С гостби ухайни и приказки омайни разкриваме ние арабските тайни - 85

• 20 073
  • 301
  •   1
Отговори
# 165

Griouches  или Chebakkia

Дина-със здраве а си ги носиш подаръчетата-много са хубави   bouquet

Еха,софиянки-арабелки вече си се събират без дълги уговорки на мухабет-Браво на вас момичета   bouquet

Ра-доста се посмях на баснята- всяка жабка,да си знае гьола-най добре. Joy

Лили-нямам никаква идея -какво е това което следиш в Женева newsm78

Белбейче-...ох,значи не ти помага лъжичката зехтинче с водичка всяка сутрин.Ами...то не е много приятно да си бременна,особенно в ночалните месеци -големи промени в организма....нормално е и запек,и газовете...не се притеснявай. То си е женски проблем....Ама пък и да ядеш само картофено пюре...-разнообразна трябва да ти е храната-от всико да има. Бебето си дърпа от организма ти това ,което му е необходимо и си расте...а после ти ще се чудиш-защо те болят костите и зъбите са ти като швейцарско сирене.
Опитай да се движиш повече-всеки ден си дръпвай минимум по 30минути разходка-движение.....както са те посаветварли  другите арабелки.То ще ти е и от полза после.На мен ми помагаше много също и яденето на Зелени плодове и зеленчуци-зелени....в смисъл -като цвят-тук казват че те спомахат за по-бързото разграждане на храната ,а и са богати на соли и минерали-така например една  салатка от марули,краставички,спанак...а от плодовете-круша,ябълка,киви,манго....гледай всичко що е с цвят-зелен.Стискай зъби-това е! Минават деветте месеца,по-трудно ми е било винаги в последните два месеца...имах все чувството че минават адски бавно.Ама-на!Минават и заминават ....Грижи се добре за себе си-за да имаш сили после. Дано да се почувстваш по-добре скоро. baby_neutral  bouquet И не се притеснявай- питай каквото ти хрумне-тук му е мястото.
Сега се сетих,че точно като открих арабелките Раян беше на 20 дни и аз...от сърфиране из Нета бях прочела че за да спи бебето по-добре е хубаво да му се дава лъжичка с мед.И давам с чиста съвест-...и като се обрина целия -пъпка до пъпка-като шарка....Ужас.и реве,реве...  ooooh! И ми идеше да се гръмна.

Ок,днес ще съм по-свободна вече-поприключих и чистката из къщи.
Приятен и спорен ден на всички
Поздравче с една арабелка-алжирка ,което пее на франсе за Любооооооофффффффффффф Joy Joy Joy

http://es.youtube.com/watch?v=jyXNdEvGgyc&feature=related
LyndaThalie. Histoire d'un Amour
http://es.youtube.com/watch?v=HpkzS5sYqO8&feature=related
а това ми е нейното любимо парче   bouquet

# 166
Дуа, за манджите питаш Simple Smile Вчера правих печени чушки, после оваляни в брашно и пържени, пържени патладжани, и накрая обилно заляти с доматен сос и много чесън. Мазничко става от толкоз пържене, ама в вкусно.

За днес не знам какво, доматена супа от турските рецепти харесах , но за основно не съм мислила.

Аз днес не постя  Sad  Вчера едвам издеяних до ифтар. А днес хем хапнах количка и шоколад, но продъжава да ми се вие свят .

Яд ме е много, сега като дойдат и женските дни, и после ще има да си отпоствам..... 

# 167
...е Кате,ти не се ядосвай-щом ти става зле-извинена си-ще си ги върнеш през зимните месеци,когато денят е кратък-Ншаалах  bouquet

Билбей-Здравей-питаш за някакъв лек срещу лениви черва-аз имам същия проблем ,но успешно се справям с него по няколко начина,които редувам,тъй като организмът привиква към дадено лечение и съответно ,то спира да действа...

-консумация на големи количества пресни ябълки

-Билките-сена(майчин лист ) и зърнастец-има ги под формата на филтър -пликчета-приготвя се по упътване-лесно и ефикасно

-една таблетка дневно ябълков оцет(има го в аптеките)напълно натурален и много добър продукт-освен това помага при отслабване Wink

-чаша топла преварена вода с щипка сол в нея,изпива се сутрин наекс на празен стомах

-яденето на смокини (пресни)сутрин на гладно действа много добре,но тук на практика е невъзможно,за това го правя само в Ливан,където си ги бера и ям направо от дървото сутрин на зазоряване...еххх-ти лек търсиш,а аз носталгично се отклонявам Crazy
В Рамадана нямам нужда от горните методи,понеже скъсвам с този проблем...отразява ми се добре на стомаха( постенето)

успех

# 168
Дуа , Билбей е бременна , сената пише , че не се препоръчва  Peace.

Цитат
Употреба при бременност:  не се препоръчва да се употребява от бременни жени, тъй като стимулиращото действие върху движенията на червата може да се пренесе върху матката.

от тук.

http://www.zdravnitza.com/a/nav/store/one/one/store/810/category/3

# 169
  • София
Здравейте момичета,
Кате, Рали,Абра -що така не документирахте с апарат срещата със Спорти?
Дала,Лили говори за ускорителя...Физици, обединени под шапката на Европейския център за ядрени изследвания (CERN), прекараха 14 години в изследвания и похарчиха 8 млрд. долара, за да изградят Големия хадронен ускорител, в който елементарните частици ще се сблъскват със скорост подобна на  тази на светлината, за да пресъздадат максимално условията във вселената в първата секунда след Големия взрив. Учени пък ще изследват внимателно останките от тези сблъсъци, за да потърсят обяснения за произхода на всички елементи във вселената.Та така..
Дуа,радвам се да те "видя" отново.Успех на първокласника, на батко му и на малката бонбонка!Тя ходи ли на ясла или си се гледате у дома?!
Магде,надявам се всичко около вас да се е наредило добре. PraynigСложиха ли му въпросната тръбичка?
Дина,много ефектен подарък!
Амал, Снежке, Свеар, Белбей - как са бебоците?Белбей, поразнообрази малко менюто, тези картофи под формата на крем супа водят може би също до запек.А и не осигуряват на бебо необходимото.. WinkЯж повечко плодове, едва ли от тях ще ти се гади. Rolling Eyes
Сега се връщам на задачите си в работата, а по-късно пак ще ви посетя.
На постещите - леко доизкарване до Ифтар, а иначе на всички - много целувки! Heart Eyes

# 170
Я салям ,я салям ,я салям мили ми арабелки.

Добре заварила Дуа, и благодаря за леките пости.Трудно ми е само първите дни,тъй като организма ми е свикнал с голямо количество кофеин  Blush,дори мулти- витамините ми си ги вземам с добавка от него  ooooh!.

Деси ,какъвто и да е проблема,чакам те с нетърпение  Heart Eyes, нещо с нета ли ...

Лили ако и ти като мен харесваш ментата,ще ти препоръчам един сладък сироп "Монин".Не зная каква му е технологията,но е без съдържание на алкохол и е като концентрат за разреждане,по често като добавка към коктейли.Аз го харесвам в комбинация с ледено студено прясно мляко, сироп мента и сметана или сладолед ,и ти гарантирам,че се пие на един дъх.Поздрави   bouquet

Шиланке не се притеснявай мила,важни са намеренията,а когато са чисти и искрени,то тогава всичко ще е наред.Ама и ти с тази количка,трябва да им станеш рекламно лице,как ти понася  Joy Joy Joy

За менюто аз днес ще спретна само един сладкиш "Намура" ,че така добре ми идва,даже и за закуска

Поздрави на всички и леки пости и да са ви живи и здрави дечицата  bouquet  bouquet  bouquet

# 171
Момичета, адски ми е зле  Sick едвам вървя, а не върви и днес да зарежа работата Embarassed  Още 2 часа трябва да избутам някак си и после час и нещо път из жегата с раздрънкана маршрутка из софийските дупки, която ми действа на яйчниците и стомаха като миксер  Confused
Поне в ранния следобед прекъсването ми на поста се оправда, та не ми е гузно вече

# 172
Манел-не знаех,че Белбей е бременна,но така е като ме нямаше в комбинация с разсеяност... smile3555...както и да е...в такъв случай разхлабващите медикаменти са недопустими Naughty...но пък щом е бременна,това се дължи на хормоналните промени в организма и след раждането ще отмине...многото ябълки помагат Peace

Шиланче-салемтек-отиди на лекар Naughty

Хаяти-как правиш намурата Heart Eyes...не съм я правила досега,щото в Ливан е много ефтина и вкусна готовата,но тук не съм се сащала да я приготвя...

Лиле ,я пусни някой сайт с рецепти за сладкиши като кнефе и др.арабски такива ...ако ти е до това де Heart Eyes

вчера за втори път правих атайев с ашта (сметана)и отново с успех  chef

Манел-ти какво приготвяш обикновено за фтар  chef

до скоро  bouquet

# 173
здравейте моми4ета
върнах се и то по съвета на дуа ако не стане през единия вход,да се влезе през другия Joy Joy Joy,имам ка4ена Мозила,та през нея влизам ина4е Експлорера ми отказва-дава ми съжалявам dtti достапът ти е забранен
преди малко се прибрахме-накупихме все тетрадки и облекла за тетрадки и у4ебници на каките-4е ходиха с едни стари-то не 4е са писали нещо де Mr. Green
катенце дано да се оправиш Hug Heart Eyes
някой 4увал ли е САБИНА  newsm78 newsm78 newsm78 newsm78 newsm78
О и нещо смешно ще излизаме и пращам Даяна да се измие,след малко пристига и заявява-измих си муцуната hahaha hahaha hahaha

# 174
Дуа , по разсеяност не можеш да ме биеш  Crazy , особено сега с това постене .Едвам гледам от главоболие .Чак мъж ми се учуди , че съм толкова зле .Вика ти когато беше бременна , нищо ти нямаше , сега що ти е толкова трудно hahaha.

Наблягам на фатуш и хамус  Mr. Green.
Другото е по поръчка на клиента  Laughing, днес гозбата ще е ухайна - карфиол с месо .
Иначе.
Зелен боб, кебап, лахмефурн.... нищо интересно  Wink, много айран и както каза литри кафе .

Ще дадеш ли рецептата за атайев  Praynig. Засега сме на купешки сладки , ама може и да се пробвам с този атайев.

# 175

Joy  Joy  Joy
Добре й се е отразило общуването с бг деца  Simple Smile

Дуа, мама има страхотна рецепта от някаква арменка за Екмек Кадаиф  Wink  Само 1 път съм го правила, защото скъпичко излиза, та вече не се учудвам, че по 14лв продават едно миниатюрно парченце....
Пипкаво се прави, с много продукти, кремове, сметани, сухар( затова му викат Екмек-хляб на турски), ама си заслужава

Манел, и аз откакто постя-все с главоболие и болки в стомаха. Моя разбирач се произнесе,че това било нормално , много народ се оплаквал от главоболие по време на рамадана.
Иначе нали си ме знаете, че съм си кекава, нема нужда от доктор  Wink  нищо сериозно,
обикновенните женски неволи  Laughing  

# 176
Манел-набързо да ти кажа за атайефа,че вече се развихрих в кухнята...
то моя клиент Mr. Green не поръча нещо особено(печено пиле към ориз с канела и седем подправки и кайма(лесно се приготвя) Peace...но аз торта правя(с готови блатове Wink)
иначе супата,салатата и мутаббела или хумоса все са в менюто Grinning-айрана и кафето също
разнообразието е в основното ястие и десерта
кеббапа и лахмефурна ще си го запазя(звучи вкусно) -но първо се интерсувам от рецептата Party
хайде отплесна ме шейтана и ...лакомията му Wink
атайеф
тесто
1 и една четвърт ч.чаши брашно
1с.л. захар
1 бакпулвер др.йоткер
пол.лъжичка сол
2с.л.олио
към тези съставки се прибавя вода постепенно (бие се с миксер)като за палачинки,с
тази разлика,че трябза да е малко по-гъсто
пържи се като палачинки,но по-малки и само от едната страна на умерен котлон,...ще прецениш кога е готово...ти си опитна  Winkще се справиш

плънката(аща-сметана)
2с.л.сухо мляко се смесват с нишесте и малко захар ,размесват се с малко студена вода и сладкарска сметана кипват на котлона(трябва да е гъстичко като извара)с това се пълни готовия атайев и се притиска по краищата
с малко количесвто плънка се пълнят доста атайефа Party
залива се със сироп приготвен от 3 части захар към 1 част вода и лимонов сок,накрая се ароматизира с цветна вода  bouquet
Аллаиатикиафие Heart Eyes
до скоро

# 177
Oу момичета-толкова ли ви е тежък поста Sad
Вероятно прекалявате с кафето и не ядете сухур-а трябва,в него има много добро,
както е казал Пророка САУС.

Шилан-ще оцелееш,почивай си,правя дуа!

Дуа-казвай за атайфа,и аз правих,но с домашно приготвени кори и не ми залепнаха Sad
А сметаната каква е точно?
Рецепти имам,но вие вече сте ги писали в готврската тема..ако се сетя нещо ново-ще пиша.

Хаяти-ще го търся тоя сироп,мерси PeaceДай рецептата за ,,Намура,,даже не знам какво е Simple Smile

Дина-много са шик подаръците!
Баща ми е фен на Формулата.Сега са в Европа,Чехия май и той ще ходи,пък може и до Бахрейн да дойде един ден:lol:
Кажи-какво има в морските дарове,че се отразяват зле на някои хора?Не бях чувала.

Саратед-първите опити с колайдера бяха успешни,обаче този експеримент вся паника
и четох,че една тийнейджърка се самоубила от страх Rolling Eyes Да и имам логиката:да умре,преди края на света Rolling EyesМного са лабилни повечето индийци,толкова самоубийства..ужас!
Твоите принцеси в кой клас са ?

Дала-много хубаво с разродажбите при вас.Мислех,че само в САЩ ги има Simple Smile
Аз днес оправих гардеробите и мъжо ще носи запазените дрехи в Мола,там събират дарения за бедните страни .

дтти-ми ти си банната май бе CrazyПак ли си щуряла из някоя тема,а Laughing

Аз вчера наготвих...Моя не и дойде за Ифтар,днес също няма да го има.
Та правих пилето на Рени.
Предпоръчвам ви го:много е пикантно,като къри,бързо става Peace
Имам и молихия-но египетска,не ливанска.Има разлика,до колкото знам,но все е вкусна.
И супа,гледам да ям много супа.
Напитките по Рамадана са Каркаде(цвят от хибискус)
                                             Камар-ал-Дин (сушени пресовани кйсии)
                                             Харуб (тамаринд)  
Тези са ми любими,също една бяла напитка,нещо като кокосово мляко:Собия,но не мога да
намеря рецептата и свеки я натоварих със задачата.тя идва утре м/у другото,Кари няма търпение вече.
След Ифтар тръгвам по задачи,а е жега,жега и задух..

За ленив стомах при бременни и кърмачки:
5-6 сушени сини сливи се накисват вечерта във вода.
На сутринта течността се изпива,а сливите се хапват.

Друг безопасен метод е пиене на сиропа Дуфалак,от аптеката.
Освен, че има меко действие,също и лекува ленивите червата.

# 178
Много ви благодаря за съветите ще пробвам лека по лека всичко,но Дуфалак- няма ефект. Това е което ми даде и гинеколожката, но не помага и разни други прахчета ми даде но няма ефект
За сега целувки до по-късно

# 179
Да драсна 2-3 реда набързо и аз - прибрах се днес с барабар котката на Плевен. Ще поостана малко.

Страхотна, аз те питах за продължителността на връзката, а аз се казвам Рали  Mr. Green Сега вече разбирам защо така стоят нещата... Деси е права - не се притеснявайте толкова, щом ти е прозвучало момчето добре- такъв ще е и той - добър. А и сестра ти, предполагам, го е опознала все пак, преди да се реши на по-сериозна стъпка с него... Успех и късмет!!   bouquet

Деси, а моя съвет е да продължиш да си използваш ТОЗИ "вход"! През Мозила не влизат вируси...

Отивам да заредя пералнята, на всички  Hug
До после

Общи условия

Активация на акаунт