Шоколадово-бананов кекс – много пухкав и приказно ароматен!

• 136 232
  • 775
  •   1
Отговори
# 510
  • Mostly in my mind
Записах си рецептата ще я пробвам, че съм в период да ми се яде зверски сладко, а и отдавна не съм вадила миксера от кутията. Laughing
   Не ти е нужен миксер за тази рецепта. Wink

То затова коричката отгоре ми е стана камък. Защото съм използвала робота явно. Пък и тестото беше едно твърдо...твърдо.. Laughing

# 511
  Сместа се получава доста гъста,не е както за обикновен кекс.
  Но коричката по-скоро се е втвърдила толкова от печенето,а не от робота.Така мисля. Simple Smile Peace

# 512
Аз всичко си разбих с миксер и стана много добре. Peace

# 513
Аз всичко си разбих с миксер и стана много добре. Peace
   Браво! Hug
   Не казвам че миксера влошава нещата.
   Просто всичко се получава и без него. Simple Smile Peace

# 514
Направих кекса преди седмица-две и стана разкошен! (първия ми кекс... ever!  Grinning ) Благодаря за рецептата, страхотна и много лесна е  Hug

Имам едно питане, обаче - дозата ни идва малко малка  Mr. Green и ми се ще да пробвам с двойна... само се чудя да няма проблем с печенето нещо  Rolling Eyes Иначе формата ще побере удвоената доза със сигурност, това не е проблем... Освен, че ще трябва да се пече малко по-дълго нещо друго има ли?

Да, да, знам, че са ми глупави въпросите, обаче това наистина беше първия ми кекс.  Laughing

# 515
   Нищо глупаво във въпросите ти,Джинджи. Hug
   Ако формата ти е достатъчно голяма,разбира се смело пробвай да направиш двойна доза.Ще печеш кекса до "суха клечка" и толкоз. Simple Smile

# 516
Благодаря, Селма!  Hug

Ще пробвам значи.

# 517
Да , аз този кекс все забравям,че дозата е за КЕКС , го ползвам за торта и се чудех защо не ми е достатъчно голям блата за да го срежа, а става тъничък..... за торта според мен задължително по-голямо количество

# 518
Момичета, действайте смело и не се колебайте да направите този страшно вкусен кекс  Hug
Аз често го приготвям, естествено по желание на домочадието  Grinning. А и изобщо не е сложно изпълнението.
Отново благодаря на Селма за рецептата   bouquet

# 519
Тази доза за колко мъфина ще стигне? Аз имам форма за 12 бр. мъфини и до къде да ги пълня формите,че не се сещам колко се надуваше за тортата...

# 520
  • София
Бърза, лесна и страшно вкусна рецепта  newsm10 Аз още от първия път го "развалям", като слагам вместо цяла ванилия, 1/2 есенция ванилия+1/2 есенция ром Mr. Green

# 521
Бърза, лесна и страшно вкусна рецепта  newsm10 Аз още от първия път го "развалям", като слагам вместо цяла ванилия, 1/2 есенция ванилия+1/2 есенция ром Mr. Green
    Шегуваш се,нали? Rolling Eyes

Тази доза за колко мъфина ще стигне? Аз имам форма за 12 бр. мъфини и до къде да ги пълня формите,че не се сещам колко се надуваше за тортата...
   За съжаление нямам опит с мъфини.Ако искаш питай в "бързи въпроси ..." Peace

# 522
  • В светлината на слънцето
Току-що забърках кекса, но с два банана и бял шоколад, че такъв имах под ръка. Сега се пече и да видим после дали ще ни стигне. Blush

Ооо, невероятно вкусно и ароматно нещо. Пробвахме го още топъл. Селма, благодаря за хубава рецепта  Hug

Последна редакция: сб, 23 яну 2010, 21:20 от lulumba

# 523
Кекса е страхотен, тази вечер го направих. Обаче поради някаква причина не буха хубаво. Висок е едва около три пръста, а тавичката ми е от старите електрическите, ако се сещате, не е голяма. Защо се поучи така? Като гледам снимките в началото на темата моят няма нищо общо. Спазих всичко, само бананите увеличих на два. Rolling Eyes

# 524
направих мъфините-станаха ок, една доза стига за околооооо 15 мъфина със средна големина...имам форма за 12 броя и единия път ги напълних и се изпълниха хубаво до горе, после направих още 8 бр, но са почни наполовина по-малки затова казвам за около 15 броя Wink До сега бях правила само със заливката отгоре- на тортата със шоколад и закв. сметана и сега за пръв път само тая рецепта, а едно кексче ми се счупи и го дадох в къщи за изяждане и много го харесаха....ама сложих 2 банана Grinning Grinning Wink
Селма,  Hug

Общи условия

Активация на акаунт