрение и изписва само едно лекарство, което го приготвя на място. Ако те интересува мога да поискам телефона му.
Успех!

# 138
Да разбира се. Благодаря!
Приготвя го на място? Възможно ли е това?

# 139
  • София - Варна - Бургас
  magig
Цитат
......... Една майка ми каза за тези хомеопатичните Цинабсин, но като прочетох инфо, разбрах, че те за мигрена, а не за хрема, но пък две майки са давали на децата си от тях за хрема! Извинявам се за подробностите!

Aleksander:
Цитат
Истинската Ханеманова хомеопатия, предписва само едно единствено хомеопатично л-во, а не сбор от 5-6 хо л-ва.

magig:
Цитат
Тези хапчета " Цинабсин" сбор от няколко лекарства ли са? Не са ни ги предписвали тези хапченца! Имаме позната която чете за хомеопатията, а в нашия град няма хомеопат! За това реших да ви попитам!

Aleksander:

1 таблетка съдържа:

Cinnabaris trit D3 25 mg

Echinacea trit. DI 25 mg

Hydrastis trit. D3 25 mg

Kalium bichromicum trit. D3 25 mg

Помощни вещества:Лактоза, магнезиев стреат, пшенично нишесте

# 140
  • София - Варна - Бургас
cosmos bipinnatus

Ако Ви устройва Ст. Загора, мога да Ви пратя на Лични координатите на хомеопат, който си живее в града.

Последна редакция: сб, 11 окт 2008, 20:54 от Aleksander

# 141
Има ли универсален препарат който се предписва преди и след ваксинация? Хомеопатката ми се накара че не съм и се обадила преди втория пентаксим и сега 8 дни след това бебо е с хрема.

След слагане на втория пентаксим бебо е с много хрема. Според педиатъра това е реакция от ваксината. Хоемопатката каза да дам ТУЯ, дадох снощи. Кога да очаквам ефект? И дали мога да слагам и коларголови капки които ми изписа педиатъра?

Страхувам се да не стане по сериозно състоянието на детето.

# 142
  • София - Варна - Бургас
  Туя е мн. добре да се даде 2 дни преди, и веднага след ваксината.

Не ви препоръчвам потискащи хремата капки за нос, защото и в упътванито им понякога може да се прочете, че при по дълга от 5 - 7 дни употреба има риск за отключване на алергия.

# 143
генитален херпес -средства за  лечение  и / или потискане и предотвратяване на появата  му?

в  старата тема има питане  ,но отговорът  е  на лични -така че аз имам питане  -в   процедура за Икси  бях  и   по  време на стимулацията ми с е появи  генитален  херпес  и я прекратихме .
Д-ра  каза че трябва да   го лекувам ,но    старшното  е че  би  могъл да се  появи във всеки  еди н момент -непредвидимо  е -например преди трансфера  ,което би било кошмарно.
Средства за лечение на генитален херпес,които да не са противопоказни за  процедура инвитро или трябва да  приключи лечението    и тогава  наново опити за забременяване ?

От написаното разбирам, че имате генитален херпесен вирус, който е в латентно състояние, и кога ще се активира е най-вече въпрос на стрес. По-добре изчакайте с хомеопатичното лечение до приключване на ин витро процедурата.

Ясно е ,че кога ще с е активира херпеса  е въпрос на стрес и се  влияе от приеманите медикаменти за стимулация-именно поради появата  му прекратихме  инвитро процедурата   -целта сега  е да укрепя имунитета   ,така че да имам по  -голяма сигурност ,че  няма евентуално пак  се появи при следващата процедура -съвети в тази насока?

# 144
Дъщеря ми е на 3 г. и е с диагноза юношески пауциартикуляренартрит. Знам, че за всеки индивидуално се изписват лекарства, но можете ли да ми кажете по- общо дали хомеопатиата може да помогне при артрит, защото пие много силни лекарства, подтискащи имунитета, а освен саностолче, друго не мога да й давам. Интересува ме мнението ви за цитросепта, за когото пише, че е подходящ при ревматични заболявания, а докторът го отрича и казва, че ще стимулира имунната система. А добър хомеопат в София може ли да препоръчате?

# 145
  • София - Варна - Бургас
Дъщеря ми е на 3 г. и е с диагноза юношески пауциартикуляренартрит. Знам, че за всеки индивидуално се изписват лекарства, но можете ли да ми кажете по- общо дали хомеопатиата може да помогне при артрит, защото пие много силни лекарства, подтискащи имунитета, а освен саностолче, друго не мога да й давам. Интересува ме мнението ви за цитросепта, за когото пише, че е подходящ при ревматични заболявания, а докторът го отрича и казва, че ще стимулира имунната система. А добър хомеопат в София може ли да препоръчате?

Те освен да потискат имунната с-ма, друго и да искат не знаят.

А иначе всякакви автоимунни заболявания се лекуват с хомеопатия.

nimika Тогава, сега е времето да се обърнете към добър класически хомеопат.

# 146
  Туя е мн. добре да се даде 2 дни преди, и веднага след ваксината.

Не ви препоръчвам потискащи хремата капки за нос, защото и в упътванито им понякога може да се прочете, че при по дълга от 5 - 7 дни употреба има риск за отключване на алергия.

Да, ама не дадохме преди. Дадох ТУЯ 8 дни след ваксинацията и разреждането е 200. Състоянието на детето се влошава - започна и да кашля, а нослето направо тече. Хомеопатката я нямаше днес и не ни даде друга доза ТУЯ.

Късно ли е ако дадем пак след няколко дни?

Верно ли е че с каквато концентрация се започне такава се продължава (това не ми изглежда много логично)?

Според хомеопатката развиваме бявно болестта, ама мен ме е страх - бебето е малко...

# 147
  • София - Варна - Бургас
 Не повтаряйте Туя, изчакайте хомеопата Ви.
 200С е точната потенция.  Peace

# 148
Здравейте Александър! Много ви благодаря за подробното обяснение! И се извинявам, ако съм ви причинила неудобство! Ходих в аптеката и питах за нещо подобно на "Цинабсина" казаха ми, че "Ринитал" и "Лимфомиозот" са по добри! Те също ли са сбор от няколко лекарства? Благодаря!

# 149
запис да следя темата

Общи условия

Активация на акаунт