С гостби ухайни и приказки омайни разкриваме ние арабските тайни - 85

• 20 064
  • 301
  •   1
Отговори
# 210
  • по пътеката

пина, това лие?това е йойо! но има толкова други много по-страхотни сладки, търся сайта със снимките, ам не успявам да го открия в момента!
ето тука една малка 4аст!
ето един от л_бимите блогове, пина, гледай и избирай, има технологията и е супер удобно да се следват нещата по рецептите! питай, насреща съм!
http://cuisinedewissal.canalblog.com/archives/recettes_tunisiennes/p10-0.html

# 211
Точно това е йойо! На мен много ми хареса!
Сайта е чуден, ама и думичка френски не знам, чак вода едвам си поръчахме в едно заведение в Монастир!  Embarassed Сервитьорката само френски знаеше, ни английски, ни руски, за една вода жив зян станахме...
Моля те преведи ми рецепта за йойо и за брик - най-вече за тестото на корите. Нещо на картофено ми биеше.

Иначе яздих камила, вече като опитен камилар, след Египет. Яздих кон  Mr. Green По-точно един туарег ме отвлече, ама ме върна срещу 5 динара  Laughing Обиколихме там забележителностите, за които сварихме - Колизеума в Ел Джем, берберските жилища в Матмата, оазис Чебика, Кайруан, Картаген, Сиди бу Саид, столицата....  Дуз ми се видя най-магичен и приказен, с пустинята и дюните, разбира се!  Hug

Ей такива сладки ядохме, даже в БГ донесохме, но не ги харесахме особено
http://storage.canalblog.com/92/16/290051/21352410.jpg
пихме палмов сок, ядохме чуден нар, Фурмите са разкошни!

Последна редакция: пт, 12 сеп 2008, 17:17 от pina

# 212
Амалче  УСПЕХ   Peace

пИНА   Голяма  си  красавица  ,че  и    сладка   при това    bouquet

радвам  се  че   ти  е  харесало  Hug  

Хари    ще  мога  ли да питам  нещо  мъжа  ти   чрез  теб  че  нали  знаеш  не  смея  да  контактувам с чужди мъже  а чрез  теб  и  една  консултация он  лайн   Laughing  исках  да  ви  питам  преди  но  викам  си  като се  върнат  от  ваканция  

скоро  ли  ще  се  местите  

Кате    пиши  и  ти как  са  нещата  при  теб

Шилънче      не  се притеснявай   и  аз  като постя  умирам  от болки  по  ставите  и  мц  ми  изва  по  2 пъти  в рамадана   но  като бременна  ми  се  отразява   по  добре    и  аз  като Манелка   Joy

Дани   ама  и  тя  твойта  зълва  #Crazy #Crazy

казвай  на  брат  и  да  я  хока  бе  не  е  хубаво  така    може  още  да  не разбира  някои  неща   та  да   и  обърне внимание  че  и  той  е  отговорен  за  нея  вали  е  далеч  от    семейството

до  скоро   хубавици  

# 213
И пак да напиша, че забравих, за къната. Ами мене явно ме метнаха. Нарисуваха ме и ми казаха, да чакам 2 часа преди да си мокря ръката. На мене ми се видя малко и чаках 5 часа, но пак много бързо започна да се трие.... Казаха ми, че ще седи 2 седмици, но то май 2 седмици ще минат до пълното изтриване.

# 214
Здравейте сладурки  wavey wavey  Hug Heart Eyes
След почти 4 месечна ваканция днес се върнахме в къщи.
И за мен и за малките беше едно страхотно лято  Simple Smile с много положителни емоции и много срещи с любими хора.
Липсвахте ми  Heart Eyes
Радвам се че отново съм сред вас  Party
Приятна вечер на всички   bouquet

# 215
Близнаците, пътешественици малки и големи! Добре сте си дошли, сигурно сте имали много хубаво и весело лято - с много чудесии, лудории и интересни неща, които Теди е налюдавал, а сестра му е коментирала.  Heart Eyes Heart Eyes Кажи някой бисер!

Деси, това за муцуната - още ме разсмива. Как се е сетила да каже такава трудна дума, при това - на място!

Момичета, аз откачам от очакване - избива ме на писане и пращане на картички. Вече почти всички от серията - контур - карта на България, съм ги купила и пратила - много се харесват. Събират си ги даже в Мароко, а сега вече - минах на серия 12 пейзажа от: морето, планината, съкровищата на България, само "България  -страна на виното" не съм пратила. По едно време обаче мъжът ми ме уведоми, че картичките с форма на картата на България не били еднакви като контур - казвам си - математическият мозък ги е премерил - и наистина не са еднакви  -днес ги "налагах" да видя. Продавачката се смя.

Много ми липсва конникът. Преди седмици, в семейството им се случиха разни неща, които иншалла, отвориха очите и на двама ни. Сега като дойде, ни чака дълго, радостно и смислено обсъждане и иншалла, да се взимаме в ръце и да търсим решение, само да сме здрави и с чисти мисли и ще се оправят нещата.

# 216
И пак да напиша, че забравих, за къната. Ами мене явно ме метнаха. Нарисуваха ме и ми казаха, да чакам 2 часа преди да си мокря ръката. На мене ми се видя малко и чаках 5 часа, но пак много бързо започна да се трие.... Казаха ми, че ще седи 2 седмици, но то май 2 седмици ще минат до пълното изтриване.

Не са те метнали - нормално е henna-maker-a ( не знам как се наричат тези хора..)  да ти каже 2 седмици - това е най- краткия период, за който се сменя повърхностния епител на кожата. При някои трае месец, при други (като мен) - точно 2 седмици. Да, и на мен ми казаха да стоя 2 часа, аз също изкарах поне 4 преди да я измия. Няма страшно - пак ще си направиш. Много ти е хубава, ама гледам и твоята е станала дебеличка малко... а аз искам с тънък писец да ме нарисуват, да се личат добре детайлите!
Като паунчето на Лили  Heart Eyes

Ох, мен днес Марси ме вербува да приготвям арабски сладкиши, ама пусто - и най-лесните - трудни ми се видяха... Как се справяте, бе хора, мен мъжа ми май определено ще ме върне  Joy

Саратед, ама че черен хумор  Joy
Това ми напомни на оня виц, дето един мъж хвърлил една жена през балкона. Тя се хванала за едно дърво и започнала да крещи "Помощ!" Отдолу минавал човек - свидетел на случката, и започнал да крещи по оня отгоре - "Ненормалник, как така хвърли жената бе???" Човека от терасата се провикнал "Това е тъщата", а наблюдателя:" Ах, и се държи, мръсницата!!"  Grinning

Аз днес най-после си купих рамка да си сложа египетския папирус на стената (имам един папуирус подарък открай време), та сега ми е красиво!! Замислих се - дали предлагат услугата да те нарисуват тебе върху папирус - бих искала мен и хоби на един папирус да си имам  Party

Хайде, след като не направих нищо арабско днес, и обядвах печени чушки със сиренце и бекон - отивам да видя какво ще направи мама за вечеря. Егати и мързела ме е ударил!!  Rolling Eyes  А имам и покана за една плевенска кръчмица с оркестър - народна музика - може и да се възползвам...

# 217
  • по пътеката
сабина, привет на тебе и децата! добре завърнали се!то голяма миграция бяхте!  bouquet Hug
рали, ей, заради тебе и теди ще се подхилквам тази ве4ер! Mr. Green моят беше  влязъл в един тунизийски форум и ми превеждаха  вицове, има някой много смешни!жалко, 4е помня като линда последното про4етено, хахаха! Laughing
то  аз не ги направих сладките, но както съм окръглила паласките над  колана ще ги лиша егоисти4но от десерта! затуй пък зяпах по форуми за манджи кое,какво и как!  дано не се дебелее телепати4но!
белбеи, да не се изкушиш да си хапнеш хенди ,кактуса, страшно запи4а, забавих да предупредя!
как си днес? newsm78
за хенната , ако е това ,което рали имаше е накша или харкус, хенната е друго нещо, тя  или се лепи в/у ве4е приготвен и лепнат на ръката мотив и само се омазва за да  се наслои в дупките, или много вещо, се прави с  шприц, но пък се иска немърдане  доста време, 4е като засъхне се 4упи и размества!
при мен седи около месец докато не я махна  на хамема с яко търкане, това преди години, от сватбата май не съм правила! харкусът напоследък не е добро ка4ество ,купувах мие се като се намокри, тоест няма съставките за попиване в кожата, ина4е на миризма го бяха докарали да ухае на мускус! малко са дамите ,дето правят хубав харкус и да държи дълго, например като бях млада булка бяха намерили страшно ка4ество и беше супер издържлив!в бг едва го махнах на  20 ден!

# 218
Това ми напомни на оня виц, дето един мъж хвърлил една жена през балкона. Тя се хванала за едно дърво и започнала да крещи "Помощ!" Отдолу минавал човек - свидетел на случката, и започнал да крещи по оня отгоре - "Ненормалник, как така хвърли жената бе???" Човека от терасата се провикнал "Това е тъщата", а наблюдателя:" Ах, и се държи, мръсницата!!"  Grinning

[/quote]
 hahaha oх, хиля се тука с вашите вицове хаха

СВЕТЛЕ , можеш да питаш разбира се , Heart Eyes. Както и когато ти е удобно. Peace
Скоро се местим  да, и съм нападнала едни марокански сайтове..да видим  Crazy...харесах си няколко лампи, и различни сувенири . 

Последна редакция: пт, 12 сеп 2008, 22:21 от harriet TJB

# 219

Добре завърнали се на Близнаците  при нас-в дядовата ръкавичка...поради липса на ръкавичка-в обувчица  Joy

Марси- не мога да се добера до компа-моя си взе остатъка от отпуската за годината -така му бил по хубав Рамадана и по цял ден се върти из къщи.Сега го е осенила идеята да прави бизнес и пише,смята и с брат му човъркат из Нета. Стоят до вечерта ,където вечерят тук -а аз правя ли правя Харира и...дърпам и з квартала на разходки -добре че е хубаво времето.И децата не мога да задържа на компа-...последни ваканционни дни и играта е най-сладка .Папата е днес и утре тук-...не мисля да ходя да го гледам.

Пина-много интересни снимки-каква красота е Тунис   bouquet

Кате мароко--всичко ще се подреди добре.Вярвам  че твоя конник е усетил важните и значими неща и тази принудителна раздяла при вас е засилила още повече Любовтта му.Понякога -от опит ти споделям-след голяма буря из семейното небе , слънцето отново изгрява и  така напича,че чак те заслепява.Сигурна съм че при теб всичко ще завърши добре. Няма да се впускам в обяснение,но по мое мнение магребинските мъже ,когато са по-далеч от родата и дома..по навик ли или просто отвътре им идва-все гледат да са при някой,някъде... НО да не са сами.Като че ли ,когато  не чувстват принадлежността си  към голямо семейство ,към дом .... се объркват и страдат.Не може един арабин да бъде сам.А твоя конник ще си дойде при жената,която го чака от толкова време и ...направи и невъзможното дори за да бъдат заедно. Всичко е в твоите ръце ,а ти не си глупава жена-так че ...всичко ще е наред   bouquet

Ра-еее забрави ме ти.А тази нощ ще си  смъкна от Замундата едно филмче-преди време само рекламата му бях гледала-Откраднати очи...за любовта между мюсулманка и християнин....Дано да е хубаво филмчето че гледам става дума за изселническите години с принудителната смяна на имена

Хари- живяла ли си в близост до морето или до вода...в смисъл-има бриз сутрин -моето семейство поради тази причина се е изместило навътре в странат-бабата развила астма.....ама и аз  Rolling Eyes -не те плаша,да не си помислиш..просто ми хрумна и да ти го пиша,та си мисля че трябва и интериора да го съобразиш с по-високото влажност...дървени и дълбоко тапицирани мебели едва ли са подходящи. мароканските лампи са супер идеяэ  bouquet

# 220
Далке  , разбрах те ...не ме плашиш .  Да, духа вятър ..и то не само сутрин , ама гледам хората  в такива дни облечени с качулки и с детските колички и пак по морската ивица по разходки..та аз ли няма да мога ,  Simple Smile Идеята беше моя да сме там ...така ,че сега ще си вея косите  Wink

# 221
вижте какво имам-вси4ките стилисти ряпа да ядът Grinning,някой ако има котка за подстригване да дава насам

http://img403.imageshack.us/my.php?image=imgp0774fb6.jpg

сабинка добре дошла Hug,целувки на близнаците Heart Eyes
пина прекрасни снимки bowuu
ние днес бяхме канени на гости,а след това и ме4тата на Даяна се изпълни ходихме в мола
и като сте по4нали с вицовете да дам и аз един
една жена имала 3 омъжени дъщери,и един ден решила да види колко я оби4ат зетьовете,излязла на разходка с най големия зет и минали покрай едно езеро и тя се хвърлила,зетя се съблякъл и се хвърлил да я извади-на следващия ден намерил пред дома си нова кола
след известно време същото се повторило със средния зет-той оба4е се хвърлил без да се събли4а-и полу4ил по луксозна кола
след време-същото се повторило и с най малкия зет,той оба4е само стоя и гледал,докато се удавила тъщата-и на следващия ден намер супер луксозна кола и на стъклото имало бележка с надпис-от тъщата с балгодарност

# 222
 Здравейте момичета! Бързам да ви поздравя преди да съм чела последние страници ,за да не си остана пак само с четенето и да не успея да пиша!
 Видях , че близнаците са вече тук-  Hug Hug HugМного се радвам , че сте имали толкова хубаво лято!

Ние снощи изкарахме още една много хубава вечер с приятели, може би после ще кача малко снимки.
 Хубавата ноеина е , че времето започва малко по малко да се приближава към нормалното- днес даже бяхме на разходка вечерта , имаше лек бриз, пак си беше топло , но поне влагата я нямаше.

Засега поздрави и  Hug за всички!

# 223
Ох, да се разпиша и аз най-накрая. Покрай този Рамадан хич не мога да се включа, защото да ме простите, но съпругът ми е арменец и съм невежа по отношение на Рамадана. Дори и да знам нещо е от обща култура, а вие тук едни гозби правите, едни табиети вършите. Само ви чета и се образовам.

Кате мароко, сигурна съм, че всичко ще се нареди. Всичко в този живот си има причина и търпението винаги се възнаграждава. Naughty

Хари, гледах Олимпиадата и най-вече плуването разбира се. Беше невероятно. Така ми се искаше и аз да съм там, да го гледам на живо.   Sad  Ние в Атина живеем до морето. На нас ни е супер, но все пак там е по-топло. В Бейрут също сме близо до морето, а не от горната страна.

Рафаела, благодаря за вниманието.  Simple Smile

Близнаци, добре сте се завърнали. Малките сигурно бърборят още повече, като гледам и моя какъв професор е станал.  Hug

Пина, снимките са невероятни. Направо... #Crazy полудях, малко ми остава да стегна багажа  newsm78

Спорти, бизнесът ни не е тайна. Просто се занимаваме с няколко неща, за някои от които ни е достатъчен само Интернет и това ни позволява да пътуваме и да тръгваме съвсем внезапно и без да е планувано. Както ни е кеф. Аз се занимавам основно с агенцията за преводи. Работим предимно с чужбина. Предлагаме и курсове. Съпругът ми с недвижими имоти, но работи само с големи парцели и имоти. Отделно внос/износ на някои стоки. Общо взето имаме няколко фирми и все работим нещо, където и да се намираме.

Дуа, добре дошла. Да знаеш едвам изкарах този път в Ливан през юли. Много жега беше.

Шилан, голяма си скица. Да ти кажа честно очаквах да прочета, че имате гости! Joy hahaha

Дина, как е дребосъчко? 

Приятен уикенд от мен!!! Hug Hug Hug

Може по-късно пак да се включа, че както знаете аз нощем си бачкам. ooooh!

# 224
  • София
Момичета,
Бързам да споделя с агитката, че днес получих по мейла потвърждение за допускането на Сара до следващия етап на конкурса за млади изпълнители на популярна песен!Благодаря ви за подкрепата в начинанието!  bouquet Heart EyesСега ни чакат още репетиции, избор на тоалети за двете конкурсни вечери и т.н.. Thinking Wink

Общи условия

Активация на акаунт