ВЪПРОСИ към хомеопати - ТУК

• 151 689
  • 1 266
  •   2
Отговори
# 285
  • София - Варна - Бургас
Здравейте ! Преди дни бях за първи път при хомеопат,изключително симпатична и начетена жена с медицинско образование. След консултация,много  подробна и изчерпателна ,докторката ми даде капки и понеже преди 5 м. ми правиха конизация ,тя ми изписа инжекции ISCADOR M. Искам да разбера малко повече за тези инжекции и затова моля за Вашето мнение и информация за този медикамент,ако разбирасе сте запознати!Предварително Благодаря!

Тъй като не е хомеопатично л-во, не бих могъл да съм Ви в полза. Peace

# 286
  • София - Варна - Бургас
Эдравеите,искам да попитам эа някои добър хомеопат в Пловдив.благодаря ви предварително

Пращам Ви на Лични.

# 287
  • София - Варна - Бургас
.................
Цитат
Не експериментирай с детето си, малко е още и не се знае дали няма да се получи обратен ефект. ИО аз исках да лекувам детето си с хомеопатия, има артрит, но се разколебах. Никой хомеопат не ти дава точен отговор и гаранция...  Thinking

Трудно биха дали, тъй като това е сериозно автоимунно заболяване, а такива състояния се лекуват, макар и не в 100% от случаите, засега само с помоща на хомеопатията.

# 288
  • София - Варна - Бургас
Здравейте, Александър!
Обръщам се към вас, защото търся алтернативен начин за лечение, подобрение на един кожен проблем при дъщеря ми. Тя е на 7 месеца и днес и поставиха диагноза себореен дерматит. Изписаха и кремче, което да направят в аптеката с котрикостероиди. На мен не ми се иска да прибързвам с това лечение, докато не си изясня до какво може да доведе то и има ли някакви скрити рискове от употребата на кортикостероидите за лечение на кожни проблеми.От друга страна пък не искам да губя и много време, защото сме хванали проблема в съвсем начална фаза и ако се заемем сериозно( каквото и да значи това) можем да го премахнем завинаги. Моля за вашите отговори по въпроса във възможно най-скоро време, за да не губя ценни дни или часове. За сега тя има само едно по-изявено петно на ръчичката, което е с диаметър около сантиметър и стана толкова голямо за около 6 дни. Забелязах наченки и на няколко места по раменцата, но още не са станали толкова отчетливи.
Благодаря ви за вниманието и очаквам вашите мнения.

Да, майчината Ви интуиция правилно Ви подсказва че има скрита опасност, и тя е - потискайки обрива с кортикостероидни кремове, да вкарате обратно пробрема навътре - към по-важни органи и системи.
  Първо трябва да се излекува причината, нарушението, което продуцира този обрив!

Последна редакция: пт, 21 ное 2008, 23:05 от Aleksander

# 289
  • София - Варна - Бургас
Здравейте, докторе! За първи път пиша в този форум. Имам дете на 2 г. и 1 м., което отскоро е на ясла и започна често да боледува. Искам да се насоча към добър лекар хомеопат, за да лекува детето ми, тъй като се страхувам от антибиотиците и другите лекарства, които се изписват от лекарите в голямо количество наведнъж. Можете ли да ми помогнете и да ми посочите добър хомеопат в гр. Хасково /или съседни градове, ако е необходимо/. Предварително Ви благодаря.

Отговорих Ви на Лични

# 290
Здравейте Alexander,

Имам въпроси към вас относно лечебните кризи и доказването на лекарството и как точно можем да различим едното от другото. Досега сме лекували предимно остри състояния- грипове, ангини, кашлици и забелязвам, че при тях подобрението, ако е точното лекарство настъпва относително бързо. От две седмици обаче лекуваме хронични заболявания- цистит, багинални бактерии и гъбички, очни алергии. Подготвена бях, че ще се случват странни неща. Например ми се появиха ужасни гъбички на единия крак, а никога не съм имала точно там. Те изчезнаха за 4 дни, но после пък отново се изостриха вагиналните, появи се и парене. Не издържах и си направих разни промивки, това също отшумя. За справка само, лекувам се с Туя 30 два приема седмично. Спред хомеопата ми преминавам през лечебна криза, но понеже и детето лекуваме със Страм 1м от разни фобии (вода на главата, кучета, клоуни, дядо Коледа Shocked), при него също се появяват странни неща- сега се страхува да не остане без родители Shocked Много ми се иска като майка да мога сама да различавам дали всъщност започва лечение или доказваме лекарството. На детето са предписани 3 приема страм през 10 дни. Ще се радвам на вашето мнение.
П.П Искам само да уточня, че имам доверие на хомеопата си и споделям с нея всички неща, които се случва по време на лечението.

# 291
  • София
Здравейте,
бих искала да ми препоръчате хомеопат в София. От година се мотая в затворен кръг- имам желязо дефицитна анемия от обилен цикъл, която се повлиява бавно от железни препарати. От железните препарати ме заболява корема, затова в момента не мога да приемам тях. Благодаря!

# 292

Имам питане за потенциите аз.
Хомеопатичката ни,която е класически хомеопат ни лекува с много високи потенции на медикаментите-200С или 200М, като разтваря една гланулка в малко спирт и допълва шишенцето с вода, по този начин трябва да капвам по няколко капки на малкия в устата,когато го приема.
Обаче, ако не е в града и трябва да ни лекува по телефона ни праща до най-близката аптека да взема потенция 30, тоест най-високата пак и да давам по една гранулка на малкия.

От друга страна, личната ни лекарка,която е завършила курс на Боарон ни изписва 9-та потенция 3 пъти по 5 гранули, същият начин на лечение препоръчват и в "Хомеопатия за детето" на д-р Жак Буле, не мога да схвана принципа?

Защо едните препоръчват най-високата възможна веднъж, а другите-най-ниската по няколко гранули?  newsm78

# 293
... Да, може да се дава,...
Ей, Александър, как успяхте да го направите- за норматив толкова отговори, дългочакани и точни. Поздравления от мен и благодаря че намерихте време да отделите внимание на питането ми. А евентуално да можете да ми кажете с каква потенция трябва да го търся, четох че природно идва 70%, а по магазините откривам дори 90%? Ако това е извън обсега на хомеопатичните знания, може да не ми отговарята.

# 294
И моята молба към вас е да ми посочите добър хомеопат в Пловдив.В момента  лекуваме с хомеопатия запека на дъщеря ми,(който най-вероятно е на психологична основа,предвид емоциите,които демонстрира и явния страх от акта на изхождане),но ефектът все още е нулев.Ако назначеното лечение е вярното(сутрин и вечер Brionia 9 и Magnesia muriatika 9;веднъж седмично Licopodium cl.15)то кога биха проявили положителния си ефект.
Благодаря предварително.

# 295
  • В къщата на здравето, любовта и красотата!
Здравейте Александър! Имам нужда спешно от съвет   bouquet
Детенцето ми е с трета сливица. Лекарите искаха да я махаме. Но реших да опитам с хомеопатия. От 2 седмици пием хомеопатични. Вчера обаче се появи обрив зад ушенцето и на крачето на малкия. Днес обаче е изринат на много други места. Според хомеопатката за обривчета тук там е логично да се появят. Но по цялото тяло не било от хомеопатичните. Не знам какво да правя. Много съм притеснена... Да ги спирам ли? Утре ще видим и педито какво ще каже?
На какво може да се дължи?
Моля Ви какво ще ме посъветвате?
Благодаря предварително!

Това което взема е-
сутрин - baruta carbonica 9 CH - по 5
вечер - calium bichronicum 5 CH - по 5
1 път седмично - calcarea phosphorica 15 CH - по 10
2 пъти месечно - tuberculinum 15 CH- по 10

Освен това има и някакви алергии. На 2 годинки сме. По принцип диагнозата е след изследване ОБЕРОН

Единствения ми съвет е ... да смените така нареченя "хомеопат".

Бихте ли ме насочили към някого. Благадаря предварително  bouquet Може и на ЛС

# 296
  • Сърцето ми, завинаги в Истанбул
Всички сте добре дошли!!!

БОЛЕСТИ, симптоми, начини за лекуване!

# 297
Здравейте,как се повлиява едновременно приемане на Hepar за болно гърло и Tobrex за конюктивит?
Благодаря

# 298
Здравейте Александър!От година ходим при класически хомеопат и досега не съм имала проблеми, но не сме и боледували много.Има си конституционно лекарство - ЦИНА. Отскоро сме на ялса и се започна -  спастичен бронхит, ангина и една непрестанна кашлица траеща около 3 седмици, която след ангината не се повлия от Цината. Давахме я около седмица непрекъснато(през 4 часа), но детенцето започна да става много раздразнително, буйно и да не спи спокойно.Кашлицата не премина и се оказа че моята кокона е доказала х.л.(мисля че така се казва - доказване).След това  й предписа Хустагил - сироп.Около 3-4 дни бяхме добре и после пак се започна с кашлицата - една суха дразнеща кашлица винаги когато легне да спи  чак  се дави и й се гади- през другото време много рядко.Много исках да се лекуваме с х. л., но май не се получи и я заведох на педиатър, който след прегледа ми каза че има останал секрет в дробчетата от предишно заболяване и ми предписа Вентолин и Ердомед и още един противоалергичен сироп. За около 3 дни кашлицата вече почти я нямаше и мисля че сме по добре.Та сега се чудя дали да продължавам с хомеопатията или не. Дали хомеопатът не е преценил правилно състоянието на детенцето и съответно лечението или аз избързах с педиатърът, но все пак 3 седмици  не спря да кашля въпреки лечението...
П.С.бронхита го лекувахме с цината, а за ангината и давах мерк 3 пъти и после пак цина(по предписание на хомеопата)...

Последна редакция: ср, 26 ное 2008, 23:20 от cvetivelka

# 299
Аз искам да попитам Александър какво му е мнението за имуностимулантите и осцилококцинум? Извинявай ако някъде са те питали вече и ти си отговорил, ще се радвам и на препратка към мястото за да прочета мнението ти!

Общи условия

Активация на акаунт