За първа година в детската градина! - 3 част

• 14 244
  • 284
  •   1
Отговори
# 195
  • София
Аднан, ако имаш време, попрочети темата - не само твоето детенце реагира така при тръгването си на ДГ, някои деца почват с ревовете след 2-3 дена, може дори и седмица.  Rolling Eyes Най-добре поговори с някоя от госпожите дали имате нужда от професионална помощ, но обикновено адаптационният период продължава месец-два (такива са ми наблюденията и от времето , когато работех в ДГ, и от миналата година, когато пуснах малката на ясла).  Peace Дано по-скоро нещата и при вас се оправят.

... Какви са легълцата във вашето ДЗ /ако сте ги виждали де/???

В нашата група са хубави - изглеждат масивни, но са на 2 етажа.  Peace

# 196
  • Варна
Нашите излизат от нещо като подиум, като чекмеджета са.

И при нас са така. Обаче са 23, а след 15 септември, ще бъдат 35 деца. Вчера питах госпожата как мислят да се справят.
Отговори ми, че са свикнали - първо вадели походни легла, ако и те не стигнат, пращали децата да спят при по-големите, където има места. Но гледали да не се стига дотам, помолвали родителите, ако имат възможност, да си вземат отрочето на обяд....
Разчитам на това, че моето вече е "старо куче" и вече си има "собствено" легло.

# 197
Има ли някакъв специален ред, когато се налага детето да отсъства от градина - по медицински или по семейни причини?

Има определен брой дни, за отсъствие по домошни причини, но трябва да питаш колко са и как се разпределят.
Например в нашата ясла на месец може да отсъстваш по домашни причини общо 7 дни. Някъде бях чела че например общо за цялата година (примерно) са 40 дни по домашни причини и може в един месец да остъства повече, в друг по-малко.
За това трябва да питаш в гарината.
Иначе ти си преценяваш когато е болно дали да си вземеш бележка или да пишеш молба за "извиняване" на отсъствието.
Но ако се обадиш  в градината и кажеш, че е болно и няма да ходи, ще ти искат бележка от лекаря.

# 198
Какви са легълцата във вашето ДЗ /ако сте ги виждали де/???

Някакви такива желязни, тип тръбни, двуетажни. Моят син се е "уредил" с легло на първия етаж и без изрично да настоявам, защото е от най-малките в групата (на 2г. и 9м. е, а повечето са навършили 3г., нали обхващат целия набор 2005г.).

Иначе и аз чакам първата родителска среща, за да разгледам подробно отвътре.... освен ако не се случи да я направят по време, когато ще съм родила и ще съм с бебето в болницата още, тогава ще трябва да разчитам на подробна инспекция и разказ от майка ми.

# 199
Здравейте и от мен.Моето мом4емце ходи на градина вече 5-ти ден.Справя се детенцето но му е тъжно,което е нормално.Но ме притеснява че не играе с децата,само след лелите ходел и с госпожата,иначе бил послушен,ядял,спи,самостоятелен е .Как мислите дали е нещо нормално?Вашите деца как се справят с адаптацията в градината

# 200
А що се отнася до обстановката в градината и аз съм любопитна,но за сега не дават да влизат външни лица,а и той сега е в сборна група,от понеделник ще е в неговата си -първаА и ще се помещават в друга сграда,но със сигурност сте настоявам да разгледам обстановката.

# 201
Огнян тази седмица ходи с огромно желание на градина... успя да преодолее дори това, че едно от най-добрите му приятелчета освирепя в градината и го захапа по бузата  ooooh! разказваше цяла вечер как онова ми ти вампирче си впило зъбите и сочеше към нахапаната бузка... дано няма такива щуротии повече, че ми е много тъжно...

вече има и приятелчета, уча го като си играе с някое детенце добре, да го пита как се казва и да казва и той как се казва... мъжът ми сутринта е чул, че като влезнал Огнян в стаята с децата са го посрещнали по име...

и аз чакам родителската среща, не ни пускат дори до преддверието с гардеробчетата да видим... освен това са забили нашата група на последния етаж в ДГ  ooooh! едно от децата вече се е пребило по стълбита като са ги извеждали на двора... много съм любопитна как изглежда всичко вътре, само веднъж си откраднах един поглед към стаята - малки масички и малки столчета, като за джудженца  Heart Eyes

# 202
  • София
mamasisi, Ади още не тръгнала на градина, защото последната още е в ремонт  Mr. Green , но миналата година в яслата, даже след като беше спряла с ревовете и хлипането сутрин, дълго време не се включваше в общите игри, после не искаше да говори там... С времето това отмина, накрая влизаше с тичане в яслата, в момента ми обяснява, че й е мъчно за там (изписаха я края на юли) и за лелите (милата, си мисли, че те ще са и в ДГ, нищо че обяснява как яслата е свършила и че тя е за бебета).

# 203
Много се надявам този период бързо да отмине,че направо не издържам.Всеки ден ,като ходя да го взимам от градината го виждам седнал на пейката с лелите и си кротува,а всички други дечица се забавляват и си играят.Дано скоро да се отпусне, иначе на ясла не е ходил,аз си го гледах.

# 204
Като се замисля в крайна сметка се оказва, че когато децата ни тръгват на градина, родителите са по-притеснени и оплашени от самите деца,или пък греша.  Thinking

# 205
Да наистина не дават да се влиза в помещенията.
И нас сутрнита ни изгониха от детската площадка на градината. Заведох Васи з автори път да поиграе с децата, все пак да има представа къде отива от Понеделник. Повечето госпожи бяха добре настроени, но се намери една която се заяде естествено. Не можело така ами ако всички решат така да направят и т.н.

Абе тъпа работа. Васи не е ходила на градина досега и какво аз да я пусна изведнъж на място където никого и нищо не познава и да си отида. Ами не могат да ме убедят че това е правилният подход. Щяла да ме търси в Понеделник на площадката, ами тя ще ме търси така или иначе.

Вместо нейната госпожа която си чоплеше носа на припек и не забелязваше какво става, да я беше взела да я разведе в градината, да й покаже стаите и тоалетната, те ни изгониха. Аз даже носех и изследванията да ги види сестрата дали са наред.

Общо взето се нервирах още преди да съм я пуснала в градината.

# 206
Всъщност стана ми ясно защо ни посъветваха да я дадем от 15, както и всички други родители предполагам. За да са по-малко децата и да не ангажирани толкова.

Иначе аз като гледах колко е спокойно в момента там, направо съжалявам че не пуснах Васи от 01 Септември направо в сборната група.

# 207
Наистина майките много се притесняваме, аз ревах една седмица почти , докато свикна, че детето ми не е в къщи. Беше ми много странно и празно някак. Но сега знам, че на него му е по-добре там и даже ме пита кога щели да учат нещо, а досега били само ядели и спели и играели.
Пожелавам лесно да свикнат всички дечица , на мен ми е притеснено само от тези вируси, да не донася и на малката.
Аз го пуснах през юни и той смени всички групи и всички госпожи, макар всички да ме съветваха да го дам от септември. Не очаквах ,че няма да плаче-плака една седмица в началото само.
Взимат ги на етапи новите деца, за да не реват толкова и да се притесняват и останалите.

# 208
   Mr. GreenНие вече учим стихотворение :

- Фър, фър ,вранке,
         къде ходиш ганке ........

# 209
gerygirl, права в била Госпожата. Не и се сърди. В крайна сметка те носят отговорност за безопасността на нашите деца. Не е правилно да има външни хора в градината. Докато детето ти не тръгне на градината, все още е външен човек. А ние майките сме си от всякъде външни  Grinning
Ако и други майки изявят желание за предварително запознаване? А ако се съберат 10-на и нагоре по едно и също време?

Общи условия

Активация на акаунт