Шоколадово-бананов кекс – много пухкав и приказно ароматен!

• 136 186
  • 775
  •   1
Отговори
# 585
да, между другото много зависи как ще ти стане кекса, последния път мъфините ми се трушаха малко , но пък бяха толкова меки и пръхки дори в края на третия ден, че това трошене не беше проблем, но ако искаш да го срежеш ще е. От др. страна при разделянето на смес и правенето на два блата става малко кофти понякога. Ако имаш голяма правоъгълна тава го опечи на веднъж и после срежи по средата блата, без да го разрязваш в сърцевината, просто на две....дали се изразих ясно newsm78

# 586
Благодаря ви момичета! Hug
gundie , да, имам такава тава! Това е много добра идея Peace, може би точно това и ще направя. Иначе се притеснявам от печенето на 1 блат, че трябва много да се внимава да не прегори и да се изсуши прекалено блата. Че моята печка е нещо уникално - или не пече, или нагрява като за световно. ooooh! 

# 587
  • При децата ми
да, между другото много зависи как ще ти стане кекса, последния път мъфините ми се трушаха малко , но пък бяха толкова меки и пръхки дори в края на третия ден, че това трошене не беше проблем, но ако искаш да го срежеш ще е. От др. страна при разделянето на смес и правенето на два блата става малко кофти понякога. Ако имаш голяма правоъгълна тава го опечи на веднъж и после срежи по средата блата, без да го разрязваш в сърцевината, просто на две....дали се изразих ясно newsm78
Ето това разрязване на блат не ми става ясно! Ама никак. Blush newsm78

# 588
Аз го разбирам така: в голяма тава, в която блата се изпича на една платка, която после разрязваш надве през средата, все едно ще прегъваш и готово - имаш 2 квадратни блата.  Simple Smile

# 589
   Честно казано,предпочитам да срежа на 2 един дебел блат,отколкото да пека 2 отделни.
   Последния вариант осигурява 2 пъти повече корички,което може да направи тортата по-суха.....

# 590
Аз го разбирам така: в голяма тава, в която блата се изпича на една платка, която после разрязваш надве през средата, все едно ще прегъваш и готово - имаш 2 квадратни блата.  Simple Smile
Peace дааааа, благодаря за по-доброто уточнение  Peace според мен това ще е най-лесно

# 591
  • При децата ми
Лурдес, благодаря за разяснението! Simple Smile Сега го разбрах вече, но все си мисля, че за торта блатовете трябва да са кръгли? Thinking Аз пък си мислех, че блата се разрязва на две с помоща на дълъг нож, в мисъл, че печеш по-дебел блат и го разрязваш хоризонтално, така да се каже. Rolling Eyes Ох, незнам дали го обясних добре, ooooh! дано да сте ме разбрали!?

# 592
Лурдес, благодаря за разяснението! Simple Smile Сега го разбрах вече, но все си мисля, че за торта блатовете трябва да са кръгли? Thinking
Едни от най- хубавите торти, които съм правила са били квадратни или правоъгълни, включително и тая за 1 рожден ден на синът ми(която беше аквариум  Wink)...освен това  денс ми хрумна(понеже и аз след два дни ще правя торта) да направя и аз торта с такъв блат и понеже ми трябва малко по-големичка торта мисля просто да направя една доза от кекса за един блат и понеже ми трябват два блата- значи две дози, няма да режа, няма да внимавам и ще имаме много голяма торта....а всъщност то количеството не  е чак толкова голямо

# 593
Hrispa76,  Hug И за мен тортата трябва да е кръгла, но всъщност няма значение, и квадратна става супер - даже е по-лесно за рязане. Mr. Green
И така може както ти предлагаш, с рязането по средата на по-дебел блат, но аз си знам, че няма да се справя... Whistling
А другото е, че може блатовете да се оформят кат осе изрежат краищата и пак да станат два кръгли - като говорихме за предложението на gundie. А трохичките и остатъците да се използват за нещо друго. Peace

Дано не се сърди Селма, че оспамихме темичката й!! Blush Praynig

# 594
   Това не е спам!  Hug
   Нали за шоколадово-банановия блат се говори.  Simple Smile

# 595
Здравейте драги съфорумници! Искам да Ви предложа един нов сайт с много кулинарни изкушение!    bouquet   Името му е - http://retcepti.eu

П.С. Извинявам се, ако случайно съм нарушила правилата  Rolling Eyes

# 596
  • При децата ми
Един малко тъп въпрос: млякото за кекса трябва ли да е подварено? Rolling Eyes И още нещо: може ли да се добавят орехови ядки?
И още един въпрос: тъѝ, като чашата с която меря е 250 мл., означава ли това, че една чаша брашно е достатъчна?

Последна редакция: ср, 01 сеп 2010, 18:24 от Hrispa76

# 597
Един малко тъп въпрос: млякото за кекса трябва ли да е подварено? Rolling Eyes И още нещо: може ли да се добавят орехови ядки?
И още един въпрос: тъѝ, като чашата с която меря е 250 мл., означава ли това, че една чаша брашно е достатъчна?
   Млякото може да е сурово.
   Ако така предпочиташ,сложи и ореховите ядки,макар че според мен ,те са излишни.
   С чашата =250 мл сложи около 1 и 1/3 ч.ч. брашно.

Успех!  Hug

# 598
  • При децата ми
Селма, благодаря!  bouquet В момента се пече, дано да стане! Не съм слагала орехови ядки. Лелееее, докато пиша и малко се поприпече отгоре, голям съм заплес! ooooh! Close Дано отвърте не се е препекъл много! Praynig

# 599
  Ще чакам да споделиш за резултата.   Grinning

Общи условия

Активация на акаунт