Шоколадово-бананов кекс – много пухкав и приказно ароматен!

• 136 214
  • 775
  •   1
Отговори
# 525
  • В светлината на слънцето
Моят си бухна и стана точно като на снимката на Селма. Само че светъл, защото беше с бял шоколад. Аз го правих обаче в продълговата форма, а не като венец. С два банана ми стана леееко редичко тестото и си мисля следващият път да увелича съвсем малко брашното. Просто се изпече малко по-бавно, това беше разликата. Но е наистина супер вкусен и много лесен. Забърках го на ръка, не съм ползвала никакви уреди, защото става много лесно и бързо. Peace

# 526
Следващият път и аз ще ползвам продълговата тава. И сега си го помислих, но реших, че ще е много тестото за нея и няма да бухне хубаво.  Crazy

# 527
E L I,какъв бакпулвер ползваш? Да не би в него да е бил проблема?
Аз слагам само от д-р Йоткер. Peace

# 528
Ами не беше на доктор Йоткер, хем прочетох, че препоръчваш такъв.  Banghead

# 529

Много вкусен БЕШЕ.......изяде се от раз. Joy

# 530
Ами не беше на доктор Йоткер, хем прочетох, че препоръчваш такъв.  Banghead
  Нищо!Друг път пробвай с него.Мисля,че ще се получи много по-добре.
  Може и само един банан да сложиш,за да става по-лесно бухването.

desiniko,браво на теб! Hug

# 531
Правих кекса, супер стана определено ще се прави отново. Мерси за рецептата  bouquet

пп.бакпулвера ми не беше на д-р Йоткер и пак стана върха!

# 532
  • София
Първият ми кекс в живота и стана върха, много благодаря за рецептата.  Hug

# 533
Днес и аз го спретнах това нещо Crazy Стана супер - много пуФкаво и доста вкусно. Макар че не долюбвам банани, изобщо не се усеща миризмата на банана. Всичко направих точно по рецепта, само че с кой акъл пуснах фурната на 250 градуса и само за 10 минути отгоре беше почернял кекса ooooh!, добре че го видях, а отвътре чисто суров. Направо го взех и изчоплих Whistling горната част и после го пекох на по-ниска температура и нямаше никакъв проблем - нито с опичането, нито с бухването.

Селма, благодарности за рецептата!!!  bouquet

П.С. Да питам ако реша да го направя без банан - с колко да увелича брашното, или нещо друго от рецептата?

# 534
   Лурдес,  Hug когато черпя с този кекс хора,които не знаят за каква рецепта става въпрос,обикновено никой не познава,че в него има банан.Последният върши толкова не-бананова работа,че гледам повечето форумки увеличават количеството му само и само да го усетят в кекса.
   Та искам да кажа,че този кекс абсолютно върши работа и за любителите,и за нелюбителите на банани. Laughing

Но,ако толкова ти е иска да го избегнеш,тури вместо него една настъргана ябълка (аз бих опитала и с дюля  Wink )!А всичко останало,както е по рецептата.Сигурна съм,няма да се разочароваш от резултата. thumbsup
   И......Кексът се слага в незагрята фурна,която се пуска на умерена температура. Peace
   Успех!

Снимката е изключително хубава!Благодаря!   bouquet

# 535
  • Mostly in my mind
Лурдес, кексът ти изглежда ужаааааааааааааааааасно апетитен, лигите ми потекоха  Mr. Green

# 536
Както вече не ведниж казах аз оня ден правих тоя кекс на мъфини, освен това днес пак го правих и да споделя някои неща- в рецептата Селма е написала Д-р Йоткер да е бакпулвера, аз обаче до сега все правех не с такъв и чак сега за първи път ги направих с д-р Йоткер и незнам дали от това, но мъфините бухнаха повече....също ги сложих в много загрята фурна...незнам коя от причините беше , но направих 2 бр повече мъфини и доооста повече като обем  Laughing Laughing

# 537
  • Измир
Сега прИвършИх третото мИ парче от прекраснИя кекс Heart Eyes.
Много е вкусен. Само да споделя, че И на мен мИ дойде малко сместа. Пекох в откопчаваща се форма за торта, но другИя път ще Използвам кексовата мИ.

Благодаря Селма   bouquet

# 538
  • Варна
Тоя кекс трябва да се пробва.  Heart Eyes smile3508 Идва ми да изям компа.  smile3508

# 539
gundi, колко броя от стандртните мъфини излизат?

Общи условия

Активация на акаунт