ВЪПРОСИ към хомеопати - ТУК

• 152 186
  • 1 266
  •   1
Отговори
# 510
и аз имам едно въпросче...
скоро/преди 20 дни/ ходих при хомеопат за първи път. Кога да очаквам т.нар. лечебна криза- симптомите на основното оплакване да се проявят. Беше ми дадена Игнация за 5 дни. До този момент не забелязвам промяна в състоянието си. След колко време е добре дда се свържа с хомеопата , ако няма подобрение?

# 511
скоро/преди 20 дни/ ходих при хомеопат за първи път. Кога да очаквам т.нар. лечебна криза- симптомите на основното оплакване да се проявят. Беше ми дадена Игнация за 5 дни. До този момент не забелязвам промяна в състоянието си. След колко време е добре дда се свържа с хомеопата , ако няма подобрение?
Според мен би трябвало още по време на 5те дни, като не забелязваш промяна, да му сигнализираш..
Хич ли никаква промяна - не само за конкретно симптомите, които лекувате?

# 512
Здравейте, много ще бъда благодарна да получа отговор за следното нещо, което ме тормози вече доста време: непрекъснато имам много газове, не са предизвикани от конкретна храна, просто ги има и не се повлияват от еспумизан или друго лекарство със симетикон. Искам да ги излекувам, защото се притеснявам, че с кърмата ги предавам на бебето. Дали ще ми помогнат Asa fetida  и Nux Moschata и ако да - в каква потенция, как и колко време да ги пия?  Много, много благодаря.

# 513
  • София - Варна - Бургас
Най важното е че веднага сте му дала Арника! В такъв случай може да я повторите след 3 часа и толкова, след това повече не давайте.
Благодаря много.
Не е веднага,инцидента стана в 11ч,а аз му дадох в 16.30 за първи път.
След това в 17.30 и последно в 18.30ч.
До колкото разбирам,повече да не му давам,правилно ли съм разбрала? Rolling Eyes

Да, правилно сте разбрала.

# 514
  • София - Варна - Бургас
Здравейте Aleksander . Тъй като не отговорихте на въпросът ми отново го пускам като цитат. Надявам се този път да успеете да ми отговорите.
Здравейте Aleksander
Много се надявам да ми помогнете. Имам алергия към протеините когато ги консумирам по-често, а съм на протеинова диета от която няма да се откажа. Алергията се проявява само като сърбеж но е много неприятно. Миналата година отново бях този режим и пак имах този проблем. Една позната ми каза да опитам с един хомеопатичен препарат и ми помогна, но не помня кой беше. Много ви моля ако можете да ми помогнете или поне пишете, ако нямате подобна възможност.

Благодаря предварително.

Здравейте Нели!

Свържете се с добър класически хомеопат, тук в София поне има много.
 Знаете че така по интернет не се предписва. Peace

# 515
  • София - Варна - Бургас

Конкретно при Игнация, лечебната криза, ако има такава, може да настъпи и след броени минути, но най-късно до третия ден би трябвало Вие или по-скоро близките Ви да почувствате започването на някаква промяна, и ако има такава, то тя продължава най-малко един месец, но всичко това е индивидуално.

# 516
  • София - Варна - Бургас
miralan  Знаете че във този форум не се предписват хомеопатични л-ва. sorry. Peace

# 517
Моят въпрос е, може ли хомеопатията да помогне при дизбактериоза?

Благодаря   bouquet 

Това, че не ми отговаряте на въпроса, означава ли, че дизбактериозата не може да се лекува с хомеопатия???

# 518

Това, че не ми отговаряте на въпроса, означава ли, че дизбактериозата не може да се лекува с хомеопатия???

Аз и като класически хомеопат и като пациент на хомеопатията, мога да потвърдя, че дисбактериоза се лекува с класическа хомеопатия.

Принципно лекува се почти всичко, но не при всекиго.Или с други думи принципът е "няма нелечими болести, но има нелечими пациенти". За щастие, повечето пациенти са си съвсем лечими и то трайно и ефективно. Успех! Simple Smile

# 519
miralan  Знаете че във този форум не се предписват хомеопатични л-ва. sorry. Peace

принципен класически хомеопат Simple Smile радвам се да видя такива в нета, защото съм виждала и какви ли не предписания направени ей така и отговорност никой не носи

няма да се изненадам ако се познаваме или сме учили заедно  Simple Smile

# 520
  • гр.Добрич
Досега не бях посещавала хомеопат, но детето ми е от 10 дена с Уртикария и реших да пробвам с нетрадиционна медицина. Лекарката изписа Apis mellifica, но вече 7 дена ги пием и няма засега никакво подобрение. Този срок от 7 дена малък ли е за подобрение или лекарството е неподходящо?

# 521
  • София - Варна - Бургас
Моят въпрос е, може ли хомеопатията да помогне при дизбактериоза?

Благодаря   bouquet 

Извинете за пропуска!

Да, лекува се, като успоредно се спазва строга диета, въздържане от антибиотици, и се приемат пробиотици.

# 522
  • София - Варна - Бургас
Archangel
Цитат
Цитат
няма да се изненадам ако се познаваме или сме учили заедно

Няма...

# 523
  • София - Варна - Бургас
... но вече 7 дена ги пием и няма засега никакво подобрение.
 Този срок от 7 дена малък ли е за подобрение или лекарството е неподходящо?

Второто предположение ми се струва по-вероятно.

# 524
Здравейте,
синът ми на 4 и половина год. вече четвърти ден е болен - червено гърло (отвчера и с гнойни налепи), температура около 38, внезепна режеща болка в корема - 2-3пъти дневно - с раздути и къркорещи черва, отпадналост и сънливост, липса на апетит.
От 2 мес. взех решение да бойкотирам традиционната медицина (след като няколко пъти се издъни в лечението на детето) и се насочихме към хомеопатията. Това обаче ни е първата по-сериозна болест, която лекуваме хомеопатично и мен ме е страх дали Дими ще се излекува, дали не е по-добре все пак да го заведа при личния лекар и да се доверя на традиционната медицина... абе много ме страх дали правя найпдоброто за детето си и моля тези от вас, които са боледували от гнойна ангина и са я лекували без традиционна медицина да се включат, за да разкажат за колко време и как мина при тях, а и ако някой хомеопат или лечител чете тази тема нека каже според него правилно ли ние лечението до момента според тях.
До момента историята е тази:
1ви ден (петък) - зачервено гърло с лош дъх, Т -37.5, отпадналост, на няколко пъти силна болка в корема, която се появява и изчезва внезапно., липса на апетит. Цял ден не яде нищичко, но пиеше с удоволствие чай отлайка и от липа. Обадих се на хомеопатката ни и тя каза да му дам от конституционалното му лекарство - Страмониум - 5 пъти по 5 капки през 5 минути. - Това не помогна. Следобяд вече детето беше се Т - 38.8 и много отпаднало и сънливо. Преди лягане сваля Т до 38 и даже огладнява и изяжда 3 сухара с чай. Нощта изкара без оплаквания, но с неспокоен сън и често бъдене да пие вода.
2ри ден (събота)  - до обяд беше сравнително бодър и с Т 37.4. Даже се разходихме за малко навън на въздух. Пак не иска да яде нищо, но пие удоволствие чай. Наобяд отново се влошава както предния ден - силна отпадналост и сънливот, режеща болка в корема, вече на гърлото му има афта на едната сливица. Опаква се от главоболие и болка в ушите, но каза бързо че вече не го боли. Говорих с хомеопатката и тя каза да започва да пие Меркуриус като в началото да го давам ако се налага дори през час, като при подобрение разреждам приема. Цял ден не е хапнал нищичко, само чай. Вечерта отново е с 38 Т, нощтта е без оплаквания, но с често будене на пие вода.
3ти ден (неделя) - Давам Меркуриус през около 3 ч. Почти целия ден е сравнително вселел и само на обяд е леко отпаднал и сънлив. Храни се 2 пъти - сутринта и вечерта, преди обяд даже няма Т - 36.7; отново обаче се появява на 2-3 пъти режещата болка в корема, а привечер е отново много отпаднал и сънлив, очите му са зачервени и твърди че го болят. Вчерта е зле, а следобяда виждаме, че по сливиците му вече има гной. Нощта изкарва както предишната, само дето вече има и лека хрема и през нощта носът е леко запушен.
4ти ден (понеделник) - продължавам да давам Меркуриус през около 3 ч. Дими е весел и закуси добре, но е с Т 38.Оплака се отново за кратко от болка в корема и болка в очите.

Това е. А аз като имам опит само от лекуване по традсиционния начин с антипиретици и локални анестетици не знам така оставен организма да се справя сам с вируса дали е безопасно - да не доведа някое усложнение на детето, все 4ти ден се мъчи без подобрение,
това, че се появи гной според хомеопатката не е проблем, но за мен си е усложнение - какво мислите? А дали е добра идея да се опитам да махна гнойта (на времето на мен са ми мазали сливиците със сода?
това, че от време на време го прерязва силна болка в тсомаха вече 4 дни без да мине не е ли проблем.
Според хомеопатката ни всичко е наред, но аз не съм сигурна. Пък и ходим при нея савсем от скоро...
Ами ако все пак е по-добре да отведа детето на лекар и дори да дам антибиотик, вместо да го гледам как се мъчи...
Дайте ми съвет и кураж, моля!

Общи условия

Активация на акаунт