Шоколадово-бананов кекс – много пухкав и приказно ароматен!

• 136 171
  • 775
  •   1
Отговори
# 90
Селма, благодаря за вкусната рецепта  bouquet
Както и на ЧервеноВинска, че препоръча рецептата Hug
Много се хареса в къщи Flutter
Аз замених маргарина с масло. А отгоре го залях с глазура от белтък, пудра захар и лимонов сок.
Ето го и резултата:

Аууу, Миленич...останаха ми очите  в твоя кекс... #Crazy Искааааааам и аз!  Crazy Другия път ще го направя  и аз така. Hug

Ако знаете Милена каква красива торта е направила...  Blush Миленска....пуснала ли си рецепта тука в готварския...на  онази красива синя торта с големите цветя отгоре...?  Heart Eyes  Мисля, че много ще се хареса... Party

Селмичка...още веднъж ти мерси за супер кекса!   bouquet  Heart Eyes

Последна редакция: ср, 15 окт 2008, 15:34 от ЧервеноВинце

# 91
Винце, Heart Eyes Hug

Селма, днес за пореден път ще правя кексът, страхотна рецепта Hug

# 92
  • Стара Загора
Момичета,колко гъсто се получава тестото при вас?Нали слагате 1 ч.чаша + 2/3 ч.чаша брашно?Това е около 250 г.
 И при мен се получава гъстичко ,но малко ме притеснихте с коментарите си.... newsm78

И при мен стана гъсто / с лъжица го заглаждах, че не се разстла добре във формата/, по-гъсто от другите ми рецепти за кексове.

# 93
При мен не е бил така гъст, точно си беше и двата пъти, и се разстилаше добре   Peace

# 94
    Да,и аз заглаждам тестото,но не винаги.Някой път успявам да да го изсипя във формата горе-долу равномерно и го оставям да се доизглажда само  Laughing повреме на печенето. Wink
    Милена,Червеновинце  Hug Hug Наистина тази бяла глазура изглежда уникално!Особено върху черният кекс!

# 95
Уау Милена страхотно вкусно изглежда Shocked

# 96
Няма значение каква е глазурата, кекса си остава еднакво вкусен eat
Пробвах и с карамелова глазура , а днес и със шоколадова .
Страхотна рецепта, Селма Hug

# 97
А може ли рецептите за двете глазури  Hug
Мисля за Рожденния си ден пак да го направя Grinning Последният път черпих колежки и те също много го харесаха  Heart Eyes

# 98
  Моля,моля,Милена!Много се радвам! Heart Eyes
  Кажи ми,карамеловата глазура сполучлива ли беше?Ако ДА,би ли ни казала ,как я правиш? Rolling Eyes

# 99
  Игуанка,изпревари ме! Laughing Peace

# 100
Селма, аз обичам карамел и на мен ми харесва такава глазура. Но следващият път бих удвоила дозата. Тази глазура я намерих в "гответе с мен".
Карамелова глазура:
3 супени лъжици мед,
20 г шоколад,
2 с.л.вода,
30 г краве масло,
1 прах ванилия
Водата се вари с меда докато се карамелизира. Добавя се натрошения шоколад и ванилията, като се вари на слаб огън при непрекъснато разбърквате. След като се сгъсти се отнема от огъня и се добавя маслото. Глазурата се използва в топло състояние.

За шоколадовата глазура използвам тези шоколадови конфети , които просто се разтапят на водна баня и директно се използват за заливка. Но черен шоколад също може да се разтопи на водна баня с малко краве масло. Феята също беше направила кекса с шоколадова глазура и по- наред в темата е описала как я е направила.

# 101
  Благодаря ,Милена! Hug Непременно ще пробвам карамеловата ти глазура!И аз много обичам карамел,даже правя един много хубав Карамелен сладкиш.Ще използвам твоята глазура за него. Wink
   А шоколадовата......Правя я горе-долу по същия начин.С нея покривам един друг кекс . Simple Smile

Последна редакция: ср, 15 окт 2008, 23:29 от Селма

# 102
Селма, и вторият кекс ще опитам Grinning Благодаря за рецептата Hug
А имаш ли случайно пусната тема за карамеловия сладкиш?

# 103
  Не съм пускала тема за карамеловия,но ще пусна. Peace

# 104
Супер, чакам с нетърпение smile3508
 Hug

Общи условия

Активация на акаунт