Шоколадово-бананов кекс – много пухкав и приказно ароматен!

• 135 133
  • 775
  •   1
Отговори
# 135
Олееееееееееее, кексовете са ми слабост и направо ми останах очите в този Joy Слизам до Била за продукти и почвам...Я кажете колко долу-горе се надува кексът? Двойно или по-малко? Защото имам едни форми за правоъгълни кексове, които ползвах за малки козунаци и искам да ги пробвам.

# 136
Аз го направих с масло,стана превъзходен Heart Eyes
Моя се наду двойно Peace

# 137
Направих го и наистина стана много пухкав Joy Приготвих 2 по-малки форми, но се оказа, че и само едната е достатъчна. Определено вкусът на банан се усеща, а като че ли ми се иска да е повече шоколадовия...Благодаря за рецептата!

# 138
    Narina,друг път сложи повече шоколад(да кажем 150 г),освен това,можеш да покриеш кекса с шоколадова глазура. Peace

# 139
Направих го, хареса ми. Но малко ми се разпадаше, дали не трябва да е по-рядка консистенцията? newsm78 Всички други кексове, които правя са като гъста боза по принцип.

# 140
  Шоши,на този кекс тестото е по-гъсто от най-гъстата боза,обаче не и толкова,че кекса да се разпада......
  Да не би чашата ти да е по-голяма и да си сложила повече брашно?Или яйцата да са били по-дребни?Какво друго.......? Thinking          Супената ти лъжица,примерно, да не е точно супена,а по-малка такава и,съответно, млякото да е било по-малко......? newsm78

# 141
Селма, благодаря ти за отговора Hug Следващият път ще пробвам с малко по-малко брашно. Иначе наситина е превъзходен! Heart Eyes

# 142
  • София
Снощи направих кексчето, стана пухкаво и вкусно.
Селма   bouquet

# 143
Не съм много по кексовете, но и аз ще го пробвам тези дни - комбинацията банан-шоколад ми е любима!

# 144
Невероятен е! Пухкав и ароматен Heart Eyes Само глазурата ми дойде малко, но следващият път ще направя повече. Благодаря за страхотната рецепта, Селма!   bouquet  bouquet  bouquet

# 145
много вкусно   bouquet аз го направих в формичките за мъфини и стана супер  Hug

# 146
диора чудно се е получил  Hug

# 147
     Диора,наистина ти е много хубав кекса!Радвам се,че и на теб ти е харесал! Hug
     С какъв диаметър  е формата,в която го направи?

# 148
Някой пробвал ли е да слага олио вместо маргарин  Blush
Има ли значение? Blush

# 149
Някой пробвал ли е да слага олио вместо маргарин  Blush
Има ли значение? Blush
   Едно момиче тук е пробвало и каза,че върви и с олио. Peace
   И аз веднъж сложих олио,но не ми хареса.Някак миризмата му беше прекалено силна в този кекс,но може би е въпрос на вкус..... Rolling Eyes
   Маргаринът по-успешно се заменя с краве масло. Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт