ВЪПРОСИ към хомеопати - ТУК

• 152 261
  • 1 266
  •   1
Отговори
# 465
1. Трябва ли хомеопатът да обясни какво точно лекарство дава на пациента и какво евентуално ще лекува с него (ако няма ясно изразен пробелем)?

Смятам за коректно да се даде информация за лекарството. По скоро е некоректно обратното. Не казвам, че няма ситуации в които временно е нужно да не се изпада в подробности но това е твърде рядко. Обявявам се против практиката да се дават пликчета с гранули или шишета с лекарство, без да се знае какво е то. Това е своего рода контрол над човек. В случаите когато не се дава информация за лекарството – трябва да се обясни на пациента защо това се прави.

2. Трябва ли хомеопатът да обясни на пациента какво да очаква от лечението?
От лечението се очаква винаги едно и също нещо – възстановяване на здравето. Степента в която това се случва е различна за всеки един човек, във всеки един случай.

3. Добре ли е пациента да сподели всичките си здравословни оплаквания или не е необходимо?
Добре е пациентът да е открит и искрен по време на интервюто и да не спестява или преиначава нещата.

4. Очаква ли се пациентът да е запознат с принципите на хомеопатията, тоест на какъв принцип лекува тя?
Добре би било да е запознат, но не е задължително. Аз лично отделям време в консултацията да изясня основните принципи. Смятам че човек е хубаво да може да прави информиран избор и да вземе активно участие в процеса на възстановяване на здравето, а не просто пасивно да поглъща. Погледнато психодинамично, по един или друг начин, всички проблеми (физически, емоционални, ментални) са резултат на консуматорското мислене.

5. Въобще лечението трябва ли да е по-скоро загадка или е хубаво и пациентът  да има представа за какво иде реч.
Хомеопатията е реална наука, с реални и ясни принципи – това е заложено още от „бащата” Ханеман. Хомеопатията НЕ е мистика и всякакви мистификации, тайнства и езотеризми са далеч от нейната природа.

# 466
Благодаря на всички ви за отговорите!

За съжаление мненията малко се разминават, но разбирам, че всеки изхожда от своята гледна точка.
Разбира се, чела съм за хомеопатията, запозната съм с основните принципи, но не знаех какво да очаквам от самото конкретно лечение и отношение с хомеопата. Затова и задавам въпросите си, след като съм била на консултация. Тези неща ми направиха впечатление и исках да знам дали са в реда на нещата. Изглежда, че отговорът варира.

Да, определно останах с усещане, че е добре да ми бъдат дадени малко повече разяснения. Все пак си поверявам здравето и едно шишенце с нещо вътре, без надпис и нито дума....Все пак говорим за първа среща.

Засега, обаче, ще се доверя и ще изчакам, може пък да има причина за точно това малко дистанцирано поведение. Настроена съм положително и се надявам на успех  Grinning

Peace

# 467
1. Трябва ли хомеопатът да обясни какво точно лекарство дава на пациента и какво евентуално ще лекува с него (ако няма ясно изразен пробелем)?

Смятам за коректно да се даде информация за лекарството. По скоро е некоректно обратното. Не казвам, че няма ситуации в които временно е нужно да не се изпада в подробности но това е твърде рядко. Обявявам се против практиката да се дават пликчета с гранули или шишета с лекарство, без да се знае какво е то. Това е своего рода контрол над човек. В случаите когато не се дава информация за лекарството – трябва да се обясни на пациента защо това се прави.

Някои хомеопати го правят с цел да не се сугестират пациентите. Повечето хора са любопитни и намират къде малко, къде повече информация за лекарството. Ако не са достатъчно подготвени, могат дори да се уплашат от количестовот симптоми, които то произвежда. Но при смяна на лекарство, няма проблем пациента да научи какво му е давано. Както и ако е решил да смени терапевта - хомеопатът е длъжен да му съобщи лекарствата и потенциите.

# 468
Синът ми е на 1г 5м. Преди няколко месеца по главата му излязоха твърди образуваниякато пъпки, които го сърбят много. Според педиатърката ни и трима различни дерматолози това е заради суха кожа. Освен това на корема му излезе доста голяма и твърда пъпка - като подкожна. Мнението на лекарите беше, че е лимфен възел. Правихме кръвно изследване и се оказа, че едни от стойностите на левкоцитите са много ниски ( трябва да са м/у 2 и 6, а при него са 0.14), което говорело за силна алергия, но още бил много малък, за да се определи от какво е причинена. Назначиха му едномесечно лечение - 10 дни Кларитин, 10 дни Ксизал, 10 дни фенистил. От много места чух, че Кларитин-а е много силно лекарство за толкова малко дете. Консултирах се с хомеопат - и той беше на същото мнение за Кларитина. Предписа 3 месечен курс с продукти на Аква Сорс - Колактив 3, Зелена Енергия и Есенциални Мастни Киселини.  Изминали са 10 дена от както започнах да му ги давам. Пъпките по главата сякаш малко взеха да спадат, но повече ме притеснява образуванието на коремчето му - ту намалява, ту става по-голямо и се появяват червени пъпчици около него  Rolling Eyes И много го сърби.
Някой може ли да ме посъветва какво да направя - не минава нито като давах Кларитин, нито от хомеопатичните.

# 469
ИлиЯна 10 дни са много малко време,за да се излекувате.. моето лечние на кожен проблем продължава вече 10м

# 470
ИлиЯна 10 дни са много малко време,за да се излекувате.. моето лечние на кожен проблем продължава вече 10м
Напълно съм съгласна, но въпросното образувание на коремчето се влошава, вместо да остане същото или да се подобри  Rolling Eyes Явно ще мине доста време докато се повлияе  Rolling Eyes

# 471
Синът ми е на 1г 5м. Преди няколко месеца по главата му излязоха твърди образуваниякато пъпки, които го сърбят много. Според педиатърката ни и трима различни дерматолози това е заради суха кожа. Освен това на корема му излезе доста голяма и твърда пъпка - като подкожна. Мнението на лекарите беше, че е лимфен възел. Правихме кръвно изследване и се оказа, че едни от стойностите на левкоцитите са много ниски ( трябва да са м/у 2 и 6, а при него са 0.14), което говорело за силна алергия, но още бил много малък, за да се определи от какво е причинена. Назначиха му едномесечно лечение - 10 дни Кларитин, 10 дни Ксизал, 10 дни фенистил. От много места чух, че Кларитин-а е много силно лекарство за толкова малко дете. Консултирах се с хомеопат - и той беше на същото мнение за Кларитина. Предписа 3 месечен курс с продукти на Аква Сорс - Колактив 3, Зелена Енергия и Есенциални Мастни Киселини.  Изминали са 10 дена от както започнах да му ги давам. Пъпките по главата сякаш малко взеха да спадат, но повече ме притеснява образуванието на коремчето му - ту намалява, ту става по-голямо и се появяват червени пъпчици около него  Rolling Eyes И много го сърби.
Някой може ли да ме посъветва какво да направя - не минава нито като давах Кларитин, нито от хомеопатичните.

Хомеопат е изписал 3 месечен курс с продукти на АкваСорс ?!?!  ShockedНе знаех че е работа на хомеопата да предписва АкваСорс, нито пък че АкваСорс са хомеопатични лекарства.
Приемаът на хранителни добавки и хомеопатичното лечение са РАЗЛИЧНИ неща.

# 472
  • Сърцето ми, завинаги в Истанбул
При болно дете от полиомиелит, каква е успешността на лечение с хомеопатия? Т.е. остават ли парализи или не?
Благодаря!   bouquet

# 473
Консултирах се с хомеопат - и той беше на същото мнение за Кларитина. Предписа 3 месечен курс с продукти на Аква Сорс - Колактив 3, Зелена Енергия и Есенциални Мастни Киселини.  Изминали са 10 дена от както започнах да му ги давам. Пъпките по главата сякаш малко взеха да спадат, но повече ме притеснява образуванието на коремчето му - ту намалява, ту става по-голямо и се появяват червени пъпчици около него  Rolling Eyes И много го сърби.

Не ми прилича да си се консултирала с хомеопат  Rolling Eyes
Ако беше - най-вероятно щяхте да започнете с чистене на тия лекарства дето сте ги мазали досега..

# 474
Моят въпрос е, може ли хомеопатията да помогне при дисбактериоза?

Благодаря   bouquet

# 475
  • под слънцето
    И аз имам въпрос , къде може да се намери информация за дадено хомеопатично лекарство? И по специално ме интересува Clav_l.Никъде не намерих информация за него.
  Предварително благодаря  bouquet !

Последна редакция: чт, 29 яну 2009, 11:02 от Natalka 77

# 476
Когато започнахме да лекуваме дъщеря ни с хомеопатия преди 2 и половина години хомеопата предписваше MAG SC9- магнезиум сулфурикум, HEP SC9, изписвала е също бриония и гелсемиум - проблемите са предимно с кашлица при нашето дете, а напоследък изписва някакви нови неща - Stapilococc, Streptococc Sticta Pulm.
Въпросът ми е дали защото детето расте ни сменя препаратите или поради различен произход на заболяванията?
Също да попитам колко време мога да съхранявам разтворите, държа ги в метална кутия, далеч от техника и алопатични лекарства.

# 477
може ли малко указания как се съхраняват хомеопатични лекарства.. аз незнаех за твоа, че трябва да се държат далеч от алопатични лекарства например..за компютър и телефони бях чувала..

# 478
  • София
Здравейте,имам гъбична инфекция и по точно кандида...изписаха ми Monilia albicans 15 CH- пон- ср- петък по 5 зр.,Thuya occidentalis 15 CH- вт- четв- по 5 зр,прополисов вазелин и сребърна вода.Знам,че трябва да се взима само едно лекарство но все пак искам да чуя мнението ви.Благодаря предварително!

# 479
Отдавна никой не отговаря на въпросите ни,какво става newsm78

Общи условия

Активация на акаунт