Гоблени-29

• 49 591
  • 496
  •   1
Отговори
# 150
  • Sofia
Леле Дъмперче, ти ме разби Grinning Много ти се радвам, пу, пу... Hug Честито и лека бременност ти желая   bouquet

# 151
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
не, не е този. лебедово езеро е с 2 лебеда, 3 малки лебедчета, лодка, къща, дървета разни. не намирам картинка да покажа, на казанлъшки гоблен

това?

Дуданка, а дали не може да се намери схемата и сама да си я комплектоваш?  Confused на особено мение съм за МС с новите конци  Hug

# 152
гуди, точно този е  Hug

# 153
  • София
Дъмпиииии, честито    bouquet  bouquet  bouquet  Лека и безпроблемна  Hug
От както прочетох вчера и те мисля - как ще го носиш и трите бе мила  preggo
Аз да се полупохваля - свърших къщичката за базара - ама снимка после, че е изпран и още е мокър  Peace

# 154
  • София
Подариха ми гоблем, имам молба , кажете ми къде в София има хубави ателиета за рамкиране на гоблени?

# 155
Eха, Дъмпи, страхотна новина! Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes Кажи сега тебе кой те целуна; ако това са били твоите близначки, и те имат твоята дарба когото целунат да... preggo , и са те целунали по няколко пъти... Laughing Hug Heart Eyes
Да ти е лека, да ти е безпроблемна, и с много любов да си чакате новото попълнение  bouquet  bouquet  bouquet

Хипатия, сърдечно благодаря за ключа! Heart Eyes Друго е да видиш нещо ушито Дименшово с преобразувани цветове.  За хубавина- повечето Dimensions са хубави, но аз много се боя от това преобразуване. Имам един доста голям архив със схеми на  Dimensions, цветовете са дадени в ДМЦ, ама кой ги знае как са подбрани. Има и цветове в JP, което пък изобщо не знам какво означава; някой да може да ми каже?
Ина, много ти благодаря за схемите на родословни дървета! Heart Eyes Родословното дърво, което ще шия вече е избрано, и е наречено Ина Grinning

Последна редакция: нд, 14 сеп 2008, 18:40 от Прасчо

# 156
J $ P са някаква марка  конци, срещала съм ги в конверторите , но не знам какви са и къде ги правят newsm78

Малии , как се развълнувах, че на мен е наречено родословно дърво  Party

Да ви се оплача , че днес опитах - бухнах едно парче от разграфената панама за гоблени в бая белина , ама не се махнаха тези черти беее. Исках да я поизбеля, но не стана , ще трябва да търся по-натам аиди и аз. Мъжът ми ми рамкира два гоблена, утре ще снимам. И те не ми харесват много...

Забравих -да пожелая успех на всички първолачета утре  , то голям ден за всички  Hug

Последна редакция: нд, 14 сеп 2008, 20:12 от ina221

# 157
[ Има и цветове в JP, което пък изобщо не знам какво означава; някой да може да ми каже?

J&P Coats се предлагат на пазара от фирмата със същото име.
Тя е по-позната с това,че предлага и Anchor.
На европейския пазар обаче ги няма, мисля,че се произвеждат в Пакистан и се разпространяват най-вече в САЩ и Канада.
Поради тази причина и Дименшън ги ползват в своите дизайни.А са и по-евтини.
Та значи фирмата прави разцветките ,които ползва Дименшън, като четирицифрените
са направени специално за нея, а петцифрените/винаги започват с 1/
имат пълно съответствие в палитрата на J&P coats- маха се само единицата отпред.
  Ако някой преобразува цветове на Дименшън е добре да ползва Анкор- там съответствието е по-добро.
И казано между нас, конците на Дименшън не са кой знае колко качествени.
Сега шия един оригинал и тъй като до сега съм шила само с ДМЦ говоря от личен опит:)

# 158
Ина, Хипатия, отново благодаря!  bouquet
Значи тъй като аз основно съм ползвала Анхор, смело мога да опитам да превърна Dimension- цветовете в Анхор. От 2 месеца този Дименшън ми е завъртял главата #Silly; чаках тръпката да ми мине, ама не би Grinning
http://www.devichnik.ru/konkurs/rukodelie/8tur/rabota87.html
Ина, българска панама (22 ct) има и неразграфена- бяла и бежова. Някой дори беше споменал, че вече на пазара има и българска 14 каунта, но май ставаше въпрос за магазин в Пловдив. Ех, в този мой любим Пловдив рога на изобилието се е изсипал. Пак там и тонирана панама имало...

Последна редакция: нд, 14 сеп 2008, 21:13 от Прасчо

# 159
  • Варна
Момичета, не бях ви чела цяла седмица и тази вечер наваксвам. Първо, честито на Дъмпи за страхотната новина - това да се чува, сладурковци да имаме, та затова ти желая лека бременност, безпроблемно раждане и здраво пухче след това!!

Аз тази седмица уших един книгоразделител с Прасчо за племенничката ми първолачка, но ще покажа снимките тези дни, че камерата я забравих на вилата и няма от какво да сваля снимката. Иначе направих една малка пауза от гоблена и плета шапка на Ники (знам, че е за съседната тема във форума), но като я довърша пак се връщам на чорапчето. По този повод, Виталити ти си като светкавица - кога успя да ушиеш тези котенца, направо ми върза очите - поздравления!!

# 160
аз пък анхор като качеството не ги харесвам  Crossing Arms предпочитам дмц-то  Peace

# 161
На тези JP- предисторията им е от Англия, но имат филиал в Пакистан  .
Ама няма да се заяждам с учителката

Последна редакция: нд, 14 сеп 2008, 22:16 от ina221

# 162
  • Пловдив
Здравейте, мами-гобленарки!
Това ми е първият пост във форума и ви моля да ми простите, ако неволно престъпя някое правило Embarassed
Влюбих се в  едно гобленче, изтеглих си схемата му, но е с доста лошо качество - като я изпринтих, не всички знаци се различават ясно, пък нямам особен опит в бродирането и не мога да импровизирам (да не говоря, че дадох и 70 лв. за конци  и е грехота да се откажа Rolling Eyes ) Та, голямата ми молба е, ако някоя от вас разполага с ясна схема, да ми даде линк към нея   Praynig
Пускам картинката на гобленчето - дано се намери кой да ми помогне да го ушия - мноооооого ми се иска да успея за Коледа да го подаря на малката  Embarassed
Благодаря предварително.

# 163
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
Здравейте, мами-гобленарки!
Това ми е първият пост във форума и ви моля да ми простите, ако неволно престъпя някое правило Embarassed
Влюбих се в  едно гобленче, изтеглих си схемата му, но е с доста лошо качество - като я изпринтих, не всички знаци се различават ясно, пък нямам особен опит в бродирането и не мога да импровизирам (да не говоря, че дадох и 70 лв. за конци  и е грехота да се откажа Rolling Eyes ) Та, голямата ми молба е, ако някоя от вас разполага с ясна схема, да ми даде линк към нея   Praynig
Пускам картинката на гобленчето - дано се намери кой да ми помогне да го ушия - мноооооого ми се иска да успея за Коледа да го подаря на малката  Embarassed
Благодаря предварително.

тук имам и трите http://dobrinkas.multiply.com/photos  Heart Eyes
 Thinking в гоблените ком обсъждаха тези ангелчета, май има преработени с по-малко конци  ooooh! ще потърся и пак ще пиша
успех

# 164
На тези JP- предисторията им е от Англия, но имат филиал в Пакистан  .
Ама няма да се заяждам с учителката

Фирмата е основана в Шотландия и се надявам
ни един горд представител на тази нация да не разбере за твърдението ти:)
Всъщност седалището на фирмата /която да уточня след като ти харесват уточнията е вече мултинационална компания/ е все още там.
Конците се произвеждат в Пакистан вероятно от фирма с почти същото име, но едва ли това има значение в случая.
Както няма значение, че  конците ДМЦ се произвеждат и в България.

Отговорих просто на въпроса какво е J&P, не бях помолена да пиша дисертация по въпроса:)

радвам се, че имаш желание да учиш:))
Ако нещо друго те интересува с удоволствие ще ти помогна.

Аз не твърдя ,че Анкор са добри, а че разцветките им се доближават най-много до тези на Дименшън./които междувпрочем в комплектовките си ползват конци на фирмата, която предлага и Анкор/
Както казах и аз предпочитам ДМЦ.

Общи условия

Активация на акаунт