За първа година в детската градина! - 3 част

• 14 243
  • 284
  •   1
Отговори
# 165
Добре де, ей това не мога да го проумея

Цитат
...че не иска да спи с чорапи в градината и не му дават да си ги събува.

Много е нехигиенично, кви чорапи, кви пет лева....

# 166
 Уважаеми БГ-Мами дали има някоя от вас срещнала нашия проблем :
http://vwclub.bg/forum/viewtopic.php?t=106527&postdays=0& … r=asc&start=0

Дискутирахме въпроса с колегите от горния форум, но мисля е редно да се чуе компетентно мнение!

# 167
според мен учителките първите дни изобщо не могат да различат от 30 деца кое е яло и кое е спало и говорят напълно наизуст  Crossing Arms
а това с недаването на вода е направо отвратително безхаберие, особено сега в тези топли дни.

# 168
Не ми харесва уклона на темата. В крайна сметка дали сме си децата на тези хора да ги гледат докато сме на работа - поне малко уважение им дължим! Въпреки грешките и недоглеждането, все пак те носят лична отговорност, грижат се добре, повечето от тях. Не може заради една - две кухолейки всички учители в градините да бъдат сложени под общ знаменател.

Ей, тамън намерих една спокойна, изпълнена с усещане за взаимопомощ и разбирателство тема и вижте какво стана. Не ми харесва вече. Ако ще продължавате "За" и "Против" учителите и персонала в градините и заплатите им - аз си тръгвам.

Искам да кажа последно, че Ния днес пак тихичко заплака и се вкопчи в мен като горилче. Погушках я малко и я връчих на госпожата. То милото се вкопчи в нея и отидоха горе да рисуват. Много ми е мъчно. Много.

Аднан, детето развива "чувство за изоставяне", което бидейки естествено възникващо, отшумява с времето. Всяко дете в ранна детска възраст "страда" от такива чувства. При вас обаче нещата са се събрали /заминаването на любимата баба, по-късното вземане и т.н промени в режима/. Децата обичат да имат неотклонно повтарящите ситуации в ежедневието, които да им дават посока. Изчезването на опорните точки води до дезадаптация и тъга.

Последна редакция: чт, 11 сеп 2008, 13:59 от Мишона

# 169
Ох, напълно съм съгласна с  Мишона. Не бива да се слагат всички под общ знаменател  и се надявам да не си променя мнението. Вече свиквам и аз с мисълта, че началото няма да е лесно и ще трябва да се адаптираме бавно и славно. Аз като си спомня в моята детска градина /те бяха няколко при това/ колко беше розово ooooh!

# 170
 Не знам, ама аз от моята детска градина нямам лоши спомени. Естествено не исках да ходя, но и много мразех да ме прибират, когато така хубаво съм се заиграла с децата. Нямам спомени да са ме удряли или нагрубявали учителките. винаги наблюдаваха дали сме си изяли яденето и се грижеха добре за нас. Помня, че имах много дълги коси и мама нямаше време сутрин да ме сплита. Всяка сутрин някоя от лелите ми правеше хубави плитки. 4470 помня също така, че ни закаляваха с бързо потапяне на краката в студена вода. Преди и след тази процедура не ни даваха да тичаме, за да не се разболеем. да, ама аз с моята приятелка решихме да играем на гоненица докато лелята беше излезнала да донесе кофите. Естествено ни хванаха и наказаха. Същия ден ние двете пропуснахме закаляването, зощото сме били потни и имаше риск да настинем.

В началото на темата се говореше за изолиранито но детето в отделна стая. не се плашете понякога се налага. На мойто дете веднъж се наложи да я посети. След следобедния сън очите на детето плувнали в гурели- конюктивит. Всички знаем, че е заразно. Обадиха ми се да ми кажат, че са го отделили и, ако мога да си го прибера по рано, за до не седи самичък. Sad

# 171
колкото повече чета толкова по-лошо ми става.........
А всъщност още не сме тръгнали на градина. Какво ще е като тръгнем не знам.
Днес ходихме да й взимат кръв - е такъв рев не бях чувала скоро. Хората се ошашкаха там.  Ако така реве и като я оставям в градината сигурно никога няма да я оставя...............

Май не звуча много логично..........ама исках да споделя.

# 172
Днес минах през градината да проверя какво е положението. Няма да има сборни групи от 15ти Tired  Честито. От 23ти нататък.  ooooh!
Всички болни дечица да оздравяват бързо Praynig    bouquet

# 173
  • Mediterraneo

Тарталета,какъв е реда  да се сезира РИОКОЗ относно болни деца в групите?Учителките според мен винаги ще отричат ,че има болни деца .............Също и за норматива за брой деца в група-на Стефи в групата по списък миналият месец бяха 24,а онзи ден преди да се разболее се оказа ,че са 30-засега.

Представа си нямам как на практика стават нещата с РИОКОЗ, но имам приятелка, която е наясно.

Тарталета, от кой град си?
Дотук в нашата ДГ не са им давали изобщо мляко. Дават им чай или сок. Доколкото чух, ако не искаш детето ти да пие флуорирано мляко, не му дават никакво.

От Шумен.

Мишона, аз не поставям всички учителки и лели( изобщо персонала на градините) под един знаменател. Поне не с умисъл. Предполагам, че всеки говори за това, което се случва с неговото дете в неговата детска градина. А че накрая нещата излизат обобщени кой е виновен? Явно в 90 % от градините( нарочно оставих 10 % за твое успокоение  Hug) нещата са еднакви- сополиви деца, много деца в група, жадни и мръсни деца... Заплатите са ясни, не ми се коментират, аз също съм учител по професия  Stop

# 174
Представа си нямам как на практика стават нещата с РИОКОЗ, но имам приятелка, която е наясно.

Ако разбереш и споделиш ще съм ти много благодарна.
Аз зимата когато за пореден път разбрах, че в яслата са оставили дете с т-ра и естествено нашия на следващия ден вдигна 40 Т, не издържах и започна едно лудо звънене по всички възможни тел. Бях прехвърляна, от един на друг номер, накрая на последния никой не отговори цял ден, и се обадих в Министерство на Здравеопазването, луди ги направих, но файда нямаше. И писма съм писала, но без отговор.

gerygirl, недей предварително така да се настройваш, мисли позитивно. Децата усещат всичко, трябва да си много спокойна.

Аз днес нашия го прибрах по мърляв от всякога, беше черен и по лицето и ръцете а за дрехите да не говорим, но това е. Нямам сили да се разправям и да се изпълвам с отрицателни мисли и емоции, така ще е, малки са, цапат се. Искам само да е здрав, и да се водят здрави деца, ако ще да яде, ако ще да спи, като не е в мои ръце, няма как да е по друг начин. Ще пораснат, и няма да се цапат толкова.

# 175
Аз си прибирам децата от градина по- чисти, отколкото когато ги гледам аз. Много съм доволна от градината, въпреки че не е от" елитните". Децата са около 20-25. Винаги получавам точна информация дали е имало проблем. Учителките правят чудеса с възможностите на базата, която имат. Сигурно сме случили и с двамата.

# 176
Здравейте!
Хайде и аз да се отчета - след 4 дни в градината, резултата е температура и еднократно повръщане.Днес и утре ще пропусне ходенето, дано до понеделник вече да е добре.Тази сутрин на път за работа минах през градината, да им кажа, че ще отсъстваме.Госпожата каза да не се притеснявам, не сме единствените - преди мен трима родители са отишли да кажат, че и техните деца ще отсъстват.Симптомите са същите. ShockedЧак тази сутрин разбрах, че имали дете, което приемало антибиотик в момента. Tired
На въпросите и учудването ми, госпожата отговори с еднозначен тон, че нямало начин, били сборни групите.... #Cussing out

# 177
Дъщеря ми днес беше за втори ден на детска градина и все още е очарована. От всичко е доволна,само ходи и се хвали какво е правила през деня.Цял час се опитва да научи и мама как се прави гимнастика  Grinning  Според госпожите е много добра и послушна,няма проблем с яденето(бих се учидила много ако имаше) или спането.В групата са 15 деца,като са на възраст от две годинки и половина до четири. Относно обличането съм си казала изискванията и така я обличат.По- точно като я заведох вчера за първи ден сами ме питаха за това понеже имало родители които се сърдели че децата им ходели "голи" в детската градина.

# 178
резултата е температура и еднократно повръщане.

същите симптоми, като температурата я регистрирах аз, а повръщането ми го казаха те/но ял грозде и ми се струва, че по-скоро се е задавил от лиготия/. Оттогава няма нито температура, нито е повръщал, нито е кала, даже май се е запекъл от солетената диета, на която го подложих.
но по-добре да си остане вкъщи, в понеделник да е здраво детето, пък дано и другите така.....

# 179
Момичета, отговорност на майките е да не си водят сополивите деца в градината. Peace Но както и да е, нали все пак се примолват, нали ходят на работа и те за насъщния. Не бива крайно да се изказваме, наистина. Simple Smile

А относно този вирус, който вилнее из страната /39-40 Т, повръщане, диария, вързо обезводняване/ искам да ви кажа, че в Инфекциозна клиника на Окръжна болница- Варна споменаха, че нашият регион е в предепидемоилогична обстановка. Всяко 3-то дете носи заразата и всяко 6-то се разболява до 2-ри ден. Каза ми го старшата сестра г-жа Оцетова, много симпатична дама.

Това са фактите - ако видите, че детето е вяло и започне да повръща - спрете го от контакти с деца и го водете на лекар веднагически.

На всички боледуващи дечица пожелавам бързо възстановяване, а на майките им - кураж! Hug

Общи условия

Активация на акаунт