Q&A
Обобщени въпроси и отговори от темата *
Какви са основните предизвикателства, пред които са изправени момичетата по пътя към бременността?
Какви методи и тестове се използват за определяне на овулацията и бременността?
Какви са основните емоции и преживявания на момичетата след потвърждаване на бременността?
* Предложените въпроси и отговори се генерират машинно от автоматизиран езиков модел на база потребителските мнения в темата. Генерираното съдържание може да е непълно, неактуално, подвеждащо или неподходящо. Вашите оценки спомагат за подобряване на модела и неговото усъвършенстване.
-
Какви са основните предизвикателства, пред които са изправени момичетата по пътя към бременността?
Момичетата се сблъскват с различни предизвикателства по пътя си към бременността. Тези трудности включват хронични възпаления на яйчниците, тазова аномалия, проблеми с овулацията, прегледи и лечения на гъбични инфекции, кисти на яйчниците и тръбите, болки и притеснения относно извънматочна бременност. Някои от тях са преминали кюртаж или процедури за запазване преди постигане на бременност.
-
Какви методи и тестове се използват за определяне на овулацията и бременността?
Методите за определяне на овулацията включват използването на специални устройства, като например уринни тестове за овулация. За определяне на бременност се използват уринни тестове за бременност, които показват положителен резултат след забавяне на цикъла и се потвърждават с медицински преглед и ултразвук.
-
Какви са основните емоции и преживявания на момичетата след потвърждаване на бременността?
-
Каква е историята на автора, който споделя своя опит с проблемна бременност и лечение?
-
Каква е историята на авторката Дино?
. Последваха 4 месеца пазене, пак около 3-4 месеца опити и отново бременна!
Да, ама не! В 8-9 седмица отново прокървяване и след 4-5 дни опити да задържим бебето последва пак спонтанен аборт. Изследвания, чудеса - всичко изглеждаше ОК. След това 6 месеца пазене, няколко месеца бебеправене и на 14 февруари 2004г отново видях положителен тест за бременност, на който признавам си изобщо не се зарадвах, в смисъл... приемах забременяването като нормално състояние за мен... Но кошмарът следваше... С ужас очаквах да мине 9-тата седмица, после 10 и така докато не усетих за 1-ви път бебчо да промърда в корема ми. Чак тогава си отдъхнах
. Но пък господ ме възнагради
и най-кроткото и усмихнато бебе!!! Това е моята история! Успех момичета... Рано или късно късмета ще почука и на вашите врати... Сигурна съм...
: Това е най-кратката форма, коята успях да докарам...
.
... Естествено, махнах спиралата през лятото... Не мина и месец и научихме ужасната новина, че сестра му има рак на гърдата. Наложи се да замине с нея за чужбина като придружител за дълга и продължителна терапия в опит да се преборят лекарите с проблема. Върнаха се през април като за всичките тези месеци се видяхме само по празниците за Коледа и Нова година, когато заминах при тях. Не съм спирала да мечтая за дете, но когато има такива събития, човек несъзнателно забравя проблемите си... Слава Богу, терапиите бяха дали обнадеждаващи резултати, всички се бяхме успокоили и един хубав ден на юни мен ме споходи отново мисълта, че искам дете. Нямах никакви признаци, дори цикълът ми не беше закъснял. Но понеже съм като часовник, точно на 28 дни, бях почти 100% сигурна, че сме правили страхотен секс точно по времето на овуто. Купих си тест 2 дни преди датата на минструацията. Невалиден - нито една черта. Взех си втори веднага като си казах, че явно ще трябва да изчакам няколко дни поне... Какво чакане обаче... Още сутринта го направих, но оставих резултатът да се отчита, докато си взимам душ. Толкова тестове бях правила допреди 2 години, че вече го имах за рутинно това откриване на отрицателен резултат...
. И все пак любопитството отнова надделя и погледнах... А там....
И просто заплаках... Не знаех това, което се стича върху лицето ми повече сълзи ли са или водата от душа... На 14-тия ден от зачатието имах сигурното потвърждение, че чудото се е случило. Всичко, което превръща оплодената клетка в зародиш, а след това в плод предстоеше. Но в мен се беше случило тайнството на зачатието... Хвърлих се като обезумяла върху таткото с новината.
Без да преставам да плача. Той го прие доста по-спокойно от мене и дори ме попита защо съм толкова изненадана, какво ненормално има в това... Щастието ми беше така всеизпълващо, че просто нямах сили да му обясня как дългогодишната ми мечта да стана мама с всяка изминала година се превръщаше в съзнанието ми в жесток проблем...
Със сигурност той има един ангел хранител, който го пази (братчето му). На някой това им се вижда странно да го мисля, но аз съм убедена, че той е там някъде и го пази.
да споделят, колко врме са бебправили

Изпаднах в паника. Звънах на Мели веднага и започнах да пия утрогестан 3х2. През февруари /06.02/ отидохме на лекар...видяха плодното сакче. После и сърчицето.....и сега вече цялото го виждам