С гостби ухайни и приказки омайни разкриваме ние арабските тайни - 85

• 20 072
  • 301
  •   1
Отговори
# 180
  • София
Зравейте арабелки,
Лили,моичките ще бъдат във втори клас/близначките/ и в шести/каката/.От 15  тръгват и те на даскало..А колкото до намура, не става ли реч за харисе, сладкиша с грис и кисело мляко?!В смисъл, че май и  двете са наименование на един и същи десерт.Дано не греша! Wink
Рали,приятна почивка в Плевен !
Сега се връщаме от рождения ден на едно тригодишно лапе в Kentucky Chicken, същото което тръгна преди време да се дави...Та с менюто всяка получи по един компас и сега съответно из къщата сноват  три "бъдещи олимпийски надежди по оринтиране".. Laughing
Деси,И аз като Рали считам че Mozilla Firefox  е далеч по-удачен вариант..
Шиланке,Стигна ли до Студентски град с раздрънканата маршрутка? Mr. GreenПочина ли си малко или пак те сюрпризираха гости? WinkСега разбирам, че си ми дружка в страстта към Колата.Ама моето е чак болезнено, вода може и да не пия, ама кола - без нея не мога, с нея се разбуждам, с нея денем си успокоявам нервите в очакване на края на работния ден, с нея си лягам..А после се оплаквам от свръхтегло..Ама каква несправедливост, и ти се наливаш с въпросната напитка, а си като фиданка Sad
Страхотна,всичко ще бъде точно, вярвай на преценката на сестра си..Верно, че любовта е сляпа, ама разговорът ти с него по телефона, позитивното му отношение към бившата съпруга са все неща, които са в негов плюс.Желая на сестра ти всичко най! Simple Smile Simple Smile
Засега толкова..Отивам да видя, къде са сътезателките по ориентиране и без компас бързо да ги насоча към леглата...Утре всички ги чака ранно ставане, каката ще ходи да й бият манту, Мария ще ходи на зъболекар, а Мони ще работи с мен hahahaТова последното звучи като виц, ама щом го казва..Ще видим...То ще се чуе ooooh!

Последна редакция: чт, 11 сеп 2008, 22:10 от sarated

# 181
теди права си намура и хрисе са едно също-просто с разли4ни наименувания Grinning
лили не са ме баннали/колкото и да им се иска на някой хора/ Mr. Green,просто Експлорера ми прави номера,та се преместих на Мозила и пак съм тук bowuu
днес ни дойде гост за ифтар-приятел на мъжо от друг град та трябваше набързо а спретна още 3 неща,защото ние през Рамадана правим само по едно и нещо леко,но пък успях навреме Grinning

# 182
Теди, аз си налагам да не пия кола, издържам някой и др. ден с адски мъчения и след максимум 4-5дни пак купувам. Преди пиех по 2л, вече по 3, а няколко пъти ми се случи и 2 двулитрови бутилки  Embarassed не знам докъде ще стигна...

Деси, гледате ли Баб ал хара  Laughing  Аз сега нещо не мога да го схвана, сменили са се артистите и изгубих нишката Embarassed 
Купихте ли тетрадки? Сирийските са много хубави, с луксозни корици и листа. В университо, няма някой да не ме е питал откъде са ми тетрадките  bowuu  Пък и не били скъпи.

Лили, мъжко е котето, тигрово и хилаво. Грозничко е , но чаровно  Wink  аз му харесвам главичката с тия готини мустаци и ококорени очички. Палаво е много. През деня нали ни няма и спи, а вечер се активира. По цяла нощ се люлее на пердетата или върти в легена. Аз му се сърдя, че хапе жабките ми Cry

Иначе в къща, където имало куче, влизали джинове, а където иам котка-ангели  Wink

Взимай и ти коте, стига се чуди, големи са вече децата, ще пада голяма игра

Рени, блазе ти с мъж готвач   chef

видях бяла хлебарка  Laughing албинос , мутират гадовете да му се не види. Къде е бяла лястовица, къде бяла хлебарка, дали е на късмет  Rolling Eyes

Гости днеска няма  Sunglasses  ама рано е да се хваля де, те някой път идват и към 2-3 часа посреднощ  Laughing

# 183
Water Lily , да , сухур - а го пропускам, защото  когато ядях сутрин ми ставаше точно така както в момента .Мисля да пробвам да ям , може пък да ми е по -добре . Старост нерадост  Mr. Green.Мъж ми ако пропусне сухур , умира през деня  ConfusedЩе се зарадва , ако почна да ям с него , милият, сам си ставаше , правеше си закуската и чак за молитва ме буди .Знам , че е много хубаво , но преди не ми понасяше .
Дуа , тук съм писала рецептите. В кебапа , може и магданоз и чесън да се сложи , има доста варианти .
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=124402.msg2319115#msg2319115

За атайефа , не го пържиш/печеш след като го напълниш , така ли ? Мерси за рецептата  Hug

В Сирия като сме мъж ми купува "питките" и пълнежа /има няколко вида/ , а аз само ги пълня, затварям, пържа с масло и заливам със сироп .Плънката може да е от орехи и канела , пак е вкусно, ако обичате  Peace

dtti , горкото ми дете  Embarassed, като се замислих аз само така му викам "измий си муцунката", горкото сигурно , ако му кажа да си измие устата ще се чуди къде е  Laughing

# 184
Здравеййте и от менн!
Малее хлебарка албинос,ужасссс!!  ooooh!
Как бързо дойде и 15 септември....  Flutter вече мина тичането при мен за тетрадки и такива пособия... вече ще ни бъдат с 5 мин повече увеличени часовете.. че чак практиката ми от 50 мин ще стане 55 и това по 5...  Shocked

Аз днес ще правя закуска,решила съм бьорек,крем оле,айран  ,фурмите свършиха пък и толкова трудно ги намирам  newsm78
 Какво имате предвид под сухур?   chef

Hug

# 185
Шилан , остави тоя Баб ал хара  Stop, ето ти нещо интересно  Mr. Green. Не ме бийте  Laughing

http://es.youtube.com/watch?v=XqvwD9NNOGA&feature=related

http://es.youtube.com/watch?v=ElZa8wN6iZM&feature=related

В съответствие с традицията на Мухаммед, мюсюлманите се хранят преди пукването на зората, като това ядене се нарича сухур или както е по-известно в някои райони в България суфер. Яденето и пиенето трябва да приключи преди пукването на зората. Има различни мнения кога настъпва астрономическата зората. Различните учени избират когато слънцето е между 12 и 21 градуса под хоризонта или 40-60 минути преди гражданската зора. След приключване със сухур, мюсюлманите изпълняват сутрешната молитва. Забранява се преглъщането на храна и вода след тази молитва. За разлика от храна, вода може да бъде поставяна в устата, за да се извърши ритуалното обмиване преди молитва.

Последна редакция: чт, 11 сеп 2008, 23:32 от Манел

# 186
Да,Манел знам за това,но незнам как иглежда... ще потърся онлайн  Hug

# 187
манел тук сайта не се отваря,така 4е ще си остана с Баб алхара Mr. Green,то не 4е нпоследък го следя-по това време говоря с нашите Grinning,а за муцунката и аз го използвам Grinning
катенце вярно тетрадките са готини,стига да не ти пре4и 4е са на обратно Mr. Green,с изклю4ение на тези за езиците
лили и аз не ям на схур-пия само вода,ина4е слагам на народа bowuu
а аз такива хлебарки съм виждала още преди пове4е от 10 години-в Ст Загорското -АГ,преди 3 години оба4е и една не мярнах,нито бяла нито 4ерна hahaha

# 188
ха привет и от мен преди да съм се отправила към леглото.
Блебей- и аз имах същите проблеми, но Дуфалака не помогна. сини сливи не пробвах-нямаше, но овесени ядки и кисело мляко ядях в промишлени количества и постепенно ми отмина. чайове не съм пила, хич и не обичам, а кафе дори не можехх да помириша, а камо ли да сръбна. а така се бях запекла, все на сандвичи я карах 1 седмица и като се сетя после какво беше...... Sick дано да се оправиш скоро време. Hug
 хайде лека нощ от мен на всички!

# 189
Ми то запичането се получава от картофи и от сандвичи .
По времена бременност пък и при нормално хранене се препоръчва консумация на много зеленчуци по възможност без термична обработка и плодове , но не много сладки от рода на грозде , круши и банани .
Пий и повече вода тя също помага .
Аз също докато бях бременна не можех да ям много подправени гостби и да пия кафе .

# 190
 dtti , за този сериял става въпрос     بقعة ضوء         .
Що така са ви резнали You Tube  Confused , когато бяхме там , прибраха едно момче , което гледало клипа на президентшата , оня , където й се вижда бельото , сигурно затова са го спряли Whistling.     

# 191
ааа, знам го този клип с президентшата, ама мислех, че не е наистина .

Деси, хич не ми пречеше, че са наобратно тетрадките  Laughing  дори и разграфените полета не ми пречат, пиша си през тях

ето ви нешо смешно кюрдско, не е нужно да знаете език, гледането е достатъчно  Joy

http://es.youtube.com/watch?v=JLeaiebluck

# 192
Шилан ,тази песничкаа ми е една от любимитее  Grinning
на семейството от Турция,бащата е кюрдин...
 Peace

http://es.youtube.com/watch?v=l1KlY9rxUxI

# 193
Naairah, абе видях аз че на снимките ти има момиче, дето се казва Бериван, пък то е кюрдско име и се зачудих, ама не съм те питала  Wink 

я вижте какъв гоблен на арабска тематика си харесах, но не съм го виждала досега

а лятото, докато го нямаше черния, се мобилизирах , та довърших ето този, на живо е много по хубав  Embarassed   все едно е ситинско момичето и всеки момент ще проговори  . Но още не съм му избрала рамка  ......

# 194
  Привет момичета,
Дуа, Честит ти първокласник!Поздрави и Хамуди от Махмуд,няма да са в едно у-ще тази год.,но се надявам,че ще има срещи..
Деси,чуваме се със Сабинка,още са си в Белово,но скоро ще се връщат.Близнаците ще започнат градина от 1 октомври и трябва да им подготвят медицинските.Тя си беше тук за два дни,но не успяхме да се видим,че и двете имахме ангажименти.
Теди за тръбички не сме ходили,а и смятам да опитам всичко възможно.Ще се консултирам и с други доктори ,ще пробвам и хомеопатия и чак тогава...евентуално.Всъщност той имаше голяма трета сливица,но не е боледувал,като изключим една ангина като по-малък.Докторите искаха да я вадят,но аз не се съгласих.Нощем хъркаше и на моменти усилваше доста звука на телевизора.Тогава тествахме слуха и имаше отклонения,но аз го заведох при лечител в Монтана,който му изтегли ушите.След един месец направих ново замерване на слуха и нямаше отклонения.Сега,две год. по -късно отново започна да хърка и ус. телевизора.Водих го на доктор,лекувах го и онзи ден на контр. преглед се оказа,че няма подобрение.Събирал течност и почнаха тръби,макари,да се обадя в понеделник за час ,било нещо леко и се поставяли за няколко месеца и т.н.Да ,ама не.Преди няколко часа се върнахме от Монтана,лечителя го нямаше и го намерих в едно село към Видин.И когато да му дърпа ушите моя избяга и не и не,та с триста зора свършихме работа.Дано сме успяли и този път..
Кате Ш.,твойта баба ,като дядо ми.Капризен,това не яде ,онова не пие,това ще облича ooooh! кучето му и то същото.Та тичам да му сготвя,после кучето на разходка,а то един дърт пекинез и сега подстриган,да умреш от смях,прибирам кучето и на разходка дядо...да ама тоя панталон не му вървял с тази риза и почва едно ровене,решене,парфюмиране...чудо.А аз почти винаги с цялата рота деца,Ясин и той покрай него,реши се ,парфюмира се ,а аз чакам до вратата..........после го прибирам в къщи,тичам по задачи и се развихрям в мойта кухня.Със сестра ми се редуваме де..
Кате М.,до къде стигнаха нещата с визата или ти ще изненадаш конника и родата за празника?
Hug Hug Hug на всички.

Последна редакция: пт, 12 сеп 2008, 01:32 от magda_mm3

Общи условия

Активация на акаунт