ВЪПРОСИ към хомеопати - ТУК

• 152 312
  • 1 266
  •   1
Отговори
# 915
И аз да кажа че нашето интервю трая около час.. ного точно беше определено ХЛ и се лекува с голя успех.. същото е и със сина ми..това за двата часа не е закон.. първоначалното интервю струваше 50 лв, а следващите прегледи са около 30лв.. интересното е че нашия хомеопат за деца е въвел абонамент.. 60лв за три месеца... като и звъним неограничено което за мен е много добра опция.. не бива да се плащат обажданията, защото може да си спестя някоя подробност правейки си дребни сметки, а това да окаже решаващо значение в лечението.. най-добре да си плащам месечна сума и да знам че за всичко мога да разчитам на нея..

# 916
  • София - Варна - Бургас
Мила от Марс , и какво правите толкова 3 часа? Почивка има ли? Laughing
При нас беше около 40 мин. за които всичко си казах.

Освен казването, следва превеждане на казаното на езика на Реперториума (основният ни хомеопатичен справочник), след това анализ, диферинциална диагноза и още някои доуточняващи въпроси.  Peace

Разбира си има и изключения, когато въз основа на много богатия опит, ерудиция и много ясен случай, първото хо интервю трае по-малко от 2 часа.

# 917
  • София - Варна - Бургас
Aleksander,
само да споделя относно цените.
Тук в Германия където водя дъщеря си на хомеопат първото интервю бе6е около 60 минути и стуваше 120?.
Телефонните разговори също се заплащат, според това колко минути са били.

Не мисля, че 50 лева са 120 минути е много, дори напротив. Peace

120? е равно на 235 лв, 235:5 = 47лв  5, понеже заплатите в Европа са около  пъти по-високи.  Peace

Да добавя, че тези пари не отиват за кръчми и тем под. а за хомеопатични книги, които поради малкият им тираж са доста скъпички - около 30, 40, 50 лв, а пък една компютърна хомеопатична  програма струва над ? 1'000 Евро, посещаваме и международни хомеопатични семинари, всеки от които за 2 - 3 дни струва  200 - 250лв

Пример за предстоящия семинра на Вермюлен:
Цитат
Taksi za seminara
Individualni taksi:
Do 31 dekemvri 2008 g. - 218 lv. (109 E)
  Do 31 mart 2009 g. - 238 lv. (199 E)
 Sled 31 mart 2009 g. - 258 lv. ( 129 E)

# 918
A защо трябва да обяснявате ,значи може да се дават по 100 и ...лв за парфюм,а за лечение е скъпо 40 лв. CrazyНе е проблема колко е скъпо,а че някой изкарва много пари,типично по български.........

# 919
Здравей Александър,
предварително се извинявам ако въпросът ми е глупав Embarassed Тъй като ХЛ се предписва според типа на човека,би ли ми казал колко типа има.Интересно ми е и чета различни материали в нета,но на някои места чета че има 4 типа,на други 14 и т.н.И тъй като в хомеопатията има определени ясни и точни правила,прочетеното за типовете хора ме обърква.

Благодаря ти предварително за отговора

# 920
Здравейте Aleksander .
Искам да попитам какъв хомеопатичен продукт, бихте ме посъветвали да давам на деттето си за да преодолее стреса, когато тръгне на ясла?
Дъщеря ми е на 2г. 5м. на есен пробвахме да в пуснем на ясла, но много боледуваше. Ходи общо 4 дни и въобще не можа да свикне.
Какво ви е мнението за  Ignatia 15CH? То дали действа и дали трябва по-рано да го давам, т.е 3-4 дни по-рано.

# 921
Здравейте Aleksander .
Искам да попитам какъв хомеопатичен продукт, бихте ме посъветвали да давам на деттето си за да преодолее стреса, когато тръгне на ясла?
Дъщеря ми е на 2г. 5м. на есен пробвахме да в пуснем на ясла, но много боледуваше. Ходи общо 4 дни и въобще не можа да свикне.
Какво ви е мнението за  Ignatia 15CH? То дали действа и дали трябва по-рано да го давам, т.е 3-4 дни по-рано.

никой ли не чете ,преди да пише нещо
колко пъти да ви се казва,че не може да се дава съвет,какво лекарство да се вземе

# 922
Здравейте Aleksander .

По-скоро би могла да говориш на детето си, да му обясняваш какво ще се случи и какво да очаква - то не е малко, ще разбере, отколкото да го тъпчеш с каквото и да било.

# 923
  • София - Варна - Бургас
Здравей Александър,
предварително се извинявам ако въпросът ми е глупав Embarassed Тъй като ХЛ се предписва според типа на човека,би ли ми казал колко типа има.Интересно ми е и чета различни материали в нета,но на някои места чета че има 4 типа,на други 14 и т.н.И тъй като в хомеопатията има определени ясни и точни правила,прочетеното за типовете хора ме обърква.

Благодаря ти предварително за отговора

Има 4 типа характери: сангвиник, холерик, флагматик и меланхолик, но ние не предписваме според характера на човека.

Що се отнася за хомеопатичните - те са над 5000, но около 500 са по-главни и по-често срещани.
 И затова никак не е лесна работа, да се определи хомеопатичното л-во с най-близко подобие до конкретния пациент.

# 924
  • София - Варна - Бургас
Здравейте Aleksander .

В правилата на всички форуми, вкл. и в този, изрично се забранява предписване на каквито и да са л-ва така, по интернет!  Peace
 И има хиляди причини едно дете да не иска да ходи на детска градина, дори да се разболее и вдигне температура, но кое е хомеопатичното л-во м-у стотиците, може да прецени хомеопата след обстойно хомеопатично интервю.

# 925
Здравейте, Aleksander!
Имам въпросче - съпругът ми има проблеми с гръбначният стълб. Има сплескване на пети ломбален прешлен, което води до доста сериозни болки. Няма дискови хернии в резултат на сплескването. Поне не още. Препоръчват му курсове на физиотерапия. Не съм сигурна, че това е решение на проблема.
Моля ви, изразете мнение (ако въобще е възможно) дали състоянието може да се повлияе с лечение при хомеопат.

# 926
  • София
Здравейте,

Днес ходих за пръв път на хомеопат и ми даде три шишенца с течности за капане. Въпросът ми е може ли да се разболееш от нещо, ако не е улучено лекарството? На едното шишенце пише 'стафилококи ....' - ако аз нямам стафилококи, дали ще ги хвана? Извинявам се, но нямам време да прочета написаното дотук по темата, а ми е спешно.

# 927
Някой беше питал по напред  за продуктите на билка, къде ги има в София. Има една хомеопатична аптека на ул.Чаталджа, където се продават лекарства във високи потенции. Та там днес видях, че има и сапунчета- и блокче и течен, и крема и пастите, абе всичко ми се стори, че го има от хомеопатичната серия. Аз лично ползвам само пастата им. Надявам се да съм била полезна Wink

# 928
Здравейте, Александър!

Бих искала да Ви попитам, дали може да препоръчате нещо за отслабване. От книгата на Баракин научих за Фитолака Декандра 9, която приемам всяка сутрин по 5 гранулки. След обяд при нужда от сладко (много обичам) Аргентум Нитрикум 9, пак 5 гранулки. От един месец прилагам тези продукти, още в началото отслбнах с 3 кг., но от тогава само задържам и няма никакво отслабване.

Може ли да препоръчате още нещо, пак там прочетох и за Графит 9 и Калкареа Карбоника, но от Графита сякаш още повече ми се похапваше.

Много благодаря, оценявм помощта Ви

# 929
Абе хора вие не четете верно Twisted Evil,мааааааалко по-нагоре е написано,че не може да се изпише лекарство по форумите Crazy

Общи условия

Активация на акаунт