Шоколадово-бананов кекс – много пухкав и приказно ароматен!

• 136 173
  • 775
  •   1
Отговори
# 600
Един малко тъп въпрос: млякото за кекса трябва ли да е подварено? Rolling Eyes И още нещо: може ли да се добавят орехови ядки?
И още един въпрос: тъѝ, като чашата с която меря е 250 мл., означава ли това, че една чаша брашно е достатъчна?
ако слагаш орехи обаче ги смели, че ако са на по-едри парчета да не потънат...въпреки че моите консервирани вишнички не потъвът

# 601
  • При децата ми
Такааа, стана много ароматен, НО не се отлепи добре от формата. Sad Embarassed... Няма да правя снимка, че не е много за снимане Crossing Arms Надявам се следващия път, когато го направя вида му да е, както трябва. Утре с кафенцето ще го пробваме и на вкус как е, съдеѝки по аромата обещава да вкусен!  

# 602
  Каква ти е формата?
  Беше ли намазнена и набрашнена преди печенето?

# 603
  • При децата ми
Формата ми е от тези-кексовите. Да, беше намазнена и набрашнена. Незнам защо се получи така!? Thinking

# 604
Формата ми е от тези-кексовите.
  ~Чудих се,дали е тефлонова, силиконова или он йенско стъкло?

# 605
  • При децата ми
Ами от тези, които отвън са червени на цвят, мисля че е тефлон да.

# 606
Ами от тези, които отвън са червени на цвят, мисля че е тефлон да.
може нещо консистенцията ти да не е много добра..да не се е склисавил малко?

# 607
  • При децата ми
Не, не клисав и е много вкусен. Възможно ли е обаче да е от това, че брашното ми е малко по-малко, защото отговора на Селма  за брашното беше написан след, като вече го бях сложила във фурната? Според мен обаче си беше добре и ако бях сложила още малко брашно щеше да стане много гъста смес. Сложих една ч. чаша брашно=250 гр.

# 608
Не, не клисав и е много вкусен. Възможно ли е обаче да е от това, че брашното ми е малко по-малко, защото отговора на Селма  за брашното беше написан след, като вече го бях сложила във фурната? Според мен обаче си беше добре и ако бях сложила още малко брашно щеше да стане много гъста смес. Сложих една ч. чаша брашно=250 гр.
нейната мярка не беше ли за чаша от 220 гр?? Нз нека тя каже newsm78

# 609
   Разбира се,само една чаша  (=250 мл) брашно е малко.
   1,5 ч.ч. (по 220 мл) = 330 мл  Ето този обем трябваше да постигнеш,Hrispa76Peace
   Нищо.....Следващия път!  Wink  Hug

# 610
   Разбира се,само една чаша  (=250 мл) брашно е малко.
   1,5 ч.ч. (по 220 мл) = 330 мл  Ето този обем трябваше да постигнеш,Hrispa76Peace
   Нищо.....Следващия път!  Wink  Hug
аз слагам 1 чаша 220 мл, отделно още 1/4 от др. чаша пак с такава вместимост и ми се получава Wink

# 611
  Всъщност,по рецептата е 1 и 2/3 ч.ч. брашно,значи обема трябва да е около 360-370 мл.Сгреших в предния постинг.  Peace

gundie,със сигурност ти се получава нещо,но не и това,което се получава със 1 и 2/3 ч.ч. брашно.  Laughing
 Трябва да видя какво,като пробвам да  направя  кекса с посоченото от теб количество.  Simple Smile

# 612
ето и моето кескче Grinning

# 613
 Всъщност,по рецептата е 1 и 2/3 ч.ч. брашно,значи обема трябва да е около 360-370 мл.Сгреших в предния постинг.  Peace

gundie,със сигурност ти се получава нещо,но не и това,което се получава със 1 и 2/3 ч.ч. брашно.  Laughing
 Трябва да видя какво,като пробвам да  направя  кекса с посоченото от теб количество.  Simple Smile
аааа, знаеш ли че май по-скоро е това което казваш- една и 2/3...абе аз ти четох уточнението за пласмасовата чашка и понеже имам в къщи една стъклена с такава вместимост и я ползвам май само за тая рецепта Wink Винаги ми се получава и е добре като консистенция, отлепя се чудесно Wink Wink Laughing

# 614
zlatina_ZZ ,много хубаво кексче!Браво!  Heart Eyes Hug

gundie,най-важното е,че си доволна от това,което се получава!  Hug
Но наистина съм любопитна да пробвам рецептата с по-малко брашно. Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт