С гостби ухайни и приказки омайни разкриваме ние арабските тайни - 85

• 20 062
  • 301
  •   1
Отговори
# 225

една жена имала 3 омъжени дъщери,и един ден решила да види колко я оби4ат зетьовете,излязла на разходка с най големия зет и минали покрай едно езеро и тя се хвърлила,зетя се съблякъл и се хвърлил да я извади-на следващия ден намерил пред дома си нова кола
след известно време същото се повторило със средния зет-той оба4е се хвърлил без да се събли4а-и полу4ил по луксозна кола
след време-същото се повторило и с най малкия зет,той оба4е само стоя и гледал,докато се удавила тъщата-и на следващия ден намер супер луксозна кола и на стъклото имало бележка с надпис-от тъщата с балгодарност

Чакай сега да пооправя вица малко:

Една жена имала 3 омъжени дъщери,и един ден решила да види колко я оби4ат зетьовете,излязла на разходка с най големия зет и минали покрай едно езеро и тя се хвърлила,зетя се съблякъл и се хвърлил да я извади-на следващия ден намерил пред дома си нова кола, с напис - "С благодарност, от тъщата!".
След известно време същото се повторило със средния зет-той оба4е се хвърлил без да се събли4а-и полу4ил по луксозна кола, пак с надпис - "С благодарност, от тъщата!"
След време същото се повторило и с най малкия зет,той оба4е само стоял и гледал,докато се удавила тъщата-и на следващия ден намерил супер луксозна кола и на стъклото имало бележка с надпис- "С благодарност, от ТЪСТА!!"
 Mr. Green

Иха, Саратед, честито миличка, вто виждаш ли - винаги трябва да поощряваме децата ни.
Когато аз кандидатствах на изпита за докторат, бях убедена, че ще вземат вътрешен човек. Но мама каза - "Ти си длъжна да опиташ". Е, оптах и така се стекоха нещата, че аз спечелих конкурса. Човек никога не знае.
Успех и по - нататък на куклата, и пак чакаме снимки  Heart Eyes
Между другото, на срещата с момичетата споменах, че ще купувам куфар за Египет като затръгвам, а те ме увериха, че си предложила да услужиш с куфари на който има нужда. Та, да те попитам - важи ли още предложението??  Party

Аз утре мисля да поотдъхна (че много се преуморих  Mr. Green ) малко в планината, пак ще съм без интернет за около седмица може би, така че пожелавам на всички една спорна, красива и изпълнена с усмивки седмица!!
Целувки!  Hug

# 226
Саратед, страхотна новина. Сигурно е много щастлива. Включи ме и мен в агитката.
Бях я пропуснала тази изява, за което ме извини. Praynig

# 227
  Хей ,Теди -Поздравления!Чудесна новина,браво на Сара    bouquet  bouquet  bouquet Ще стискаме палци и занапред..до победа.
Сабинке-Дорре дошли! Hug
Аз току що си изпратих гостите и трябва да пооправя,но по късно може и да си побъбрим с Мелани.
Hug

# 228
Проба, ама че странна работа - виждам само отговорите до 10.09, когато дадох лаптопа за поправка, а вашите писания оттогава досега виждам като публикувани отговори , но не и в основната страница.

Теди, честито за Сара! Прекрасно е това!

Мерси за подкрепата- ще дойде и моят конник.... на бяп кон. 

Сега публикувам, че да видя какво ше се получи....

# 229
   Теди , това е чудесно!!! Много се радвам , но а збях сигурна , че ще ни харесат момичето  bouquet
    Ех , сега ще има едни вълнуващи приготовления Heart EyesДа споделиш с нас избора на песни и на тоалети! Браво!

Мелани Hug Благодаря- малчо е добре- прави беля след беля , но е и толкова забавен и интересен... Голям мерак има да чисти Laughing Имитира всичко , непрекъснато бърше масата със салфетки, кърпички , каквото му попадне или пода, а вчера даже докато му приготвях обяда , се добрал до стирката и чисти теракота. За съжаление му дойде много дълга и се спъна и завършихме със произшествие- цепна си гормата устна SadТвоите сладури много са порастнали!

Лили- за морските дарове беше станало въпрос- наистина е много нелогично как толкова полезни храни, не са полезни за някой хора Cry Но болестта подагра слава Богу не е толкова разпространена. А тези , които я имат трябва да се въздържат от доста неща- морските дарове , някой риби , червените меса, яйца , сирена, червено вино и т.н. или богатите на протеин храни или на холестерол. Това в техния случай завишава киселинността на кръвта и така се натрупват кристалчета около най-слабите връзки и стави и предизвикват ,много белезнени атаки. Наричат я още болестта на аристократите , биле е характерна за хора с много богато на тези храни меню. Опасно е и за бъбреците тъй като ако не се спазва съответната диета в тях се уталагат много сол и ги уврежда. С две думи- дано не ви сеналага да ползвате тази информация!!!

Много хубави вицове Joy
 И още по-хубави рецепти сте споделили и идеи! Моите не се вписват в подходящите за Ифтар гозби , но все пак ви ги поднасям с много любов , за среднощно "подсилване"

И отивам да почета още малко!Лека и спокойна нощ!

Последна редакция: сб, 13 сеп 2008, 02:34 от Dina767

# 230
Добър вечер на нощната смяна  Laughing
 Днес съм ток и жици .
На сухур хапнах 2 ябълки и малко безалкохолно , май действа .
Изпратих гостите , 2 семейства , трябваше и един самотен мъж да дойде , ама го досрамяло .Успях да сготвя за целия китайски народ , сега ще чистя до ....утре  Whistling

Саратед , честито на Сара   bouquet

Melany , ще чакаме с нетърпение и нескрит интерес да ни образоваш , когато дойдат арменските празници  Wink

Eye of Ra , приятна почивка  Party

bliznacite2004,   Hug

пина, готини снимки  Peace

Dina767 , леле ,уж току що станах от масата  Crazy, а огладнях от тези снимки.

# 231
  Кате Мароко- тъкмо казах на мъжа ми за проблема който имаш с лаптопа и за това , че ти показва информацията само от датата след поправката- той се занимава с такива неща и казва , че има начин да си го оправиш това, но пита какъв точно е бил проблема с лаптопа и дали са го реформатирали?

Манел- благодаря! Hug

# 232
  • София
Момичета, сърдечно благодаря за милите думи!  bouquet Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes
Чак сега пак успявам да седна пред компа, тъй като Сара завладяна от емоциите  допреди малко търсеше подходящи тоалети, разглеждаше разни сайтове с официални облекла и търсеше мнението ми Rolling Eyes и чак сега заспа..А аз нали съм фен предимно на дънките и фанелките,та се оказах напълно неподготвена за  такъв избор.Ама до 26.09 все пак имаме време за реакция Wink
Рали,Не се майтапя, куфари имам на разположение колкото искаш..При всяка пратка от Гърция с неща за децата се сдобивах с по един, разширяващ се, на колелца, с опции за кодово заключване и отключване,абе направо full options Mr. GreenИмам стая -склад..Добре че от Франция още не е запращал, че ще трябва да прежаля и друго помещение Joy hahahaМайтапът настрана, ти само свирни, че поемаш кам Egypt   и  куфарът ще е твой! WinkПриятна почивка, ехеее цяла седмица,благородно ти завиждам Sad
Дина,Какви са тези изкушения?!Не си спомням вече, колко много ядох, но поглеждайки снимките ти, лигите ми протекоха..На вкус съм убедена, че са страхотни, ама и естетически си ги оформила и подредила на масата! smile3501Малчо хапва ли от тези благинки?
Близначкови,добре дошли отново!Радвам се да чуя, че сте си прекарали страхотно лято.Има да разказваш...
Амал,Вървят ли задачите?

# 233
теди, Бравоо на Сара! Много се надявах да я одобрят!!!  Hug и аз съм свикнала със спортни дрешки,и като ми се наложи да избирам рокля и по- официален тоалет бях шах и мат!  Shocked
Дина, какви вкусотийки си наредилаа... тортата изглежда страшно вкуснаа!   bouquet
Кате,Дано скоро да си дойде конника ти!    Praynig
ДОбре се завърнали на всичкии от почивките!!  Simple Smile

Днес отново цял ден търсих фурмии!! и пак нямаа или свършили или изобщо не са получавали! пффф  newsm78

Лекаа нощ на всичкии!!  Hug

# 234
Добър ден! За щастие, хората от сервиза за компютри са си свършили работата добре и чух един отдавна забравен шум - на вентилаторче на компютър.

Освен това, оправих настройката на датата - върнали са ме назад във времето - през 2004-та година и затова не успявах да видя какво е писано в дните слез 10.09.

Снощи валя доста силен дъжд, имаше и гръмотевици.

Сега чета една интересна статия за начина, по който съвременните мароканци се противопоставят на фатуа - решение на марокански шейх Мухамад Маграуи, сподер когото, родителите могат да дадат съгласието си да омъжат дъщерите си на 9 години. Според него, на тази визраст момиченцата имат възможност да водт семеен живот и това не противоречи на Исляма,защото на толкова години е била и Айша, когато Пророкът Мохамед се жени за нея.
Така или иначе, в онези времена, ранната женитба е била по-скоро начин за спрявяне с бедността, а интимните отношения са забранени до навършване на пълнолетие.
Опонентите на шейха са на мнение, че това решение нарушава правата на човека и правата на децата в частност.
Представителите на Демократичната Лига на жените - много силна и влиятелна неправителствена организация в Мароко опонира: "Мислехме, че ще оставим тези лоши практики в миналото - при това след промените на Семейния кодекс. Вече има редица гаранции, които защитават децата срещу ранните бракове!" Според тази организация, фатуа-та защитава насилието над децата. Нещо повече - това решение противоречи на Конвен;ията за Защита на децата на ООН и на традиционните ценност на мароканците.
Новият семеен кодекс на Мароко сазва, че момичетата и момчетата могат да сключват брак на 18-годишна възраст.
Всички други случаи на сключване на брак се решават от съда, и при това само ако се гарантира, че са в най-добър интерес на децата. За това решение се търси съгласието на родителите или настойници на непълнолетните и се прави здравно и социално изследване.
Шейхът е подведен под отговорност заради подкирване към насилие над деца. Според самият него, фатуата е в отговор на запитване по интернет в неговият сайт дали може да се сключи брак с момиче на възраст преди да е получило месечен цикъл.
Шейхът казва, че възрастта няма нищо общо с брака.
Срещу решението на шейха се противопоставя и асоциацията "Не пипай детето ми". Според нейн представител, такива безумни твърдения карат хората да имат лошо мнение да исляма. Самата фатуа е неприложима и неприемлива от религиозна гледна точка. В съвременността, женитбата на непълнолетни е съвсем недопустима! Такива глупости карат хората да мислят, че изполязващите ислям имат закостеняло мислене.
Няма здравни, религиозни или етични принципи, които да разрешат женитбата на непълнолетни.
Запитана дали би позволила дъщеря й да се ожени на 9 години, една мароканска майка казва, че никой родител, който зачита интересите и правата на детето си няма да позволи женитба на възраст преди идването на цикъл.

Ето и самата статия - линк на френски и английски

http://www.magharebia.com/cocoon/awi/xhtml1/en_GB/features/awi/f … /09/12/feature-02

http://www.magharebia.com/cocoon/awi/xhtml1/fr/features/awi/feat … /09/12/feature-02   

# 235
Добър ден и от мен бързам да ви поздравя,че като гледам колко сте изписали направо ще си чета цял ден.Много благодаря уж вече аз с моя корем имам леки подобрения надявам се по-лека лека да мине.Аз  хляб не ям поради тази причина, че моят проблем е от много години ,но преди си имах лек-чай био3 но сега не мога да го пия .
 Гоблените са много хубави ако може малко повече инфо да ми дадете за тях или на коя фирма са да се купи комплектовката много ще съм благодарна.
Целувки

# 236
По ред на номерата започвам Simple Smile

САРАТЕД  Party,  честита радост! Ха така, стъпка по стъпка, докато стигне до призовото място  Praynig

Сабинке, добре дошли в прашната и мръсна СФ  Hug  пиши, пиши за децата, какви фюги вършеха , докато бяха на свобода

Кате М, ей заради разни такива безумни фатуи, моя се сърди като чета и ровичкам из разни сайтове, вика ще ти промият мозъка и ще превъртиш.  И май-май прав ще се окаже  Rolling Eyes  Ще до давам по-скопойно  Wink

Дина, ей , страшна си, а тази торта, добре че не я видях снощи-щях да я сънувам  Simple Smile

Дуа, да, гоблените са измислени предимно за майки с 3 деца- всички сядат и хващат да боцкат от 4те краища, хем е тихо и спокойно, хем за отрицателно време гоблена е готов  Joy
 А за мен как да ти кажа колко точно време отнема....  Рекорда ми е 2месеца за среден размер, но по цял ден съм шила, беше лятна ваканция  Simple Smile

Ей сега довърпвам Конете на водопой, тях от 5г съм ги захванала, ама нямах мерак за тях и ги бях забутала  Crossing Arms

Белбей, много фирми има, които предлагат комплектовки. Аз имам още от мама, които е накупвала преди години  Naughty  Само 2 съм си купувала аз- едно циганско момиче с дейре, и това арабското момиче от Алхамбра (дето е на снимката с розите).

Та във връзка с това да ви питам- арабките с какви ръкоделия се занимават  Joy май-манй не си падат по тези занимания  Thinking
В един ТР ресторант гледах върху бял етамин , с черни конци беше избродиран религ. надпис. Та чудя се как да намеря модела  newsm78

Свеар, добре съм, чакам да си подновя поста  Peace

Деси, ами прати я Дидито, да подстригне котето. Ей страшен звяр, цял ден спи, нали е сам, а през нощта ни прави луди, скача върху нас, хапе и драска  #Cussing out

Снеже, как си, клъде се губиш? Почивапш ли си, или пакостниците не те оставят?

Магде,имам една идея за мойта баба и твоя дядо  Wink Като каза за парфюмите на дядо ти как съм се смяла. Ама мойто бабе от мойте ползва и как има нюх, ама най-скъпия набарва !  И редовно с друго баби-дръжки от младини, ходят на сладкарница  Joy

Сега ставам и стомаха ми стърже, отивам да хапна- чай, магдуз , заквасена сметана, и домашно кюрдско сиренце  Peace

Последна редакция: сб, 13 сеп 2008, 13:24 от Шилан & Шиар

# 237
  • по пътеката
ох , за добро утро ,катето 4ета и се хващам как му мисля лошото на този ненормалник, 4е май в пове4е ми идват первезността на подобни изцепки!  я колко зло носели умниците! после в корана било писано, пък то всеки умник промива  мозъците на непросветените и неграмотните!
лек ден ви желая от утре съм редиците на постещите пак! отиваме на пазар сега!

# 238
Добър ден момичета   bouquet
Мароканско Кате  Hug Hug  бисери има и то много  Simple Smile Много щастливи бяха малките във Варна, нали за първи път ги водихме на море, страхотно преживяване беше за моите сърчица, когато първия ден отидохме на плаж и видяха морето, стояха и наблюдаваха и няколко минути никой не говореше, а след малко Йоанка каза- боже , колко много вода и кой я донесе ?  Simple Smile А като си избирахме място на плажа и Теди каза на Йоанка- тихо , всички са заспали, трябва да пазим тишина  Simple Smile после им обясних , че хората не спят а се пекат, за да имат тен ......и Йоанка каза- аха разбрах, сега се пекат да станат черни и с тен и после да се фукат на приятелите си  Simple Smile

Дуа здравей  Heart Eyes радвам се че и ти отново си тук

Марси  Hug привет и на теб   bouquet Как е нашата приятелка Линда  Heart Eyes Йоанка ме пита дали си играе с куклата . Приятен пазар

Дала мила, благодаря за прекрасната картинка   bouquet Разгледах снимките ти, много си красива с алжирските дрехи  Flutter  Вие нали щяхте да идвате в БГ  newsm78

Деска мерси  Hug много целувки и на твоите красиви принцески  Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes

Саратед  страхотна новина при вас  Party браво на Сара, успех и занапред  Peace

Магде като пооправя багажите и ще се видим на кафенце  Heart Eyes

Манел   bouquet

Дина гледах албума ти, много хубаво семейство сте, страхотни снимки   bouquet а сина ти е голям сладур  Heart Eyes

Мелани , здравей , да бърборят още повече малките и още по големи професори са станали  Crazy  Целувки и на твойте хубави дечица  Heart Eyes Heart Eyes

Кате, скицо  Hug докато бяха на свобода беше супер  Simple Smile те вече тъгуват за къщата, за баба и дядо, за тревичката, цветята, щурчетата и калинките.......тук е малко по различно , но ще свикнат

А къде са -  Иман, Тарикмом, Снежна, Амал, Жасмин, Нафасима, Другарчето, Абра, Дезърт, Скай  newsm78 newsm78

# 239
  • In a surreal moment!
Здравейте !
Добре дошли на всички завърнали се от почивка !

Близначкови - прекарах си ваканцията в къщи , нямах др. възможност.
Стягаме новата уч. година , имаше изненадващи дертове , но всяко начало е трудно .
Катастрофиралото момче ходи лятото по санаториуми и не съм ходила при него на занятия .
Отразило му се е много добре , прохожда , прави самостоятелни крачки , но не спазва указанията ми и речта му не е ясна . Не иска да учим , противи се , мързеланко си пада , но ще пробваме пак с майка му , сега есента още един курс да направим , пък дано да има ефект .
Много ме забавляват лафовете на децата - да са ви живи и здрави !

Последна редакция: сб, 13 сеп 2008, 18:08 от Другарче

Общи условия

Активация на акаунт