ВЪПРОСИ към хомеопати - ТУК

• 152 317
  • 1 266
  •   1
Отговори
# 930
Здравей Александър,
предварително се извинявам ако въпросът ми е глупав Embarassed Тъй като ХЛ се предписва според типа на човека,би ли ми казал колко типа има.Интересно ми е и чета различни материали в нета,но на някои места чета че има 4 типа,на други 14 и т.н.И тъй като в хомеопатията има определени ясни и точни правила,прочетеното за типовете хора ме обърква.

Благодаря ти предварително за отговора

Има 4 типа характери: сангвиник, холерик, флагматик и меланхолик, но ние не предписваме според характера на човека.

Що се отнася за хомеопатичните - те са над 5000, но около 500 са по-главни и по-често срещани.
 И затова никак не е лесна работа, да се определи хомеопатичното л-во с най-близко подобие до конкретния пациент.

Благодаря,Александър!

Точно за хомеопатичните питах,а иначе с другите съм запозната.

# 931
  • София - Варна - Бургас
Здравейте, Aleksander!
Имам въпросче - съпругът ми има проблеми с гръбначният стълб. Има сплескване на пети ломбален прешлен, което води до доста сериозни болки. Няма дискови хернии в резултат на сплескването. Поне не още. Препоръчват му курсове на физиотерапия. Не съм сигурна, че това е решение на проблема.
Моля ви, изразете мнение (ако въобще е възможно) дали състоянието може да се повлияе с лечение при хомеопат.

Може да се излекува възпалението на коренчетата на нервните влакна, и оттам да намалят болките, дори и да спрат.

Физическите изменения? - само дотам, докъдето е обратима патологията.
  Физиотерапия, да, може да опита дано му повлияе добре.

# 932
  • София - Варна - Бургас
Здравейте,

Днес ходих за пръв път на хомеопат и ми даде три шишенца с течности за капане. Въпросът ми е може ли да се разболееш от нещо, ако не е улучено лекарството? На едното шишенце пише 'стафилококи ....' - ако аз нямам стафилококи, дали ще ги хвана? Извинявам се, но нямам време да прочета написаното дотук по темата, а ми е спешно.

Силно се надявам това да не са стафилококи, а хомеопатичното л-во Стафилококцинум. LOL  Laughing
  така че няма да се зарази, споко!  Peace

# 933
  • София - Варна - Бургас
Здравейте, Александър!

Бих искала да Ви попитам, дали може да препоръчате нещо за отслабване. От книгата на Баракин научих за Фитолака Декандра 9, която приемам всяка сутрин по 5 гранулки. След обяд при нужда от сладко (много обичам) Аргентум Нитрикум 9, пак 5 гранулки. От един месец прилагам тези продукти, още в началото отслбнах с 3 кг., но от тогава само задържам и няма никакво отслабване.

Може ли да препоръчате още нещо, пак там прочетох и за Графит 9 и Калкареа Карбоника, но от Графита сякаш още повече ми се похапваше.

Много благодаря, оценявм помощта Ви

Не се "самолекувайте"!!!  Лекарството "за отслабване" би могло да има и обратен ефект, ако не става под наблюдението на лекуващия ви хомеопат!

# 934
Ходих на гинеколог 1,5 год.след раждането на второто си дете. Имам смъкване на матката. Засега нямам особени проблеми, обаче знам, че с напредване на възрастта може да се появят. Препоръчайте ми някакви хомеопатични за укрепване на тазовото дъно. Чувала съм и за упражнения за тазовото дъно, които помагат.

# 935
  • София
Аз не знам за хомеопатични,но можеш да попиташ лекуващия си хомеопат да ти помогне.За упражненията се поинтересувай в Интернет,ако не намериш аз ще ти кажа за някои!  Peace

# 936
Аз пак имам въпросче към Aleksander Simple Smile Възможно ли е при бързо зачервяване и уморяване на очите след работа с компютър (без да има проблем със зрението) да се даде хомеопатично лекарство, с което да се избегне намаляване на зрението след време или просто трябва да се избягва работата с компютър, което е трудно. Аз опитвам да слагам студени компреси, от които се свиват кръвоносните съдове и зачервяването намалява, но това е неприложимо през работно време. Знам, че ХЛ не е дава за конкретен симптом, а за целия организъм, интересно ми е как би се процедирало при този проблем?

# 937
  • София - Варна - Бургас
Ходих на гинеколог 1,5 год.след раждането на второто си дете. Имам смъкване на матката. Засега нямам особени проблеми, обаче знам, че с напредване на възрастта може да се появят. Препоръчайте ми някакви хомеопатични за укрепване на тазовото дъно. Чувала съм и за упражнения за тазовото дъно, които помагат.

Да, колкото и да е чудно, но и в такива случаи хомопатията помага.

# 938
  • София
Зравейте, искам да попитам възможно ли е хомеопатиата да помогне за хормоните произвеждани от хипофизата и надбъбречната жлеза. Става въпрос за дете оперирано от краниофарингеом, което във момента е на кортикостеориди и Минирин. Хомеопатиата дали може да помогне във такива случаи и можете ли да ме насочите и към конкретен лекар - хомеопат.Ще съм ви благодарна, ако  можете да ме ориентирате със информация.

# 939
  • София - Варна - Бургас
 Може,  и ви изпратих отговора на "лични".  Peace

# 940
Aleksander, за пореден път подминавате мой въпрос... Нещо не ви харесват, или какво? Разбира се, не сте длъжен да отговаряте, но все пак вие сте създал темата и сте я нарекъл "Въпроси към хомеопати - ТУК" Всеки път ли трябва да повтарям въпросите си, за да получа отговор?

# 941
  • София - Варна - Бургас
Аз пак имам въпросче към Aleksander Simple Smile Възможно ли е при бързо зачервяване и уморяване на очите след работа с компютър (без да има проблем със зрението) да се даде хомеопатично лекарство, с което да се избегне намаляване на зрението след време или просто трябва да се избягва работата с компютър, което е трудно. Аз опитвам да слагам студени компреси, от които се свиват кръвоносните съдове и зачервяването намалява, но това е неприложимо през работно време. Знам, че ХЛ не е дава за конкретен симптом, а за целия организъм, интересно ми е как би се процедирало при този проблем?

Да, има хо л-ва, които помагат не само при претоварване на очите, но и при "изгаряне" на ретината след работа с електрожен!

# 942
  • Пловдив
Здравейте!
Имам следния въпрос - от месец дъщеря ми я лекуваме при класически хомеопат. В момента е с доста висока Т вече трети ден, но не това искам да питам в случая.
Интересува ме следното - хомеопатката настоява да даваме и добавките на Аквасорс заедно с лечението (лекуваме трета сливица и намален слух), казва, че без тях няма да се оправи слуха  Shocked Аз не вярвам на Аквасорс въпреки препоръка на приятелка, просто давам други неща и не смятам да започвам тях.
Всички хомеопати ли препоръчват тези добавки и как да "отбия" настойчивостта на хомеопатката?
Благодаря предварително!

# 943
  • София - Варна - Бургас
  Как да "отбиете" настойчивоста и? незнам, вие си решавате...

Не, не всички хомеопати са дистрибутори на Аквасорс. Повечето не са. Аз не съм и няма да бъда!  Peace

# 944
  • Пловдив
Благодаря за отговора  Peace
Наистина неправилно питах за "отбиването"  Embarassed Това е нещо, което сама трябва да реша как   Peace

Общи условия

Активация на акаунт