Пердета - 3

• 96 091
  • 293
  •   1
Отговори
# 180
  • София
И аз да се включа при вас с едни въпрос.
Според мъжа ми дългите пердета ще пречат на топло-отдаването от радиаторите. Късите, стигащи до перваза ми изглеждат незавършени.  Confused...Ако на прозореца се сложи късо, а на вратата дълго перде - каква ще стане тя Crossing Arms...
Кажете, пречат ли на радиаторите? Става въпрос за тънки пердета, не плътни. В детска стая.

Щом са тънки, и аз не виждам проблем - наистина ще намалят ефективността на радиатора, но няма да е толкова фатално, колкото би било с плътни завеси или ако примерно радиоаторът е "вграден" в някаква дървения Hug

Не че съм спец, но предполагам, че за детска стая биха могли да се разиграят все пак и варианти с по-къси пердета? При нас пердето е 15-20 см под перваза /принудих се така да го реша не заради радиатора, а заради едното легло, единият му край е плътно до стената, но нямаше как иначе да наредя всички мебели с бебешката кошарка/, не изглежда зле Simple Smile

# 181
  • София/Осло
Мами блю- виж скицата, която ксения е дала на сасано по нагоре..дълги пердета, прихванати в средата..не пречат на радиаторите  Peace

# 182
Мами блю- виж скицата, която ксения е дала на сасано по нагоре..дълги пердета, прихванати в средата..не пречат на радиаторите  Peace

В този случай радиаторите се виждат и от естетична гледна точка е важно -първо, да се избират по-малко импозантни радиатори и с по-красива (или пък максимално изчистена) форма,  и второ, да се боядисват в цвета на стените за да се сливат максимално. Ако пердетата са по-ярки като в случая, напълно ще се изгубят визуално от погледа и няма да са пречка в композицията.

Последна редакция: пт, 10 окт 2008, 05:59 от xenia

# 183
Две инструкции за изработка на римски щори.

На английски -там има и други видове.

И на френски

# 184
  • Varna
Дойде ред и на пердетата и вече трябва да реша какви да са, пердета или римски щори или и двете... До скоро си мислех за бял воал по средата и черни завеси, обаче сега май нещо не ми пасват, защото ще се слеят с черната стена. Ето тук има снимки от жилището и от прозореца. То всъщност е вратопрозорец и вратата ще се отваря доста често.
Това е на едната стена:
http://www.snimka.bg/album.php?album_id=282219&pid=8228589
Тук се вижда част от прозореца:
http://www.snimka.bg/album.php?album_id=282219&pid=8228590
Това е на третата стена, чакарл че снимката е по-стара... но ще има иноксов парапет там...
http://www.snimka.bg/album.php?album_id=282219&pid=7424003
А това е самия вратопрозорец /отново с по-стара снимка.../
http://www.snimka.bg/album.php?album_id=282219&pid=7423991
Срещу дивана ще има секция която ще се състои от 5 кубчета под формата на буквата Г отново в черно и бяло.
Все още мога да сменя цвета на черните стени... но не мога да реша с какви и затова май това най ми хареса, но приемам предложения.
Десита твоите пердета не са ли готови? Тук в Дженезис се оказа че не продават пердета и тапети и много се ядосах, защото в сайта им си бях харесала едни... С нетърпение чакам да видя твоите...

Р.S. Ксения много се надявам да се включиш със съвет какви пердета или щори да сложа, а и ако ти хрумне нещо друго като цветове... много ще се радвам. Ценя много твоето мнение!

# 185
hana1 много прилики има в обсавеждането на твоето и моето жилище,направо се учудих Grinning
аз заложих на черни пердета,но стените са ми бели,
сега съм на работа,но като се прибера ще ти пусна снимки.

# 186
  • Varna
hana1 много прилики има в обсавеждането на твоето и моето жилище,направо се учудих Grinning
аз заложих на черни пердета,но стените са ми бели,
сега съм на работа,но като се прибера ще ти пусна снимки.

Ще чакам с нетърпение. Аз също мислих за черни пердета, обаче ме е страх че ще стане доста тъмно... Дори за черни ресни съм мислила. Незнам дали и сиво не би сдтояло добре...
Ох много съм объркана с тези пердета, че и лампи още не съм избрала, защото все пак с нещо ще трябва да внеса цвят, а аз дори не знам какъв.

# 187
hana1, аз бих сложила римски щори, но не черни  Peace

# 188
  • София
hana1,
според мен ще е хубаво да вкараш някакъв цвят за акцент. Какъв ще е той зависи изцяло от твоето цветоусещане и желание. Тъй като и бялото и черното търпят всички други цветове. Например можеш да добавиш наситено червено - това е класика, но и трябва да се внимава да не прекалиш и да не ти дойде много интензивно за взора. Можеш да добавиш какъвто искаш наситен цвят - като ярко зелено, оранж, жълто или наситено синьо. А можеш за усещане по-релакс Wink да добавиш убити цветове като бежаво, млечно кафяво или сиво. Винаги може и да е само сребристо, както е в момента, но с допълнителни акценти.
В крайна сметка всичко зависи от теб. Laughing

Сега видях последното. Допълнителния цвят може и да е в пердетата.

# 189
Хана 1, черна стена...много смело, аз не съм толкова. Но иди на Хр. Ботев, точно където 22 завива към женския пазар-отдясно има магазин за пердета, мисля, че се казва дом и хармония. На самата витрина на магазина има бяло перде, в което има и малко,  като акцент черен цвят, може и да решиш, че това са твоите пердета. Дано съм  била полезна.

# 190
Аууу, извинявай, сега виждам, че си от Варна. Ама ако имаш близки в София, прати някой да ти го снима поне да добиеш визуална представа. Извинявай пак.

# 191
  • Varna
Казабланка благодаря за съвета. Трудно бих си купила перде от другаде, че искам да го видя на живо - и материя и цвят...
Аз видях едно перде във Варна /за плътно говоря/, което отдолу беше черно, в средата беше бяло на черни цветя, а отгоре бяло. Хареса ми доста, но не съм сигурна как ще стои на моето жилище, а и ми изглежда като нещо модно, което след време незнам дали няма да ме дразни. Но все пак не знам как стои въпроса с тези пердета. А аз определено няма да ги сменям всяка година, така че не ми се иска да е нещо, което да ме дразни после...Благодяра и на Маргаритка и на red Shoe за съветите.
Аз преди време бях писала, че много харесвам римските щори и японската стена, обаче май не стават за моя хол... Защото като вдигнеш щората да влезе светлина и всички ще ме виждат отвън. За спалнята си бих сложила, тъй като сме на последен етаж и няма кой да ни види... обаче иначе ще е като се храним на улицата. Единствено ако е римски щори в комбинация с плътно перде. Но май тази комбинация е за по-тежки жилища или по-големи. Ох - пак се обърках. Ще помисля отново и за такъв вариант... Благодаря на тези, които се включиха.
Ксения къде си и ти?

# 192
малко със закъснение,ама се отплеснах нещо  а и обърках темите Wink

http://www.snimka.bg/album.php?album_id=289569&pid=7861439
http://www.snimka.bg/album.php?album_id=289569&pid=7861423

# 193
  • София/Осло
чудовището- хубаво се е получило ,въпреки че на мен ми се струва ,че ако бяха по-дълги пердетата щеше да е по-ефектно. Но това е само, защото аз харесвам дълги влачещи се по земята  Peace

# 194
  • Varna
Чудовището - Благодаря за снимките. Кухнята ти ми хареса, а и наистина доста си приличат като стил с моя апартамент. Пусни и други снимки от жилището - ще ми е много интересно да разгледам.
Деата и аз харесвам по-дълги влачещи се пердета, обаче незнам как ще ги поддържам... А ако има и тънки и плътни пердета - как ставаше с дължините... И двете ли трябва да се влачат. Не съм виждала при две пердета влачещи. Ако бялото ми перде се влачи - то ще трябва постоянно да го пера, защото все пак това е вратопрозорец, а това е единствения ми изход към единствената тераса на това ниво, което означава че ще се излиза доста често през него.

Общи условия

Активация на акаунт