ВЪПРОСИ към хомеопати - ТУК

• 151 574
  • 1 266
  •   1
Отговори
# 330
Благодаря за отговорите!

"Има случаи в които лекарството не се сменя в продължение на месеци дори години, има случай  които изискват смяна на хомеопатичното лекарство или потенция много често, дори на 2-3 часа. "

Притесняваше ме факта,че се изписва честа смяна на лекарства не само като период,но и като вид- за едни и същи симптоми е пил около 25 различни лекарства(без да имам впредвид смяната на потенциите).Знам,че всеки път състоянието ,което води до тези симптоми може да е различно,но обикновено нещата протичат по-един и същ начин и в емоционален и физически план.
  За съжаление нямаме голям избор на добри хомеопати в града ,а и нашият лекар се спряга за доста добър,но все пак ще направя опит да продължим лечението при друг специалист.

# 331
Здравейте отново! Оказа се, че нашия хомеопат няма докторско образование,а е фелдшер.....Може ли наистина да е изкарал курсове за хомеопат както твърди или не???

# 332
ЗдравейтеУНГ който работи и с хомеопатия,изписа Блата ориенталис 9,и Пумон хистамин 30,заради непрекъснато стичане на секрет към гърлото,заден ринит ,както се уточни лекаря.подходящо ли е?Благодаря

# 333
Интересува ме когато пия фоликулиниум и кониум магулатум /дано вярно да съм го написала /комбиниран с диане 35 какъв резултат се очаква да след като спра диането

# 334
Хомеопатията съвместима ли е с бирената мая?
Бирената мая се води хранителна добавка, не лекарсто, но все пак искам да попитам преди да започна да я пия.

# 335
Здравейте! Търся хомеопат в София (Дианабад, Лозенец, Иван Вазов, Мусагеница, Дървеница, Изток). Дали бихте могли да ми препоръчате?
Детето ми тръгна на детска градина и започна да боледува почти непрекъснато  Confused

# 336
Здравейте,искам да заведа детето си на хомеопат,ще ми препоръчате ли такъв във Варна.Детето ми е на 8г.,не боледува често,само леки настинки,но поради други причини не е ваксиниран от 7години.Въпросът ми е може ли и дали е препоръчително(от хомеопатична гледна точка) да пие нещо за усилване на имунитета при положение,че не боледува?И каква е разликата между класическия хомеопат и другите хомеопати,на какъв трябва да отидем?Освен това детето ми е с хиперактивност и дефицит на вниманието,чела съм,че доста добре се повлияват от хомеопатичните средства.Когато детето има много проблеми ако едно лекарство може да повлияе положително на нещо,да е негативно за друго?Носят ли се медицински документи при прегледа от хомеопат?

# 337
Интересува ме дали хомеопатията е в състояние да помогне при психични разстройства, като шизофрения напр. ? При приема на лекарства може ли да се наблюдава влошаване на състоянието за известен период? Не е ли това опасно при този род болести?

# 338
Привет! Интересува ме какво представлява лекарството Хистамин. Същото беше назначено на сина ми /4г./ от хомеопата в разреждане 30 СН. Уточнявам, че не е болен, а за пречистване на организма и защото ходи на детска градина.
Задавам въпроса, защото не мога да го открия това лекарство в списъка с хомеопатични лекарства.
Освен това ако се разболее пак с това лекарство трябва да го лекувам  Shocked Правилно ли е? БЛАГОДАРЯ!

# 339
Интересува ме дали хомеопатията е в състояние да помогне при психични разстройства, като шизофрения напр. ? При приема на лекарства може ли да се наблюдава влошаване на състоянието за известен период? Не е ли това опасно при този род болести?

Опасно или не е въпрос на гледна точка. Има твърде много фактори които трябва да бъдат отчетени за да се каже опасно ли е или не. Дали е опасно да изядеш 10 кг ягоди?

Практиката показва добра успеваемост на хомеопатията при повлияване на психоемоционални дисфункции. Между другото шизофренията не е психоемоционална дисфункция, а се дължи на структурно изменение в кората на мозъка. Като такова – тя се диагностицира по съответната методология. Като клиничен психолог съм имал възможност да затвърдя впечатлението си, че има твърде малко добри психиатри в България. Много често се поставя диагноза шизофрения там където я няма, а в други случай пък шизофрения не може да бъде разпозната и съответно се „лекува” с неподходящи медикаменти.
Хомеопатията предлага една добра алтернатива.
Що се отнася до влошаване – в някой случай се наблюдава такова, в други не – всеки отделен случай следва да се разглежда ЕДИНСТВЕНО И САМО в неговата конкретика – поради тази причина не може да се генерализира.

# 340
Привет! Интересува ме какво представлява лекарството Хистамин. Същото беше назначено на сина ми /4г./ от хомеопата в разреждане 30 СН. Уточнявам, че не е болен, а за пречистване на организма и защото ходи на детска градина.
Задавам въпроса, защото не мога да го открия това лекарство в списъка с хомеопатични лекарства.
Освен това ако се разболее пак с това лекарство трябва да го лекувам  Shocked Правилно ли е? БЛАГОДАРЯ!
Всички въпроси които задавате тук са от компетенцията на лекуващия хомеопат. Може спокойно да се обърнете към него и да ги зададете. Той познава случая, не ние – така че само той може компетентно да обясни кога и в какви случаи да давате лекарството. На каква база може някой от нас, четящите тук, да прецени дали е „правилно” това предписание?

Имате ли някакви притеснения да не зададете въпросите на своя хомеопат?

# 341
ЗдравейтеУНГ който работи и с хомеопатия,изписа Блата ориенталис 9,и Пумон хистамин 30,заради непрекъснато стичане на секрет към гърлото,заден ринит ,както се уточни лекаря.подходящо ли е?Благодаря
Не зная дали е подходящо. Разбирам от класическа хомеопатия. Това предписание НЕ Е предписание на класически хомеопат.
Философската парадигма на класическата хомеопатия е че съществува САМО едно заболяване – това е разстройването на жизнената сила (казано на научен език нарушение в хомеостазата). Разстроената жизнена сила „сигнализира” за своето състояние като произвежда съвкупност от симптоми, които взети заедно оформят ТОТАЛНОСТТА от симптомите на болестта. Класическият хомеопат след подробно интервю и анализ на случая предписва ЕДНО, ЕДИНСТВЕНО ЛЕКАРСТВО, което повлиява „разстроената” жизнена сила (т.е хомеоастазата) а това от своя страна води до възстановяване на здравето.

Всички други предписания, НЕ са хомеопатия.....не знам какво са. Най-добрият съвет който може да бъде даден в такъв случай е да потърсите класически хомеопат.

Последна редакция: ср, 10 дек 2008, 17:33 от Nial

# 342
здравейте,
искам да попитам, хомеопатията помага ли за брадавици?
НА синът ми му излезнаха по целите ръчички, крачета, сега забелязвам и по стъпалата. Всичко стана за 2-3 седмици, първо  мислехме, че е атопичен дерматит, защото миналата година по същото време се беше изринал, но колкото повече излизаха, толкова повече не приличаха на петната от дерматита, а си оставах като отделни пъпчици, с нещо като връхче. Имахме час за днес, при личния лекар, и утре ще се обадим за да запишем час при дерматолог, за лечение. ЛЛ каза, че са брадавици.
Благодаря предварително за отговора!

# 343
здравейте,
искам да попитам, хомеопатията помага ли за брадавици?
НА синът ми му излезнаха по целите ръчички, крачета, сега забелязвам и по стъпалата. Всичко стана за 2-3 седмици, първо  мислехме, че е атопичен дерматит, защото миналата година по същото време се беше изринал, но колкото повече излизаха, толкова повече не приличаха на петната от дерматита, а си оставах като отделни пъпчици, с нещо като връхче. Имахме час за днес, при личния лекар, и утре ще се обадим за да запишем час при дерматолог, за лечение. ЛЛ каза, че са брадавици.
Благодаря предварително за отговора!

Твърде добре сe повлияват

# 344
Опасно или не е въпрос на гледна точка. Има твърде много фактори които трябва да бъдат отчетени за да се каже опасно ли е или не. Дали е опасно да изядеш 10 кг ягоди?

Практиката показва добра успеваемост на хомеопатията при повлияване на психоемоционални дисфункции. Между другото шизофренията не е психоемоционална дисфункция, а се дължи на структурно изменение в кората на мозъка. Като такова – тя се диагностицира по съответната методология. Като клиничен психолог съм имал възможност да затвърдя впечатлението си, че има твърде малко добри психиатри в България. Много често се поставя диагноза шизофрения там където я няма, а в други случай пък шизофрения не може да бъде разпозната и съответно се „лекува” с неподходящи медикаменти.

Как се нарича методологията за установяване структурното изменение в кората на мозъка?
Значи от написаното да считам, че шизофрения не може да се лекува с хомеопатия? А иначе ме опасява факта, че при хомеопатичния метод на лечение обикновено настъпва криза, която ще влоши душевното състояние на пациента шизофреник.
Винаги съм си мислила, че шизофренията е душевно разстройство и от доста източници така съм чела.

Общи условия

Активация на акаунт