ВЪПРОСИ към хомеопати - ТУК

• 151 599
  • 1 266
  •   1
Отговори
# 315
  • София - Варна - Бургас
Ходих на така бленуваното първо интервю с хомеопат...леко съм разочарована  Confused

Дадоха ми няколко гранулки под езика..........
1. Ако не виждам никакъв резултат да ходя ли пак?
2. Кое струва 65 лв. - гранулките? ...трите часа разговор?

.........

Да не би лекарката да е преценила, че имам свръх жизнени сили и не се нуждая от помощ и насоки... Mr. Green

Ще се радвам да прочета какво мислите   bouquet

Все пак отивате при хомеопат, и то класически, а не при Хари Потер... така че имайте малко търпение и проведете поне един тел. разговор с нея.

На 2-рия въпрос - трите часа хомеопатично интервю, и при ефективно лечение, освен доброто здраве, ще спестите стотици и хиляди лв от алопатични л-ва.  Peace

# 316
  Здравейте!От около 1,5г. аз и децата ми се лекуваме с хомеопатия.Посещаваме класич.хомеопат(извинявам се за определението) и досега се лекуваме само с хомеоп.лекарства.Преди това не се е налагало да лекувам децата с АБ или други силни лекартва.
При болест моето състояние се подобрява много бързо,но при синът ми нещата се проточват във времето и може да се каже че не настъпва напълно излекуване,а само временно подобряване на състоянието.От както тръгна на градина започна да боледува често-хрема и продължителна кашлица.От начало след прием на предписаното лекарство вдигаше температура и се подобряваше за кратко,но след това отново се влошаваше кашлицата.Така без да се е стигало до много тежки състояния(почти никога не слиза към дробовете) те сякаш стават хронични.Той е Салицея и докторът каза,че е нормално за този конст.тип да протича по-бавно подобрение на симптомите.Притеснява ме факта,че много често сменяме лекарствата,ако не настъпи промяна в състоянието му(понякога на 3 или 5дни) или пие едно лекарство продължително време-настъпва леко подобрение,но нещата остават до там. Аз имам доверие в решенията на нашият лекар,но от прочетеното в темата разбирам,че не е редно да се редуват и сменят начесто лекарствата (при него симптомите са едни и същи,а и емоционалните състояния на детето обикновено се повтарят)
Интересуваме възможно ли е нещо да блокира действието на лекарствата или просто нашият доктор не ги "улучва" добре?

# 317
Здравейте! Бихте ли ме посъветвали какво хомеопатично лекарство мога да взимам при силно главоболие или мигрена, при положение, че кърмя.

# 318
.... имайте малко търпение 
Тъй вярно  Mr. Green
А нещо за четене по темата бихте ли препоръчали  Hug

# 319
  • И аз не знам къде...
Здравейте,
Посетих препоръчания ми от Вас хомеопат в Стара Загора и мисля, че се "харесахме" така да се каже! И детето, което е на 6 месеца се държа добре! Явно не му беше нервно там и не го подтискаше обстановката, което много често му се случва! Само че, към края на интервюто много му се доспа и започна сериозно да мрънка и нещо недоразбрах от това което ми говореше жената  Blush!
Та въпроса ми е: каза да си на бавя Medorrhinum 1M за спешни случай, но аз не чух за какво точно се използва? Доколкото схванах това е и типа на детето и може би това е конституционалното му лекарство. Бихте ли ми помогнали с информация, че нещо не намерих такава в нета, а и не ми се иска да я притеснявам с подобен въпрос?

Благодаря предварително!

# 320
Здравейте,
Посетих препоръчания ми от Вас хомеопат в Стара Загора и мисля, че се "харесахме" така да се каже! И детето, което е на 6 месеца се държа добре! Явно не му беше нервно там и не го подтискаше обстановката, което много често му се случва! Само че, към края на интервюто много му се доспа и започна сериозно да мрънка и нещо недоразбрах от това което ми говореше жената  Blush!
Та въпроса ми е: каза да си на бавя Medorrhinum 1M за спешни случай, но аз не чух за какво точно се използва? Доколкото схванах това е и типа на детето и може би това е конституционалното му лекарство. Бихте ли ми помогнали с информация, че нещо не намерих такава в нета, а и не ми се иска да я притеснявам с подобен въпрос?

Благодаря предварително!

Притеснете хомеопата си с подобен въпрос! Grinning
Всъщност той не би трябвало да го приеме като притеснение въобще – нали това му е работата – да ви бъде хомеопат. Grinning Освен това сте се „харесали”, по ваши думи. Важно е да се изгради доверие помежду ви – ето ви прекрасна възможност да започнете със „строежа”. Grinning  Логично, естествено и за предпочитане  е за всички притеснения и въпроси относно лечението да се обръщате към хомеопата си – така се гради доверие, не по друг начин.

# 321
  Здравейте!От около 1,5г. аз и децата ми се лекуваме с хомеопатия.Посещаваме класич.хомеопат(извинявам се за определението) и досега се лекуваме само с хомеоп.лекарства.Преди това не се е налагало да лекувам децата с АБ или други силни лекартва.
При болест моето състояние се подобрява много бързо,но при синът ми нещата се проточват във времето и може да се каже че не настъпва напълно излекуване,а само временно подобряване на състоянието.От както тръгна на градина започна да боледува често-хрема и продължителна кашлица.От начало след прием на предписаното лекарство вдигаше температура и се подобряваше за кратко,но след това отново се влошаваше кашлицата.Така без да се е стигало до много тежки състояния(почти никога не слиза към дробовете) те сякаш стават хронични.Той е Салицея и докторът каза,че е нормално за този конст.тип да протича по-бавно подобрение на симптомите.Притеснява ме факта,че много често сменяме лекарствата,ако не настъпи промяна в състоянието му(понякога на 3 или 5дни) или пие едно лекарство продължително време-настъпва леко подобрение,но нещата остават до там. Аз имам доверие в решенията на нашият лекар,но от прочетеното в темата разбирам,че не е редно да се редуват и сменят начесто лекарствата (при него симптомите са едни и същи,а и емоционалните състояния на детето обикновено се повтарят)
Интересуваме възможно ли е нещо да блокира действието на лекарствата или просто нашият доктор не ги "улучва" добре?

Няма „редно” и „нередно”. Всеки случай е индивидуален и може да бъде разглеждан единствено и само в неговата конкретика.
Има случаи в които лекарството не се сменя в продължение на месеци дори години, има случай  които изискват смяна на хомеопатичното лекарство или потенция много често, дори на 2-3 часа.
Възможно е нещо да блокира действието на хомеопатичното лекарство, възможно е да не е дадено  най-правилното хомеопатично лекарство, или да не е подходящата потенция на лекарството. Иначе работата на хомеопата НЕ Е да „улучва”, освен ако не е играе на тото...и в такъв случай, аз бих бил силно притеснен.  Също е възможно точно този конкретен хомеопат, да не може да излекува точно това конкретно дете, просто защото „не вижда” нещо, просто защото нещо му „бяга” от погледа.  При все, че вие сте доволна от хомеопата си за своето лечение....не забравяйте, че сте отделен организъм от детето си. Може би е правилно да потърсите друг хомеопат за него.

# 322
Здравейте! Бихте ли ме посъветвали какво хомеопатично лекарство мога да взимам при силно главоболие или мигрена, при положение, че кърмя.

Къде дочно е локализирана болката? Как точно ви боли? Какви други симптоми може да кажете, съпътстващи тази болка? Какво е емоционалното ви състояние ? .... и на още много въпроси от този тип трябва да отговорите за да може хомеопатът да реперторизира (сиреч анализира вашите симптоми и открие лекарство което покрива цялата съвкупност) за да определи лекарството което би ви помогнало.  Иначе в рубриката „главоболие” в реперториума има 272 лекарства – 177 са в първа степен, 66 във втора, 29 в трета.
На каква логика и принцип трябва да се избере едно лекарство измежду всички тези Shocked? Кое точно лекарство е „вашето” лекарство? Това може да стане ясно ЕДИНСТВЕНО И САМО след проведено хомеопатично интервю и задълбочен анализ. Мястото за такова инервю и анализ е кабинета на хомеопата, а не форум или друго интернет пространство.

Между другото не ми отговаряйте на въпросите които задавам по горе. Написах всичко това, само за да илюстрирам невъзможността да се случи, това което искате....поне никой уважаващ себе си хомеопат не би го направил...а за радост или съжаление, съвет и съдействие може да получите само от хомеопат. Разбира се другата алтернатива остават аналгинче, аспиринче...
Помислете и ще разберете Grinning

# 323

Къде дочно е локализирана болката? Как точно ви боли? Какви други симптоми може да кажете, съпътстващи тази болка? Какво е емоционалното ви състояние ? .... и на още много въпроси от този тип трябва да отговорите за да може хомеопатът да реперторизира (сиреч анализира вашите симптоми и открие лекарство което покрива цялата съвкупност) за да определи лекарството което би ви помогнало.  Иначе в рубриката „главоболие” в реперториума има 272 лекарства – 177 са в първа степен, 66 във втора, 29 в трета.
На каква логика и принцип трябва да се избере едно лекарство измежду всички тези Shocked? Кое точно лекарство е „вашето” лекарство? Това може да стане ясно ЕДИНСТВЕНО И САМО след проведено хомеопатично интервю и задълбочен анализ. Мястото за такова инервю и анализ е кабинета на хомеопата, а не форум или друго интернет пространство.

Между другото не ми отговаряйте на въпросите които задавам по горе. Написах всичко това, само за да илюстрирам невъзможността да се случи, това което искате....поне никой уважаващ себе си хомеопат не би го направил...а за радост или съжаление, съвет и съдействие може да получите само от хомеопат. Разбира се другата алтернатива остават аналгинче, аспиринче...
Помислете и ще разберете Grinning

Благодаря за отговора! Ще последвам съвета Ви.

# 324
  • София - Варна - Бургас
snujolin

Знаете че не коментирам предписанията на колеги хомеопати.  Peace

Децата боледуват често и това продължава до началото на пуберитета, или както се казва "израстват го" - по-точно тяхната самообучаваща се имунна с-ма се изгражда напълно, а за това е много полезно да се срещат с разнообразни вируси и бактерии. Обратното, стерилната среда  води до бум на алергии! Важното е настинките по възможност да не слизат по-надолу от сливиците, които е нормално при т.н. настинка да са зачервени и да болят - те са "предната бойна линия"!
  Добрата новина при вас е, че болеста не слиза към ларинкса и белите дробове.  Peace

От друга страна, и най-добрият хомеопат не е застрахован да не  може да се справи с някой отделен случай, а друг да го види под друг ъгъл и да го реши, затова няма нищо лошо в краен случай смяната на хомеопата.  Peace

Последна редакция: пт, 05 дек 2008, 15:04 от Aleksander

# 325
  • София - Варна - Бургас

Потвърждавам казаното от Nial, и ще ви кажа, че и най-упоритата мигрена мн. успешно се лекува с помоща на хомеопатията.
 Кърмейки по време на мигрена, Вие предавате негативното си състояние чрез кърмата на бебето , затова е важно да сте физически и психо/емоционално здрава.  Peace

# 326
С дъщеря ми бяхме на хомеопатично интервю в сряда - предписана й беше Pulsatilla 1М. На следващия ден детето повърна два пъти и започна да вдига температура до 38.6. Въпросът ми е - възможно ли е да се свърже това "разболяване" с приема на хомеопатичното лекарство?

# 327
Здравейте!Бебето ми е на 7 месеца и от 3 месеца кашля.Общтото му състояние е добро.Реших да му направя изследване на секрет от гърлото и се оказа ,че имаме бактерия Klebsiella pneumoniae.Лекуваме се с класическа хомеопатия,но явно не се повлиява,защото не спира кашлицата.Страхувам се ,че големият ми син има същата ,защото кашля от месеци и не мога да разбера ,аз,както и докторите от какво.Все нищо му няма ,а кашлицата не спира.Особено сутрин.Повлиява ли се тази бактерия  от хомеопатията?Моля за съвет!

# 328
  • София - Варна - Бургас
С дъщеря ми бяхме на хомеопатично интервю в сряда - предписана й беше Pulsatilla 1М. На следващия ден детето повърна два пъти и започна да вдига температура до 38.6. Въпросът ми е - възможно ли е да се свърже това "разболяване" с приема на хомеопатичното лекарство?

Да, това е добра реакция - т.н. лечебна криза, последвана от излекуване. 

Последна редакция: пт, 05 дек 2008, 16:53 от Aleksander

# 329
  • София - Варна - Бургас
joji04
Цитат
...Klebsiella pneumoniae...Повлиява ли се тази бактерия  от хомеопатията?Моля за съвет!

Директно - не, но хомеопатията може да научи организма как да се справи с нея.

Общи условия

Активация на акаунт