ВЪПРОСИ към хомеопати - ТУК

• 152 209
  • 1 266
  •   1
Отговори
# 480
Можете ли да ми кажете нещо за гела от алое вера. Кога се прилага и може ли да се приема без причина, просто за засилване на организма?

# 481
Здравейте!
Синът ми,който е на 2 години е със суха лющеща се кожа под коляното и по малко на ръчичките.
От раждането си е с много суха кожа,пробвали сме различни кремове и няма резултат!Миналата седмица го водих на дерматолог и ни казаха ,че е Ихтиоза!
Нямаме диагноза на хартия,нито изследвания сме пускали(това тепърва ще правим).
Мажа го само с крем Excipial Lipocreme 3 пъти дневно!
Моля за вашето мнение относно лечението!
Зная,че е генетично заболяване,от скоро търся информация за заболяването и ще бъда благодарна ако ми дадете някои насоки! Simple Smile

# 482
Можете ли да ми кажете нещо за гела от алое вера. Кога се прилага и може ли да се приема без причина, просто за засилване на организма?
Това няма нищо общо с хомеопатията  Wink

# 483
Защо никой не отговаря  Thinking

# 484
  • София - Варна - Бургас
Защо никой не отговаря  Thinking

Grinning От днес отново имам интернет!  Laughing и ще се постарая редовно да отговарям на въпросите ви.

# 485
Това лечение, което за ви изписали-с продутки на аквасорс няма абсолютно никаква връзка с хомеопатията, а само с мултилевъл маркетинг бизнеса на така наречения "хомеопат", който ви ги е изписал. Намерете истински класически хомеопат, който не дистрибутира водорасли, а се занимава с хомеопатично лечение. Също аз бих отишла при дерматолог да разбера каква е тази подутина и на какво се дължи.

Синът ми е на 1г 5м. Преди няколко месеца по главата му излязоха твърди образуваниякато пъпки, които го сърбят много. Според педиатърката ни и трима различни дерматолози това е заради суха кожа. Освен това на корема му излезе доста голяма и твърда пъпка - като подкожна. Мнението на лекарите беше, че е лимфен възел. Правихме кръвно изследване и се оказа, че едни от стойностите на левкоцитите са много ниски ( трябва да са м/у 2 и 6, а при него са 0.14), което говорело за силна алергия, но още бил много малък, за да се определи от какво е причинена. Назначиха му едномесечно лечение - 10 дни Кларитин, 10 дни Ксизал, 10 дни фенистил. От много места чух, че Кларитин-а е много силно лекарство за толкова малко дете. Консултирах се с хомеопат - и той беше на същото мнение за Кларитина. Предписа 3 месечен курс с продукти на Аква Сорс - Колактив 3, Зелена Енергия и Есенциални Мастни Киселини.  Изминали са 10 дена от както започнах да му ги давам. Пъпките по главата сякаш малко взеха да спадат, но повече ме притеснява образуванието на коремчето му - ту намалява, ту става по-голямо и се появяват червени пъпчици около него  Rolling Eyes И много го сърби.
Някой може ли да ме посъветва какво да направя - не минава нито като давах Кларитин, нито от хомеопатичните.

# 486
  • София - Варна - Бургас
Здравейте!
Бях на първия си преглед при хомеопат и имам няколко въпроса.
1. Трябва ли хомеопатът да обясни какво точно лекарство дава на пациента и какво евентуално ще лекува с него (ако няма ясно изразен пробелем)?
2. Трябва ли хомеопатът да обясни на пациента какво да очаква от лечението?
3. Добре ли е пациента да сподели всичките си здравословни оплаквания или не е необходимо?
4. Очаква ли се пациентът да е запознат с принципите на хомеопатията, тоест на какъв принцип лекува тя?
5. Въобще лечението трябва ли да е по-скоро загадка или е хубаво и пациентът  да има представа за какво иде реч?
Ще Ви бъда много благодарна, ако ми дадете мнение.  Grinning

От въпросите ви личи, че по принцип много трудно се впускате в нещо, което не бихте могла да поставите под контрол.
  1. Имайки предвид че хомеопатичните л-ва не са химически вещества, не е наложително обяснение за "химическия" им състав. Не винаги се казва и името на л-вото, за да не се самосугестира пациента, четейки в интернет "ужасяващи" неща за "своето" л-во.
  Какво би искал да се лекува в него, казва пациента.
 2. Да, хомеопата казва какво би могло да се очаква от лечението.
 3. Добре е, но не е непременно задължително.
 4. Не е задължително подробно обяснение, все пак пациента е дошъл да му се определи л-вото с най-бизко подобие, а не да му четат лекции по хомеопатия, но все пак, по разбираем начин се казват няколко думи за принципа на лечение.
 5. Въпрос на индивидуален подход на лекуващия хомеопат.

Последна редакция: вт, 03 фев 2009, 02:16 от Aleksander

# 487
  • София - Варна - Бургас
Когато започнахме да лекуваме дъщеря ни с хомеопатия преди 2 и половина години хомеопата предписваше MAG SC9- магнезиум сулфурикум, HEP SC9, изписвала е също бриония и гелсемиум - проблемите са предимно с кашлица при нашето дете, а напоследък изписва някакви нови неща - Stapilococc, Streptococc Sticta Pulm.
Въпросът ми е дали защото детето расте ни сменя препаратите или поради различен произход на заболяванията?
Също да попитам колко време мога да съхранявам разтворите, държа ги в метална кутия, далеч от техника и алопатични лекарства.

... поради различен подход към заболяването?

При правилно съхраняване - трайност с години.

# 488
  • София - Варна - Бургас
Александър,
с хомеопатия може ли да се излекува или поне да се контролира тригеминална невралгия?

Да, може да се излекува.

# 489
  • София - Варна - Бургас
Здравейте Aleksander!
 Преди три дни, приех поредната "висока потенция". Вчера ми се наложи да отида на зъболекар и ми биха местна упойка. Това пречи ли на лечението? Ще говоря с хомеопата ми, но бих искала да знам и Вашето компетентно мнение. Благодаря!

Здравейте!

Субективно е, и зависи от индивидуалната чувствителност (влошаване) от упойка. При релапс, хомеопатичното л-во се повтаря.

# 490
  • София - Варна - Бургас
Ох, не знам. Всъщност това, което предписа са само две лекарства – по едно за гърлото и за хремата. ...............................................................................
Някой знае ли нещо хомеопатично, което може да му помогне да се пребори с температурата, сополите и възпаленото гърло?.......

А защо трябва да се "пребори" с температурата, след като тя е прекрасна защитна реакция на организма?
  Гърло и хрема? -  Не се паникьосвайте от такива дребни неща с които ще се срещате до началото на пуберитета на децата Ви, или както педиатъра ще Ви каже - докато го "израснат".
 Бактерии, вируси... няма как да ги избегнем, не може да живеем в стерилна среда а и не е полезно. Напротив за правилното изграждането на имунната система е полезно непрекъснато да се среща с нови и нови щамове бактерии и вируси.

Колкото до "хомеопата" ви, той си предписва анти-симптоматично: за това симптомче - това хомеопатично л-во, за другото - друго и т.н. което и отговаря на философията на предписване на официалната, господстваща антисимптоматична медицина.
 Парадигмата на предписване на хомеопатията е: едно единствено хомеопатично л-во, покриващо всички симптоми.

# 491
  • София
Александър,
След поредния Аб сменихме хомеопата,за изчистване на организма ни даде конституционните лекарства,правилно ли е според вас?Не ни разрешава да взимаме витамини от аптеката,каза повече плодове и зеленчуци.
Една приятелка ми каза че щом децата са приемали 4 АБ за 9 месеца,хомеопатията може и да не им подейства и пак да се стигне до АБ,има ли нещо вярно?
Благодаря

# 492
  • София - Варна - Бургас
  За избора между синтетични или природни витамини сме на едно и също мнение, също и относно конституционалното л-во.
 Забравете за погрешното твърдение на приятелката ви...

# 493
  • Варна
Здравейте!
Има ли хомеопатично лечение на синдрома "Хиперактивност с дефицит на вниманието"? Става въпрос за момченце на 7г.
Благодаря предварително!

# 494
Здравейте!Имаме същото заболяване и днес ни предписаха Tarentula hispana 200C -сутрин и вечер по 2 гранули за 2 дни само.Резултата ще обсъждаме след 3 седмици.Детето е на 5г. 9м.
Какво мислиш за това Александър? newsm78  bouquet

Общи условия

Активация на акаунт