С гостби ухайни и приказки омайни разкриваме ние арабските тайни - 85

• 19 946
  • 301
  •   1
Отговори
# 270

деске, айде сега и ти едно като светлето, да не губите тренинг!   bouquet  bouquet Hug

въх нидей,4е и майка 4ете  Naughty Mr. Green

4естит първи у4ебен ден на вси4ки у4еници   bouquet  bouquet  bouquet

дуа децата знаят как да полу4ат каквото поискат ,целувки на Рабуба  Heart Eyes

иммортал супер маршрут  bowuu

# 271
 newsm45 newsm45 newsm45 искам и аз на училищеее,ама никои вече не ме иска
ЧЕСТИТИ 1- ВИ  УЧЕБЕН ДЕН НА ВСИЧКИ УЧЕНИЦИ И САМО 6 !
отивам на промоция в пикадили Crazy Crazy
хаиде лек ден и от мен

# 272
  • по пътеката
привет на вси4ки! за нас днес беше преломен ден-линда тръгва на преду4илищна! голям стрес  ни беше, 4е не иска да остава там сама, без мене! затуй дядко я заведе, ама ми звъни и вика ела, не става и аз  хукнах! наистина големи кандърми! много ме оби4ала и само мене, но аз накрая тръгнах и я оставих да пла4е и се поразходих малко! прибрах се,оправих и се върнах да я взема,( те са с накъсани сеанси от по 3 сутрин  и 2 4аса следобед) и я намирам да си играе ; даже искала още да играе! следобяд днес няма да ходи да не се  шашка, а и е заспала тази сутрин в 1 4аса, няма да издържи до ифтар! дано тръгне ве4е добре, 4е големи одисеи бяха миналата година, 4ак на психолог ходихме в бг!
на вси4ки у4еници желая успешна година!  bouquet
 аз и в бг  имам сериозен проблем с образованието на сина, отказала са на децата 13 клас и им го съкращават и ще трябва сами да се готвят за държавните изпити, просто не знам как може да се допусне подобно беззаконние, но децата са примирени, родители и те! само аз бълвам, но знам, 4е с простотиите на бг образование по-скоро да си тегля аз  ножа, достатъ4но им сърбах попарата! #2gunfire #Cussing out
деске, нека се готви майка ти! Peace
 аз снощи то4но такъв сън имах, не беше хубав !  какво зна4и да се сънуваш бременна? май е за лошо! newsm78 Thinking

# 273
Странно или не,в Турция ми хареса повече,въпреки,че бяхме там сравнително за кратко...А в Гърция отношението към българите е направо     Sick       все едно сме някакво племе...

# 274
  • София
Здравейте момичета,
Със закъснения да честитя на Секси празника  и да й пожелая много здраве, щастие и любов!  bouquetЧестит племенник, Деси!Да расте здрав, да радва мама и татко и русия си батко! Wink
Писах, писах, а всичко взе че се изтри.Днес съм много изнервена и си изливам пред вас неволите..  bouquetОтидох да заведа сутринта момичетата в у-ще.По-добре да не бях ходила CryКойто е запознат с образователната ни система, знае много добре, че учителите по чужди езици са кът, да не кажа изчезващи видове, естествено заради ниското заплащане и възможността с чуждия език да си намерят далеч по-добре платена работа от преподавателската..В тази връзка в нашето даскало липсва учител по немски като втори западен език и съответно нашата "мила Госпожа" учтиво ме помоли да поема някакъв хорариум от само 6 учебни часа седмично.Моментално се дръпнах, обосновавайки се с работата в офиса до към 18 часа, с наличието на цели 3 деца, с висше образование, което няма ама нищо общо с педагогиката..Ама кой ли ме чува..Явно нещата са доста критични в системата, щом директорите са склонни да назначат учители само на база завършена езикова гимназия.Ужас!Щели да пренаредят програмата за да направят тези часове съответно шести или седми, за да мога да отивам след работа! #Crazy #CrazyАз едно че не искам, а и второ не се чувствам изобщо сигурна в знанията си.Рядко използвам немския, в работата предимно ми се налага ползването на английски.Та сега се чудя, как да се отърва от внезапно споходилото ме "щастие".
Момичета, благодаря на всички за милите думи относно допускането на Сара до финалния кръг на фестивала.Вече осигурихме тоалетите за концертите, сега остава тя да репетира..След участието на 26,27 и 28.09 живот и здраве ще кача видео клипчета от изявите Wink Laughing
Ох, заради скапаното ми настроение забравих  да честитя на всички ученици и учители началото на учебната година.Нека е успешна и изпълнена с много положителни емоции!

Последна редакция: пн, 15 сеп 2008, 14:44 от sarated

# 275
Честит първи учебен ден на всички  ученици, честит племенник и на Деси.
Много усмивки на този ден ви пожелавам
Целувки

# 276
Честита нова учебна година на всички ученици!

На мен днес, понеделнишки ми тръгна само на даване на пари!

Саратед, това, което са ти предложили от училище е невероятно. Преди няколко години, мои колеги от Англия ми казваха, че при тях децата не говорят и не учат правилен английски, понеже поради ниско заплащане и какви ли не други условности, учителите отиват да работят другаде, а в страната идват хора от бившите колонии, които работят като учители. Ето, че и при нас вече дойде този проблем - да няма персонал.

Представям си как са закъсали за учители, след като назначават родители! А и ти как след работа ще се занимаваш с напористи дечурлига е друг въпрос.

# 277
  • София
Мараканско Кате,
По думите на класната /аз не съм наясно/, за учители не на щат /а само на хонорар/, законово се приемали и хора с каквото и да е висше /т.е не педагогическо/, но преди това завършили задължително езикова гимназия.Питаха ме верно и за средното/немската гимназия в София/ и за висшето /Международен Туризъм с немски в УНСС/ и стигнаха до заключението, че съм "надеждна" newsm78

Последна редакция: пн, 15 сеп 2008, 14:38 от sarated

# 278
sarated , още когато аз бях ученичка в 8-ми клас, имахме учителка по английски - 18- годишно момиче, завършила езикова гимназия. Висше образование няма как да е имала. С английския не беше много на ти, но ни преподаваше 1-на година.

marsy , да се сънуваш бременна означава грижи, но все пак зависи. Ако има бременни край теб, може и на друго да се дължи  Wink  Апропо ти в кой град живееш в Тунис? Дори да не съм минавала през него, любопитно ми стана, сега като съм по-наясно със страната.

# 279
  • София
Покрай дискутирането на тема "Училище" се присетих, че май днес е изпитът на Амал.Успех!Да им скриеш шапката с познания и математическа мисъл! Laughing Wink

# 280
Мале,Марси...
големи перипетии с това ходене на предучилищна Tired...не им е лесно на дечицата първия път,всяко реагира по своему...но ще свикне и Линда в крайна сметка...ето ти казваш,че като си отишла,тя си е играела Flutter...иначе е нормално да плаче всяка сетрин,когато си тръгваш и я оставяш...това е при повечето деца,но ще отмине Wink

Тед Crazy...ама,че училище е вашето,чудят се от де да изнамерят някой що годе ставащ за учител човек newsm78...иначе то лошо няма,може да нте забогатееш от това нещо,но със сигурност ще научиш нови неща-нали знаеш,напразни усилия-няма

Пина-разгледах снимките ти от  Тунис-приказни са-било е прекрасно пътуването ти до там bowuu
...а Тунис е очарователен...сладките - също Heart Eyes

Дина,едва ли Рабуба,ще стане точно певица newsm78...никак не сме се втурнали в това направление...,по ред причини,но пък добрия слух би и помогнал в усвояването на много други умения Ншаалах...но ние сега...Рибата в морето,а вече сложихме тигана на огъня Crazy Crazy

Амалче успех и от мен

# 281
  • In a surreal moment!
Здравейте и да е честит първия учебен ден на всички дечица в милата ни татковина !
Днес всички бяха весели щастливи , пременени , помъкнали новите комплекти с безплатни учебници , а от утре .....хихи , ще ги видим !

СараТед - браво на детенце , айде на хаирлия да е и да си дойде с голямата награда !
Колкото до предложението на директорката - срамота ! Длъжни са да си намерят човек с подходящото образование , с педагогически профил и т.н. За какво сме учили , като сега почнаха да ни заменят с който си решат . Всичко се прави , заради делегираните бюджети - на теб , като неквалифициран персонал , по изискванията на МОН и на хонорар ще плащат много по-малко , от колкото на подходящия учител , с всички документи ! Не казвам , че в твоя случей ти няма да си на ниво , но си правя извода , на колко др.места ще направят тази спестяваща врътка и как ще се назначат преподаватели проформа . Ей , че се ядосвам , значи , големи капиталисти , брей , парата се цепи тука , не се гледа интереса на децата ....Ами по тази логика да събираме децата на групи в домовете си и да почваме , аз по математика , ти по немски , някой друг по нещо от което поназнайва .....лелееее ....нямам думи !

Марси , душо , не и ходи по гайдата , бутай го във водата , то ще заплава , де ще ходи .
Белким на нас някой ни е треперал така и ето станали сме хора . Тя ще помрънка и ще свикне - ще видиш , довери ми се ! Heart Eyes Hug

# 282
  • София
DUA,
една поправчица от мен...Описаните неща за жалост изобщо не касаят само нашето у-ще / то даже е базово и централно/, проблемът е повсеместен, що се отнася до  държавните и общински училища.Учителите по езици / по информационни технологии също/ масово напускат системата, тъй като  с познанията си по езика намират по-добра реализация извън училище.Съответно директорите се виждат принудени да търсят хора сред вече пенсиониралите се кадри или такива с тапия от езикова гимназия.В частните училища/независимо дали български, английски ,немски, арабски и т.н../ този проблем със сигурност не съществува, тъй като най-вероятно учителите са далеч по-добре платени от колегите си в държавните..Та на мен по-скоро ми е интересно, защо при подобна проблемна ситуация с набора на кадри, господин Министърът постановява  задължителното изучаване на втори език в у-ще от 5 клас нагоре?!При положение, че всички знаем, че език по този начин не се научава.. newsm78 ThinkingАма какво друго ни е наред, че да питам точно за това.. Crossing Arms
Марси,Успешна адаптация в предучилищната! Като се позапознае с дечицата там, самата тя ще те дърпа да ходите! Wink

Другарче, първо да благодаря за хубавото пожелание!
Ти си част от системата и си наясно с игричките им/за разлика от мен/..Но си мисля, че в случая с езиците и информатиката наистина има огромен отлив на учители..Миналата година, в 5 клас щерката смени 3 учителки, и трите току-що завършили немска филология..Т.е на тях следва да са  им плащали като на педагогически персонал, но те все пак си тръгнаха..Явно, че намериха далеч по-доходоносна работа извън системата на държавното образование.А колкото до врътките с цел спестяване на средства, те със сигурност съществуват..

Последна редакция: пн, 15 сеп 2008, 15:28 от sarated

# 283
честит първи учебен ден и от мен !!!Желая на всички ученици, весела и спорна учебна година, нови приятелства, срещи с умни и добри учители, които да подпомогнат интересите им, успехи, смях и незабравими спомени!
Деси честит племенник Simple Smile.

Последна редакция: пн, 15 сеп 2008, 16:01 от reni31

# 284
Добър ден и от мен  bouquet
Честит първи учебен ден на малки и големи ученици.
Аz съм zавършила немска немска филология и имам неголям опит в преподаването,но честно каzано той ми стига.но не се zнае,всичко е въzможноКарах си стажа в държавно училище,работата определено ми доставяше удоволствие,да виждаш,че научаваш теzи деца на нещо,определено носи удовлетворение.След което zапочнах работа в частно училище с немски еzик,Класовете бяха малки,около 10 деца,беше ужасно,масово невлиzане в час,пълна неzаинтересованост от страна на учениците.липса на дисциплина.Знания никакви.Не каzвам,че във всички частни училища е така,аz имам наблюдение само от това училище.Това бе преди 4 години,оттогава на съм работила като учител.
Дуа,малката Рабуба е  голяма хитруша,явно zнае как да постига целите си Grinning
Имортел,добре дошла отново.
 След това малко лирично отклонение,пожелавам на всички ви приятен ден  bouquet

Общи условия

Активация на акаунт