ВЪПРОСИ към хомеопати - ТУК

• 151 638
  • 1 266
  •   1
Отговори
# 255
Лидия Стоянова

Щом Ви действа добре, значи може да продължите, според указанията на педиатърката Ви.

Не, няма да навреди на бебето Ви, при положение че на Вас Ви помага.

Благодаря Ви Александър,за бързият отговор вярвам Ви и ще продължа да ги пия.

# 256
Здравейте Alexander,

Пиша ви за съвет, и се извинявам за дългото изложение. Детето ми от 8 месеца е с диагноза астма. Преди това беше направил бронхиолит. Мъжът ми е с астма също.  Малкият е на сингюлер от 7 месеца, а от два на фликсотид (2 х 2 впр.), но по съвет на хомеопат го спрях преди две седмици. Въпреки тези лекарства, той не е спрял да прави пристъпи от май досега, а през октомври - два. Всичко започва с хрема 3-4 дни, после 1 ден кашлица, и до няколко часа - пристъп.

Затова потърсих помощ от хомеопат. Много се лутам и защото за него все търся по-доброто и най-доброто, го заведох при двама класически хомеопати. Това само ме обърка, макар да има известно застъпване в техните заключения. Единият му изписа Медорин LM1 (като ми каза да си купя и Сулфур и да си го имам в наличност), а другият му изписа Сулфур и аз започнах да го давам, вече три дни. Забелязвам, че той започна да бълнува нощем, а от днес му се появи прозрачна хрема, а и прокашля малко. Първоначалната еуфория от срещата с хомеопатите започна да изчезва, и отново ме завладява тревогата. А, да, освен това му давам три зелени енергии дневно, и 2 х 10 к. ЕМКиселини и 1 бифидус. Незнайно защо, педиатъра ми каза да спра Колактив3. (А за хомеопатичните изобщо не споменавам в поликлиниката!) Освен това, ще навредя ли на хомеопатичното лечеине ако му капя капки Кузихром в нослето за хремата - боя се, че ако не я овладея пак ще просвири, от друга пък страна хомеопатите ми казват, че хремата е добре да я има. 

Моля, кажете вашето мнение дали съм на прав път. Благодаря.

Последна редакция: пн, 10 ное 2008, 11:46 от desili

# 257
  • София - Варна - Бургас
Драга desili - Не коментирам предписанията на други хомеопати.

А Вие при двама хомеопати едновременно и без да знаят един за друг ли ходите?!...

Капките за нос действат потискащо и не е добре да се дават продължително време - пише го и в упътването за капките.
 Обратното на това което мислите, ако потиснете, "овладеете" хремата - тогава ще "просвири".

Последна редакция: вт, 11 ное 2008, 17:21 от Aleksander

# 258
  • София
Здравейте! От няколко дни чета темата, но не откривам точен отговор на моето питане и за това реших да се включа. Не съм водила дъщеря си на хомеопат, но напоследък личната и лекарка ме съветва да и давам хомеопатични лекарства, когато е болна. При настинка с хрема и давам Осцилококцинум и Инфруцит, а когато и е зачервено гърлото (то се случва често) и е пресипнала - Хомеожен. Доволна съм! Вече повече от 8 месеца сме без АБ. А преди често боледуваше и постоянно беше на АБ. Тя е на 4г. и ходи на градина. Сега започнахме профилактика за зимния период - Респивакс по схема. Та въпросът ми - личната лекарка на дъщеря ми ме посъветва освен Респивакс да давам по 1 туба Осцилококцинум + Gellsemium 30CH веднъж седмично. Тя не е хомеопат, а това са хомеопатични лекарства и се притеснявам. Разбрах, че 30СН е висока потенция и още не смея да и давам нищо. Искам съвет какво да правя. Миналата зима изкарахме с Респивакс и витамини, но февруари направи бронхопневмония  Cry Моля за съвет! 

# 259
Здарвейте Александър! Stop
От няколко дни съм с цистит-резултатите са е-коли в урината. Sad
Какво хомеопатично лекарство ще ми препоръчате, в каква доза и колко дни.
Благодаря Ви!

# 260
Здарвейте Александър! Stop
От няколко дни съм с цистит-резултатите са е-коли в урината. Sad
Какво хомеопатично лекарство ще ми препоръчате, в каква доза и колко дни.
Благодаря Ви!

Докато ти отговори Александър, ще ти кажа, че той не назначава лечение по Интернет, защото за всеки то е строго индивидуално и става след посещението при добър хомеопат. По-добре потърси такъв. Успех!  Hug

# 261
  • София - Варна - Бургас
Здравейте! От няколко дни чета темата, но не откривам точен отговор на моето питане и за това реших да се включа. Не съм водила дъщеря си на хомеопат, но напоследък личната и лекарка ме съветва да и давам хомеопатични лекарства, когато е болна. При настинка с хрема и давам Осцилококцинум и Инфруцит, а когато и е зачервено гърлото (то се случва често) и е пресипнала - Хомеожен. Доволна съм! Вече повече от 8 месеца сме без АБ. А преди често боледуваше и постоянно беше на АБ. Тя е на 4г. и ходи на градина. Сега започнахме профилактика за зимния период - Респивакс по схема. Та въпросът ми - личната лекарка на дъщеря ми ме посъветва освен Респивакс да давам по 1 туба Осцилококцинум + Gellsemium 30CH веднъж седмично. Тя не е хомеопат, а това са хомеопатични лекарства и се притеснявам. Разбрах, че 30СН е висока потенция и още не смея да и давам нищо. Искам съвет какво да правя. Миналата зима изкарахме с Респивакс и витамини, но февруари направи бронхопневмония Cry Моля за съвет! 

Моят съвет е да не давате Респивакс, а виждате че няма ефект.
   Потърсете добър хомеопат, който да и намери нейното индивидуално хомеопатично л-во.

# 262
  • В най - голямото село
Добро утро!
Моля ви за съвет.
В понеделник бяхме на хомеопат за дъщеря ми. Дадоха ни някакви капки (казвам някакви , защото хомеопата ми каза, че ако ми каже какво е точно ще започна да се ровя в интернет и да чета  newsm78). Каза ми да ги давам вечер по едно и също време по 1 - 2 капки. Въпросът ми е - мога ли да ги давам с капкомер , или трябва направо от шишенцето да ги капя в устата. И другото ми питане е могат ли да се дават витамини, напр. вит. С успоредно с хомеопатичните лекарства?
Предварително ви благодаря  bouquet

# 263
  • Sofia
Здравейте, Александър!
Дали имате възможност да ми отговорите на следния въпрос:
Синът ми е на 3 г. и 9 мес. и е с гнойна ангина в момента, с кашлица.Вчера бяхме на преглед при педиатърката и тя изписа антибиотик в слуай, че вдигне Т над 38. Ако не - лечение с антибиотични капки в носа, сиропи против кашлица и Хексорал спрей в гърлото.
в крайна сметка снощи му дадох първия прием на АБ, само че сега съм в страшно колебание дали да продължавам или да опитам само с другите предписани лекарства!

Дали има смисъл да го заведа на консултациа с хомеопат, след като вече е приел веднъж АБ?

Уточнявам,че това е втората ангина за тази година.
Първата беше през юни.
След като я излекувахме, ходихме при д-р Мариан Иванов, който направи едно месечен курс с комбинирани препарати на Боарон.

Може ли да се лекува гнойна ангина с хомеопатия или е рисковано да не се усложни състоянието?
няма Т синът ми.
Благодаря!

# 264
  • София
Благодаря за отговора Александър!
Но имам още едно въпросче  Confused - каква доза да давам от Gelsemium 30CH профилактично - колко гранули веднъж седмично?
А относно личното л-во - вече наистина е време да я заведа на хомеопат, но все не намирам 2 свободни часа в работно време  Sad
И друго - аз съм от Пловдив и се колебая при кого да я заведа - колежка ми даде координати на д-р Марчева, а аз съм ходила при Любомира, но преди 7 години. Реално в Тракия ми е по-удобно, но приемам и други предложения - важното е да е внимателен и с по-дълго работно време...
Благодаря предварително!
 Simple Smile

# 265
здравей,александър.моля ви препоръчайте ми някой хомеопат във враца.благодаря.

# 266
Здравейте,Александър.Току-що се връщам от преглед при хомеопат за детето ми.Като цяло ,след като предварително се бях запознала от форума как би трябвало да протече първия преглед,останах доволна и от прегледа и от хомеопата,но....не разбрах добре какво точно предписа на детето ми и как то ще  и подейства.Ще ви бъда много благодарна ако вие можете по подробно да ми обясните как точно действат тези капки.Казват се Kali-S 200 или поне това пише на шишенцето.Ще ви бъда благодарна за отговора Grinning

# 267
  • В къщата на здравето, любовта и красотата!
Здравейте Александър! Имам нужда спешно от съвет   bouquet
Детенцето ми е с трета сливица. Лекарите искаха да я махаме. Но реших да опитам с хомеопатия. От 2 седмици пием хомеопатични. Вчера обаче се появи обрив зад ушенцето и на крачето на малкия. Днес обаче е изринат на много други места. Според хомеопатката за обривчета тук там е логично да се появят. Но по цялото тяло не било от хомеопатичните. Не знам какво да правя. Много съм притеснена... Да ги спирам ли? Утре ще видим и педито какво ще каже?
На какво може да се дължи?
Моля Ви какво ще ме посъветвате?
Благодаря предварително!

Това което взема е-
сутрин - baruta carbonica 9 CH - по 5
вечер - calium bichronicum 5 CH - по 5
1 път седмично - calcarea phosphorica 15 CH - по 10
2 пъти месечно - tuberculinum 15 CH- по 10

Освен това има и някакви алергии. На 2 годинки сме. По принцип диагнозата е след изследване ОБЕРОН

# 268
Здравейте,имам алергия–уртикария и през няколко дни ми се налага да пия невролакс/искам да отбележа,че тои освен че е за успокоение при невралгии има действие при арелгии/обаче по време на бременност не може да се приема?Можете ли да ми препоръчате заместител?хомеопатия...може би?заредила съм се с арника монтана и рюс токсикодендрон...но все още не съм ги взимала....има ли някои с подобен проблем?

# 269
Александър, виждам че доста въпроси и питанки/ и от тях някой доста спешни/ са преди мен, но и аз се редя/ пусках тема, но явно никой не е ползвал/ с въпрос за "oil of oregano"/ оказа се че е риган на БГ/. Може ли да се дава превантивно или при начални признаци на настинка/ грип. Тук го наричат природният АБ. И в каква потенция на карвакрола е добре да се взема? Благодаря предварително!

Общи условия

Активация на акаунт