ВЪПРОСИ към хомеопати - ТУК

• 151 586
  • 1 266
  •   1
Отговори
# 360
Здравейте отново! Оказа се, че нашия хомеопат няма докторско образование,а е фелдшер.....Може ли наистина да е изкарал курсове за хомеопат както твърди или не???

Вие всъщност дипломиран хомеопат ли търсите или дипломиран д-р или такъв който ще Ви излекува?
  И все пак знайте, че не дипломата му ще Ви лекува...
Разбира се че такъв който да излекува детенцето ми!Знам че не диполомата лекува, знам че има лекари завършили с  3 и лекари завършили с 6, но все пак за да е хомеопат не трябва ли да е учил за хомеопат, не се ли дава документ за това...Тогава всеки който има желание може да се захване с хомеопатията и да я практикува...Така ли е?
Между другото аз много бях доволна от него като алопат.От година започна да лекува с хомеопатия и не даваше и дума да се издума за друга медицина(това е добре - така би постъпил всеки добър хомеопат, защото хомеопатията може всичко), но явно имаше "пробив в системата", защото след едномесечно лечение, нямаше добър резултат.

# 361
Интересува ме когато пия фоликулиниум и кониум магулатум /дано вярно да съм го написала /комбиниран с диане 35 какъв резултат се очаква да след като спра диането
LaughingВъпроса ми беше с тази комбинация ще забременея ли ?какви са шансовете да се получи?Защото чета не много добри отзиви за фоликулиниума ,че има много странични ефекти и че не се забременява с хомеопатия.Вие като специалист какво ще ми кажете?

Последна редакция: сб, 13 дек 2008, 21:50 от dezere

# 362
Интересува ме когато пия фоликулиниум и кониум магулатум /дано вярно да съм го написала /комбиниран с диане 35 какъв резултат се очаква да след като спра диането
LaughingВъпроса ми беше с тази комбинация ще забременея ли ?какви са шансовете да се получи?Защото чета не много добри отзиви за фоликулиниума ,че има много странични ефекти и че не се забременява с хомеопатия.Вие като специалист какво ще ми кажете?
един единствен начин за забременяане съществува и това е секс ..

# 363
Вьпроса ми е може ли чрез алтернативно лечение да бьдат излекувани тези гьбички?Разбрах,че трудно се лекуват по принцип.
Лекуват се. Аз се справих с помощта на хомеопатията. Отне ми 4 месеца. Но мисля, че при всеки е различно. Зависи от много неща.

# 364
  • София - Варна - Бургас
cvetivelka
Цитат
Здравейте отново! Оказа се, че нашия хомеопат няма докторско образование,а е фелдшер.....Може ли наистина да е изкарал курсове за хомеопат както твърди или не???

.................
Разбира се че такъв който да излекува детенцето ми!Знам че не диполомата лекува........
  От година започна да лекува с хомеопатия ..........
...........защото след едномесечно лечение, нямаше добър резултат.

Хомеопатия се учи най-малко две години, след което обучението продължава с години дейно участие в международни семинари, уъркшопове,  и тем под.
  Алопата трябва да се пребори в себе си, с това което му е втълпявано 6 години, и да приеме алтернативната хомеопатична парадигма, която е нещо много повече от простото воюване и борба със симптомите, и тогава ще има добри резултати.

# 365
  • София - Варна - Бургас

Правете разлика че става въпрос за хомеопатичен Фоликулин, а той няма странични ефекти.

Ако няма физиологично препятсвие за забременяването, то хомеопатията помага чудесно, тъй като тя първо хармонизира психо-емоционалното състояние и пробужда майчинското в жената. Тук ще ви подсетя за многобройни примери за забременяване, (след многогодишни напразни опити), кратко време след осиновяването на бебе...  Hug

Последна редакция: нд, 14 дек 2008, 17:14 от Aleksander

# 366
  • София
Лекува ли се хранителна алергия с хомеопатия?А бактерии в урината?

# 367
Според мен е неправилно да се комбинира алопатично с хомеопатично лечение. Парадигмите от които се изхожда са диаметрално противоположни и несъвместими.

Хомеопатията дава конкретни отговори за конкретните случай, а не отговори по принцип.
В един форум можем да разглеждаме единствено и само принципните положения, в конкретика е невъзможно да се навлиза. В конкретика се навлиза в кабинета на съответния специалист.
За възстановяване на здравето при „психични болести” би бил подходящ класически хомеопат с добри познания по психодинамика – може да е психиатър, може да не е; може да е психолог, може да не е; може да е лекар, може да не е...
Аз пак искам да намекна и на вас и на другите читатели следното: Многообещаващите слова въздействат по невероятен начин върху човешката психика и желанието на всеки болен да бъде здрав. Но как така толкова много години хомеопатията не беше си проправяла път при лечение на редица заболявания (говоря в световен мащаб, в нашата родина сега тече възродителен процес в полза на хомеопатията). А сега всички пишат как тя е по-добрия вариант за много болести.
Хомеопатични школи бълват хомеопати, които смятат, че могат да излекуват всяка болест без дори да познават параметрите й. А сами се сещате, че универсални хора няма.
Всичко, което става в нашата страна говори по-скоро за криза на медицинската помощ, отколкото за напредък и възможност за установяване на една по-добра алтернатива на лечение.
Искам също така да ви напомня, че да речем в Русия много отдавна хомеопатията се е утвърдила като лечение. Но там не се говори, че тя е по-добрия вариант. А се търси максимално добрия и ефективен метод за лечение.
И още нещо: Това: От хомеопатичното лечение може да настъпи лечебна криза, ама може и да не настъпи..... звучи смайващо!!!!! Особено когато говорим за психични болести!!!!!!!!!!!!!!!

# 368
Здравейте Александър,
Имам конкретен въпрос за скарлатината - Има ли ефективно и без усложнения лечение на скарлатина с хомеопатия? Питам, защото в една статия пише, че трябва да се приложат антибиотици. Освен това, в същата статия пише и много страшни неща за усложненията при скарлатина, вкл. и минингит - нещо от което много ме е страх
Благодаря предварително.
Между другото тя все още няма явни симптоми на скарлатина - просто в детскат има, а тя се оплаква от болки в гърлото, но е без температута и обриви за сега. Така, че може и да не е, но аз имам принципен въпрос - какво е лечението и по-точно има ли хомопатично лечение на скрлатина
Благодаря отново

# 369
Здравейте, Александър!

Пише Ви майката на едно момченце на 2г.2м., вече изпадаща в отчаяние, че от 4 седмици детето боледува. Накратко историята е следната - детето тръгна на ясла през октомври и малко след това се поболя от фарингит, който даде усложнение към ушите - отит. Излекувахме се за 2-3 седмици с антибиотик и пак тръгна на ясла. Ходи 4 седмици на ясла без прекъсване и отново се разболя. Първо ларингит, който пак даде усложнение отит - детето пи пак антибиотик и след няколко дни нова инфекция - вирусна херпангина, която пак поболя ушите. Вече нямаше накъде, направихме кръвни изследвания - утайка 46, левкоцити 23.9 и хайде в болница. Там го лекуваха с венозен антибиотик 5-6 дни и ни изписаха в уж добро здраве. И ето вчера, 3 дни след излизането ни от болницата, отново ми показва ушите, вдигна температура, залежава се  #Crazy. Днес го водих на спец УНГ - няма проблеми в ушите и гърлото, няма задна хрема, уж няма нищо  Rolling Eyes, а новите кръвни изследвания пак са ужасно лоши - утайка 47, левкоцити 12.
Вече не знам какво да правя - в момента давам само хомеопични - силицея х 5гр сутрин, сутрин и вечер сулфур йодатум х 5гр (за свиване на 3тата сливица), авиаре за отитите - х 10 гр на 1-во и 15-то число на месеца.
Въпросът ми е в това положение може ли с хомеопатия да се стабилизира детето, че го натровиха с антибиотици. А преди яслата беше пил антибиотик само веднъж.
Ще очаквам отговора Ви, за който предварително благодаря.

# 370
  • София - Варна - Бургас
Александра

Наистина при Скарлатината причинителят е бактириален - бета Стрептокок,
което означава че АВ може да му въздейства. Наистина, макар и рядко може да се стигне до усложнения, затова се прилага АВ и аз не бих си позволил да Ви посъветвам друго...
  Разбира се ако това неприятно, но много необходимо за изграждане на имунната система заболяване, протича по-леко, може да се изчака с даването на антибиотика. Най-добре би било имунната му с-ма сама да се справи и тогава се придобива доживотен "напрегнат Стафиколококов имунитет".

# 371
  • София - Варна - Бургас
Здравейте, Александър!

.......утайка 46, левкоцити 23.9 и хайде в болница. Там го лекуваха с венозен антибиотик 5-6 дни и ни изписаха в уж добро здраве. И ето вчера, 3 дни след излизането ни от болницата, отново ми показва ушите, вдигна температура, ...... 47, левкоцити 12.
Вече не знам какво да правя - в момента давам само хомеопични - силицея х 5гр сутрин, сутрин и вечер сулфур йодатум х 5гр (за свиване на 3тата сливица), авиаре за отитите - х 10 гр на 1-во и 15-то число на месеца.
Въпросът ми е в това положение може ли с хомеопатия да се стабилизира детето, че го натровиха с антибиотици. А преди яслата беше пил антибиотик само веднъж.

Да, може, но не и с такава "боаронска" анти-симптоматична "хомеопатия".

# 372
Александър, Много благодаря за точния отговор. Ще се опитам да спазя баланса. Между другото ни изписаха Брийония и сега сме много по-добре - с не висока Т, жизнена, с апетит ... Praynig

# 373
Здравейте, Александър!

.......утайка 46, левкоцити 23.9 и хайде в болница. Там го лекуваха с венозен антибиотик 5-6 дни и ни изписаха в уж добро здраве. И ето вчера, 3 дни след излизането ни от болницата, отново ми показва ушите, вдигна температура, ...... 47, левкоцити 12.

Да, може, но не и с такава "боаронска" анти-симптоматична "хомеопатия".

Благодаря за отговора, Александър!
А бихте ли ми казали добър хомеопат във Варна, към който да се обърна да изпише адекватно лечение на детето ми? Ще очаквам отговора Ви с нетърпение!

# 374
  • София
Здравейте

Искам да попитам в случай  когато Игнация 15CH  е изписана за даден човек интересуваме  по колко гранули и колко пъти на ден е правилно да се дава

Предварително благодаря

Общи условия

Активация на акаунт