Шоколадово-бананов кекс – много пухкав и приказно ароматен!

• 136 339
  • 775
  •   1
Отговори
# 315
Кекса е уникален.Поздравления за рецептата   bouquet Мерси
    Hug newsm10

# 316
Ок, реших че ще я направя, както е твоята рецепта и ще направя торта с оня крем, а то вътре също има банани, така че ще се усети. Simple Smile
Ще пиша да покажа какво е станало. Simple Smile

# 317
Ок, реших че ще я направя, както е твоята рецепта и ще направя торта с оня крем, а то вътре също има банани, така че ще се усети. Simple Smile
Ще пиша да покажа какво е станало. Simple Smile
  Стискаме палци и чакаме! Grinning Успех! Peace

# 318
  • Bulgaria-Italia
Честит празник на дечицата ни!!!!Да растат здрави,спокойни и щастливи!!!!

Селма,благодаря от сърце за вкусната рецепта.Невероятна е   bouquet

# 319
  kasier,разкошна снимка!Браво! Hug

# 320
kasier , изглежда много апетитно  Hug

# 321
  • софия
много бърза и лесна рецепта,а вкуса е божествен

# 322
  • Bulgaria-Italia
kasier , изглежда много апетитно  Hug

Това ме подсети да стана и да си резна едно парченце(може и  две,ако не ме видят)

Crazy

много бърза и лесна рецепта,а вкуса е божествен

потвърждавам Peace

kasier,разкошна снимка!Браво! Hug

Благодарение на теб  
bouquet

# 323
   Blush И аз благодаря!  Simple Smile

# 324
Уууу, аз май направих нещо. Laughing
Така, първо да обясня, че аз не съм мама като вас...т'ва май прозвуча грубо, но както и да е. Та аз съм на 19 и моята най-добра приятелка отиде на национално състезание по химия, та аз реших да й направя торта, щото от 1 година насам готвенето ми е хоби.  chef Blush Та, както и да е, исках да направя нещо по....химично, а и тя пожела е да с банани, шоколад и ром. Та от мноооооооооого време, повече от 2 месеца издирвам рецепти и украси. Намерих украса и ми отне много време да разбера как да я направя, а после и врме, за да намеря материали или по-точно местата, от където да ги купя. И последното, което остана беше да намеря рецепта за самата торта. Аз лично не харесвам торти и предполагам за това подсъзнателно търсих нещо друго и накрая открих тази рецепта. Макар да нямах намерение от начало да я правя като прочетох 20 страници с такива високи оценки в крайна сметка се реших. Та идеята беше да направя торта, която отгоре да е като периодичната таблица на химичните елементи. Изпекох кекса в една правоъгълна тава. Самата аз не го опитах, тъй като не беше за мен, но аромата беше страхотен, а случайно близнах от самото тесто преди да го изсипя в тавата....и няма такова тесто просто...просто омаах една лъжица сурово. Laughing Малко ми се счупи и снимката не е много добра, аз бях направила преди това по-добри, но в един момент осъзнах че снимам без карта памет. Laughing Та, ето в началото на какво приличаше (направих го с млечен шоколад). Съжалявам, но нямам снимка на самия разрез...тъй като нямаше такъв:

След това го разрязах на две и го намазах с онзи крем от сметана и течен шоколад, като сложих и банани. Честно казано на мен крема не ми допадна, макар че цялото семейство много го хареса. Малко ми киселее заради сметаната и заради това сложих пудра захар, но не се промени кой знае колко и реших да си го мажа така.
Трудната част дойде като трябваше да изрязвам самите плочки за елементите от таблицата. Това стана чрез т.нар. марципан Варна, който не е нито марципан, нито фондан...а нещо средно. Та с един собственоръчно направен шаблон изрязах 110 плочки, които те първа трябваше да оцветявам:

И накрая, намазах горната част на кекса с разтопен шоколад (тоест два) с идеята, че след като поставя отгоре плочките той ще стегне и ще ги..."закове" върху тортата. С времето осъзнах че може би трябваше да използвам бял шоколад, за да е бял фона, но...късно се сетих. Та ето и резултата, това е снимка на готовата торта, само че не съм надписала плочките, след това ги надписах, но забравих да я снимам. Simple Smile

Не е най-добрият резултат, който можех да постигна, но аз съм доволна от това, което се получи. Особено за десните ми ръце си е постижение. Laughing

Та благодаря отново за рецептата, признавам си че по докато я опаковах едно парче от кекса се отчупи и.....аз го изядох. Blush И беше много вкусно, още утре или в други ден ще го направя пак, този път за лична консумация. Много ми хареса и аромата и тестото и всичко, благодаря много. Simple Smile

# 325
# 326
Селма, снощи изчетох всичките ти рецепти. Не знам за резултата и съставките, но от самите ти обяснения и заглавия слюноотделях здраво  Mr. Green  Heart Eyes
Направих на баща ми този сладкиш (диабетичен вариант). Нещо не ми изглежда добре на външен вид, но после ще пробваме и ще кажем  Simple Smile

# 327
  Aeryan,благодаря ти за подробния постинг с обясненита и снимките.Браво за фантазията ти,а и за жеста към приятелката ти!Сигурна съм,ще го го оцени много високо! Hug
  Блонди,какво стана?Пробвахте ли кекса?Как се прави диабетичния вариант,заменяш с нещо захарта ли? Simple Smile

# 328
Ето нещо за мен . Дано се получи , че не ме бива много по  сладкишите.  Може ли да ползвам кръгла тавичка , а не  форма за кекс.

# 329
  МОже! Peace Но не много голяма.Моята е 24 см диаметър.

Общи условия

Активация на акаунт