Моля за съвет - ХАПЕ другите деца

• 3 524
  • 31
  •   1
Отговори
# 30
estrela, heart, Дилянка, благодаря за отговорите!!!  Hug

# 31
Много типична реакция на детето ти за възрастта му. Това не означава, че просто трябва да се успокояваш, че е период обаче.
Синът ми беше същият на тази възраст. но се оказа, че в яслата изобщо не си е позволявал да хапе. Хапеше нас вкъщи - и възрастните, и племенника ми. И понеже свекърва ми гледа племенника ми всеки уикенд, аз изпадах в ужас, че ме предстои поредното спречкване, защото синът ми го ухапал. Но синът ми не хапеше без причина, а когато племенникът ми му вземаше играчките, защото беше по-голям, а синът ми, за да се защити, го хапеше, и, естествено, синът ми беше виновният, беше "лошо дете" и разните му там квалификации от страна на свекърва ми. Е, по-нататък се разбра, че племенникът ми го провокира, но...след дъжд качулка...
Предполагам, че и твоето дете хапе като защитна реакция, а не защото е агресивен и обича да напада. В яслата не бива да се притесняваш. Персоналът по принцип знае как да реагира, но е друг въпросът, дали ще успее да отреагира навреме. Но там детето може би ще се научи на някаква дисциплина, на определено поведение, а вероятно ще взима пример от някои деца. Ти продължавай да му повтаряш, че не бива да хапе, защото боли. Трудно е да се обяснява на дете на тази възраст, но с повече постоянството, детето възприема и се променя.

Общи условия

Активация на акаунт