Шоколадово-бананов кекс – много пухкав и приказно ароматен!

• 136 124
  • 775
  •   1
Отговори
# 690
благодаря, много мило   bouquet

# 691
Супер ми се получи. Накрая като изстине малко, върху него изсипвам пак шоколад, предварително разтопен на водна баня за глазура.
А да.. и докато правя сместа маслото също го слагам на водна баня, по-удобно е.

# 692
Поздравления, уникален кекс Simple Smile

# 693
  Благодаря!  bowuu  Hug

# 694
А,слагайки 2 банана, увеличавате ли някой друг продукт  Thinking.
Няколко пъти съм го правила, както си е по рецептата (Селма   bouquet) и си ми харесва много, но сега имам 2 почернели банана, та да не хвърлям единия...... Laughing.

# 695
А,слагайки 2 банана, увеличавате ли някой друг продукт  Thinking.
Няколко пъти съм го правила, както си е по рецептата (Селма   bouquet) и си ми харесва много, но сега имам 2 почернели банана, та да не хвърлям единия...... Laughing.

Нищо друго не увеличавам и става супер.

Онзи ден го правих и забравих да сложа захар и пак стана хубав, просто по-диетичен. Сетих че не съм сложила захар чак като ого извадих от фурната. Изглеждаше по-различен, та  се зачудих защо.

# 696
Благодаря ти за светкавияния отговор   bouquet, отивам да го забъркам тогава....смело  Laughing.

# 697
Аз ще го правя днес,но мисля малко да попроменя рецептата,и ще докладвам какво се е получило. Вместо захар ще сложа подсладител,вместо брашно -овесени трици,ще сложа поне 2-3 банана,1 шоколад,но мисля и поне 100-ина грама натрошени орехи и бадеми, 50-100 грама стафиди.  newsm78 Дано пак стане хубав.  Peace

Последна редакция: пн, 24 яну 2011, 09:53 от Zaichita

# 698
Аз ще го правя днес,но мисля малко да попроменя рецептата,и ще докладвам какво се е получило. Вместо захар ще сложа подсладител,вместо брашно -овесени трици,ще сложа поне 2-3 банана,1 шоколад,но мисля и поне 100-ина грама натрошени орехи и бадеми, 50-100 грама стафиди.  newsm78 Дано пак стане хубав.  Peace
  О!Това е направо една нова рецепта.
  Със сигурност резултата ще е доста далечен от оригиналния.  Peace

# 699
 О!Това е направо една нова рецепта.
  Със сигурност резултата ще е доста далечен от оригиналния.  Peace
Не мисля. Просто калоричен и вреден продукт (като захар и бяло брашно) заменям с алтернативен диетичен и здравословен продукт (подсладител и овесени трици),а ядките са просто една идейна добавка,която освен да подобри вкуса на кекса,друго не вярвам да направи.
Твоя вариант със сигурност е много хубав като гледам снимката. Но ще докладвам и при мен какво ще се получи.  Peace

П.С. А бихте ли ми казали долу горе колко парчета излизат от този кекс   bouquet

# 700
  Нямам нищо против полезните продукти.  Peace Само отбелязвам,че те доста ще променят вкуса на кекса.А ядките,че вземат и от нежността му.
  Както и това количество на банани ще го промени доста.
  Правила съм кекс с повече банани.Определено има голяма разлика.

Пиша всичко това не защото имам нещо против да си го правиш,както ти искаш.А защото пишеш в тази тема,където съм постнала рецепта,за която се чувствам отговорна.  Simple Smile  Peace

# 701
 Нямам нищо против полезните продукти.  Peace Само отбелязвам,че те доста ще променят вкуса на кекса.А ядките,че вземат и от нежността му.
  Както и това количество на банани ще го промени доста.
  Правила съм кекс с повече банани.Определено има голяма разлика.

Пиша всичко това не защото имам нещо против да си го правиш,както ти искаш.А защото пишеш в тази тема,където съм постнала рецепта,за която се чувствам отговорна.  Simple Smile  Peace

Хей,съжалявам,ако съм те обидила.   bouquet Както вече казах, сигурна съм,че твоята рецепта е много вкусна,изчетох почти всички отзиви и всички са много положители. Обещавам да я пробвам друг път с оригиналата рецепта. Не карам никой да следва моя пример,само исках да споделя какъв експеримент аз ще си направя.  Blush Той вече е във формичката и чака всеки момент да го сложа да се пече.  Blush Ще споделя какъв буламач съм забъркала после.  Blush

# 702
  Като обидена ли прозвучах?  Crazy
  Не,не съм.   Simple Smile
  Просто съм отговорна.  Blush

# 703
Аууу,много вкусно наистина. Снощи се изяде почти целия-останаха само 3-4 парченца. Сложих и настъргана лимонова кора и канела,половиния шоколад разтопих,другия го начуоих на ситно. И използвах само 60 гр. масло. Обаче следеащия път ще пробвам оригиналната рецепта   bouquet  Blush

# 704
  Ще чакам да споделиш и за следващия ти опит!  Hug

Общи условия

Активация на акаунт