Q&A
Обобщени въпроси и отговори от темата *
Какви са основните предизвикателства, пред които са изправени момичетата по пътя към бременността?
Какви методи и тестове се използват за определяне на овулацията и бременността?
Какви са основните емоции и преживявания на момичетата след потвърждаване на бременността?
* Предложените въпроси и отговори се генерират машинно от автоматизиран езиков модел на база потребителските мнения в темата. Генерираното съдържание може да е непълно, неактуално, подвеждащо или неподходящо. Вашите оценки спомагат за подобряване на модела и неговото усъвършенстване.
-
Какви са основните предизвикателства, пред които са изправени момичетата по пътя към бременността?
Момичетата се сблъскват с различни предизвикателства по пътя си към бременността. Тези трудности включват хронични възпаления на яйчниците, тазова аномалия, проблеми с овулацията, прегледи и лечения на гъбични инфекции, кисти на яйчниците и тръбите, болки и притеснения относно извънматочна бременност. Някои от тях са преминали кюртаж или процедури за запазване преди постигане на бременност.
-
Какви методи и тестове се използват за определяне на овулацията и бременността?
Методите за определяне на овулацията включват използването на специални устройства, като например уринни тестове за овулация. За определяне на бременност се използват уринни тестове за бременност, които показват положителен резултат след забавяне на цикъла и се потвърждават с медицински преглед и ултразвук.
-
Какви са основните емоции и преживявания на момичетата след потвърждаване на бременността?
-
Каква е историята на автора, който споделя своя опит с проблемна бременност и лечение?
-
Каква е историята на авторката Дино?
,с на 10-ти май ми закъсняваше трети ден.Взехме един тест на шега и хоппп две чертички.Плакаме от радост,танцувахме,целувахме теста,на другия ден имах рожден ден и си мислих,че съм най-голямата късметлийка.Е,на рождения ден,цикъла ми дойде.Света ми се срина,плакахме много......следващия месец,решихме да действаме с инвитрото,е да но отново ми закъсня,отново тест и отново положителен.Гледахме се и нямахме никаква реакция,нито смях,нито плач,нито радост,само страх.Веднага се обадих на Д-р Персенска.Отидохме в края на седмицата имаше точица,следващия преглед,пулс и т.н.На 18-ти февруари родих нашето щастие.Е,бяхме най-щастливите на света.Бяхме завършени,сбъднали мечтата си,щастливи и изгарящи от любов по едно малко сладурче.Не ни трябваше нищо,знаехме,че имаме всичко,но когато стана на 9 месеца,беше Богоявление,аз повърнах.Пратих мъжа за тест и хоп,отново положителен.Сега имаме две малки шомпалчета с година и половина разлика и разбрахме,че и второто дете ни е трябвало за да бъдем напълно завършени.обожаваме ги и сме много благодарни на Бог.Момичртс,мечтайте,мечтите се сбъдват.Има Бог,който ди знае работата.Исках да ви дам надежда и да ви кажа,че нещата се случват,когато си на прага на възможностите!Целувам ви и зная,че всеки ще гушка детето си,по-рано или малко по-късничко!
когато човек най -малко очаква . Много мила история . Нека ви радват много малките душички
и на всички които си мечтаем за бебе/та .

той с бледа втора черта.По-голямо щастие от това накъде,но за жалост не за дълго.Отивам на преглед,но в матката не установяват нищо,няма плоден сак,при което доктора ми казва или че теста е бил невалиден или е много ранна бременност и да дойда след около 10-на дни пак.Минават още шест дни(вече 8 от закъснението),вечерта ме почват едни болки и леко кафеникакво зацапване при което си мисля "О Боже правя пак спонтанен аборт" да ама не.На другия ден отивам пак на лекар ,пак не се вижда нищо в матката,карат ме да чакам още защото може да е по-късно имплантиране.Два дни по-късно вече съм със страшни болки,приемат ме по спешност и ме оперират от извънматочна бременност.За мой късмет (така си мислех тогава )доктора не ми беше премахнал тръбата.Аз отново изпаднах в една дълбока дупка,отчаяние и си казах"от тука по-зле накъде".Да но Господ реши да ми покаже че винаги може да е по зле.Месец по-късно след извънматочната бременност се озовавам в болница за Туберкулозно болни,не за друго ами защото си бях изплюла половиния дроб.Оказа се че имам туберкулоза,беше се чуло че в болницата където ме оперираха е имала болна санитарка,но иди доказвай нещо.От него момент нататък си казах никога повече няма да казвам "по-зле от това няма",защото имаше.Така една година на лекарства през която естествено не може да се забременява,защото хапчетата бяха много силни.След това започнахме отново опитите,но пак не се получаваше.Възобновихме ходенето по лекари установи се при цветна снимка, че едната тръба където е била извънматочната бременност е запушена и няма шанс със нея да забременея но другата беше ок.Така през 2012 година моят мъж мечта си намери любовница,под пред текст ,че аз не мога да имам деца и така три месеца по късно разбрах че тя е бременна от него.В него момент вярвайте ми ,ми се искаше земята да се отвори и да потъна в нея.Явно Господ беше решил нещо друго и така се запознах с моя съпруг.От момента в който виждах че нещата отиват към по сериозни реших да му кажа че имам проблем със забременяването,че ако ще бяга да е от по-рано.Бяха минали няколко месеца от нашата връзка при което пак ми закъсняваше,правя тест и какво да видя положителен.Голямо щастие,но този път си казах няма да ходя рано на преглед за да може да се види всичко че е наред.Но тези пронизващи болки в следващите дни които ме връхлитаха така ми бяха познати.И така не издържах много и бягам на лекар да видим какво ще каже и за мой ужас пак нищо в матката където на мен ми стана ясно каква е ситуацията отново извънматочна.Пак болница,пак ревове сълзи.Накрая се оказа че бременността ми е в тази запушената тръба където ме уверяваха че няма как да се получи бременност,естествено премахнаха ми я.Доктора тогава ми каза до една година няма ли бременност Ин-витро.Същата година заминахме за чужбина естествено през това време пак правим опити,нищо.Решихме че е крайно време да отидем в някоя репродуктивна клиника.Записах ме си час,почакахме няколко месеца и дойде момента в който разбрах че естествено не мога да имам дете само ин-витро защото имам хидросалпингс на другата ми тръба и отново операция.Януари месец 2015 година ми беше лапароскопията за премахване на другата тръба,Февруари същата година ми беше трансфера на две тридневни ембриончета.9-ти ден ЧХГ 14 казват ми положителен е,но трябва да се види след два дни дали се удвоява хормона.11-ти ден Чхг34 при което аз супер щастлива.но бързо се помрачава ,защото лекарката ми казава удвоява се но стойнстите са ниски,но не се притеснявай ти нали имаш замръзени.Прибирам се разгромена вече незнам къде съм почвам да чета из форумите всички са със бомбастични стойности през тези дни.Отивам на 13-ден Чхг 296,аз сега незнам трябва ли да се радвам или...чакам докторката да ми каже не смея да се радвам нищо.При което влизам давам и листа и тя казва ей това Чхг чаках.След две седмици на преглед,да но аз този преглед не го дочаквам защото получавам страшен кръвоизлив.Отивам пред спешен кабинет и си чакам присъдата,а тя се оказа че имам две сакчета от което едното е деформирано(няма да го бъде)Две седмици по-късно чух сърчицето на моето диване и така на 27.10.2015 година чух един най-прекрасен звук и той беше плачът на моето дете.Месеци наред след това я гледах гушках и плаках защото не можех все още да повярвам че мечтата ми се е сбъднала и тя е да стана един ден мама.Искам от все сърце да пожелая на всички мами,да се се борят да си сбъднат мечтата и да не се отказват ,защото рано или късно тя ще се сбъдне и всички мъки и премеждия през които сте преминали се забравят в мига,когато гушнеш малкото вързопче.
Оттук нататък само радости да има