С гостби ухайни и приказки омайни разкриваме ние арабските тайни - 85

• 20 067
  • 301
  •   1
Отговори
# 195
ЗДРАВЕЙТЕ МОМИ4ЕТА!!!КАК СТЕ? колко много сте изписали сега ще ви четя.Old Sprot да в тадж махал работи ти май го знаеш този ресторант. Laughing Laughingприятно прекарване и от мен в Лондон.Да направиш много снимки.Дуа честит първокласник и от мен.Катемного красив гоблен браво на тебе аз колко се опитвах да се науча ама нещо не ставам за шиене на гоблени. WinkГледам Найра и тя не спи.На всички мами с ученици пожелавам успешна нова учебна година за вашите деца.Сега мисля да ходя да лягам че до колко го изкарах.Слагам закуската за тези които ще се събудят скоро за началото на днешните пости.

# 196
  Рени Hug,мерси за закуската и понеже съм будна я започвам ,но ще оставя и за другите.То Тадж Махал и аз го зная,ама аз все ужасно люти гозби избирам,за кеф на мъжа ми та затова не съм му фен.Все питам,това люто ли е ,лук ,чесън има ли,че такива не хапвам и все на онези питки си карам.Ние с мъжа ми сме двете крайности ,това което аз не обичам да ям,той го обожава и обратно.На него му дай люто,колкото повече по-добре.В Дубай все в индийските ресторанти се хранеше.

# 197
Дуа   възползвах се  от  поканата  ти   Embarassedи  да  драсна  няколко  реда 

Момичета  имайте  милост   Cryс  тез  гозби  че  както си падам по    кухнята  на  шам   #Cussing out  а  не  ми  остана  много  време   Sick  има  няма  около  месец  и  15  дни 
 Blush Blush

Двес  бяхме  в  КАЗАБЛАНКА   за  анализи  на  малкия  и  едвам  удържах   ама  като  вляза  в  града  направо  ми  прилошава  от  вредните  газове   ooooh!

Противно  ми  е   като  глесах  как  някои  си  хапваха   в  мак  доналс    в  Супермаркета  поне  чужденци  да  бяха   а  то   едни  разголени  мароканки   #Crazy

вчера  пък   4  моми  в  един  кат  кат   преди  ифтара  около  час  пущат  музика  и   пушат ....... Crazy Crazy  че  като  не  издържаха  съседите  ама то няма  с  жени да се разправят  Outta Joint

От  вчера  започнаха  и  гимназията   дето е на 20м   от  нас  и  малката  ми  дъщеря  ме  пита  ама  тия   не  ги  ли  е  срам  да  се  разголват  по  време  на  рамадана  и  да  седят  с  момчета   Sick Sick

от  година  на  година  все  по  интересно  става   Rolling Eyes

Хамдулилля  анализите  , първите  са  малко  по  добри  от  предишните  а  останалите  след  седмица  Ин  ша  Алла  хаир  но  много  ни  е  трудно  да сме  на  диета   ooooh!

За  белбей     при  вас  не  правят ли  за  фотор  ифтар  де  един  сок  от  варено  цвекло  и  портокалов  сок свеж в  миксера   newsm78 newsm78 newsm78

при  нас  и  казват  барба   червеното  цвекло ЧуДЕСЕН    сок   и   след 15  мин   отиваш     в    wc

също  спаначени  супи  или  както  им  казват  руснаците  зелен борщ

а  Дуфалака   не  помага  веднага  а  след  по продължително  приемане  Peaceтова  го  звам  от  моето  момченце  но  когато  яде  барба  не го давам

а  при  вас  не  е  ли  сезона  на  кармоса   ,смокините  newsm78

аз  двес  правих  риба  сардин половинат в  фурната  а  половината пълнен  с  магданоз и  кориандар  и  лимон  нарязан свеж  или  консервиран  по  вкус ,счукан  чесън   и  подправки  за  риба  леко  парливи ако  ги  няма  при вас  слагате  скинджибир ,зафран ,черен пипр ,червен пипер ,харкума и  леко  канела    слагате  като  плънка  и  ги  срепвате  по  две  после  оварвате  и  пържите  а  този  във  фурната   не  се махат  люспите   а  само  се почиства  и  измива  поръсва  се  с сол  и  се  пече  върху  хартия   

и  плодов  десерт  ама  те каките го правят   

в  голям  супник   слагат  свеж  портокалов  сок  нарязват  банани 3  ,настъргат  ябълки  на  едрото  ренде  може  и  нарязани  и  каквито  плодове  има  за  сезона    ако  няма  избор  поне  бананаи  и ябълки  ,мож е  и фурми   нарязани ,може  и  листа  от салатки  нарязани  на ленти    след  това  се  прибавя  захар  и  канела 
поднася се  студен   в  супничета  като  плодова  супа

увлякох  се  а  ми  се  спи     до  утре сладурани   bouquet

# 198
Здравейте, момичета, с влизането веднага ви поздравявам   bouquet  bouquet  bouquet,че пак ще стане утре докато ви изчета, и ох какво да видят очите ми, майко мила едни вкуснотии снимани, едни красиви принцеси извезани, неуморни сте вие Hug.

# 199
Рали, извинявай Blushто вярно ника ти е "окото на ра" ако не се бъркам ама аз защо съм решила че пише Ева нещо си  Blush,много се извинявам.

# 200
Здравейте и прегръдки на всички

Свеар-радвам се,че сте добре Heart Eyes и че Мохамед Амин е добре...
...за тези,които писа(ядящите и пиещите и т.н....-какво да се прави-модернизирали са се хорицата... Wink...религията е демоде...утре ,когато им бъде потърсена сметка,това ще разправят в отвъдното Mr. Green)...да кажеш,че са като хората тук-не знаят,или не са чули
-няма проблем...а то...знаят и гоправят... Sick...все едно ..да не обсъждаме навиците на хората Stop

Лиле-това със сливите е чудно лекарство-ти ми го припомни...

Кате-гоблените са прекрасни...а колко време ти отне този последния...май не е за мйки с три деца Rolling Eyes

Манел,наистина Баб ал хара не е същия без Абу Исам,само че той не е пожелал да участва ,защото е искал по-централна роля... Crossing ArmsКакво да го правиш-опърничав и май-малко самовлюбен(на мен иначе ми харесва като актьор)...

Атайефа не се пържи повече,затваря зе залива се с малко сироп и се хапва Wink

Амал има много сложни изпити,единият от които е по висша математика в понеделник,та затова не пише Naughty...
Стискайте и палци
Амалче -УСПЕХ

Целувки на всички-
лек ден засега

# 201
Деси това ''измих си муцуната '' ми хареса и на мене хаха Grinning

Дала мерси ..дано ни е на късмет новото място  наистина . Peace

против запек  - много зеленчуци /пресни/,  пълнозърнести храни, пресни фрешове,зелен чай, .... Аз никога не съм имала този проблем , дори и през бременностите .
Покрай вас нещо ми се доядоха фурми , следващия път като пазаруваме ще мина през щанда да си взема . Wink

ааа Катя М. моя човек който търсех ,невярна инфо ми даде...никога не е работел в автосервиз , нито живее в София...    

# 202
Аз не съдя никой за това дали прави Рамадан или не .
Има кой да ни съди и времето също ще дойде някой ден .
Зълва ми например една от тези дето е тук сега преди , когато дойде се молеше по 5 пъти , а сега ми каза , че не можела да прави Рамадан . Да чисти , готви , пере , глади и гледа една жена и да спазва пости . Било трудно така ! Е ма за мен това са пости , да надделееш над всичките си нужди . Била съм в секта на времето и там постих един път седмично не се яде и пие нищо 24 часа .

# 203
Здравейте момичета! Как сте?

Магде, идеята е той да дойде, имаме нещо важно за приключване тук! После, иншалла ще ида аз, при това - няма да е за така кратко - само за гости за празника. Но трябва доста добре да обсъдим, че с това проектно финансиране мааалко става така, че работата зависи от това къде и за какво има финансиране.

На Амал стискам палци - каква математика пък ... каква е тази специалност, ужасна работа е математиката, поне за мен.

Хари, радвам се, аз честно ти казвам не мога да проверя достоверността на това, което са ми казали , а и в този случай, не ме и касае - аз съм някой, който пита за друг някой, без да го познава - само име и физиологичен признак. По телефон и от желание да са "полезни" и на среща с персонала,  /току-виж утре им мониторирам проект/ по-добре да ми кажат нещо, отколкото да кажат реално, че не знаят, или че не искат да ми кажат.
Успех ти желая, дано сте го намерили.

Поне при мен има регистър на обажданията - входящи и изходящи и съдържанието им се записва.

# 204
  • по пътеката
привет, дами!
много дбре изглежда и лесен атаифа, ще го пробвам, то аз без това за  0 бройки правя пала4инки,  идеята да ги пълня и лепя, както и топвам в нещо ми изглежда прекрасна! аз правих минипогото на ксения и обрах овациите в офиса на мъжо, макар, 4е много еклузивно ги приготвях и нямаше време да ги оформям вели4айшо, но се омахаха!  chef манел мерси!
аз си намерих и методиката за  правене в един блог, супер е!
тука неЩо сезнът  ми е беден откъм зелении и зелен4уци освен основните, пипер, картофи и домати, лук, нищо интересно и идейно няма!
аз на кого разправям ,4е катеря кила по рамадан, днес  се ка4их и се стреснах яко! дано ми държи хладно и да не се отпусна хептен! Sick #Cussing out
и при нас има много дето минават гратис покрай рамадан! всеки знае  какво иска и за какво се бори! един виц: един новоизлюпен мюслим ще прави рамадан, ама са му казали ,4е който пости на  нам си кой ден щяло да му се за4ита една година, на  27 ден беше това! и той постил до 15.00 и казал стига толкова и 6 м ми стигат!
хари, 4естито местене, аз  оби4ам, особено смяна на къща, на мебели, да пренареждам ,да стара страст!
дала, де се губиш, пуснаха ти малко слънце и се отнесе, а?
рени, вкуснотийки за  корем4ето и душата! bowuu Mr. Green
кате, хубави гоблени, как имаш търпение да шиеш????????,, то клин , клин избивало! Grinning

# 205
Катя , намерих го аз. По интересен начин, Бог е верен ! Бог забавя ,но не забравя ( за разликата от  хората..)

Марси , мерси мила . Да и аз обичам тези неща интериорни промени. Simple Smile

# 206
  • София
Марси, ето ти един подобен виц, касаещ обаче тъщата:
Двама се срещат. Единият държи в ръце две торти.
-Къде с тези торти, да нямаш празник?
-Не бе, но онзи ден като вървях с тъщата...
-Е, и какво?
-Тя видя тези торти на витрината на сладкарница "Лучано" и каза: "Ах, половината си живот давам за една такава торта!" И аз й нося сега две...
Амал,успех по математика на изпита!
Шилан,кога от посрещане на гости ти остана време и за шиене на гоблени? Mr. GreenМайтап, мила!Страхотни са..Аз така и не се научих.Съседката ни арменка, лека й пръст, цял живот с това се занимаваше...Та у тях е като в изложбена зала. Simple SmileОт огромни до съвсем мънички гоблени.

# 207
Момичета, завърнах се от Тунис, ето малко фото от мен
http://www.bileomaino.snimka.bg/album.php?album_id=283972

Марси, дай някоя рецепта за тунизийска супа, люта, че много ми хареса, тъй ми се яде... Сега готвя една супа, по-различна е, ама пак се опитвам да докарам малко поне на вкус.
Много хубав кускус ядох, доста пъти. Дайте и рецепта за брик! Хареса ми и той много!  Crazy Сладкишите не ме възторгнаха, с изключение на едни, дето са като малки гевречета, приличат на бг казанлъшки понички - малки пържени тестени гевречета, но като го хапнеш се оказва, че е от някакво маслено тесто, съвсем леко ронливо и е сиропирано и изсъхнало малко после. Абе хем сочно, хем не съвсем мокро. Ей затова ако ми кажете как става, или името поне аз да търся в нета....  Crazy

sarated , много як вица за тъщата!  Mr. Green

ааа, забравих да питам! Кажете ми тая хенна, като я направят, колко време след това не трябва да се мокри? Колко време изкарва преди да започне да се трие? Повтаря ли се нещо, изобщо как стоят там нещата?

# 208
  • София
Pina,само какви красоти из Тунис!
Ето ти малко полезно инфо по въпроса с къната.
Начин на приготовление на къна в домашни условия:
В купа  си направи смес от къна на прах, чаена лъжичка кафе  и малко гореща вода, така че да получиш гъста смес. Получава се зелена паста, която оставя кафяви петна на местата, на които се нанесе. 
Изрежи си шаблон в желана форма, може да използваш самозалепваща се хартия, за да се закрепи по-плътно по кожата.
Нанеси равен слой от проготвената паста в изрязаните области. Къната трябва да остане въху кожата по-дълго време, за да се получи по-наситен цвят на рисунките по кожата. Идеалният вариант е да оставиш пастата цял ден, но в случай, че нямаш толкова време и по-малък престой ще свърши работа. Просто цветът няма да се получи максимално наситен и трайността му ще е по-малка, защото ще избелее по-бързо.
След като пастата изсъхне, внимателно отлепи шаблона и изплакни остатъците от къната, след което подсуши добре. Рисунката по кожата ти може да се запази до няколко седмици.Нека останалите споделят и други техники!

# 209
Pina и на мене много ми харесаха снимките от Тунис. За колко дни беше там. Това в пустинята какво мероприятие е? Разказвай Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт