ВЪПРОСИ към хомеопати - ТУК

• 151 985
  • 1 266
  •   1
Отговори
# 720
marchella разбирам те напълно,колко те е страх.Дъщеря ми почти всеки мес е с гн. ангина.Води детето на лекар ако трябва всеки ден,както са ти писали вече.Обаче много ми е чудно как гнойна ангина ще мине сама,още повече при дете на 2-3 год newsm78

# 721
Здравейте!Големият ми син от вчера е сужасна суха кашлица,днес вдигна и температура.Лекуваме се с класическа хомеопатия ,но за наше нещастие докторката ни е в отпуск.Не мога да се свържа по тел.Заведох го при личната лекарка ,според която е с бронхит.Изписа ни антибиотик,който не искам да давам.Дадох му две дози Lycopodium,това е послидното лекарство което му е давала.Ако не се подобри незнам какво да правя.

# 722
Здравейте,

бих искала да попитам някой знае ли какво може да се направи за премахване или поне намаляване пристъпи на мигрена. Майка ми от около година получава много силни пристъпи почти всеки месец, съпроводени със силно  повръщане. Обикновено продължават 3-4 дни. В момента отново има много силен пристъп и вече не знаем какво да правим. Лекарствата, които лекарите предписват не може да ги взима, тъй като са на успокоителна основа и са й противопоказни за другите заболявания, които има. Моля помогнете! Praynig

# 723
  • София - Варна - Бургас
Здравейте, аз може би също имам нужда от малко помощ, по -скоро морална, или по-скоро съвет, знам ли. Вчера за първи път посетихме хомеопат, малкия ми син е с ангина-гнойна. Предписаха ни 3 приера меркуриус , изпи ги но продължава температурана да е почти 40 градуса и това направо ме убива. Вече място не мога да си намеря, дали постъпвам правилно, джи пито естествено предписа антибиотик и съм на крачка от решението да го купя. ............................

Това е мн. добра лечебна реакция, след хомеопатично л-во, тази мн. висока Т. след което следва пълно излекуване! Дано!  Peace

# 724
  • в моя свят
Aleksander бих искала да попитам за хомеопатична криза.Извинявам се ако това не е точното понятие,от скоро чета за хомеопатия,бях попаднала на инфо за това,но не мога да го открия.Интересува ме как се изразява тази криза,винаги т.е. при всички ли се проявява и как да я познаем?Детето ми от скоро е на хомеопатия,нямам съмнения за това,но бих искала да съм подготвена ако се получи.Благодаря  Hug

# 725
  • София - Варна - Бургас
 Лечебната криза съвсем не е задължителна, мн. по-често пациента директно се подобрява. При всеки обаче е индивидуално.
 Ка да я познаете - това трудно ще стане без помоща на лекуващият ви хомеопат. Ако е добър, разбира се.  Peace

# 726
  • София - Варна - Бургас
Здравейте!Големият ми син от вчера е сужасна суха кашлица,днес вдигна и температура.Лекуваме се с класическа хомеопатия ,но за наше нещастие докторката ни е в отпуск.Не мога да се свържа по тел.Заведох го при личната лекарка ,според която е с бронхит.Изписа ни антибиотик,който не искам да давам.Дадох му две дози Lycopodium,това е послидното лекарство което му е давала.Ако не се подобри незнам какво да правя.

Това хо л-во би свършило добра работа в белите дробове, особено десния, който е по-уязвим, разбира се ако е правилно индивидуално предписано.

# 727
  • в моя свят
Лечебната криза съвсем не е задължителна, мн. по-често пациента директно се подобрява. При всеки обаче е индивидуално.
 Ка да я познаете - това трудно ще стане без помоща на лекуващият ви хомеопат. Ако е добър, разбира се.  Peace
   Благодаря за бързия отговор.Хомеопата ни ми го препоръчахте вие,преди 2 дни бяхме за втори път на преглед,имах толкова много въпроси,но за този забравих....много съм доволна от търпението и разбирането с което ми обеснява и наистина вярвам,че ще помогне на детето ми.

# 728
  • София - Варна - Бургас
Ангината и сама може да мине - човешкия организъм има естествената способност да се самолекува. Ако детето е жизнено, весело и с нормално поведение - няма повод за тревога. Високата Т е само в помощ!

Иначе - лекарството очевидно няма нужния ефект - търсете отново хомеоапата си.
Бих посъветвала да си набавите повече инфо за това как действа хомеопатията и как да тълкувате ефекта от лечението.

И все пак - хомеопатията е прекрасен и много щадящ метод - но не е единствена алтернатива. Ако искате да спестите на детето си някои болести, може да прочетете темата за ГНМ (забодена най-горе), а има и продължение на 1-ва страница.
Успех и дано бързо се справите с проблема!   bouquet

Откога пък специалистите по ГНМ взеха да тълкуват въздействието на хомеопатичните лекарства?  Peace
  Извинете, но за препоръчваната от вас информация - как да тълкувате ефекта от лечението, са необходими поне две години усърдно и методично изучаване, в "Хомеопатичното общество" например.

# 729
  • София - Варна - Бургас
   Благодаря за бързия отговор.Хомеопата ни ми го препоръчахте вие,преди 2 дни бяхме за втори път на преглед,имах толкова много въпроси,но за този забравих....много съм доволна от търпението и разбирането с което ми обеснява и наистина вярвам,че ще помогне на детето ми.
Ще помогне, и както по-горе казах това е мн. добра лечебна реакция, и то с първото предписване!

# 730
  • Варна
Здравейте!
Сина ми от тази сутрин има лаеща кашлица. Прави ми впечатление, че преди месец се появи след като яде киви. Вчера също яде киви. Може ли да е алергия?
П.П. Не мога да се свържа с хомеопата ни, затова питам и тук.

# 731
Откога пък специалистите по ГНМ взеха да тълкуват въздействието на хомеопатичните лекарства?  Peace
  Извинете, но за препоръчваната от вас информация - как да тълкувате ефекта от лечението, са необходими поне две години усърдно и методично изучаване, в "Хомеопатичното общество" например.
Иронията е неуместна в случая.  Peace
По втория въпрос - не е нужно изучаването на хомеопатия на ниво специалист, за да може да се прецени дали действа лекарството и в каква посока.

По правило лечебна криза няма в острите случаи...

# 732
  • София - Варна - Бургас
multimodal

Цитат

Грешка!

Точно в острите случаи е най-честа.

# 733
multimodal

Цитат

Грешка!

Точно в острите случаи е най-честа.

Бихте ли обяснил с конкретен пример - да речем при детето с 40 гр. Т и гнойна ангина..
В какво би се изразила тя?

Aleksander бих искала да попитам за хомеопатична криза.Извинявам се ако това не е точното понятие,от скоро чета за хомеопатия,бях попаднала на инфо за това,но не мога да го открия.Интересува ме как се изразява тази криза,винаги т.е. при всички ли се проявява и как да я познаем?Детето ми от скоро е на хомеопатия,нямам съмнения за това,но бих искала да съм подготвена ако се получи.Благодаря  Hug
Не съм Александър, но ще се опитам накратко да обясня.
Състои се в усилване на сиптомите на настоящата болест.
В по-късен етап може да се очаква поява на по-стари по време болежки, особено ако са били подтискани..
Не е нужно никакво лечение - те си преминават сами.

# 734

Това хо л-во би свършило добра работа в белите дробове, особено десния, който е по-уязвим, разбира се ако е правилно индивидуално предписано.
Кашлицата спря,което много ме притеснява ,защото детето диша трудно.

Общи условия

Активация на акаунт