Антифосфолипиден синдром!!!

• 7 139
  • 51
  •   1
Отговори
# 30
  • Варна
Лейди, ако бях на тебе щях да звънна на Конова. Тя е много любезна и никога не е отказвала да даде напътствия по телефона когато нямаш възможност да отидеш. На мене по телефона ми изписва всичките лекарства,дози и начин на приложение, както и ми обяснява последствията при евентуално нелекуване. На мене ми беше казала че Фроксипарина не преминава през плацентата и е по -добър, но ако избера Аспирина, трябва да ходя поне на две седмици на доплер. В края на краищата аз не пих нито аспирин, нито Фраксипарин, но той моя проблем е нищожен в сравнение с твоя и Фраксипарина беше по-скоро за профилактика, а не за лечение.

# 31
Много съжалявам за първото ти бебче...  Cry

Аз също пих през цялата си бременност Аспирин Протект, спрях го седмица преди секциото.

Мисля, че би трябвало да се консултираш с доц. Конова дори и само по телефона.

Стискам палци всичко да е наред и накрая да се радваш на едно живо и здраво бебе.  Praynig

# 32
Момичета , говорих с нея.В неделя отивам до Плевен - за сега почвам с Аспирин Протект и като се видя с нея почвам и Фраксипарин (малко ме е страх от инжекции).
Днес бях на преглед и само ми раздруса психиката.От както съм се прибрала само плача и не мога да се спра- постоянно ми се насълзяват очите.Този лекар ми каза че повечето пъти АФС-то върви и с Лупус - изпаднах в ужас.Представете си какво е да ви кажат че може да имате Лупус Cry Ще пусна изследвания за Лупус в неделя в Плевен - така се разбрах с Конова.Тя тогава няма да е там но сега говорихме много и се разбрахме да се видя с Тодорова (която в неделя ще е там).Малко объркано стана тъй като Тодорова няма как да я намеря тези дни нито в частния и кабинет нито в МД.За това с Конова стигнахме до решението да отида до Плевен и да се видя с нея там.После продължам срещите си с нея тук. Моля ви стиснете едни палци поне да не се окаже че имам и Лупус Praynig Cry

# 33
Здравей!
Благодарение на Др Конова сестра ми сега гушка живо и здраво детенце!Вече е на 1 месец!Имаше абсолютно същите неща като теб!Лечението беше-Имуновенин,фраксипарин и аспирин протект.постоянно й следяха антителата,за да знаят как да променят дозите!Искам да ти кажа,че няма да сгрешиш ,ако идеш при нея!Ако ти назначи Имуновенин,змай,че ако влеш в болница,могат да ти го изпишат по клинична пътека и да ти е безплатен,сестра ми така влиза,само да й го налеят,инъче струваше към 300лв.Така и болница има полза от теб и ти от тях!
Успех миличка и се моля всичко да е наред!

# 34
kklara кои неща е имала сестра ти - АФС-то или и Лупус?Само по време на бременност ли са и вливани тези неща или след това?Колко често? Сори за многото въпроси ама вече съм наистина на ръба. Cry

# 35
  • сред маслини и портокалов цвят
ladybebi, успокой се. Незнам защо ти е казал, че в повечето случаи АФС върви с Лупус. Вярно е, че се случва автоимунните да вървят заедно (аз съм така, но не съм с лупус), но не е задължително. Много момичета познавам с АФС, пък нито една не е с лупус.
Отивай при Конова и не се притеснявай.
А с инжекциите ще свикнеш, особено като няма друг начин. Аз си ги слагах около 300дни, пък вече не си и спомням.

# 36
kklara кои неща е имала сестра ти - АФС-то или и Лупус?Само по време на бременност ли са и вливани тези неща или след това?Колко често? Сори за многото въпроси ама вече съм наистина на ръба. Cry
Да ,и двете!Не се притеснявай излишно!Фраксипарина и аспирина ги прилагаше до 2 седмици преди раждането(беше секцио,за да се контролира кървенето)Имуновенина го вливаха до вкарване на антителата в норма(вземаха й кръв и я изследваха)-4или 5 пъти през бременността,кто последния беше в 8 месец.Не се тревожи,не влияят на плода.Казваха,че ще е малко,а се роди 3.500 за изненада на всички!След раждането й слагаха още 1 седмица фраксипарин.Бъди спокойна и вярвай,че всичко ще е наред и ще бъде!

# 37
  • UK/София

ladybebi , успех, мила! Praynig Praynig Praynig Hug

# 38
 kklara а сега на какво лечение е сестра ти.Опасно ли е много Лупуса (ако се хване навреме). Как е здравословното и състояние?

# 39
ladybebi,желая ти успех и здраво бебе най-накрая! Бъди силна,защото и детенцето има нужда от това!  Praynig Praynig Praynig

# 40
Скъпа Леиди, от сърце ти желая успех Hug и дано нещата при теб потръгнат. Не се страхуваи от инкжекциите (преживяват се spoko), настрои се положително колкото и да ти е трудно сега. Чакам те с нетърпение да разкажеш как се развива бременността ти. Стискам ти палци и ще се помоля за теб и бебчето ти newsm17. Всички бъдещи Ноемвриики сме с теб  love001.

# 41
 Hug Лейди, с теб сме всички. Инжекциите се преживяват. Вярвай в добрият завършек на всичко. Hug  love001

# 42
kklara а сега на какво лечение е сестра ти.Опасно ли е много Лупуса (ако се хване навреме). Как е здравословното и състояние?
Вече няма лечение,само 1 седмица след раждането(докато беше в болнцата беше на фраксипарин.  И двамата са много добре здравословно сега.Е,бебо го мъчат коликите,но това не се брои Grinning Никакво лечение на лупус антикоагуланта.Съвсем нормален човек е.Лекарствата по време на бременността,просто я предпазват-не позволяват на кръвта да се съсири в плацентата и лошите последствията след това.Затова си вземай лекарствата и всичко ще е ок Hug Hug Hug

# 43
Благодаря на всички за подкрепата. Като ви чета и наистина почвам да се чудя от къде и аз се хванах за една дума на док за Лупуса.Не знам какви симптоми трябва да имам но се надявам че наистина е напразна тревога. Hug Страхотни сте всички   bouquet

# 44
  • София, "Младост 3"
ЛЕйди, здравей
съжалявам, че на времето съм пропуснала твоя случай и не съм те посъветвала своевременно да направиш нужни изследвания преди втора бременост...
както и да е - аз имам две бремености - нямам правени изследвания, защото проблема с лошите кръвотоци го хванахме късно - втората бремансоти и се убедихме в него при крайно влошаване края на 7-ми - намчалото на 8-ми месец

историята е следна - първа бременост с високо кръвно при Гунев дето никой никакви изследвания не ми направи - затгова считам, че Гунев не е добър наблюдаващ лекар
бебето се роди нормално /е с форцепс но все пак нормално/ на термин, но за мен слаб - при 51см бе само 2.7кг
втора бременост следена при трима - един уж за раждане, един много добър, но трудно достъпен лекар, и Мазнейкова - установила, в 18г.с. влошен кръвоток
тя като чу предисторията, каза, че е възможно от тези кръвотоци да е бил проблема с кръвното
кръвотоците се оправиха към някоя си седмица и началото на 8-ми месец, края на 7-ми дори се откри проблем с бъбреците, а покрай него - влошени кръвотоци...дори и на бебето
пих аспирин, весел дуе и инжекции - без фраксипарин щото никой не направи изследвания и не прояви желание - явно въпреки влошаването, тъй като тоновете бяха добри - не се наложи фраксипарин
родих по-рано поради преглед при Дяволов - но и по-добре щото бях почнала да вдигам кръвно
бебето пак за мен бе дребно - началото на 9-ти месец бе едва 46см и 2.5кг
но въпреки това съм убедена че щях да износя

за мен ако нямаш остаряване на плацентата - аз имах участъци с влошаване, но иначе бе ок
та ако нямаш такива проблеми, ако бебето отговаря на седмицата си и ако кръвотоците на самото бебе не са влошени /щото те отговарят и за сърцето му/ - нямаш проблеми
бъди спокойна - има доста случаи с твоите проблеми и пак се износва - просто са по-дребни бебетата
още повече вече в месеца в който си ен е толкова страшно - лошо е ако влошаването се открие 5-6 месец и нешщата не подлежат на контрол  bouquet

Общи условия

Активация на акаунт