ВЪПРОСИ към хомеопати - ТУК

• 151 625
  • 1 266
  •   1
Отговори
# 270
Здравейте ! Преди дни бях за първи път при хомеопат,изключително симпатична и начетена жена с медицинско образование. След консултация,много  подробна и изчерпателна ,докторката ми даде капки и понеже преди 5 м. ми правиха конизация ,тя ми изписа инжекции ISCADOR M. Искам да разбера малко повече за тези инжекции и затова моля за Вашето мнение и информация за този медикамент,ако разбирасе сте запознати!Предварително Благодаря!

# 271
Эдравеите,искам да попитам эа някои добър хомеопат в Пловдив.благодаря ви предварително

# 272
Здравейте, Александър!
Дали имате възможност да ми отговорите на следния въпрос:
Синът ми е на 3 г. и 9 мес. и е с гнойна ангина в момента, с кашлица.Вчера бяхме на преглед при педиатърката и тя изписа антибиотик в слуай, че вдигне Т над 38. Ако не - лечение с антибиотични капки в носа, сиропи против кашлица и Хексорал спрей в гърлото.
в крайна сметка снощи му дадох първия прием на АБ, само че сега съм в страшно колебание дали да продължавам или да опитам само с другите предписани лекарства!

Дали има смисъл да го заведа на консултациа с хомеопат, след като вече е приел веднъж АБ?

Уточнявам,че това е втората ангина за тази година.
Първата беше през юни.
След като я излекувахме, ходихме при д-р Мариан Иванов, който направи едно месечен курс с комбинирани препарати на Боарон.

Може ли да се лекува гнойна ангина с хомеопатия или е рисковано да не се усложни състоянието?
няма Т синът ми.
Благодаря!

Не експериментирай с детето си, малко е още и не се знае дали няма да се получи обратен ефект. ИО аз исках да лекувам детето си с хомеопатия, има артрит, но се разколебах. Никой хомеопат не ти дава точен отговор и гаранция... Thinking

# 273
Здравейте, Александър!
Обръщам се към вас, защото търся алтернативен начин за лечение, подобрение на един кожен проблем при дъщеря ми. Тя е на 7 месеца и днес и поставиха диагноза себореен дерматит. Изписаха и кремче, което да направят в аптеката с котрикостероиди. На мен не ми се иска да прибързвам с това лечение, докато не си изясня до какво може да доведе то и има ли някакви скрити рискове от употребата на кортикостероидите за лечение на кожни проблеми.От друга страна пък не искам да губя и много време, защото сме хванали проблема в съвсем начална фаза и ако се заемем сериозно( каквото и да значи това) можем да го премахнем завинаги. Моля за вашите отговори по въпроса във възможно най-скоро време, за да не губя ценни дни или часове. За сега тя има само едно по-изявено петно на ръчичката, което е с диаметър около сантиметър и стана толкова голямо за около 6 дни. Забелязах наченки и на няколко места по раменцата, но още не са станали толкова отчетливи.
Благодаря ви за вниманието и очаквам вашите мнения.

# 274
Здравейте Александър,

какво Ви е мнението за ваксините? Синът ми направи реакция и след 2та приема на пентаксим (а уж не давал реакции). Та съм в голяма чуденка сега дали да продължа да слагам или не. Кои са по големите рискове?

И ако все пак не се престраша и сложа възможно ли е да се изчисти организма напълно с хомеопатия. До сега хомеопатката ни е давала Туя 200 СН. Попаднах на темата на майки чиито деца са пострадали от ваксинация. Толкова много мъка...

Ще съм Ви много признателна ако споделите Вашето мнение.

Последна редакция: вт, 18 ное 2008, 10:36 от Nivea :)

# 275
expetka правилно си постъпила че изчакваш с кортикостероидите.. те хич няма да ти решат проблема а само ще го подтиснат.. лекувам кожен проблем с хомеопатия и то доста успешно.. нещата стават бавно но сигурно. препоръчвам ти хомеопатията за този пробем..

# 276
Имам питане за потенциите аз.
Хомеопатичката ни,която е класически хомеопат ни лекува с много високи потенции на медикаментите-200С или 200М, като разтваря една гланулка в малко спирт и допълва шишенцето с вода, по този начин трябва да капвам по няколко капки на малкия в устата,когато го приема.
Обаче, ако не е в града и трябва да ни лекува по телефона ни праща до най-близката аптека да взема потенция 30, тоест най-високата пак и да давам по една гранулка на малкия.

От друга страна, личната ни лекарка,която е завършила курс на Боарон ни изписва 9-та потенция 3 пъти по 5 гранули, същият начин на лечение препоръчват и в "Хомеопатия за детето" на д-р Жак Буле, не мога да схвана принципа?

Защо едните препоръчват най-високата възможна веднъж, а другите-най-ниската по няколко гранули?  newsm78

# 277
  • София
Здравейте.

Нямам конкретен въпрос, по-скоро бих искала да получа вашия комнетар и мнение, тъй като за първи път се сблъсквам с хомеопатията в този й вид (иначе за кратко сме пили Боаронски гранулки), малко съм объркана, не знам какво да очаквам.

Заведох сина ми на класически хомеопат (след прекарано вирусно заболяване с висока Т до 40,1 градуса и пиене на АБ), проведохме едночасово интервю, след 2 дена отидохме за лекарството. Изписа ни "Lyc C200", като каза да му дам 5 капки през 1 час - 2 пъти и следващите 2 дена по веднъж на ден по 5 капки. И това е. Иска да се видим след месец контролно, до тогава да се обадим ако има някакъв проблем.

Ще съм благодарна на вашия коментар и мнение.

# 278
Здравейте, докторе! За първи път пиша в този форум. Имам дете на 2 г. и 1 м., което отскоро е на ясла и започна често да боледува. Искам да се насоча към добър лекар хомеопат, за да лекува детето ми, тъй като се страхувам от антибиотиците и другите лекарства, които се изписват от лекарите в голямо количество наведнъж. Можете ли да ми помогнете и да ми посочите добър хомеопат в гр. Хасково /или съседни градове, ако е необходимо/. Предварително Ви благодаря.

# 279
здравейте, Александър,
по принцип нямам навика да питам така без докторът, който ме лекува да ме познава, но не съм в българия, нямам възможност да отида на хомеопат в момента, а хомеопатът, на който звъня обикновено не отговаря (логично по това време на денонощието).
какво се дава най-често при лека настинка със силно запушен нос (+секрет) и болезнено сухо гърло. нямам кашлица, нито температура, чувствам се малко отпаднала. става въпрос за мен, не е за децата ми, имам някакви хомеопатични продукти в наличност. какво да взема, поне да мога да спя спокойно и да ми се отпуши носът? каква потенция и в какво количество ?
благодаря!

Последна редакция: пт, 21 ное 2008, 21:55 от S T A R D U S T

# 280
  • София - Варна - Бургас
Добро утро!
Моля ви за съвет.
В понеделник бяхме на хомеопат за дъщеря ми. Дадоха ни някакви капки (казвам някакви , защото хомеопата ми каза, че ако ми каже какво е точно ще започна да се ровя в интернет и да чета  newsm78). Каза ми да ги давам вечер по едно и също време по 1 - 2 капки. Въпросът ми е - мога ли да ги давам с капкомер , или трябва направо от шишенцето да ги капя в устата. И другото ми питане е могат ли да се дават витамини, напр. вит. С успоредно с хомеопатичните лекарства?
Предварително ви благодаря  bouquet

На тези въпроси трябва да Ви отговори лекуващия Ви хомеопат.  Peace

# 281
  • София - Варна - Бургас
здравей,александър.моля ви препоръчайте ми някой хомеопат във враца.благодаря.

За Враца не знам, но София е близо... Peace

# 282
  • София - Варна - Бургас
Здравейте,Александър.Току-що се връщам от преглед при хомеопат за детето ми.Като цяло ,след като предварително се бях запознала от форума как би трябвало да протече първия преглед,останах доволна и от прегледа и от хомеопата,но....не разбрах добре какво точно предписа на детето ми и как то ще  и подейства.Ще ви бъда много благодарна ако вие можете по подробно да ми обясните как точно действат тези капки.Казват се Kali-S 200 или поне това пише на шишенцето.Ще ви бъда благодарна за отговора Grinning

Разбирам безпокойството Ви, но мн. по-добре ще е да си записвате какво и как се подобрява в детето, вкл. и психо/ емоционално, отколкото да ровите в интернет и да четете неща които не разбирате, и само повече ще Ви объркват. Доверете се малко повече на лекуващия Ви хомеопат! Peace

# 283
  • София - Варна - Бургас
Здравейте Александър! Имам нужда спешно от съвет   bouquet
Детенцето ми е с трета сливица. Лекарите искаха да я махаме. Но реших да опитам с хомеопатия. От 2 седмици пием хомеопатични. Вчера обаче се появи обрив зад ушенцето и на крачето на малкия. Днес обаче е изринат на много други места. Според хомеопатката за обривчета тук там е логично да се появят. Но по цялото тяло не било от хомеопатичните. Не знам какво да правя. Много съм притеснена... Да ги спирам ли? Утре ще видим и педито какво ще каже?
На какво може да се дължи?
Моля Ви какво ще ме посъветвате?
Благодаря предварително!

Това което взема е-
сутрин - baruta carbonica 9 CH - по 5
вечер - calium bichronicum 5 CH - по 5
1 път седмично - calcarea phosphorica 15 CH - по 10
2 пъти месечно - tuberculinum 15 CH- по 10

Освен това има и някакви алергии. На 2 годинки сме. По принцип диагнозата е след изследване ОБЕРОН

Единствения ми съвет е ... да смените така нареченя "хомеопат".

# 284
  • София - Варна - Бургас
Александър, виждам че доста въпроси и питанки/ и от тях някой доста спешни/ са преди мен, но и аз се редя/ пусках тема, но явно никой не е ползвал/ с въпрос за "oil of oregano"/ оказа се че е риган на БГ/. Може ли да се дава превантивно или при начални признаци на настинка/ грип. Тук го наричат природният АБ. И в каква потенция на карвакрола е добре да се взема? Благодаря предварително!

Да, може да се дава, но това си е билка, докато хомеопатичните л-ва са нещо съвсем друго.

Общи условия

Активация на акаунт