Шоколадово-бананов кекс – много пухкав и приказно ароматен!

  • 135 159
  • 775
  •   1
Отговори
# 105
  • Мнения: 3 674
Миленич...копнах веднага карамеловата ти глазура... Hug Мерси !   bouquet

Селма...чакам  и аз  твоя карамелов сладкиш... Heart Eyes  bouquet

Еееех, момичета...а мислех да почвам дюканска диета... Crossing Arms  ама как да стане тая работа с тия вкусотии... Joy  Hug
 

# 106
  • София
  • Мнения: 2 910
Включвам се за да поздравя Селма   bouquetза страхотния кекс,снощи случайно попаднах във тази темичка,прочетох мненията,разгледах снимките и реших и аз да се пробвам ,стана наистина невероятен.

# 107
  • На топло...
  • Мнения: 584
Страшен кексът! Peace
Селма, благодаря и аз за рецептичката! Hug
Милото ще умре от щастие тази нощ като се прибере. Много обича кексови работи, пък аз съм с малко вързани ръчички и всеки път оплесквам нещо, но тоя път стана!  bouquet

# 108
  • Мнения: 51
Здравейте!

От много време съм го наелязала този кекс.Прочетох всички коментари и имам няколко въпроса към всички ,които сте го правили.
1.Има ли ззначение реда ,в който се смесват продуктите?
2.Правилно ли съм разбрала,че маслото и шоколада се разтопяват.
 Simple Smile май това беше.
Благодаря предварително!

# 109
  • Мнения: 3 050
Аз разтопявам прясното мляко с шоколада, а като съставки първо смесвам яйцата и захарта  Peace после останалите продукти. Поне при мен се получава  Grinning

# 110
  • София
  • Мнения: 2 910
Аз след като разбия яйцата със захарта прибавям брашното и от там нататък всичко останало едно по едно ,като маргарина и шоколада предварително съм ги разтопила.

# 111
  • Стара Загора
  • Мнения: 743
 
1.Има ли ззначение реда ,в който се смесват продуктите?
2.Правилно ли съм разбрала,че маслото и шоколада се разтопяват.
Аз за всички сладкиши, кексове, торти ...винаги първо разбивам много добре яйцата със захарта и после добавям другите продукти. Най-накрая оставям брашното. Сега обаче виждам, че за този кекс не е било нужно да разбивам белтъците и жълтъците отделно, пък аз така направих  Mr. Green Явно съм го взаимствала от друга рецепта  Laughing
Шоколада го разтопих заедно с маргарина.

# 112
  • Мнения: 1 550
Аз при почти всички рецепти за кексове (обикновено такива са били инструкциите) разбивам първо маслото със захарта до получаването на кремообразна смес. След това добавям яйцата едно по едно. Шоколадът разтопявам в МВ, два- три пъти за около 20 секунди като внимавам да не загори. След това добавям млякото за да се охлади разтопения шоколад (не се добавя горещ шоколада). Брашното и най- накрая банана.
Не се получава гъста смес при мен. Лесно се изсипва във формата и се разстила равномерно от само себе си.

# 113
  • БГ
  • Мнения: 1 263
По навик ли, незнам, но и аз си направих кексовата смес, по технологията за този, който си правя всяка седмица, а именно: Докато се разбиваха яйцата със захарта (миксера ми е настолен) си разтопих маргарина в МВ, но не чак до течно състояние, след това разтопих и шоколада с млякото, пак в МВ, но явно не се бях постарала достатъчно и ми останаха парченца, които по-късно се оказаха дупки в кекса.   Embarassed  Прибавих към яйчената смес маргарина, смесих бакпулвера с брашното и също ги добавих, сложих и шоколада, след това банана (намачках го с вилица) и най-накрая ванилията. И моята смес не беше много гъста, разля си се без проблем в кексовата форма. Може би този уикенд пак ще го направя! Успех на всички! Селма, още веднъж благодарности!   bouquet

# 114
  • Мнения: 51
Момичета ,благодаря ви много!

Ще пробвам днес или утре и ще покажа със снимка ако се получи Simple Smile
  bouquet

# 115
  • Мнения: 7 433
  Сигурно,при някои сместа се получава по-течна,защото разтапят и маргарина/маслото.Аз не го правя.
  Разтапям само шоколада,някой път,като се сетя,добавям и млякото към него....
  Евала на тези,които разбиват маргарина и/или яйцата със захарта.Аз,обаче, и това не правя.Уверявам ви,че и без тези действия кексът се получава без забележки! Peace Grinning

# 116
  • Мнения: 3 830
Пу, да си запиша рецептата. Страхотна е! Мерси.  bouquet

# 117
  • Мнения: 7 433

Селма...чакам  и аз  твоя карамелов сладкиш... Heart Eyes  bouquet
:
 

    Ето го и карамеловия! Grinning

    Милен@,позволих си да цитирам и рецептата на карамеловата ти глазура.Надявам се,нямаш нищо против? :roll

# 118
  • Банкя
  • Мнения: 1 292
Току що похапнахме сладко-сладко от кекса.
Найстина е много вкусен и арматен.Даже едното ми мрънкало/големия син/ каза ,че много мирише на банан и ще го яде студен.
Благодаря Селма

# 119
  • Мнения: 1 550
    Милен@,позволих си да цитирам и рецептата на карамеловата ти глазура.Надявам се,нямаш нищо против? :roll

Разбира се, че не Hug

Общи условия

Активация на акаунт