Шоколадово-бананов кекс – много пухкав и приказно ароматен!

• 137 141
  • 775
  •   1
Отговори
# 435
Винаги печенето ми е проблема... предварително загрята ли е фурната, с вентилатор и на кое ниво да е формата?

# 436
Винаги печенето ми е проблема... предварително загрята ли е фурната, с вентилатор и на кое ниво да е формата?
  В инструкцията към твоята фурна би трябвало да пише....
   В моята пише :2 ниво,150-160 градуса,вентилатор,25-35 минути,в загрята фурна.
   Но аз никога не доизчаквам фурната да загрее окончателно.
   Както и пека до "суха клечка". Wink Peace

# 437
  • Все на втория етаж
Прясното мляко 4 супени лъжици ли е? Как разтопявате шоколада? Може ли да разтопя някак една милка, нямам кантарче, а с грамажите съм скарана. Crazy
То по принцип и с готвенето де, хич ме няма, но ще го пробвам май тази вечер, че лигите ми текат. Tired

# 438
  ЕДна Милка би трябвало да е около 100 г.
  Начупи я на парченца,сложи в метален съд.Прибави 4-те с.л. прясно мляко и сложи съда на тих котлон.Бъркай от време на време.
  След известно време ще получиш течна млечно-шоколадова каша.

# 439
  • Все на втория етаж
А маслото и то ли към тях да го сложа да се разтопи, извинявам се за глупавия въпрос. Embarassed

# 440
А маслото и то ли към тях да го сложа да се разтопи, извинявам се за глупавия въпрос. Embarassed
    Може,да.Така и правят някои момичета. Peace
    Ако е маргарин,направо се забърква в сместта.Понеже е мек,много лесно се смесва с останалите продукти.

# 441
  • Все на втория етаж
Кексчето ми се пече вече 20- тина и повече минути. Сложих го на 160 градуса и за сега ухае доста добре в кухнята. Разтопих Милка в млякото и масло Президент, дано стане хубав. Мъж ми само ме дебне и пита готов ли е? Laughing

# 442
  • Все на втория етаж
Готов е, утре мога и снимки да покажа. Ама нещо много мазен ми се стори моя, дали нещо не съм объркала с маслото и реда на слагане се чудя  Rolling Eyes ? Като го извадих от формичката ми се отчупи малко, остава само да изстине и да го пробваме и на вкус.

# 443
  • Пловдив
Направих го преди няколко дни.

Стана повече от чудесен и моите гости много го харесаха Grinning

Много благодаря на авторката Hug

пп.направих го с обикновен Милка-шоколад Алпийско мляко-точно 100 грама е.

# 444
   Чудесно,Mirkam !Много се радвам! Hug

# 445
  Да сместа става доста гъста,особено ,ако не си разтопила маргарина или маслото,както правят някои момичета.
  Не се притеснявай! Simple Smile Всичко е правилно.
  А chocolate chips в разстопен вид ли ги сложи?
  Нямаше нужда да разбиваш сместа,можеше само да я разбъркаш с тел,ще го знаеш за друг път.

Да, не разтопих нито маслото, нито chocolate chips. Следващия път ще се постарая повече.
 Embarassed

# 446
Някой пита за разтопяването на шоколада.
Аз правя така - кипвам вода, снемам от котлона и вътре поставям съда с натрошения на парчета шоколад (с мляко или с масло). Шоколадовата смес се топи като отнема от топлината на водата  Peace

# 447
Нямам думи за този кекс-онзи ден го направих-стана върха-най-хубавия който съм правила и опитвала  bouquet

# 448
Нямам думи за този кекс-онзи ден го направих-стана върха-най-хубавия който съм правила и опитвала  bouquet
     Ех,че хубаво!
     Браво на теб! Hug

# 449
Аз сега ще правя кекса, но мисля да сложа и орехи, какво ще кажете? Някой слагал ли е някакви ядки?

Общи условия

Активация на акаунт