За първа година в детската градина! - 3 част

• 14 230
  • 284
  •   1
Отговори
# 180
дА, така е, зълва ми, племенниците и зет ми изкараха много лошо този вирус, то изобщо във Варна май често има такива зарази-много хора се събират през лятото.
Днес водих Дани на контролен, в понеделник може да тръгне, ларинигита е потушен в общи линии.

# 181
  • София-Лагера
колкото повече чета толкова по-лошо ми става.........
А всъщност още не сме тръгнали на градина. Какво ще е като тръгнем не знам.
Днес ходихме да й взимат кръв - е такъв рев не бях чувала скоро. Хората се ошашкаха там.  Ако така реве и като я оставям в градината сигурно никога няма да я оставя...............

Май не звуча много логично..........ама исках да споделя.

С теб,ще пишем другата седмица Tired

# 182
...........то изобщо във Варна май често има такива зарази-много хора се събират през лятото.

Моята дъщеря от Варна си го донесе този вирус като се прибраха с баба от морето ,та и мен ме мина още преди месец.Надявам са да не ни повтаря.

# 183
Аднан, във форума има детски психолог, който дава он-лайн съвети. Може би ще може да ви приеме и лично, ако настояваш.

Динята със семките би ме зарадвала. Но съм възмутена от количеството сладкиши, които им дават там. За 1 седмица опука толкова шоколад, конфитюр, кроасани, шок.рула, колкото вкъщи и за 1 месец не му се събират.
Вчера едно момиченце го ухапало. Днес скочил от една катерушка и целия е охлузен (вкл. около очите). Някакво друго хлапе го ритнало...

# 184
Има ли някакъв специален ред, когато се налага детето да отсъства от градина - по медицински или по семейни причини?
Синът ми е леко сополив (без кашлица, температура и пр.), но не ми е удобно да го пускам такъв на градината. Ще ми искат ли обаче медицинска бележка, ако кажа че е хремав, защото  в това вирусно време въобще не искам да припарваме около болницата, в която е личният ни лекар? Дали не е по-добре да кажа, че се налага да отсъства по семейни причини?

# 185
Има ли някакъв специален ред, когато се налага детето да отсъства от градина - по медицински или по семейни причини?

И за това май във всяка градина е различно! Обади се и питай в градината най-добре

# 186
Моят син сега е в почивка. Във вторник дойде сестра ми на гости, заедно с децата и вечерта беше голям плач, голямо сърдене, че не иска на градина. Сряда сутринта, като го водих по пътя му купих пластелин и едно топче гумено (това си пожела), говорихме си по пътя, но като стигнахме до градината започна да плаче. Вътре ме хвана за ръката и не искаше да ме пуска - плаче, хълца......Лелята го взе и го заведе до едно детенце да си играят, но той продължи да плаче. Аз пообиколих и след малко минах отново, тайничко надникнах през прозореца вече си играеше.
Взех го на обяд и помолих госпожата да го освободи два дни, защото имаме гости - да си играят - нямаше никакъв проблем. Сега сме вкъщи и постоянно ме пита, кога ще тръгва на градина, почва да мрънка, да проплаква и да казва, че иска да го отписвам.......
Ще видим понеделник какво ще стане. Моля се да свикне по-бързо, защото и аз не знам до кога ще издържа да го гледам как плаче.
Каза, че си нямал приятелчета там. Иска ми се някак си да го наблюдавам докато е в градината - как протича деня му - това предложение за камерите е много хубаво  Peace

# 187
  • Mediterraneo
Аз бях решила да не я водя и днес на градина, въпреки че е здрава вече, но ми излезе работа и се наложи да я заведа. Детето се представи чудесно, въпреки че не е ходила 6 дни  Grinning

# 188
Днес занесох документите в градината/изследванията/. Видях едно детенце, което майка му го оставяше, милото така жално плачеше, тихичко, само сълзите му капеха и казваше "Мамо, моля те, не ме оставяй". Аз през това време пред кабинета на сестрата, лелееееееееееееее, казвам ви очите ми се напълниха, толкова ми стана жал, представям си в понеделник как ще сме. А уж се имам за мъжко момиче, не мога да повярвам как ми повлия това мило дете, ами с моето как ще е .....нямам представа.

# 189
Ния днес не плака! Но аз последвах идеята на Els за "нещо от мама" и й сложих в джоба на панталончето една дунапренена топка изобразяваща земното кълбо, която ми стои на бюрото у дома. Казах й, ако й стане мъчно да извади топчето и да го държи в ръчичка. А аз ще отида да я взема след като се наспинка на обяд.

Ния се пусна от ръката ми и отиде сама с учителката. Всичко стана за секунди. Без рев, без хълцане. Слава Богу!

Така ми беше притеснено, така тъжно и се бувствах някак виновна, че оставям детето. Но това е явно синдрома на "изоставената майка", извинете ме за черния хумор. Laughing

Оздравяване на мъниците! Hug

# 190
Мишона, радвам се, че Ния днес не е плакала, дано от тук на татък все така да е! Hug
Ще приложа в понеделник и аз това с "нещо от мама", задължително! Дано има ефект!

# 191
Ох, да се оплача.............

1. Вчера ме сюрпрезираха с варицела в групата. На 4-тия ден откакто сме тръгнали на градина. Егати късмета. Детето е било в контакт с болното 3 дена. Аз съм бременна, изкарала съм я слава богу. Но пак ми е Praynig Cry..........А не мога да го спра от градина, няма кой да го гледа, нямам право и на болнични. Имам неплатен отпуск, но си го пазя, докато не се разболее. УжасТ ....
2. Днес оставихме децата пред спалното помещение. Ми в яслата условията бяха къде-къде по-добри. Сега имат едни сгъваеми железни малки походни изтърбушени легълца с ей-тонинко матрак. На синчето пружината на леглото опира сигурно пода, като на хамак е. Ами гръбчето му, как въобще му е удобно да спи?! Няма прегради м/у леглата...Пак ужасТ. На родителската среща ще повдигна въпроса...

Не ми олекна.......... Twisted Evil

# 192
Ти поне си видяла условията. Аз питах поне три пъти дали мога да влезна да разгледам, но ми отказваха. Сега чакам първата родителска среща да видя каква е базата вътре.
Днес моят син почти не плака. Може би нямаше изобщо да плаче, ако не се наложи да изчакаме малко, че по-рано отидохме. Седя ми на коленете 10мин. и ми стискаше ръцете. Когато госпожата най-накрая го взе му потекоха сълзичките: Мамо, ти къде отиваш? Не си отивай, мамо...  Cry
Ах, как ми се иска да мога някак си да го погледам малко вътре какво прави малкият ми мъж.

# 193
Ми аз съм любопитната сврака. Вра си носа навсякъде. От менюто на децата до коя книжка са чели през деня. Няма лабаво. Дреме ми мнението на другите, аз трябва да знам. В яслата станахме близки с лелите, тука учителките са свестни.....Ще видим. Не си оставям аз магаренцето.... Crossing Arms Wink

Колко ли може да струва легло 140/70 см с рамка от ПДЧ? Какви са легълцата във вашето ДЗ /ако сте ги виждали де/???

# 194
Нашите излизат от нещо като подиум, като чекмеджета са. Поне така беше в тази група, в която ходи предната седмица. Сега в понеделник вече са си в тяхната, но доколокото знам и правиха ремонт това лято, тъй че се надявам да е чистичко и свежо. Когато баткото ходеше на градина, се е случвало да вадят походни легълца когато са сборни групи.

Общи условия

Активация на акаунт