ВЪПРОСИ към хомеопати - ТУК

• 151 661
  • 1 266
  •   1
Отговори
# 300
  • Сърцето ми, завинаги в Истанбул
Коя книга ще ми препоръчате за хомеопатия?

От тези двете коя да избера:
1. "Хомеопатично лечение на деца" автор: д-р Пол Хършку
2. "Хомеопатия за детето" автор: Д-р Жак Буле

Благодаря!   bouquet  bouquet  bouquet

# 301
Изписан ми е медорин еднократно. Кога мога да пия кафе? След ден, два или да чакам докато се излекувам?

# 302
Бебето ми е на 1 месец и от родилния има Стафилококус ауреус  в акото. Има разстройство, но напоследък ака по малко пъти в денонощието. Антибиотика по антибиограма не повлия на бактерията. Мога ли да давам Staphyllococcinum  и дали ще се повлияе бактерията от него?

# 303
  • София - Варна - Бургас
Коя книга ще ми препоръчате за хомеопатия?

От тези двете коя да избера:
1. "Хомеопатично лечение на деца" автор: д-р Пол Хършку
2. "Хомеопатия за детето" автор: Д-р Жак Буле

Благодаря!   bouquet  bouquet  bouquet

Първата, но без разбиране и изучаване на хомеопатичната философия и практика, не би могла да Ви е полезна, дори може да Ви обърка.  Peace

# 304
  • София - Варна - Бургас
Изписан ми е медорин еднократно. Кога мога да пия кафе? След ден, два или да чакам докато се излекувам?

А какво Ви посъветва лекуващия хомеопат?

# 305
  • София - Варна - Бургас
Бебето ми е на 1 месец и от родилния има Стафилококус ауреус  в акото. Има разстройство, но напоследък ака по малко пъти в денонощието. Антибиотика по антибиограма не повлия на бактерията. Мога ли да давам Staphyllococcinum  и дали ще се повлияе бактерията от него?

Отговора е - не се самолекувайте, камо ли пък едномесечно бебе!   Peace

# 306

А какво Ви посъветва лекуващия хомеопат?

Когато започнах лечение - преди около месец ми каза само "без кафе,кола,мента,черен чай". Пих едно лек. - не ми подейства, после второ, трето и през цялото време се въздържам, но вече започна да ми се допива. А тъй като е зает много и не искам да го притеснявам за глупости - реших да попитам тук. А медорина каза еднократно да го вземем та затова се зачудих дали мога да си пийна кафенце. Ама ако трябва ще изчакам докато мине една седмица и стане време пак да му се обадя.

# 307

Защо? Нали хомеопатията не може да навреди, или може? В радиус 200 км. няма хомеопат, с каво може да навреди, ако опитам?

# 308
acer , неподходящото за теб хомеопатично лекарство, може да обърка жизнената ти сила.

# 309
Здравейте Александър!От година ходим при класически хомеопат и досега не съм имала проблеми, но не сме и боледували много.Има си конституционно лекарство - ЦИНА. Отскоро сме на ялса и се започна -  спастичен бронхит, ангина и една непрестанна кашлица траеща около 3 седмици, която след ангината не се повлия от Цината. Давахме я около седмица непрекъснато(през 4 часа), но детенцето започна да става много раздразнително, буйно и да не спи спокойно.Кашлицата не премина и се оказа че моята кокона е доказала х.л.(мисля че така се казва - доказване).След това  й предписа Хустагил - сироп.Около 3-4 дни бяхме добре и после пак се започна с кашлицата - една суха дразнеща кашлица винаги когато легне да спи  чак  се дави и й се гади- през другото време много рядко.Много исках да се лекуваме с х. л., но май не се получи и я заведох на педиатър, който след прегледа ми каза че има останал секрет в дробчетата от предишно заболяване и ми предписа Вентолин и Ердомед и още един противоалергичен сироп. За около 3 дни кашлицата вече почти я нямаше и мисля че сме по добре.Та сега се чудя дали да продължавам с хомеопатията или не. Дали хомеопатът не е преценил правилно състоянието на детенцето и съответно лечението или аз избързах с педиатърът, но все пак 3 седмици  не спря да кашля въпреки лечението...
П.С.бронхита го лекувахме с цината, а за ангината и давах мерк 3 пъти и после пак цина(по предписание на хомеопата)...

# 310
Ходих на така бленуваното първо интервю с хомеопат...леко съм разочарована  Confused

Дадоха ми няколко гранулки под езика още там и в едно пликче още 5-6, които да разтворя по мое усмотрение когато преценя, че се налага...Не получих никакви съвети (каквито чух в коридора) от рода на - не пийте кафе, не ползвайте ментова паста за зъби...
Минаха няколко дни, а няма нито подобрение нито усложнение  Rolling Eyes
Два въпроса ме вълнуват:
1. Ако не виждам никакъв резултат да ходя ли пак?
2. Кое струва 65 лв. - гранулките? ...трите часа разговор?

Относно втория въпрос не искам да ме разбирате погрешно, но изповедта пред приятелката ми ми излиза далеч по-ефтино (кафе и кекс  Grinning) и ме зарежда значително за по-дълго време.

Отидох изключително и само положително настроена. Хареса ми лекарката. Беше ми приятно и невероятно интересно да отговарям на въпроси като:
Какво обичам да ям..
В какво животно бих искала да се превърна..
Помня ли сънищата си..
Кое ме отвръщава в насекомите и
Защо ме е гнус от пеперуди  Grinning

Да не би лекарката да е преценила, че имам свръх жизнени сили и не се нуждая от помощ и насоки... Mr. Green

Ще се радвам да прочета какво мислите   bouquet

# 311
(Здравей А лександър,.
Пиша от Испания.Дъщеря ми е на 10 м. и половина и от няколко дни има 2 зъбчета .беше с температура 3 дена 38-39 гр.но с парацетамол и чорапи с оцет я свалихме.Много е неспокоина и през ноща много се буди.от вчера и давам ..  calcarea phosphorica 9 ch по 3 топченца 2 пъти на ден и вечер 1 хапченце  KINDIVAL ТОВА е маи същото като нащо Дормокинд.Мажа с гелчето Дентинокс но вчера вечерта я намазах с Nutraisdin  primeros dientes .kym 00 часа много плачеше и и дадох парацетамол.сутринта имаше червени петна по коремчето ,гърдичките,гръбчето и гушката.дадох и 5 капки Зиртек.
Дали се е получило от хомеопатията  това обривче или от парацетам ола?
Намазах я и с двете гелчета в разтояние от 1-2 часа дали това не е дало някаква реакция?
Благодаря ви предварително за отговора.
Намазах я с Lutsine eryplast (кремчето за дупето)2 пъти и се поскриха пъпките,данеби да са от претопляне,ако са от лекарствата нетрябва ли и на друго място да има пъпки?

Последна редакция: пн, 01 дек 2008, 10:56 от lisa_lisanova

# 312
И аз имам въпрос-Cinnabsin таблетки против хрема противопоказни ли са при Варицела или могат да се приемат?

# 313
  • София - Варна - Бургас

Защо? Нали хомеопатията не може да навреди, или може? В радиус 200 км. няма хомеопат, с каво може да навреди, ако опитам?

Къде все пак е това: "на 200 км"? може пък да се измисли нещо.

# 314
  • София - Варна - Бургас
Здравейте Александър!От година ходим при класически хомеопат и досега не съм имала проблеми, но не сме и боледували много.Има си конституционно лекарство - ЦИНА. Отскоро сме на ялса и се започна -  спастичен бронхит, ангина и една непрестанна кашлица траеща около 3 седмици, която след ангината не се повлия от Цината. Давахме я около седмица непрекъснато(през 4 часа), но детенцето започна да става много раздразнително, буйно и да не спи спокойно.Кашлицата не премина и се оказа че моята кокона е доказала х.л.(мисля че така се казва - доказване).След това  й предписа Хустагил - сироп.Около 3-4 дни бяхме добре и после пак се започна с кашлицата - една суха дразнеща кашлица винаги когато легне да спи  чак  се дави и й се гади- през другото време много рядко.Много исках да се лекуваме с х. л., но май не се получи и я заведох на педиатър, който след прегледа ми каза че има останал секрет в дробчетата от предишно заболяване и ми предписа Вентолин и Ердомед и още един противоалергичен сироп. За около 3 дни кашлицата вече почти я нямаше и мисля че сме по добре.Та сега се чудя дали да продължавам с хомеопатията или не. Дали хомеопатът не е преценил правилно състоянието на детенцето и съответно лечението или аз избързах с педиатърът, но все пак 3 седмици  не спря да кашля въпреки лечението...
П.С.бронхита го лекувахме с цината, а за ангината и давах мерк 3 пъти и после пак цина(по предписание на хомеопата)...

Съвета ме е да не се отказваш от хомеопатията, а евентуално да смениш хомеопата.

Общи условия

Активация на акаунт