ВЪПРОСИ към хомеопати - ТУК

• 152 101
  • 1 266
  •   1
Отговори
# 630
Айде не ми излизай с такива изтъркани клишета. ooooh!Никъде не пише че въпросите са насочени към Александър,но темата е ВЪПРОСИ към хомеопати - ТУКти не си той нали?И аз не питах на кой кого му е казал хомеопата му!Питах него.Това че той не ми отговори,защото не е искал,или е нямал възможност е друг въпрос.Какво ми оттърва и какво не си е моя работа.Обаче ти като не си за тая тема не пиши.Ако искаш чети,твоя работа  NaughtyНо стига си подвеждала хората  Sick

# 631
Моля ви за малко помощ! Praynig Hug
Имам Камомила 5СН - по колко хапченца мога да дам и колко пъти на ден? Мъжът ми купи Камомилата днеска директно от аптеката, но нищо не са му казали.
Благодаря ви!  bouquet

# 632
Никой за нищо не съм подвеждала..
Просто изказах мнение, за каквото е и форума.. Да съм ти опряла нож в гърба да го ползваш?
Моля, малко си оправи тона..

# 633
лурдес не е момента да питаш сега,ако прочетеш по нагоре ще разбереш защо Stopно и да питаш ще ти отговорят да си отидеш при хомеопата.и аз имах въпрос и никак не беше сложен но......отговора беше....намери си хомеопат newsm78

# 634
лурдес не е момента да питаш сега,ако прочетеш по нагоре ще разбереш защо Stopно и да питаш ще ти отговорят да си отидеш при хомеопата.и аз имах въпрос и никак не беше сложен но......отговора беше....намери си хомеопат newsm78

Тогава защо се продават в аптеките без рецепта?? Или поне да има някакво листче и да пише нещо! Crossing Arms Знам много добре, че трябва консултация с хомеопат, ще го направя в най-скоро време. Simple Smile

# 635
ами....по принцип искат рецепта.мажъ ми обиколи доста аптеки и най -накрая  в една му дали лекарството без рецепта.става въпрос за никнене на зъбки и за болките придружаващи процеса.не че много държа да ползвам хомеопатични лекарства,но чух добри отзиви за това че помагало и го купихме,но не знам как се дава......и трагнах да тарся помощ в интернет,но......явно не му е тука мястото,защото вместо помощ получих много яко отрязване,но няма значение,пожелавам ти успех,да разбереш поне ти как се дават хапченцата!!!!!!!!! Hug

# 636
  • София - Варна - Бургас
здравйте и от мен!
имам един въпрос към вас!сина ми е на 7 месеца и тежи 10 килограма.започнаха да му ръстът зъби.сега има два избили и още няколко на път,но страшно много го мъчат.казаха ми да взема калкареа карбоника цх9.но докторката ми не работи с хомеопатични лекарства и не иска да ми изписва!бихте ли ми помогнали-да ми кажете дали и как моежем да ги приемаме!
благодаря предварително!!!!!!!

Здравейте!

Ако желаете, мога да Ви изпратя на Лични, координати на класически хомеопат във Варна.

Последна редакция: сб, 21 фев 2009, 08:12 от Aleksander

# 637
Simple Smileще ви бъда много благодарна ако ми изпратите данни!

# 638
Пу,пу  LaughingНай накрая се включи човека който трябваше  Hug

# 639
ами....по принцип искат рецепта.мажъ ми обиколи доста аптеки и най -накрая  в една му дали лекарството без рецепта.става въпрос за никнене на зъбки и за болките придружаващи процеса.не че много държа да ползвам хомеопатични лекарства,но чух добри отзиви за това че помагало и го купихме,но не знам как се дава......и трагнах да тарся помощ в интернет,но......явно не му е тука мястото,защото вместо помощ получих много яко отрязване,но няма значение,пожелавам ти успех,да разбереш поне ти как се дават хапченцата!!!!!!!!! Hug

Хомеопатията е лечебно изкуство и холистична наука, която възстановява здравето изхождайки от принципа на подобието. Какво означава холистична наука – това означава, че в хомеопатията ( и някой други дисциплини) човек се възприема в своята цялост, не се разграничават физическите симптоми от психоемоционалното състояние.
Алопатичната медицина (тази която е масово позната) лекува като въздейства върху всеки симптом поотделно. Тази медицина приема, че симптомът сам по себе си е вреден и опасен и той трябва бързо да бъде отстранен. Ако човек има постоянно главоболие, при всеки пристъп взема обезболяващо и симптомът евентуално изчезва. Нов пристъп – ново обезболяващо. Истината е, че отстранявайки по този начин симптомите, ние се лишаваме от възмоността да изкореним първопричината. След приема на обезболяващо, от примера по горе, симптомът изчезва и човек в повечето случаи си мисли че всичко е ОК. Но точно този симптом се явява изразител на „нещо” случващо се „по-дълбоко” в човек. В дадения пример увеличеното вътреочно налягане или пък тумор в мозъка могат да дадат такава болкова симптоматика, но отстранявайки симптома, ние няма как да разберем това. В алопатичната медицина, когато човек има съвкупност от десетина симптома, му се дават 3-4-5-6 лекарства които да покрият симптоматичната картина. Такова лечение ние наричаме палиативно, т.е симптоматично. То НЕ е фокусирано върху причината за проблемите.
В хомеопатията, тъй като е холистична наука, ние НЕ разглеждаме симптомите като отделни. Тяхното отстраняване НЕ е самоцел. За нас симптомите „говорят” за разстройство на „по-дълбоко” ниво. Тоталността на симптомите (съвкупността от всички физическите симптоми, психоемоционалното състояние и характеровата структура) е тази която ни води към първопричината. В хомеопатията предписанието се прави върху първопричината, а НЕ върху симптомите. По този начин въздействайки там – се оказва благотворно влияние върху човека, като ЦЯЛО(физически, емоционално, психически) и в резултат на това настъпва възстановяване на здравето.

Нормално човешкото тяло притежава потенциал да се самолекува. Този потенциал подържа баланса и динамичното равновесие в човек и се нарича хомеостаза; в хомеопатията пък го наричаме жизнена сила. Това е най-дълбокото ниво. Жизненият принцип (хомеостаза) сигнализира за разстройването си чрез изявата на симптоми. Нека обощя – в основата на цялата съвкупност от най разнообразни симптоми, каквито може да има човек(физически и психоемоционални) лежи ЕДНО ЕДИНСТВЕНО нещо – РАЗСТРОЙВАНЕ В ЖИЗНЕНИЯ ПРИНЦИП. Ето защо в хомеопатията се предписва ЕДНО ЕДИНСТВЕНО ЛЕКАРСТВО, което е в подобие със симптоматичната картина и пряко целящо първопричината на проблема. Организмът няма нужда от две лекарства по едно и също време, така както ако вие убодете някой пръст с игла и след това ви отрежат крака, със сигурност няма да усещате убождането.

Хомеопатията е това което е, заради принципте си. „Бащата” на хомеопатията Самуел Ханеман е разписал принципите на науката в своя Органон на лечебното изкуство. В синтезиран вид аз изложих основните положения по-горе. Всяко лечние което се базира на принципите на хомеопатията Е хомеопатично лечение.
Има хора, които използват хомеопатични лекарства, но предписанието НЕ Е на хомеопатичен принцип – това НЕ Е хомеопатично лечение. Да се предписват хомеопатични лекарства за всеки отделен симптом – това означава, че фокусът на лечението е симптоматичен, а това от своя страна НЕ Е присъщо на хомеопатията.

Ние, придържащите се към класическите принципи на Ханеман и хомеопатията в последно време се наричаме класически хомеопати, за да се отличим от другите които ползват хомеопатични лекарства, но НЕ предписват на хомеопатичен принцип. Според мен това е ненужно, защото щом не спазваш принципите на науката, ти си ИЗВЪН тази наука – следователно просто не си хомеопат. Колегата Alexander преди време говореше за ИСТИНСКИ хомеопат и визираше това, което изложих преди малко.

Що се отнася до “отрязването” по вашите въпроси – много хубаво са направили и то е за ваше добро и доброто на детето ви.

От горенаписаното може би вече става ясно, че хомеопатията НЕ лекува „на парче” – тя лекува ЦЯЛОСТНО човек, като подхожда ИНДИВИДУАЛНО във всеки конкретен случаи – това е причината да постига успехи, там където другите методи се провалят.
Това, обаче, означава още нещо – ВСЯКО ХОМЕОПТИЧНО ЛЕКАРСТВО, КОЕТО СЕ ПРИМЕА ТРЯБВА ДА Е ПРЕДПИСАНО ОТ ХОМЕОПАТ. Така, че ако някой е решил дас се лекува симптоматично с хомеопатия – по добра идея, може би, е да си вземе аналгинче или аспиринче от аптеката.

Моят съвет към ВСИЧКИ, които искат да се лекуват с хомеопатия е да се консултират лично с КЛАСИЧЕСКИ хомеопат. Една такава консултация е НЕВЪЗМОЖНО да се случи във форум.

Последна редакция: сб, 21 фев 2009, 00:14 от Nial

# 640
  • София - Варна - Бургас

Тогава защо се продават в аптеките без рецепта?? Или поне да има някакво листче и да пише нещо! Crossing Arms Знам много добре, че трябва консултация с хомеопат, ще го направя в най-скоро време. Simple Smile

Хомеопатичните л-ва не се предписват антисимптоматично. Основният принцип е: Подобното лекува подобното.
  Така че, хомеопатичното л-во не действа палиативно, замазвайки и потискайки симптомите, а те изправя пред проблема ти, като същевременно дава на жизнената ни сила информация как да го реши.
 Но предписването на правилното хо л-во е мн. трудоемък и дълъг процес, и първия път хомеопатичното интервю трае около 2 часа.
 Ето затова казваме че трябва да посетите класически хомеопат, а не да се опитвате да се самолекувате.  Peace

Цитат
Тогава защо се продават в аптеките без рецепта??

Защото са безвредни, но това още не значи, че така, случайно взети ще свършат някаква работа.

Последна редакция: сб, 21 фев 2009, 00:07 от Aleksander

# 641
Дъщеря ми е с Т 39.7 .Вчера ходихме при някаква "хомеопатка"в Хасково.Поради липса на време в момента,защото искам да идем до Симеоновград къде преглежда Александър.Както и да е.Отидохме при нея от няма и накъде.Прегледа беше точно 5 мин.Е,това хомеопат ли е  #Crazy
Както и да е,От декември не сме пили АБ но ето че днес сме на такъв  ooooh!Не мога да го приема,как има съвестни лекари,и има такива дето не им пука  Sick
Благодаря Ви,Александър-че ви има!  bouquet

# 642
Дъщеря ми е с Т 39.7 .Вчера ходихме при някаква "хомеопатка"в Хасково.Поради липса на време в момента,защото искам да идем до Симеоновград къде преглежда Александър.Както и да е.Отидохме при нея от няма и накъде.Прегледа беше точно 5 мин.Е,това хомеопат ли е  #Crazy
Както и да е,От декември не сме пили АБ но ето че днес сме на такъв  ooooh!Не мога да го приема,как има съвестни лекари,и има такива дето не им пука  Sick

Нормалната продължителност на първичното интервю е 1 -2 часа, понякога може и повече.

Питате “дали е хомеопатка” – ДА ПАТКА Е, за хомеопатия само е сънувала!

# 643

Нормалната продължителност на първичното интервю е 1 -2 часа, понякога може и повече.

Питате “дали е хомеопатка” – ДА ПАТКА Е, за хомеопатия само е сънувала!

Знам че е ПАТКА,хич не питам  WinkСамо ме е яд че детето ми е на АБ заради нея,а не е пило такъв от декември,и че ми взе 20 лв  Sick

# 644
Съжалявам ,че се вмъквам,но ми стана чудно какъв е проблема на Таткото на принцеса.И какво като е вдигнала над 39 т? За мен Т не е проблем а чудесна защита даже, и се радвам когато я има! Та какъв е проблема с Т? Сподели та да го разнищим моля.
п.п. Предлагам Александър да смени някак заглавието на новата си тема,че  например няма как да се назначи лекарство по нета Crazy

Общи условия

Активация на акаунт